Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

αν θέλεις κάποια πολύ πιο compact μηχανή για καθημερινή χρήση μαζί σου είναι η επιλογή μιας μηχανής με 1’’ με ένα μικρό εύρος φωτεινοϋ ζουμ 3X περίπου ανάλογο του 12-40, π.χ. μια RX100 IV και πάνω ή μια Panasonic LX15,

H Χ70 θα σε δυσκολέψει με σταθερό φακό 28mm και την αργή της εστίαση εκτός και αν είσαι 200% σίγουρη οτι καλύπτει επαρκώς τις δικές σου φωτογραφικές ανάγκες.

γνωμη μου μην πουλήσεις τον 12-40, πουλα το σώμα μόνο (γύρω στα 450-550 παίζουν αυτή τη στιγμή μτχ. οι τιμές) και παρε μια μικρότερη m43 μηχανή π.χ. μια ΕΜ10 ΙΙ μτχ, ή μια ακόμη μικρότερη GM5,PL8, GF8 και ένα μικρό σταθερό pancake φωτεινό φακό ή τον 14-42 ΕΖ, θα εχεις έτσι μια σχετικά μικρή μηχανή καθημερινή και οπότε χρειάζεσαι κάτι πολύ καλυτερο θα βάζεις τον 12-40 που είναι εξαιρετικός φακός.

Last edited:
Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Άσπα ο φακός που έχεις πιάνει αρκετά χρήματα - αν είναι ο "καλός" 12-40/f2.8 - οπότε μπορείς να πάς σε μια Sony rx100 III μεταχειρισμένη με εγγύηση. Πολύ καλή μηχανή, μικρή, γρήγορη εστίαση, καλή απόδοση μέρα - νύχτα και με συμπαθέστατο jpeg. Ξέχασα, έχει και σκόπευτρο...

Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Παιδια,θέλω απαραιτήτως έτοιμο jpeg, γιατί δεν προλαβαίνω να επεξεργάζομαι φωτο, ειναι πολυ κουραστική η μερα μου κ με το μικρότερο παιδί να εχει βγει κ αυτο ταρζανακι αν κ κοριτσι,δεν την παλεύω! Γι αυτο θέλω Fuji, τα θέλω έτοιμα τα jpeg

Τότε μόνο fuji αν και jpeg της rx100iii που έχω παλεύονται.
Να ξέρεις ότι με την x σειρά της fuji κερδίζεις πρώτα από όλα στην ποιότητα του αρχείου λόγω αισθητήρα και μετά έρχονται και τα άλλα.
Και εγώ που ψάχνομαι ένα χρόνο για compact μηχανή τελικά προτιμώ να παίρνω την X-t20 που φωτογραφικά με αποζημιώνει πάντα.

Εντάξει, κι εγώ θέλω (και πήρα μια XA-10) αλλά να ξέρεις:

α)θα σου λείψει η γρήγορη εστίαση - άρα τα παιδιά θα τα παίρνεις όταν... κοιμούνται!
β)σταθεροποίηση δεν έχουν, με ότι αυτό συνεπάγεται...

Υ.Σ. Το jpeg είναι πολύ προσωπική υπόθεση, και παίρνει πολύ "μαγείρεμα" στην χύτρα (στην μηχανή δηλαδή). Στην panasonic TZ100 με την συνταγή που έχω βάλει δυσκολεύομαι πολύ να πιάσω καλύτερα (ή έστω τα ίδια) αποτελέσματα από raw (με DxO ή C1). Οπότε πολλές φορές πλέον χρησιμοποιώ ότι μου δίνει η μηχανή. Τα ίδια σχεδόν είχα καταφέρει και στην RX100 III. Μόνο όταν θέλω velvia παίζει επεξεργασία...

Ναι,το ξέρω αυτο αγαπητέ Παναγιώτη γι αυτο αποφάσισα Fuji! Έλα ομως που εχουμε πρόβλημα στους περιορισμούς της,για compact εννοω!μτχ x70 βρίσκω στ 380,αξίζει;εχω πολλούς περιορισμούς;

Αν ειναι να φωτογραφιζω τα παιδια οταν κοιμούνται, δεν λέει...

Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Εγώ που είμαι 35 χρόνων πάντως, μια χαρά φωτός έχω από την παιδική μου ηλικία και ήμουν και ξύπνιος

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

:bigcry::flipout: Κι εγώ, κυρίως από μια Kiev 4... αλλά όλοι καταλάβαμε τι εννοώ - υπάρχει παραπλήσια κουβέντα στο νήμα της Χ-Α5: https://avclub.gr/forum/showthread.php/160992-Fujifilm-X-A5. Αν θέλουμε στιγμές όπου τα παιδιά ασχολούνται με σπορ, τρέχουν κ.λ.π. θέλει πολύ προσπάθεια - και ο 28άρης της X70 ή ο 35άρης της X100 μάλλον είναι ακατάλληλοι. Αν μιλάμε για στιγμές περίσκεψης, παιδάκια που σβήνουν κεριά κ.λ.π. τότε ναι...

Και με την Χ-Μ1 έχω φωτογραφίες τα παιδιά ξύπνια και σε κίνηση.
Με την Χ-Τ20 έχω κερδίσει και διαγωνισμό με παιδί σε κίνηση.

Εντάξει όλα γίνονται, με την Kiev που λέω τράβαγα μοτοκρός και Τατόϊ, αλλά ΔΕΝ είχα άλλες επιλογές... Οι καιροί αλλάζουν μεν, αλλά η μαγική μηχανή που τα κάνει όλα τέλεια και χωράει στην κολώτσεπη δεν υπάρχει ακόμα (μάλλον δεν υπάρχει γενικώς)...

edit: Άσπα τα jpeg της olympus δεν σου αρέσουν? Έχεις ασχοληθεί να τα "φέρεις" στα γούστα σου?

Last edited:
Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Επειδή έχουμε κάνει και παλιότερα συζήτηση για την ταχύτητα εστίασης (όταν αγόρασες την ΕΜ1) να υπολογίσεις οτι η Χ70 έχει το παλιό αργό σύστημα εστίασης της Fuji και όχι το καλύτερα της νέας ΧΤ20 και καμία απολύτως σχέση με αυτό της ΕΜ1+12-40. Αν σου είναι αρκετό μόνο εσυ μπορείς να το ξέρεις, αν εχεις πρόσβαση στη μηχανή δοκίμασε τη και άσε εμάς να λέμε οτι θελουμε.

Τα jpeg των υπολοίπων Olympus σειρά Πεν και OMD είναι λίγο διαφορετικά και πολύ πιο έτοιμα από της ΕΜ1 γιατί φοράνε SONY αισθητήρα και όχι Panasonic, αντίθετα το RAW της ΕΜ1 είναι πιο ελαστικό στα ψηλά ISO. Απλά για να ξέρεις τυχόν διαφορες με το σώμα που εχεις.

Οι τελευταίες παρατηρήσεις του Κώστα ειναι πιο αντιληπτές σ εμενα γιατί κάνει σύγκριση με την em1,που την γνωριζω! Οντως τα raw της ειναι καλύτερα απο τα jpeg της κ ισως γι αυτο αποφάσισα για Fuji
Κ νόμιζα οτι η εστίαση της x70 ήταν με τα νέα στάνταρ της fuji😖

Η ερώτησή μου για το "μαγείρεμα" των jpeg, έχει απόλυτη σχέση με τις παρατηρήσεις του Κώστα, καθώς και τις απόψεις του για "μικρό" σώμα m4/3 - για αντικατάσταση το "θηρίου" που έχεις τώρα. Μια PL7/8 με τον 14-42 EZ ως βασικό "κιτ"+ έναν μικρό prime (π.χ. 20/1,7 ή ακόμα και 15/1,7) είναι πολύ πιο portable, μπαίνει άνετα σε μια γυναικεία τσάντα...

Αγορά compact φωτογραφικής υψηλών επιδόσεων

Καλησπερα στην ομαδα.
Σε λιγους μηνες ερχεται το πρωτο μας παιδι πρωτα Ο Θεος και το ζητουμενο ειναι η απαθανατιση αυθορμητων στιγμων τοσο εντος αλλα και εκτος σπιτιου, σε παρα πολυ καλη ποιοτητα φωτοπγραφισης.
Το ζητουμενο ειναι η αγορα μιας φωτογραφικης μηχανης τυπου Plug & Play μικρου ογκου (compact).

Δηλαδη.....
Την βγαζω απο την τσεπη, την ανοιγω και φωτογραφιζω ΚΛΙΚ ΤΕΛΟΣΣΣΣΣ.....
Ουτε ρυθμισεις, ουτε ISO, ουτε διαφραγματα, ουτε κλειστρα, ουτε τιποτα.
Το απολυτο αυτοματο δηλαδη για να μην χανονται στιγμες που επιθυμω να φωτογραφισω.

Παμε αναγκαστικα μονο σε COMPACT μεγεθος, για λογους καθαρα μεταφορας και φορητοτητας.
Να μπαινει η φωτογραφικη στην κολοτσεπη του Blue-Jean και να την εχω παντου και παντα μαζι μου ετοιμη για ΚΛΙΚ.

Υπαρχει καποια καλυτερη προταση ALL AROUND απο την Sony Cybershot DSC-RX100 V ?
Τα μεγιστα χρηματα που μπορω να διαθεσω ειναι μονο 800 με 900 ευρω, λογο οικογενιακων υποχρεωσεων συτην την περιοδο.
Για mirrorless οχι, διοτι εχω ειδη την Fuji X-T2, αλλα θελω κατι πιο μικρο σε μεγεθος-βαρος καθαρα και μονο για την μεταφορα και την ευκολια.

h6yr.jpg

Όχι!

Καλύτερη Compact μέχρι 1.000 ευρώ από την Sony Rx100V δεν υπάρχει, είναι με διαφορά η πιο πλήρης compact της αγοράς (με το ανάλογο κόστος βέβαια).

Υ.Γ. με το καλό και το μωράκι σας!!

Από τη στιγμή που έχεις και την Χ-Τ2 για εύκολη all around χρήση πας στη Sony που προανέφερες.
Με το καλό να έρθει το μωρό σας.

Ευχαριστω πολυ παιδια. Απλα ηθελα την επιβεβαιωση μηπως μου ξεφυγε κατι, εχει βγει καποια καινουργια καλυτερη compact κ.τ.λ.
Της ορμαω για παραγγελια !

Για νεογέννητο θα πρότεινα να επενδύσεις σε κάποιον φωτεινό prime φακό για την X-T2 σου.
Τη φορητότητα της RX100* θα τη χρειαστείς περισσότερο σε ένα-δυο χρόνια στις βόλτες σου με μεγαλύτερο μωρό, που θα το κυνηγάς.

Η mk5 κλείνει δυο χρόνια σην αγορά. Επίκειται νέο μοντέλο.

Last edited: