Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

H ΤΖ70 είναι μια καλή λύση για απλή χρήση, έχει πολλά χρήσιμα scene modes ("έτοιμες" ρυθμίσεις για διάφορες καταστάσεις) και προσφέρει αυτό που ΔΕΝ έχουν τα κινητά: οπτικό ζουμ για να φέρνεις πιο κοντά τα θέματα σου - απλά μην το παρακάνεις. Αν θες μπορείς να ασχοληθείς και με πιο σύνθετες ρυθμίσεις (χρόνους, διάφραγμα, ευαισθησία κ.λ.π.) ή και... όχι! Την βάζεις στο auto με ρύθμιση χρώματος στο vivid και τέλος. Επι πλέον έχει και σκόπευτρο για να βλέπεις τι τραβάς όταν σε τυφλώνει ο ήλιος.

Την Sony ΔΕΝ την συνιστώ, πρέπει να τραβήξεις raw και μετά να πέσει επεξεργασία για να πάρεις αυτό που μπορεί να δώσει.

Re: Το Φωτογραφικό chat

Λέω να προχωρήσω σε μια αναβάθμιση του εξοπλισμού μου. Τι λέτε?

Σκέπττομαι για FUJI X-T2 .. Παναγιώτη τι λες?

Λέω να προχωρήσω σε μια αναβάθμιση του εξοπλισμού μου. Τι λέτε?

Σκέπττομαι για FUJI X-T2 .. Παναγιώτη τι λες?

Αν το τολμήσεις δεν υπάρχει γυρισμός Κώστα.
Επιστρέφω από ταξίδι στο εξωτερικό και πρώτη φορά βλέπω τόσους πολλούς με Fuji μηχανές.
Πριν 2-3 χρόνια έβλεπες μόνο Canon και Nikon, αυτή τη φορά βαρέθηκα να βλέπω Χ-Τ20.

Ωχ ωχ... Κι εγώ αναμένω την XA-10 με bayer αισθητήρα - είπα να το πάω μαλακά... :flipout:

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Σας μετέφερα στο κατάλληλο νήμα το οποίο επικαιροποιήθηκε ετυμολογικά και πλέον αφορά και αναβαθμίσεις εξοπλισμού.

Σωστά θυμάσαι Δημήτρη (MoDis). Nikon D7000 & Tokina 116, ένας πολύ καλός συνδυασμός (+ 3 φακούς Nikon) που με κάλυψαν πλήρως.

Τώρα που γύρησα από την Αυστραλία και πριν το επόμενο ταξίδι, λέω να κάνω μια αναβάθμιση και θέλω πληροφορίες για την Fuji. Παναγιώτη, δώστε μου τα φώτα σου !

Τώρα που γύρησα από την Αυστραλία και πριν το επόμενο ταξίδι, λέω να κάνω μια αναβάθμιση και θέλω πληροφορίες για την Fuji.

Εφόσον σε ενδιαφέρει η Fuji αξίζει νομιζω με το παραπάνω η X-T2 στα 1320 αυτή τη στιγμή που παίζει στο ιταλικό amazon. Εγώ την πήρα με τον 23άρη F2 WR και δεν το μετανοιωσα. Είναι πολύ ωραία η αίσθηση με τους μικρούς prime (23, 35 και 50). Μπορείς να τη χτυπήσεις με τον 35άρη F2 (349 λίρες στο αγγλικό amazon) εφόσον από ότι διαβάζω χρησιμοποιείς τον 35αρη στη Nikon, και αν σου αρέσει ο συνδιασμός και υπάρχει το budget πας σε 10-24 σε ευρυγώνιο ο οποίος έχει και σταθεροποίηση.

Σωστά θυμάσαι Δημήτρη (MoDis). Nikon D7000 & Tokina 116, ένας πολύ καλός συνδυασμός (+ 3 φακούς Nikon) που με κάλυψαν πλήρως.

Τώρα που γύρησα από την Αυστραλία και πριν το επόμενο ταξίδι, λέω να κάνω μια αναβάθμιση και θέλω πληροφορίες για την Fuji. Παναγιώτη, δώστε μου τα φώτα σου !

Και ποιον σκέφτεσαι ? Το prime 14αρη ή τον 10-24 ; η samyang 12 ;

Re: Fuji xt-20

Παιδια καλησπερα, ειμαι και εγω στην μαχη αναζητησης μιας αξιολογης φωτογραφικης μηχανης με οριο χρηματων τα 1300 ευρω.

Ειμαι μεταξυ των παρακατω ετοιμων ΚΙΤ...

1) SONY α6300 με τον 16-50mm f/3.5-5.6 OSS
2) Fujifilm T-X20 με τον XF 18-55mm f/2.8- 4 R LM OIS
3) Panasonic GX-8 με τον 14-140 Asph. Power OIS

Τα θελω μου ειναι αριστο βιντεο οσο το δυνατων πιο σταθερο ανευ κουνηματων σε 1080p και φωτο κρυσταλλο. Τα θελω ολα ε ? Σιγουρα καπου θα κανα μια παραχωριση αλλα εχω μπερδευτει και δεν ξερω ποια απο τις 3 να επιλεξω.
Σε DSLR δεν παω για κανεναν λογο λογο μεγεθους.

Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Στην θέση σου θα πρόσθετα στην εξίσωση και την Panasonic G80 με τον Panasonic 12-60....που νομίζω είναι και το ποιο ισορροπημένο και ολοκληρωμένο πακέτο από αυτά που έχεις βάλει..σε κάθε περίπτωση όποια και αν πάρεις από τις παραπάνω θα μείνεις ευχαριστημένος!!

Sony A6300 με τον E 18-105mm σε περίπτωση που εξοικονομήσεις παραπάνω θα έλεγα τη Sony A6500 με τον ίδιο φακό.

Λοιπον παιδια εγινε το θαυμα, η γυναικα αποφασισε να συμμετασχει οικονομικα στην αγορα της καμερας και ειπαμε να το παμε ενα βημα παραπερα και οπου μας βγαλει.

Οποτε τα νεα δεδομενα ειναι καπου στα 2500 ευρω για τα χρηματα που θα διαθεσουμε.

1) Nikon D500 με τον 16-80mm στα 2690 ευρω
2) Fuji X-T2 με τον 18-55mm στα 1840 ευρω στον Κοτσοβολο με το ΠΑΖΑΡΕΨΕ ΤΟ τιμη σπεσιαλ λεμε !!!!!
3) Canon EOS 6D Mark II με τον EF 24-105mm f/4L IS II USM στα 2690 ευρω.
4) Canon EOS 5D Mark III με τον EF 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM στα 2940 ευρω.
[h=3][/h]
Τι να παιξουμε ?

Last edited:
Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Να μην δώσεις δυόμιση χιλιάρικα με τη μια αν δεν έχεις ασχοληθεί προηγουμένως με την φωτογραφία και έχεις τωρα σκοπό να μάθεις. Αν έχεις κάποια εμπειρία τότε αλλάζει το πραγμα

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ειχα στην κατοχη μου την α6000 για 1 χρονο. Καλη τημια αλλα παμε για κατι καλυτερο.

μμμμ δύσκολα βάζεις.....όλες καλές είναι, οι 2 μάλιστα είναι FF.....πραγματικά δεν ξέρω....αν με ζόριζες να επιλέξω μια θα έπαιρνα μάλλον την 6DII με τον 24-105L....άλλα πραγματικά πολύ καλές επιλογές όλες....η Fuji από την άλλη είναι η μικρότερη και φτηνότερη, η D500 είναι κτήνος η καλύτερη εξοπλισμένη και με πολύ καλό φακό...και η 5Diii απλά είναι η 5diii και δεν χρειάζεται αναλύσεις!!! Αν δεν σε νοιάζει το βάρος/όγκος και η έλλειψη 4κ βίντεο πήγαινε όπως είπα στην 6DII, έχεις και καλό φακό μαζί ενώ το Dual pixel της Canon είναι φοβερό......αν θες κάτι μικρό ελαφρύ και με 4κ η Fuji είναι εξαιρετική επιλογή.....βασικά πάρε μια και τελείωνε!!!!χαχα

Y.Γ. Επίσης μιας και έχεις τέτοιο budget σκέφτηκες μήπως να πάρεις κάτι φτηνότερο σε σώμα και να επενδύσεις σε φακούς??? π.χ. στην Nikon μπορείς να πάρεις την εξαιρετική D7500.....στην Canon την επίσης πολύ καλή Canon 80D Και ακόμα και στην fuji μπορείς να πάρεις την Χ-Τ20 που έχει και οθόνη touch, και με τα υπόλοιπα χρήματα μπορείς να πάρεις 2-3 φακούς...δεν ξέρω προσωπικά ίσως να ακολουθούσα αυτό τον δρόμο...

Y.Γ. Και έτσι για να σε μπλέξω λίγο ακόμα κοίτα και την φοβερή Pentax K1 που έχει και εσωτερικό σταθεροποιητή!!!
https://www.skroutz.gr/s/10956124/Pentax-K-1-Custom-Kit.html

Last edited:
Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Καλές έως πολύ καλές φωτογραφίες που θέλεις θα βγάλουν όλες οι μηχανές σε αυτό το επίπεδο. Καλό βίντεο σε 1080p που ζήτησες με πολύ καλή σταθεροποίηση όχι (γιατί οι περισσότερες δίνουν καλό 4K και μέτριο 1080p) οπότε ξεκίνα από εκεί το κοσκίνισμα.
Δεν αναφέρθηκες καθόλου τι χρήση κανεις ή θα κάνεις στη μηχανή π.χ. Αν η φωτό δράσης δεν σε ενδιαφέρει καθόλου η D500 είναι υπερβολή και μπορείς να στραφείς σε άλλη μηχανή που εϊναι πιο δυνατή σε χαρακτηριστικά στο είδος φωτογράφησης που σε ενδιαφέρει. Επένδυσε σε φακούς με αυτά τα χρήματα σε ένα σύστημα που νιώθεις πιο άνετα ότι θα σε εξυπηρετήσει και στο μέλλον (τιμολογιακά).