ΒΛΑΣΙΔΗΣ
AVClub Fanatic
Re: Στην αγορά για nikon Z6
δεν σπρώχνουμε. Περιμένουμε τα αναδρομικά του Δημοσίου για να τα σπρώξουμε.
Α καλά!!!!χαχα...θα περιμένεις καιρό!!!
Κινούμενα μακρινά θέματα σε βραδυνη φωτογράφηση με ζουμ φακό και χωρίς χρήση εξωτερικου φλας αν το κατάφερναν μηχανές με 500 θα το είχαν κλείσει το μαγαζί οι εταιρίες, σημαίνει σημαντικά πολλαπλάσια χρήματα από τα 500 (FF με τηλεφακό φωτεινό) , η φθηνότερη λύση πρώτα βρίσκεις ένα δυνατό συμβατό φλας για τη μηχανή σου και το δοκιμάζεις σε βραδυνες, αφού εκτιμήσεις το αποτέλεσμα ψωνίζεις στα χρήματα αυτά πακέτο μηχανή φακό και υποχρεωτικά φλας ή αναθεωρείς το budjet σου σημαντικά.
ΥΣ
η ΧΖ2 είναι πολύ καλή compact για ημέρα, βρες ένα συμβατό πιο δυνατό flash από το εσωτερικό της μηχανής μήπως και καλυφθείς. To μικρό φλασάκι της μηχανής μπορεί να οδηγήσει και ασύρματα μεγαλύτερα φλας, από τo site της εταιρίας (υπόψην οτι υπάρχουν και άλλα συμβατά φλας από τρίτες εταιρίες Metz, Nissin κλπ)
Does the Stylus XZ-2 iHS support the RC wireless flash system?
The Olympus RC wireless flash system allows up to three of off-camera flashes to be controlled and triggered by the Stylus XZ-2 iHS. The flashes compatible with the RC flash system are the FL-36R, FL-50R, FL-300R and FL-600R.
The system uses a menu setup in the camera and a mode setup in the flash units. The built-in pop-up flash in the camera serves as the controller for the flash setup.
Το βασικο ειναι να γνωριζεις τον λογο που οι φωτογραφιες ειναι κουνημενες.Δηλαδη να γνωριζεις να ρυθμιζεις την μηχανη.Γιατι και με 5000 ευρω να παρεις μηχανη μπορει να εχεις το ιδιο αποτελεσμα αν την αφησεις στο αυτοματο.κακη διατυπωση εκ μερους μου
θα ηθελα η νεα μου μηχανη να εχει μεγαλυτερο ζουμ από την XZ2, να έχω καλύτερες νυχτερινές λήψεις σε σχέση με την olympus και να πετυχαίνω λιγότερο κουνημένες σε κινούμενα θέματα.
με λίγα λόγια μια αναβάθμιση της XZ2
σε τι χρήματα πρέπει να ανεβω;
nikon d3400, sony a6000, canon g3x; εχετε καποια προταση;
Το βασικο ειναι να γνωριζεις τον λογο που οι φωτογραφιες ειναι κουνημενες.Δηλαδη να γνωριζεις να ρυθμιζεις την μηχανη.Γιατι και με 5000 ευρω να παρεις μηχανη μπορει να εχεις το ιδιο αποτελεσμα αν την αφησεις στο αυτοματο.
Για καλα αποτελεσματα σε κινουμενο νυκτερινο στοχο θελεις φωτεινο φακο μικρο νουμερο f,ωστε να εχεις οσο το δυνατον γινεται μικρη ταχυτητα κλειστρου (1/χ οπου χ η επιλογη ταχυτητας) με μικρο iso.Compact με αυτε τις προδιαγραφες ζοομ με μικρο νουμερο f εχει η σονυ https://www.skroutz.gr/s/4052631/Sony-Cyber-shot-RX10.html αλλα κοστιζει λιγο παραπανω.
Και δυστυχως στις αλλες κατηγοριες οι φακοι με μεγαλο ζοομ και μικρο νουμερο f κοστιζουν πολυ παραπανω.
Έγραψα κάτι σχετικό, δεν προτείνω το μαγαζί αλλά αν κανεις είναι αποφασισμένος για grey market αγορά ας το ψάξει.
https://avclub.gr/forum/showthread....-το-πρώτο-post!!!?p=1058235137#post1058235137
ΥΣ
Ντινο το συγκεκριμένο νήμα μπορεί να ενσωματωθεί στο νήμα για αγορά νέας μηχανής , δεν έχει νομίζω νόημα μόνο του.
Στεργιο όσα φλας εταιριών είναι συμβατά με τις ασύρματες προδιαγραφές TTL της Olympus και το γράφουν στην ούγια κανονικά είναι συμβατά, εγώ έχω κάνει χρήση μόνο της εταιρίας τα Fl36,50,600 αλλά σχεδόν ολα τα Metz έχουν συμβατότητα για Panasonic,Olympus, μερικά της Mieke, τις Nissin το i40 κλπ.
το fl36 που έχω δε κατάφερα να το κάνω να "ανάψει" με το εσωτερικό φλασάκι της μηχανής. Κάπου κάνω κάτι λάθος μάλλον...
thanks nios
την RX10 την εχω στα υποψιν αλλα ειναι εκτος budget
η olympus εχει φωτεινο φακο 1,8 και μεγαλο για την εποχη της αισθητηρα και με ειχε καλυψει
η g3x θα μου δωσει κατι παραπάνω;
να κοιταξω dslr ή κάποια mirror sony;
εχεις καποιο σετ να προτεινεις σε αυτα τα χρήματα ~500
Σε αυτά τα χρήματα πολύ δύσκολα να συνδυάσεις αυτά που θες. Την g3x την βρήκες κάπου στα 500?
μεσα στο budjet σου ειναι η παλιά LX100 αν σε φτανει σε ζουμ τα 75mm , στην ποροτεινω γιατι εχει καλό σχετικά φωτεινό φακό, μεγαλυτερο αισθητήρα απο 1'' και παιζει σε προσφορές λογω νεου μοντέλου.
Πόσο "ζοομ" θέλεις ?. Η G3X έχει 600mm .. το θέλεις ή θα σου έφτανε κάπου στα 200mm (σχεδόν διπλάσιο από την Ολυμπους)
** Η ΧΖ2 δεν έχει f/1.8 σταθερό .. πάει στο f/2.5 στο τελε άκρο.
** Η g3x δεν έχει viewfinder .. σχεδιάζεις λήψεις στα 600mm με τα χέρια τεντωμένα ??
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.