Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Εχετε δίκιο παιδιά δεν την πήρα τελικά την Em10III, να πω βέβαια ότι όταν είχα παράλληλα την em10II με την em1 και σε saf την μέρα δεν μου φάνηκε καθόλου πιο αργή η em10II σε σχέση με την em1, μην πω ότι εστίαζε και πιο γρήγορα. Από εκει και πέρα νομίζω ότι και τα jpeg αρχεία της em10II ήταν ένα τσικ καλύτερα και πιο λαμπερά, νέος αισθητήρας?? βελτιωμένη jpeg engine? Όπως και να έχει έδειχναν κάπως αλλαγμένα και καλύτερα κατά την γνώμη μου. Ας περιμένουμε να δούμε την νέα Em5III όταν βγει και ίσως νέα em10IV?? ίσως μια Baby/light em1II που είχε ακουστεί και παλιότερα?

Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Στα 270 ευρώ που βγαίνει με τα μεταφορικά,τι λέτε γι´αυτήν παιδιά;

https://www.amazon.co.uk/gp/product...4d838626073d683968f7f30cd652ec&language=en_GB

Δεν είναι κάτι τρομερό, άλλα για σώμα με 2 φακούς οκ τρώγεται....εξαρτάται και τι απαιτήσεις έχεις.

Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Στα 270 ευρώ που βγαίνει με τα μεταφορικά,τι λέτε γι´αυτήν παιδιά;

https://www.amazon.co.uk/gp/product...4d838626073d683968f7f30cd652ec&language=en_GB

εγώ θα προσπερνούσα παρότι είμαι φαν της yi σε άλλα πράγματα.

Απάντηση: Νikon D7100

Καλημέρα στην παρέα ευχαριστώ για την αποδοχή. Σκέφτομαι να αγοράσω την την πρώτη μου dslr και είμαι μεταξύ d7100 + eos 70 d μεταχειρισμένες. Ποια θεωρείτε πιο άξια για κάποιον καινούριο στο χώρο το after sale service ποιο θεωρείτε καλύτερο από τις δύο εταιρείες

Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σόρρυ για το άκυρο μέρος, αλλά δεν έβρισκα που να ρωτήσω.

Υπάρχει λόγος που δεν δημοσιεύεται η αγγελία που βάζω στην κατηγορία Φωτογραφικές Μηχανές ?
Δεν νομίζω πως παραβαίνω κάποιο κανόνα.

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

πιθανόν γιατί έχεις υπερβεί τις 3 αγγελίες ανα έτος (5 αγγελίες αν είσαι εγγεγραμμένος στο σωματείο) , περιγράφονται ολα αυτά στον κανονισμό του forum παρ. 2.8.α https://avclub.gr/forum/faq.php#faq_rules_2, υπόψην οτι οι αγγελίες δεν εμφανίζονται αμέσως αλλά με χρονοκαθυστέρηση για να ελεγχθούν από τους διαχειριστές της κατηγορίας για τα παραπάνω.

Όντως έχω 3.

Πολύ χαμηλό όριο πάντως οι 3 για ένα έτος.

Εδώ μέσα έχει κόσμο που αλλάζει 5 ζεύγη ηχεία και 2 ενισχυτές τον χρόνο.
Θα έπρεπε πιστεύω να ήταν ένα κλικ πιο πάνω.

Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Ε, να... προσπαθούμε να σας (και κυρίως μας) προστατεύσουμε από τον υπερκαταναλωτισμό! :bigcry::flipout:

Το βλέπουμε πόσο... εγκρατείς είστε... ο ένας με 2 τεράστια subwoofer σε δωμάτιο 10τμ, ο άλλος έχει αλλάξει 10 προβολείς σε 6 μήνες, ο άλλος κάνει συλλογή από ενισχυτές Mark Levinson, οι JVC D-ILA πάνε και έρχονται... και κάποιοι, ονόματα δεν λέω, υπολήψεις δεν θίγω, έχουνε μαζέψει ότι φακό γράφει την λέξη Nikon ή Canon επάνω :p

Το βλέπουμε πόσο... εγκρατείς είστε... ο ένας με 2 τεράστια subwoofer σε δωμάτιο 10τμ, ο άλλος έχει αλλάξει 10 προβολείς σε 6 μήνες, ο άλλος κάνει συλλογή από ενισχυτές Mark Levinson, οι JVC D-ILA πάνε και έρχονται... και κάποιοι, ονόματα δεν λέω, υπολήψεις δεν θίγω, έχουνε μαζέψει ότι φακό γράφει την λέξη Nikon ή Canon επάνω :p

of topic άλλα ο JVC DLA είναι το καλύτερο ηλεκτρονικό μηχάνημα που έχω αγοράσει ποτέ και έχω ευχαριστηθεί τόσο πολύ, τα είχα σκάσει χοντρά το 2011 αν θυμάμαι καλά, άλλα μου έχει χαρίσεις απίστευτη απόλαυση όλα αυτά τα χρόνια, μαγεία η JVC!!!!

Καλησπέρα σε όλους.
Προερχόμενος από τον χώρο των εργαλείων του φόρουμ και θέλοντας να πάρω ένα καλό δώρο για την κυρία μου,έκανα ένα πέρασμα πρωτου σας ρωτησω και ομολογώ καθώς είμαι άσχετος με τις φωτ.μηχανες και τη φωτογραφια γενικοτερα ,ότι χάθηκα ..ορολογίες πολλές και άσχετες σε μενα..αν μπορείτε να με βοηθήσετε θα το εκτιμούσα ...το μόνο που μπορω να σας δωσω σα δεδομενο ειναι το μπάτζετ (700-1000) , ότι στον λιγοστό χρόνο που έχει , φωτογραφίζει κυρίως τοπία και ότι τώρα έχει αυτήν τη μηχανή : fujifilm finepix s4500..
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!!

Απάντηση: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Μας έβαλες δύσκολα - εύκολα φίλε μου... Δύσκολα γιατί έχει συνηθίσει στο τεράστιο ζουμ 30Χ η κυρία σου, εύκολα γιατί ότι και να πάρει από τις "σοβαρές" compact θα βγάζει καλύτερες φωτογραφίες από αυτήν που έχει.

Ως κάτοχος θα σου πρότεινα την panasonic TZ100 στα ~600 από Ελλάδα, μικρή σε όγκο/βάρος και πολύ καλή ποιότητα εικόνας. Εδώ https://avclub.gr/forum/showthread.php/146970-Panasonic-TZ100-η-πρώτη-travel-zoom-με-αισθητήρα-1-!
μπορείς να διαβάσεις περισσότερα και εδώ https://www.flickr.com/photos/dimitriospi/ να δεις μερικές φωτογραφίες που έχω τραβήξει με αυτήν (όχι όλες - κοίτα τα στοιχεία)

Δημήτρη καταρχήν σ ευχαριστώ για την απάντηση, γνωρίζω ότι είναι πολύ αόριστο αυτό που ζητάω,απλα δεν κατέχω πράμα!

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής.

Καλησπέρα σε όλους.
Προερχόμενος από τον χώρο των εργαλείων του φόρουμ και θέλοντας να πάρω ένα καλό δώρο για την κυρία μου,έκανα ένα πέρασμα πρωτου σας ρωτησω και ομολογώ καθώς είμαι άσχετος με τις φωτ.μηχανες και τη φωτογραφια γενικοτερα ,ότι χάθηκα ..ορολογίες πολλές και άσχετες σε μενα..αν μπορείτε να με βοηθήσετε θα το εκτιμούσα ...το μόνο που μπορω να σας δωσω σα δεδομενο ειναι το μπάτζετ (700-1000) , ότι στον λιγοστό χρόνο που έχει , φωτογραφίζει κυρίως τοπία και ότι τώρα έχει αυτήν τη μηχανή : fujifilm finepix s4500..
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!!
οτιδήποτε πάρει με μεγαλύτερο αισθητήρα θα έχει αρκετη διαφορά απο τώρα.
Απλά άν θέλει superzoom οπως η finepix πάλι μικρό αισθητήρα RX10 κλπ.

Αν θέλει καλύτερη ποιότητα εικόνας με αισθητήρα aps-c θα πρέπει να αλλάζει φακούς.

Σε σώμα Dslr
https://www.skroutz.gr/s/16683815/Nikon-D5300-Kit-AF-P-DX-18-55mm-VR-AF-P-DX-70-300mm-VR.html

Σε σώμα mirrorless
https://www.skroutz.gr/s/7006241/Sony-α6000-Kit-16-50-PZ-OSS-55-210-OSS.html

Εγώ θα έλεγα πρώτα να μας βάλεις στο κλίμα , το budjet και η μηχανή που έχει τώρα είναι μόνο η αρχή. Πρέπει να ξέρουμε και άλλα από τις συνήθειες της. Την εχει βολεψει το μεγάλο ζουμ? Δες τις φωτο που έχετε τραβήξει τα τελευταία χρόνια, πόσες είναι περίπου σε κοντινές και μέτριες αποστάσεις και πόσες με τον τηλεφακό (αυτό το βλέπεις με ένα προγραμμα viewer που απεικονιζει συγκεντρωτικά τις φωτό ανα mm φακού). Κάνει macro ? δηλ. χρησιμοποιει την επιλογή της συγκεκριμένης μηχανής για πολύ κοντινά σε λεπτομέρειες π.χ. λουλούδια έντομα κλπ. Τραβάει πολλά νυχτερινά? Την κουράζει η συγκεκριμένη και θα ήθελε μια μικρότερη? Την βολεύει να έχει καλό γκριπ? Θέλει να βλέπει και με σκόπευτρο ειδικά όταν έχει ήλιο? Από βίντεο τι απαιτήσεις υπάρχουν ?

Αν θέλεις ένα καλό update της υπάρχουσας μηχανής με 20Χ φακό πας στην Panasonic FZ2000 , μοντέλο 2016 δηλ. 4 χρόνια νεωτερη, παίζει στο budjet σου και είναι και σε προσφορά αυτές τις ημέρες κάτω από τις τιμες skroutz σε κάποια μαγαζιά, για λίγα όμως κομμάτια.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις..
Σίγουρα φωτογραφίζει απο πολυ κοντά λουλουδια κτλ κάνει χρήση macro..
Νυχτερινες οχι ιδιαίτερα ..
Σαν μέγεθος μηχανης δε μου έχει παραπονεθεί ..
Το γκριπ δε γνωρίζω τι είναι βασικά..
Για τον ήλιο την έχω ακούσει να το λέει ότι θα ήθελε κάτι παραπάνω.
Βίντεο Όχι ιδιαίτερες απαιτήσεις..
Και το ζουμ έχοντας το ,το χρησιμοποιεί..
Δε μπορώ να τη ρωτήσω κιόλας 😁

Το γκριπ είναι από εκεί που κρατάς τη μηχανή , στην πράξη η λαβή που είναι καθαρά υποκειμενικό ποσο άνετη είναι και εξαρτάται από το χερι του καθενός μας. Αν θέλει και macro σε μια μηχανή με εναλλαξιμους φακούς κάποιος πρέπει να κάνει και αυτή τη λειτουργία και αυτό απαιτεί και αγορά άλλου φακό. Για να καλύψεις το εύρος όλων των λειτουργιών που έχει τώρα η μηχανή της θα πρεπει να αγοράσεις τρεις φακούς νορμαλ, τηλεφακό, macro, περίπου, αυτό σημαίνει και μικρή σχετικά μηχανή να παρεις είτε DSLR είτε ακαθρεπτη με το κουβάλησα τριών φακών όσο μικροί και να είναι τo μέγεθος θα καταλήξει μεγαλύτερο και ίσως και το κόστος. Βραδυνα δεν κάνει, οπότε από ολα όσα μας είπες μέχρι τώρα μάλλον μας οδηγούν πάλι σε μια καλή superzoom 1ϴ όπως η PAnasonic FZ2000, SONY RX10 . Πήγαινε να τις δεις από κοντά να εχεις ιδία άποψη αν το μέγεθος είναι αποδεκτό (για εκείνη).

Καλημερα
Ευχαριστώ πολύ!

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώτο pos

5 λεπτά έχει όριο σε 4κ η gx800;

Δεν έχει προφανώς και ibis... Σωστά;

Sent from my LG-H930 using Tapatalk