Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Ok.
Σε ευχαριστώ και πάλι!

Aps-c DSLR υπερευρυγώνιο φακό αγόρασες, με aps-c DSLR συνδύασέ τον. Δεν βλέπω τον λόγο να χολοσκάς για mirrorless.

Και την ταχύτητα εστίασης τι τη θες με φακό 8-16/4.5-5.6 ήθελα να ‛ξερα.

Aps-c DSLR υπερευρυγώνιο φακό αγόρασες, με aps-c DSLR συνδύασέ τον. Δεν βλέπω τον λόγο να χολοσκάς για mirrorless.

Και την ταχύτητα εστίασης τι τη θες με φακό 8-16/4.5-5.6 ήθελα να ‛ξερα.

Σε ευχαριστώ φίλε _tzo_!

Ε, μια και θα την χρησιμοποιώ και με τον κιτ ή και με άλλον φακό (αν με βολέψει!)

να έχω κάποια βελτίωση σχετικά με την αρχαία dslr μου...

Αφού υποτίθεται πως το δυνατό της σημείο είναι η εστίαση, ή όχι;

Πάρε την πιο φτηνή dslr και αφιέρωσε χρόνο κι ενδιαφέρον να αξιοποιήσεις τον υπερευρυγώνιο που έδωσες τόσα λεφτά να αποκτήσεις.

Το λέω και για τον λόγο ότι είναι δυσκολοπούλητος ο φακός που πήρες, αν τυχόν το μετανιώσεις. Στο Amazon στα μεταχειρισμένα μισοτιμής από όσο τον πήρες από grey τον δίνουν.

Προέχει επομένως να τον αξιοποιήσεις και να τον χαρείς παρά να μπλέκεις με mirrorless και αντάπτορες.
Εξάλλου τα θέματα που βγάζουν στην οπτική απόδοση οι αντάπτορες στο υπερευρυγώνιο τα βγάζουν.
Προτείνω να μείνεις σε DSLR και βλέπεις στην πορεία. Ένας λόγος παραπάνω που ζητάς vfm λύση.

Το λέω και για τον λόγο ότι είναι δυσκολοπούλητος ο φακός που πήρες, αν τυχόν το μετανιώσεις. Στο Amazon στα μεταχειρισμένα μισοτιμής από όσο τον πήρες από grey τον δίνουν.

Προσέχει επομένως να τον αξιοποιήσεις και να τον χαρείς παρά να μπλέκεις με mirrorless και αντάπτορες.
Εξάλλου τα θέματα που βγάζουν στην οπτική απόδοση οι αντάπτορες στο υπερευρυγώνιο τα βγάζουν.
Προτείνω να μείνεις σε DSLR και βλέπεις στην πορεία. Ένας λόγος παραπάνω που ζητάς vfm λύση.

Από εκείνη την ώρα που μου το είπες διαβάζω για το ποιά να πάρω...
Προσπαθούσα να καταλάβω γιατί όχι mirrorless...
και στην Μ50 έφτασα αλλά κι'εκεί με χάλασαν όχι τόσο τα θέματα του 4Κ, όσο το ότι την έβγαλαν στην αγορά με αυτά.
Τώρα είμαι στην 200D που αν και στα 396 body only (eglobal=grey?) δείχνει μέτρια σαν την γηραιά Sony μου..... για τα σημερινά δεδομένα!

Μήπως αξίζει να κάνω την υπέρβαση (80D, 300 επιπλέον-δεν παίρνω κάθε μέρα σώμα...:grandpa:) για να μείνει αξιόλογο σώμα όταν αποδημήσει η Sony? ή μέχρι τότε ...βλέπουμε;

Ας έρθει πρώτα με το καλό ο φακός. Τον δοκιμάζεις κάποιο διάστημα στην παλιά σου dslr και βλέπεις στην πορεία τις ανάγκες σου.

Μη βιάζεσαι να πάρεις εδώ και τώρα σώμα. Μην ανησυχείς, δεν είναι τόσο γρήγορη στις εξελίξεις η Canon, που πρέπει να τρέξεις να την προλάβεις. :p

Σε ευχαριστώ!
Δεν έχω άλλο σώμα! Εκτός αν κάνω πατέντα με σωλήνα στην Α580 για τον sigma!
Γι'αυτό σκέφτομαι ακόμη και την Μ10 των 270 +adaptor 30 = 300 ώστε να μάθω τον φακό μέχρι να ....

Σόρι δεν θυμόμουν ότι ήσουν στο α-mount.
Πάρε κάτι που μπορείς να πουλήσεις εύκολα μετά, αν θελήσεις, όχι Μ10.
Να αποφεύγεις μηχανές παλαιοτέρων γενεών, εκτός και αν είναι από τα μεταχειρισμένα σε χαμηλή τιμή.
Γενικά φτηνό σώμα σου προτείνω λόγω της αβεβαιότητάς σου για το τι θέλεις.
Ειδάλλως μια 80D είναι εύκολη επιλογή.

Συμφωνώ και εγώ μην πάρεις παλιάς γεννιάς σώμα, δεν πουλιούνται εύκολα μετά και θα το δώσεις σκοτωμένο, να ξέρεις ότι όλες οι crop Canon τόσο οι dslr οσο και οι Mirrorless έχουν πάνω κάτω ίδια εσωτερικά (αισθητήρα, επεξεργαστή, εστίαση) οπότε απλά κοιτάς τα επιπλέον χαρακτηριστικά τι σου κάνει (σκόπευτρο, εργονομία κλπ.). θα έλεγα αφού δεν είσαι σίγουρος πάρε κάτι οικονομικό και βλέπεις, άλλα εσύ ξέρεις καλύτερα.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Είμαι πάντα της άποψης του μεγαλύτερου/περισσότερου (άρα dslr)

αλλά εδώ είναι και το δέλεαρ μιας λιλιπούτειας all around μηχανής

που καλό θα ήταν να είναι και πάρα πολύ καλή !

Δηλ. πιό πολύ με δελεάζει το high iso 51200, τα 10fps, το DIGIC 8 της Μ50 στα 522
από την 200D...

(βέβαια στα χαρτιά όλα αυτά, γιατί στην πράξη δεν έχω ιδέα...)

To λιλιπούτειο χάθηκε με την αγορά του 8-16.
https://camerasize.com/compact/#660.138,719.138.2,ha,t
Πάρε μια DSLR τώρα να χαρείς τον φακό που πήρες, και επανέρχεσαι σε μερικά χρόνια για mirrorless.

:grinning-smiley-043

χαχα! δεν έχεις άδικο!

Δίκιο έχει ο Tzo, με τέτοιο φακό δεν έχει διαφορά σε όγκο μια Mirroless με μια Dslr, οπότε πάρε μια dslr να μην μπλέκεις και με αντάπτορες.
Μην κοιτάς τα specs της m50, πάνω κάτω ίδια συμπεριφορά έχει με τις άλλες canon, έχει τον digit 8 που της δίνει μια μικρή βελτίωση άλλα μέχρι έκει. Εκτός αν καίγεσαι για 4Κ.
Σε κάθε περίπτωση μην πάρεις σώμα παλιάς γενιάς.

H 80D που κοιτάω https://www.eglobalcentral.eu/canon-eos-80d-body-only-digital-slr-camera.html#specifications
στα 675 είναι άραγε πιό vfm από την Μ100; Έχει Digic 6 (αντί 7) και δεν έχει stabil στο βίντεο, ενώ έχει τριπλή διάρκεια μπαταρίας, viewfinder, AE Brack. και fully articulated screen.

https://cameradecision.com/compare/Canon-EOS-M100-vs-Canon-EOS-80D

Μιας και ανεβαίνω σιγά-σιγά, μήπως θα είχατε κάποιο άλλο μοντέλο σε Canon APS-C να προτείνετε; (η 7D MII πχ νομίζω δεν συγκρίνεται...)

edit: αν πάρω την Μ100 θα μετατεθεί το παίδεμά σας για κάποιους μήνες λέτε;:damnyou:

H 80D που κοιτάω https://www.eglobalcentral.eu/canon-eos-80d-body-only-digital-slr-camera.html#specifications
στα 675 είναι άραγε πιό vfm από την Μ100; Έχει Digic 6 (αντί 7) και δεν έχει stabil στο βίντεο, ενώ έχει τριπλή διάρκεια μπαταρίας, viewfinder, AE Brack. και fully articulated screen.

https://cameradecision.com/compare/Canon-EOS-M100-vs-Canon-EOS-80D

Μιας και ανεβαίνω σιγά-σιγά, μήπως θα είχατε κάποιο άλλο μοντέλο σε Canon APS-C να προτείνετε; (η 7D MII πχ νομίζω δεν συγκρίνεται...)

edit: αν πάρω την Μ100 θα μετατεθεί το παίδεμά σας για κάποιους μήνες λέτε;:damnyou:

Συγκρίνεις ανόμοια σώματα, η M100 είναι μια μικρή και φτηνή μηχανή, ενώ η 80d είναι άλλη κατηγορία, με τον φακό που έχεις θα σε δυσκολεύει στο κράτημα η m100. Βασικά m100, m5,m6,m50,80d,77d,800d,200d είναι όλα τα σύγχρονα μοντέλα της Canon με ίδια πάνω κάτω συμπεριφορά τόσο σε εστίαση από την οθόνη όσο και σε ποιότητα φωτογραφίας και βίντεο. Οπότε σαν δεδομένο αυτό δες πιο σώμα σου κάθεται καλύτερα και αν σε ενδιαφέρει το σκόπευτρο. Πως να στο πω δεν υπάρχει ιδανική λύση. Είχα παλιότερα και την 800D και την 77d και ήταν πολύ καλές.

Προσωπικά λόγω του φακού που έχεις θα αγόραζα την 200D minimum Και από εκει και πέρα ανάλογα τα χρήματα είτε 800D ή 77D ή το πλήρες πακέτο που είναι η 80D.

Συγκρίνεις ανόμοια σώματα, η M100 είναι μια μικρή και φτηνή μηχανή, ενώ η 80d είναι άλλη κατηγορία, με τον φακό που έχεις θα σε δυσκολεύει στο κράτημα η m100. Βασικά m100, m5,m6,m50,80d,77d,800d,200d είναι όλα τα σύγχρονα μοντέλα της Canon με ίδια πάνω κάτω συμπεριφορά τόσο σε εστίαση από την οθόνη όσο και σε ποιότητα φωτογραφίας και βίντεο. Οπότε σαν δεδομένο αυτό δες πιο σώμα σου κάθεται καλύτερα και αν σε ενδιαφέρει το σκόπευτρο. Πως να στο πω δεν υπάρχει ιδανική λύση. Είχα παλιότερα και την 800D και την 77d και ήταν πολύ καλές.

Προσωπικά λόγω του φακού που έχεις θα αγόραζα την 200D minimum Και από εκει και πέρα ανάλογα τα χρήματα είτε 800D ή 77D ή το πλήρες πακέτο που είναι η 80D.

Για τα 360€ για μένα δεν είναι φτηνή γι'αυτό και το σκέφτομαι.
Συγκριτικά δε με την 200D είναι ακριβή (κατά την κρίση μου).
Νομίζω πως πληρώνεις λίγο gadget...
Βέβαια δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας, οκ!
Από την άλλη, η 80D έχει παλιώσει, λογικά θα πέσει κι'άλλο (άσε που θα βγεί και νεώτερο μοντέλο),
οπότε αν πάρω τώρα την Μ100 στα 360€ και αργότερα την 80D με 50€ λιγότερα, η Μ100 θα είναι σαν να μου ήρθε 310€!
Καλό;:drummer:
:singer:

Για τα 360 για μένα δεν είναι φτηνή γι'αυτό και το σκέφτομαι.
Συγκριτικά δε με την 200D είναι ακριβή (κατά την κρίση μου).
Νομίζω πως πληρώνεις λίγο gadget...
Βέβαια δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας, οκ!
Από την άλλη, η 80D έχει παλιώσει, λογικά θα πέσει κι'άλλο (άσε που θα βγεί και νεώτερο μοντέλο),
οπότε αν πάρω τώρα την Μ100 στα 360 και αργότερα την 80D με 50 λιγότερα, η Μ100 θα είναι σαν να μου ήρθε 310 !
Καλό;:drummer:
:singer:

Κοίτα σίγουρα το μικρό μέγεθος το πληρώνεις παραπάνω, σκέψου ότι χοντρικά έχεις τα εσωτερικά της 80D μέσα σε ένα μικρό σώμα με την m100, και καλώς ή κακώς αυτό το πληρώνεις. Δες π.χ. την σειρά rx100 της sony έχει μικρό αισθητήρα και τιμές στον θεό και ο λόγος είναι ότι ενσωματώνουν μέσα πολύ τεχνολογία σε ένα μικρό σώμα και όπως είπαμε πληρώνεις για αυτό.
Η 200D έχει σκόπευτρο, καλύτερη μπαταρία και καλύτερη εργονομία/κράτημα, άλλα χάνει σε βάρος όγκο, είναι λίγο πιο ακριβή και δεν έχει πρόσβαση στους φακούς m της Canon. Τα βάζεις κάτω και αποφασίζεις, στο είπα και εξαρχής πάρε την 200D και καθάρισες!!! στην περίπτωσή σου μάλλον είναι η ιδανική λύση χωρίς να ξοδευτείς και ιδιαίτερα.

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Περίεργη κίνηση πραγματικά να αγοράζει κανεις πρώτα φακό και μετά να ψάχνει σώμα να τον ταιριάξει.

Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Περίεργη κίνηση πραγματικά να αγοράζει κανεις πρώτα φακό και μετά να ψάχνει σώμα να τον ταιριάξει.
Τον φακό αυτόν τον ήθελα από παλιά αλλά δεν ήθελα να πληρώσω όσο τον έβρισκα, ειδικά για το mount A της μηχανής μου.
Άρα ή σε canon ή σε nikon θα τον έπαιρνα. (τόσο ευρυγώνιο zoom ήθελα πολλά χρήματα σε FF, ειδικά σε sony E, τόχουμε συζητήσει εκτενώς, ακόμη δεν είμαι έτοιμος).
Τώρα τον βρήκα σε τιμή που είχε έξτρα έκπτωση αλλά μόνο σε canon APS-C και πήρα την απόφαση!
edit: κι'ας προτιμούσα Nikon λόγω 1,5 αντί 1,6!