Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Την έχω, και την θεωρώ "κλοπή" αν βολεύει το στυλ της...

Κλοπή με την καλή έννοια ε?

Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Στα 200 ευρώ στείλε και εμένα μία.
Στο eglobal έχει 275 ευρώ.

Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Στα 200 ευρώ στείλε και εμένα μία.
Στο eglobal έχει 275 ευρώ.

Θα ρωτήσω την τιμή ακριβώς πόσο έχει και από που θα την πάρει και θα επανέλθω, πλάκα πλάκα μόνο ο φακός αξίζει κανένα 150αρι!

Υ.Γ. Και τα 275 του eglobal πάλι καλή τιμή είναι!

Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Θα ρωτήσω την τιμή ακριβώς πόσο έχει και από που θα την πάρει και θα επανέλθω, πλάκα πλάκα μόνο ο φακός αξίζει κανένα 150αρι!

Υ.Γ. Και τα 275 του eglobal πάλι καλή τιμή είναι!

Επανέρχομαι στο θέμα μιας και έμαθα το όλο σκηνικό, η μηχανή Fuji X-A10 με τον κιτ 16-50 την παίρνει από γνωστό του που την έχουν σε απόθεμα σε γνωστή αλυσίδα στα 250 ευρώ. Βέβαια έμαθα ότι μπορεί να πάρει και την X-A3 στα 350 ευρώ, οπότε πρότεινα όπως και έκανε να πάρει την Χ-Α3. Πιο συγκεκριμένα η X-A3 για 100 ευρώ παραπάνω σου δίνει πιο νέο αισθητήρα με ότι αυτό συνεπάγεται (24mp vs 16mp), μεταλλική πάνω πλακέτα σε σχέση με την πλαστική της Χ-Α10, πιο σύγχρονο και καλύτερο σύστημα εστίασης με περισσότερα σημεία εστίασης, Hot shoe (η X-A10 δεν έχει), σου δίνει αισθητά περισσότερα Film Simulations, περισσότερες επιλογές στο βίντεο, Touch Οθόνη και διάφορες άλλες μικρές διαφορούλες/προσθήκες...θεωρώ ότι όλα αυτά αξίζουν με το παραπάνω τα 100 ευρώ παραπάνω που στοιχίζει η X-A3.

Καλησπέρα παιδιά. Έχω μια sony a6000 με τον κιτ και τον sigma 30mm 1,4. Έχω ξεκινήσει φωτογραφήσεις σε γάμους και σκέφτομαι για μια αναβάθμιση. Επειδή η α6000 ηταν και η 1η ομυ μηχανη και έχω μείνει ευχαριστημένος θα ήθελα να πάω πάλι σε sony. Τραβάω μόνο φωτος και καθόλου βίντεο. Επειδή δεν είμαι και επαγγελμαιίας και πάω ως 2ος φωτογράφος (μιλάμε για 6-7 γάμους τον χρόνο) θα ήθελα κατι ώστε να μην ξεφύγω σε χρήματα (π.ψ A7R III). Κοιτάω για όλες τις A7s και A7R, A7R II. Υπάρχει κάποιο νήμα που έχουν συζητηθεί οι διαφορές? Ποια θα προτείνατε?
Ευχαριστώ

Μιας και το ανέφερες σαν εισαγωγή, είτε 1ος είτε 2ος επαγγελματικά το κάνεις εφ όσον πληρώνεσαι. Έστω και με απόδειξη δαπανών.

Υπό αυτό το πρίσμα και δεδομένου των 6-7 τραβηχτικών που κάνεις και δεν σου επιτρέπουν να αποσβέσεις σύντομα, θα έλεγα να μείνεις όπως είσαι σαν σώμα και να αλλάξεις τον κιτ φακό με κάποιον φωτεινότερο zoom. Η/και άλλον 1 σταθερό 50άρη (τουλάχιστο) φωτεινό για πορτραίτα. Όπως θα έχεις διαπιστώσει ο ίδιος, ο 2ος δεν είναι απαραίτητα ο "κακός" φωτογράφος, αλλά ο συμπληρωματικός, που θα πιάσει στιγμές που δεν θα μπορεί ο 1ος. Επίσης οι φωτό που τραβάς θα είναι το "διαβατήριό" σου για μελλοντικές δουλειές, είτε για τραβηχτικά είτε για δικές σου. Εκτός κι αν σκοπεύεις να μείνεις στα 6-7 λόγω χρόνου - άλλης δουλειάς κλπ, οπότε μείνε όπως είσαι.

Αν σε παίρνει να πας σε FF, μην μείνεις με τον κιτ φακό, μια τρύπα στο νερό θα κάνεις. Άρα υπολογίζεις στο κόστος και το γυαλί. 1 zoom καλύτερο και φωτεινότερο του κιτ. Οι "S" γενικά είναι κυρίως για βίντεο. Η καλύτερη αυτή στη στιγμή για τη δουλειά που τη θες σε FF και σε σχέση κόστους/απόδοσης είναι η Α7ΙΙΙ.

Μιας και το ανέφερες σαν εισαγωγή, είτε 1ος είτε 2ος επαγγελματικά το κάνεις εφ όσον πληρώνεσαι. Έστω και με απόδειξη δαπανών.

Υπό αυτό το πρίσμα και δεδομένου των 6-7 τραβηχτικών που κάνεις και δεν σου επιτρέπουν να αποσβέσεις σύντομα, θα έλεγα να μείνεις όπως είσαι σαν σώμα και να αλλάξεις τον κιτ φακό με κάποιον φωτεινότερο zoom. Η/και άλλον 1 σταθερό 50άρη (τουλάχιστο) φωτεινό για πορτραίτα. Όπως θα έχεις διαπιστώσει ο ίδιος, ο 2ος δεν είναι απαραίτητα ο "κακός" φωτογράφος, αλλά ο συμπληρωματικός, που θα πιάσει στιγμές που δεν θα μπορεί ο 1ος. Επίσης οι φωτό που τραβάς θα είναι το "διαβατήριό" σου για μελλοντικές δουλειές, είτε για τραβηχτικά είτε για δικές σου. Εκτός κι αν σκοπεύεις να μείνεις στα 6-7 λόγω χρόνου - άλλης δουλειάς κλπ, οπότε μείνε όπως είσαι.

Αν σε παίρνει να πας σε FF, μην μείνεις με τον κιτ φακό, μια τρύπα στο νερό θα κάνεις. Άρα υπολογίζεις στο κόστος και το γυαλί. 1 zoom καλύτερο και φωτεινότερο του κιτ. Οι "S" γενικά είναι κυρίως για βίντεο. Η καλύτερη αυτή στη στιγμή για τη δουλειά που τη θες σε FF και σε σχέση κόστους/απόδοσης είναι η Α7ΙΙΙ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Επειδή είμαι κ εγώ σε δίλλημα , θα συμφωνήσω μαζί σου να μείνω με την α6000. Κοίταγα για κάποιον ζουν φωτεινό αλλά δυστυχώς ξεφεύγουν αρκετά οι τιμές και είπα αν είναι να τα σκάσω να πάω και σε ένα σωστό σώμα. Τον κιτ τον έβαλα ήδη προς πώληση. Επίσης, κοίταγα για A7R II. Πιστεύεις οτι η Α7 III είναι ανώτερη? Ευχαρστώ και πάλι.

Ανώτερη είναι σαν σώμα η Α7ΙΙΙ, εννοείς να αγοράσεις και έναν ζουμ φωτεινό μαζί της; ε ναι η διαφορά θα είναι μεγάλη.

Ανώτερη είναι σαν σώμα η Α7ΙΙΙ, εννοείς να αγοράσεις και έναν ζουμ φωτεινό μαζί της; ε ναι η διαφορά θα είναι μεγάλη.

Σόρρυ απλά γράφω απο κινητό και δεν τα έγαψα καλά. Να πάρω έναν ζουν για την 6000. Κοιτάω για τον 18-200.

Εγω τι να παρω την A6500 και να μεινω με τον 18-105 f4 που εχω η την A6300 και να παρω και τον Sigma 16 f1.4

Ο Sigma μου χρειαζεται για να βγαζω αφλασες το μωρο αλλα λεφτα για 6500 και φακο μαζι δεν υπαρχουν.

Εδωσα A6000 και τον 35 f1.8 για να εχω 4k

Θα σου έλεγα εύκολα κιόλας την Α6300 με τον sigma 16mmf1,4..άψογος συνδιασμός για φωτογραφίες για το μωρό, έχεις και super βίντεο με τον 18-105....ιδανικά φυσικά θα ήταν να πάρεις και την Α6500 και τον 16mm για να έχεις σταθεροποίηση στο βίντεο αν τραβάς με τον 16mm, βέβαια από την άλλη πάντα υπάρχει και η λύση ενός Gimbal αν ενδιαφέρεσαι π.χ.

https://www.eglobalcentral.eu/feiyu-g6-plus-3-axis-splash-proof-handheld-gimbal-for-mirrorless-gopro-action-camera-and-smartphone.html

Ο 16αρης σπανια θα τραβηξει βιντεο και αυτο μεσα στο σπιτι πχ στο τραγουδακι στην τουρτα καποιου παιδιου ποιο πολυ φωτο θα δουλεψει και αυτο παλι μεσα στο σπιτι εξω η μηχανη βγαινει μονο με τον f4

Σταθερο φακο δεν ξαναβγαζω εξω που να ειναι απο διαμαντι τα κρυσταλα.

Ε τότε μην το συζητάς πάρε την Α6300 με τον 16mm και είσαι μια χαρά, περιμένεις και την ανακοίνωση της sony για την νέα crop όταν έρθει και αν αξίζει όταν βγει απλά κρατάς τους 2 φακούς σου και αλλάζεις το σώμα.

Την 6700? αυτη θα εχει για πλακα 1500 με αυτα τα λεφτα καλυτερα να βρω μεταχερισμενη FF mirrorless

A6300 κ sigma ασυζητητί...

Olympus OMD EM1 mark I, στα 880 καινούργια με 2 χρόνια εγγύηση.
Θα δω προκοπή στο Caf και AF tracking, σε σχέση με μια Nikon D750;
Η OMD EM10 II που έχω τώρα δεν την παλεύει με την 2.5χρονη κόρη μου, κι έχω ψιλομετανοιωσει που έδωσα την D750 λόγω βάρους /όγκου.
Ακούω γνώμες από έχοντες...

Olympus OMD EM1 mark I, στα 880 καινούργια με 2 χρόνια εγγύηση.
Θα δω προκοπή στο Caf και AF tracking, σε σχέση με μια Nikon D750;
Η OMD EM10 II που έχω τώρα δεν την παλεύει με την 2.5χρονη κόρη μου, κι έχω ψιλομετανοιωσει που έδωσα την D750 λόγω βάρους /όγκου.
Ακούω γνώμες από έχοντες...

φυσικά και όχι.