Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Σαν φρέσκος μπαμπάς εγώ, συμφωνώ με τον _tzo.
Στην αρχή το μωρό είναι σε εσωτερικό χώρο, και ακίνητο.
Άρα θα χρειαστείς περισσότερο ένα φωτεινό φακό παρά μια μηχανή για τις βόλτες, που θα έρθουν αργότερα.
Αν πάλι έχεις φωτεινό φακό για την XT-2, περίμενε να μεγαλώσει λίγο το μωρό, και τότε βλέπεις τι θα υπάρχει και σε τι τιμή.

Με το καλό να έρθει στη ζωή σας το αγγελούδι.

Ο φωτεινός φακός χωρίς σταθεροποίηση είναι δώρο - άδωρο, ότι κερδίζεις σε φωτεινότητα το χάνεις σε χρόνο έκθεσης. Με στοιχειώδη σταθεροποίηση κερδίζεις 2-3 στοπ και έχεις μεγαλύτερο βάθος πεδίου...

Ρηχό βάθος πεδίου θέλεις σε νεογέννητο. Λεπτομέρειες συνήθως τραβάς και τη θέλεις την απομόνωση και την ατμοσφαιρικότητα που προσφέρει το ρηχό βάθος πεδίου.

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

θα συμφωνήσω με τον tzo σε αυτό, οσες φωτο νεογενητου εχω τραβηξει για φίλους με τον 25/1.4 εχουν διαφορετική οπτική απο αλλές με ενα επίσης καλό φακό με πιο κλειστο διάφραγμα, ιδανικό θα ήταν φωτεινός φακός και IBIS για φωτο με χαμηλό φωτισμό.

Εγώ τραβούσα ένα ανήψι μου με τη sony a6000 και τον zeiss 24/1,8
και με το iphone 8plus.
Αν σας δείξω ανακατεμένες τις φωτογραφίες και διαλέξετε τις 20 καλύτερες οι μισές θα είναι από το iphone.
Το δε βίντεο εξαιρετικό.
Δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος σε αυτήν τη φάση για αγορά compact.
Σε 2 χρόνια το βλέπεις. Θα έχει αλλάξει και η τεχνολογία.

Απάντηση: Αγορά compact φωτογραφικής υψηλών επιδόσεων

Καλησπερα στην ομαδα.
Σε λιγους μηνες ερχεται το πρωτο μας παιδι πρωτα Ο Θεος και το ζητουμενο ειναι η απαθανατιση αυθορμητων στιγμων τοσο εντος αλλα και εκτος σπιτιου, σε παρα πολυ καλη ποιοτητα φωτοπγραφισης.
Το ζητουμενο ειναι η αγορα μιας φωτογραφικης μηχανης τυπου Plug & Play μικρου ογκου (compact).

Δηλαδη.....
Την βγαζω απο την τσεπη, την ανοιγω και φωτογραφιζω ΚΛΙΚ ΤΕΛΟΣΣΣΣΣ.....
Ουτε ρυθμισεις, ουτε ISO, ουτε διαφραγματα, ουτε κλειστρα, ουτε τιποτα.
Το απολυτο αυτοματο δηλαδη για να μην χανονται στιγμες που επιθυμω να φωτογραφισω.

Παμε αναγκαστικα μονο σε COMPACT μεγεθος, για λογους καθαρα μεταφορας και φορητοτητας.
Να μπαινει η φωτογραφικη στην κολοτσεπη του Blue-Jean και να την εχω παντου και παντα μαζι μου ετοιμη για ΚΛΙΚ.

Υπαρχει καποια καλυτερη προταση ALL AROUND απο την Sony Cybershot DSC-RX100 V ?
Τα μεγιστα χρηματα που μπορω να διαθεσω ειναι μονο 800 με 900 ευρω, λογο οικογενιακων υποχρεωσεων συτην την περιοδο.
Για mirrorless οχι, διοτι εχω ειδη την Fuji X-T2, αλλα θελω κατι πιο μικρο σε μεγεθος-βαρος καθαρα και μονο για την μεταφορα και την ευκολια.

View attachment 152181

Αυτή βγάζει και βίντεο με οπτικό ζουμ; Σοβαρό βίντεο εικόνα ξυράφι. Οχι βίντεο κινητών τηλεφώνων. Δεν μ' ενδιαφέρει το 4Κ. Βολεύομαι και με 1080 αλλά να είναι τζάμι.

Aφου δεν με ενδιαφερει το βιντεο, ειμαι εντελος ερασιτεχνης, γιατι τελευταια που και που ορεγομαι να δωσω D750 για sony A7III ?

Εχει αναλυθει στο παρον αναλογες ... "συμπεριφορες" ? :p

Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Σύνδρομο πλασματικών αναγκών με ταυτόχρονη ανάγκη για κάλυψη κάποιου συναισθηματικού κενού με την σπατάλη χρημάτων μέσω της κατανάλωσης για αγορά ενός νέου προϊόντος. Έτσι το ορίζω εγώ όταν το παθαίνω.

Gear Aquiring Syndrome.
Το έχουμε περάσει (και ακόμα το περνάμε) πολλοί.
Η μία από τις αιτίες μπορεί να είναι και αυτό που σου έγραψε ο Παναγιώτης.

Ενταξει, αυτα ειναι γνωστα απο παλια :D

Εγω περιμενα να διαβασω, "ναι φιλε προχωρα, πολυ καλη ιδεα" :BDGBGDB55: ή "δεν υπαρχει καμια ουσιαστικη φωτογραφική αναβάθμιση" και αλλα τετοια όμορφα

Το "Gear Aquiring Syndrome" το δουλευω κανα τριαρι χρονια στα ποδηλατα :p

Από μένα δεν θ'ακούσεις προτροπή.
Κι εγώ είμαι στο μπρος πίσω εδώ κι ένα χρόνο για την 750.
Όταν αποφασίζω να την δώσω, την παίρνω μια βόλτα και αμέσως κάθομαι στ' αυγά μου περιμένοντας τη Nikon να δεηθει να βγάλει μια mirrorless της προκοπής.

Re: Απάντηση: Αγορά compact φωτογραφικής υψηλών επιδόσεων

Αυτή βγάζει και βίντεο με οπτικό ζουμ; Σοβαρό βίντεο εικόνα ξυράφι. Οχι βίντεο κινητών τηλεφώνων. Δεν μ' ενδιαφέρει το 4Κ. Βολεύομαι και με 1080 αλλά να είναι τζάμι.

Ναι, 24-70mm, που ξεκινά από f/1.8 και διαθέτει και ND φίλτρο.
Κορυφαίο 1080 δίνουν οι RX100III-IV-V.

https://www.dpreview.com/reviews/im...en?attr29_0=sony_dscrx100m5&attr29_1=sony_a7s

Ηλία που χάθηκες; και εμείς ερωτευτήκαμε τις κόρες μας αλλά το ελέγξαμε.
Ντίνο η Sony θέλει τα χρήματα σου.
Καλύτερες φωτογραφίες δε θα βγάλεις αλλά σίγουρα θα σε παρακινήσει να πειραματιστείς.
Κρίμα που στην Ελλάδα δεν υπάρχει όπως στην Αμερική υπηρεσία ενοικίασης μηχανών σε καλή τιμή, θα μας βοηθούσε να ξ@@@@@με φωτογραφικά.

Αυτο το ξ@@@@@μα ειναι μαλλον το προβλημα μας :p

Με το καλό να έρθει το μωράκι σας!

Συμφωνω κι εγώ ότι τα πρώτα δύο χρόνια δεν χρειάζεται compact γιατί πιο πολύ στο σπίτι θα είσαστε

Και μόνο με το χρήμα το πετυχαίνεις δυστυχώς.

Μπα, κραταει λίγο

Καλησπερα, με το καλο να σας ερθει!
Θα συμφωνησω με οτι σου ειπαν μεχρι τωρα
Ειδα τυχαια το νημα και ειπα μετα απο καιρο που διαβαζω θεματα στο AV να κανω μια εγγραφη
Εχω και εγω Fuji , και πιο συγκεκριμενα μια XT1, τον 14mm f2.8 , τον 23mm f1.4 και τον 55-200mm f3.5-4.8 και ειχα για λιγο τον 18-55 και τον 56mm f1.2 .
Αποκτησαμε και εμεις το πρωτο μας παιδι πριν 19 μηνες και δεν θα ηθελα σε καμια περιπτωση να ημουν με μια compact εστω και με αισθητηρα μιας ιντσας.
Οι φωτογραφιες , του πρωτου χρονου ειναι κατα 95% με τον 23αρη με ενα μεγαλο μερος αυτων στο 1.4 - 1.8 και iso 3200 με 6400.
Οπως ειπαν και οι αλλοι θα περνατε αρκετες ωρες στο σπιτι και το χειμωνα που βραδιαζει νωρις, η αναγκη για πιο ανοιχτο διαφραγμα και ψηλα iso μεγαλωνει και το φλας δεν ειναι και οτι καλυτερο για ενα νεογεννητο.
Για εμενα αν θες να παρεις κατι για να σε βολευει, παρε τον 23αρη (προτιμοτερος για εσωτερικους χωρους)ή τον 35αρη 1.4 , βαλε την μηχανη σου σε προτεραιοτητα διαφραγματος και αυτοματο iso απο 200-6400 και ξεχνα ολα τα υπολοιπα!
Εχεις ενα πολυ καλο σωμα με γρηγορο autofocus και χαμηλο θορυβο στα ψηλα iso μην το αφησεις ανεκμεταλλευτο!
Με την xt1 τωρα εχει αρχισει λιγο και με δυσκολευει λογω πιο αργου autofocus αλλα ακομα τα βολευω. Με την ΧΤ2 δεν θα εχεις θεμα ουτε με το tracking του μικρου/ης αργοτερα, που θα τρεχει προς καθε κατευθυνση!

Σταύρο καλοσωρισες στο forum και επίσημα, πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου από την εμπειρία σου με ανάλογο εξοπλισμό, πρόσθεσες μάλιστα μια σημαντική παράμετρο που ξεχάστηκε να αναφερθεί πριν, την απουσία φλας στις φωτογραφίες των νεογέννητων που δυσκολεύει αρκετά την φωτογράφηση ειδικά σε εσωτερικούς χώρους.

Ούτε έξω ούτε μέσα φλας σε παιδιά χαλάνε τα μάτια και μεγαλώνοντας φοράνε πατομπούκαλα.