Aps-c DSLR υπερευρυγώνιο φακό αγόρασες, με aps-c DSLR συνδύασέ τον. Δεν βλέπω τον λόγο να χολοσκάς για mirrorless.
Και την ταχύτητα εστίασης τι τη θες με φακό 8-16/4.5-5.6 ήθελα να ‛ξερα.
Το λέω και για τον λόγο ότι είναι δυσκολοπούλητος ο φακός που πήρες, αν τυχόν το μετανιώσεις. Στο Amazon στα μεταχειρισμένα μισοτιμής από όσο τον πήρες από grey τον δίνουν.
Προσέχει επομένως να τον αξιοποιήσεις και να τον χαρείς παρά να μπλέκεις με mirrorless και αντάπτορες.
Εξάλλου τα θέματα που βγάζουν στην οπτική απόδοση οι αντάπτορες στο υπερευρυγώνιο τα βγάζουν.
Προτείνω να μείνεις σε DSLR και βλέπεις στην πορεία. Ένας λόγος παραπάνω που ζητάς vfm λύση.
H 80D που κοιτάω https://www.eglobalcentral.eu/canon-eos-80d-body-only-digital-slr-camera.html#specifications
στα 675 είναι άραγε πιό vfm από την Μ100; Έχει Digic 6 (αντί 7) και δεν έχει stabil στο βίντεο, ενώ έχει τριπλή διάρκεια μπαταρίας, viewfinder, AE Brack. και fully articulated screen.
https://cameradecision.com/compare/Canon-EOS-M100-vs-Canon-EOS-80D
Μιας και ανεβαίνω σιγά-σιγά, μήπως θα είχατε κάποιο άλλο μοντέλο σε Canon APS-C να προτείνετε; (η 7D MII πχ νομίζω δεν συγκρίνεται...)
edit: αν πάρω την Μ100 θα μετατεθεί το παίδεμά σας για κάποιους μήνες λέτε;:damnyou:
Συγκρίνεις ανόμοια σώματα, η M100 είναι μια μικρή και φτηνή μηχανή, ενώ η 80d είναι άλλη κατηγορία, με τον φακό που έχεις θα σε δυσκολεύει στο κράτημα η m100. Βασικά m100, m5,m6,m50,80d,77d,800d,200d είναι όλα τα σύγχρονα μοντέλα της Canon με ίδια πάνω κάτω συμπεριφορά τόσο σε εστίαση από την οθόνη όσο και σε ποιότητα φωτογραφίας και βίντεο. Οπότε σαν δεδομένο αυτό δες πιο σώμα σου κάθεται καλύτερα και αν σε ενδιαφέρει το σκόπευτρο. Πως να στο πω δεν υπάρχει ιδανική λύση. Είχα παλιότερα και την 800D και την 77d και ήταν πολύ καλές.
Προσωπικά λόγω του φακού που έχεις θα αγόραζα την 200D minimum Και από εκει και πέρα ανάλογα τα χρήματα είτε 800D ή 77D ή το πλήρες πακέτο που είναι η 80D.
Για τα 360 για μένα δεν είναι φτηνή γι'αυτό και το σκέφτομαι.
Συγκριτικά δε με την 200D είναι ακριβή (κατά την κρίση μου).
Νομίζω πως πληρώνεις λίγο gadget...
Βέβαια δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας, οκ!
Από την άλλη, η 80D έχει παλιώσει, λογικά θα πέσει κι'άλλο (άσε που θα βγεί και νεώτερο μοντέλο),
οπότε αν πάρω τώρα την Μ100 στα 360 και αργότερα την 80D με 50 λιγότερα, η Μ100 θα είναι σαν να μου ήρθε 310 !
Καλό;:drummer:
:singer:
Τον φακό αυτόν τον ήθελα από παλιά αλλά δεν ήθελα να πληρώσω όσο τον έβρισκα, ειδικά για το mount A της μηχανής μου.Περίεργη κίνηση πραγματικά να αγοράζει κανεις πρώτα φακό και μετά να ψάχνει σώμα να τον ταιριάξει.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.