Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Η a6000 δεν έχει 4κ, και δε θα βρεις κάτι αξιόλογο με 4κ σ αυτά τα χρήματα και super zoom.
Αν ανέβεις λίγο, μια Sony rx10 II μεταχ/νη θα σε καλύψει.
Έχει τρομερό φακό 24-200mm 2.8 και άψογο βίντεο 4κ.

Εκεί έχω καταλήξει κι εγώ προσωρινά και είμαι ικανοποιημένος .
Στα 700-800 που την βρίσκεις δεν θα βρεις κάτι πιο ολοκληρωμένο.
Εναλλακτικά μια Panasonic fz1000 είναι μια καλή λύση, λίγο πιο φτηνά.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Γιάννη το ξέρω ότι η a6000 δεν έχει 4κ. Την βρήκα σε πολύ καλή κατάσταση στα 390 και το σκέφτομαι. Γι αυτό και μπήκα στη διαδικασία να τσεκάρω και καμιά super zoom που παίζεις στα λεφτά αυτά και έχει και 4κ. Βέβαια δεν είναι απαραίτητο κριτήριο το 4κ. Το θέμα μου είναι ότι ξέμεινα από μηχανή και χρειάζομαι επειγόντως μια μέχρι τέλος του μήνα

Και για να το κάνω πιο γενικό, τι καλύτερο μπορώ να πάρω με 400-500 σε καινούριο από την α6000.?

Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Αν θες σούπερ ζοομ και 4κ αυτές που σου είπα είναι η καλύτερη λύση.

Η 6000 είναι καλή, αλλά θέλεις και φακούς. Ο 18-105 είναι ο μόνος που μπορείς να πάρεις και για βίντεο με σχετικα μεγάλο εύρος, αλλά υπολογίζεις 400 ευρώ για μεταχ/Νο περίπου.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Και για να το κάνω πιο γενικό, τι καλύτερο μπορώ να πάρω με 400-500 σε καινούριο από την α6000.?
Τίποτα....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχ

Τίποτα....

Έγινες απόλυτα κατανοητός. 😂 Παίζει κάνας σχετικά καλός φακός με το πολύ κάνα 200ρη σε Tamron - sigma κλπ?

Με λίγα λόγια.... Η αυξάνεις το Budget ή παίρνεις απλά μια α6000 με κιτ φακό και μετά βλέπεις.
Με λίγα παραπάνω, οι 2 μηχανές που σου είπα παραπάνω, θα σε καλύψουν άνετα την ημέρα σε φώτο και βίντεο.

Τελικά μάλλον θα πάρω την α6000 kit που βρήκα μαζί κι έναν sigma 60 /2.8 που μου τον δίνουν πακέτο στα 500

Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Ξεχνάς φυσικά σούπερ ζουμ και 4κ....και ο sigma καλός, αλλά δεν είναι Φωτεινος για prime.
Δεν έχει επίσης σταθεροποίηση, πολυ σημαντικό για τέτοιο εστιακό μήκος και βίντεο.
Επίσης στην εστίαση υστερεί σε σχέση με τους native Sony, ειδικά στο βίντεο.

Καλύτερα να έπαιρνες τον Sony 50mm oss 1.8

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Πράγματι με τον 60άρη και χρήση στο χέρι δεν θα έχεις ιδιαίτερη τύχη.... μόνο με 3ποδο - μονόποδο.
Μάλλον μια Panasonic FZ300 θα σε βολέψει καλύτερα. Souper zoom με σταθεροποίηση και 4κ κάτω από 500 ευρώ. Απλά δεν κάνει για βράδυ. Αλλά και η Α6000 με τον κιτ δεν θα διαπρέπει ούτε αυτή εκεί.
Φωτογραφικά βέβαια είναι υποδεέστερη του κιτ της Α6000.

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Το διπλό κιτ της OMD EM10II (14-42 ή 12-50 και τον 40-150) και ξεμπερδεύεις. Δυομισυ χρόνια εγγύηση και κοστος γύρω στα 600-650ευρω , σε μτχ. θα σου βγει στα 500ευρω, χωρίς 4Κ αλλά με σταθεροποιηση για τον τηλεφακό.

Για 4κ θα προτεινα την Πανασονικ GX80 που παίζει σε καλές τιμές ειδικά απο Amazon.

Για άλλη περίπτωση γνωστού που θέλει κόμπακτ και ενώ κοιτάγαμε τη sony rx100 m3 στα 450 , ψήθηκε και είναι έτοιμος να σκάσει 750 για να φέρει την m5 απ' έξω... Υπάρχουν καλύτερες επιλογές σε αυτά τα λεφτά;

αν βρει στα 750 την m5, δυσκολα να βρει αντιπαλο , παντα για compact.

αν θελει mirrorles... ισως.

Και για να καταλήξω μιας και το mediamarkt έχει σήμερα την olympus M10 II με τον 12-50 στα 479 , είναι καλύτερα αυτό το σετ η μία μετάχειρισμενη α6000 με τον κιτ στα 400 ?. Θα πήγαινα κατευθείαν στην olympus αλλά με τρομάζει λίγο το 4:3 στη φώτο και τα 16mp σε σχέση με τη Sony. Απ την άλλη δεν ξέρω πως τα πάει η α6000 στο video χωρίς σταθεροποιηση στο σώμα.

στις σονυ εχουν σταθεροποιηση ολοι οι ζοομ και πολλοι primes (και ο κιτ φυσικα).

Η olympus αυτη ειναι πισω στο θεμα βιντεο, η νεα (ΙΙΙ) ειναι σαφως καλυτερη.

στις σονυ εχουν σταθεροποιηση ολοι οι ζοομ και πολλοι primes (και ο κιτ φυσικα).

Η olympus αυτη ειναι πισω στο θεμα βιντεο, η νεα (ΙΙΙ) ειναι σαφως καλυτερη.
Οκ. Σ ευχαριστώ Γιάννη. Έκλεισα την α6000 μόλις τώρα. Θα επανέλθω όταν την παραλάβω μ εντυπώσεις. Ευχαριστώ και πάλι όλους. Ελπίζω να έπραξα σωστά

Αυτή εδώ;
https://www.skroutz.gr/s/5765161/Panasonic-Lumix-DMC-LX100.html

450 κάνει έξω. Αν και λίγο πιο ογκώδης...

Την ειχα και μπορω να πω οτι ηταν πολυ καλη...αυτο που δεν μου αρεσε ηταν οτι δεν ειχε ανακλινομενη οθονη και το jpg ηταν μετριο.
Δεν ξερω αν βελτιωθηκε με καποια firmware updates.

Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Οκ. Σ ευχαριστώ Γιάννη. Έκλεισα την α6000 μόλις τώρα. Θα επανέλθω όταν την παραλάβω μ εντυπώσεις. Ευχαριστώ και πάλι όλους. Ελπίζω να έπραξα σωστά

οποια και να επελεγες, θα ησουν ευχαριστημενος.
Η σονυαυτη ειναι ισως η πιο πετυχημενη mirroless , και οχι αδικα.
Φυσικα ο κιτ φακος την αδικει και καλο ειναι να παρεις καποιον prime φωτεινο για να δεις τι μπορει να κανει.