Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - Διαβάστε το 1ο Post!

Μια ερώτηση προς στου εμπειρότερους που παρακολουθούν την αγορά παρακαλώ:

Πόσο αξίζει μια μεταχειρισμένη panasonic GX80 (πακέτο με τον 12-35 & 35-100) σε υπεράριστη κατάσταση ?

Εδιτ
~ 490 - 595 με τον 12-35 την βλέπω σήμερα στο σκρούτζ

Τον 12-32 φαντάζομαι εννοείς. Ο 12-32 πιάνει κάπου 100 ευρώ και άλλα 150 περίπου ο 35-100, το σώμα τώρα δύσκολα πάνω από 250 ευρώ. Μιλάω για τιμές μεταχειρισμένων. Συνολικά σαν πακέτο για πώληση κάπου 500 ευρώ όλα μαζί.

Ευχαριστώ, ναι 12-32 :-)

Κάπου στα 500 έλεγα και εγώ

Την είχα πάρει όταν είχα ογκώδη dslr, και τώρα με την Z6 μου φαίνεται πως μου είναι εντελώς περιττή - ούτως η αλλιώς κάθεται εδώ και μήνες :-/

Ευχαριστώ, ναι 12-32 :-)

Κάπου στα 500 έλεγα και εγώ

Την είχα πάρει όταν είχα ογκώδη dslr, και τώρα με την Z6 μου φαίνεται πως μου είναι εντελώς περιττή - ούτως η αλλιώς κάθεται εδώ και μήνες :-/

Ναι καλά θα κάνεις να την δώσεις και με τα χρήματα που θα πάρεις μήπως επενδύσεις σε κανένα φακό στην Z!!!

Ναι καλά θα κάνεις να την δώσεις και με τα χρήματα που θα πάρεις μήπως επενδύσεις σε κανένα φακό στην Z!!!

Μπα, στο ποδήλατο θα πάνε μου φαίνεται :p

https://www.vitalmtb.com/community/Ntinos-P,43738/setup,38181

Re: Το νήμα των Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

ειμαι κοντα στην αγορα sony rx100iv θα την παρω γυρω στα 550 ευρω .. με ενδιαφερει η ποιοτητα εικονας 60/40 με video .. κοιταζω compact γιατι τωρα με τον μπομπιρα δεν μπορω να κουβαλάω συνεχεια της fuji με εχτρα τσαντες κτλ . τι λετε ?? για ποιο πανο χρηματικα δεν ειμαι

ειμαι κοντα στην αγορα sony rx100iv θα την παρω γυρω στα 550 ευρω .. με ενδιαφερει η ποιοτητα εικονας 60/40 με video .. κοιταζω compact γιατι τωρα με τον μπομπιρα δεν μπορω να κουβαλάω συνεχεια της fuji με εχτρα τσαντες κτλ . τι λετε ?? για ποιο πανο χρηματικα δεν ειμαι

Είναι πολύ καλή μηχανούλα, προσωπικά βέβαια θα κοιτούσα (αν και πιο ακριβή) την rx100V, η υβριδική εστίαση και το EYE AF της κάνουν πολύ μεγάλη διαφορά τόσο σε φώτος όσο και σε βίντεο.

Υ.Γ. Δες αν θες και την panasonic lx10, αρκετά καλή και αυτή και όχι πολύ ακριβή, αν και δεν έχει σκόπευτρο και έχει σημαντικό Crop σε 4Κ βίντεο.

θελω και το σκοπευτρο μωρε να υπαρχει..

Συμφωνώ. Με τίποτα κάτω από V.

H ταχύτητα και ακρίβεια εστίασης είναι πολύ ανώτερης κατηγορίας στις V-VA-VI.

Ζορίσου λίγο και πάρε την V.
Ή στο μπάτζετ σου μεταχειρισμένη στο 500άρικο.

την Rx100IV ή την Panasonic LX100 ίσως μόνο αν τις βρεις σε χαμηλές τιμές π.χ. κάτω από 400 ευρώ. Αν είναι να δώσεις 500+ όπως λέει και ο Tzo δαγκωτό rx100V.

Απάντηση: Fuji X-T1

Καλησπερα στην παρεα, να ρωτησω τι τιμες παιζει τωρα η ΧΤ-1 σκετο σωμα μεταχειρισμενη? 300? 350μαχ?
Ευχαριστω! -bye-

Re: Fuji X-T1

350 είναι πάρα πολλά. Προσωπικά την πήρα από Ebay.de στα 300 ευρώ (με μεταφορικά) almost new, με ελάχιστα clicks Και ούτε ίχνος γρατζουνιάς, είχε και φτηνότερες που θα γλίτωνα 20-30-40 ευρώ, άλλα επέλεξα να πάρω κάτι σε σχεδόν καινούρια κατάσταση με όλα τα παρελκόμενα καινούρια, παρά μια χρησιμοποιημένη. Χοντρικά όπως λέει ο TZO γύρω στα 270-280 με τα μεταφορικά βρίσκεις μια. Κελεπούρι με αυτή την τιμή πίστεψέ με!!

Απάντηση: Re: Fuji X-T1

Από 170 μέχρι 250 ευρώ έχουν φύγει καμιά 10αριά κομμάτια Χ-Τ1 πρόσφατα στο ebay.

Mέσος όρος 230-250 ευρώ.

Χμμ, μαλιστα πολυ καλη τιμη μου ακουγεται, θα προτιμουσα βεβαια να την βρω στην ελλαδα.

Αλλα και στο ebay που κοιταγα χθες, τις εβρισκα 300+ ευρω...λαθος εψαχνα μαλλον, :BDBDG54:

κοιταγα στο ebay co.uk .... μεγαλη διαφορα στις τιμες...

Re: Απάντηση: Re: Fuji X-T1

Χμμ, μαλιστα πολυ καλη τιμη μου ακουγεται, θα προτιμουσα βεβαια να την βρω στην ελλαδα.

Αλλα και στο ebay που κοιταγα χθες, τις εβρισκα 300+ ευρω...λαθος εψαχνα μαλλον, :BDBDG54:

κοιταγα στο ebay co.uk .... μεγαλη διαφορα στις τιμες...

Κοίτα στο Γερμανικό Ebay, από Ελλάδα κοίταγα και εγώ όταν έψαχνα άλλα κανένας δεν την έδινε κάτω από 350 ευρώ και αρκετά ταλαιπωρημένες μάλιστα. Κάνε υπομονή και χτύπα μια με bidding, θα βρεις αυτό που θέλεις στην τιμή που το θέλεις. Γενικά στο Ebay μπορείς να βρεις σε πολύ καλές τιμές φωτογραφικά. Πρόσφατα πήρα τον φακό Fuji 15-45 στα 160 ευρώ με μεταφορικά σφραγισμένο καινούριο, την στιγμή που στην Ελλάδα τον πουλάνε μεταχειρισμένο από 190-200 ευρώ και πάνω και σε grey market από 220 και πάνω.

Πλησιάζει η ώρα της αντικατάστασης μιας Canon 700D που χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τους EF-S 24mm, EF 50mm και EF-S 10-18mm για φωτογράφηση εσωτερικών χώρων ακινήτων (με τρίποδο κυρίως). Το βασικό ζητούμενο είναι η νέα μηχανή να έχει μεγαλύτερο δυναμικό εύρος. Επίσης ζητείται πλήρως σπαστή οθόνη και wifi. Μπάτζετ για σώμα περίπου 500-700 ευρώ. Τα εστιακά μήκη που χρησιμοποιούνται περισσότερο είναι ~14mm με 24mm σε APSC.
Στις πιθανές επιλογές είναι οι 200D ή 80D (η τελευταία μάλλον από έξω, καθώς μάλλον δεν αξίζει να την πληρώσει κανείς εδώ περίπου ένα χιλιάρικο). Αξίζει μια τέτοια αναβάθμιση;
Εάν η Nikon 3400-3500 είχε σπαστή οθόνη και πλήρες tethering θα εξεταζόταν σοβαρά η αγορά της με τον 10-20mm, αλλά τα επόμενα μοντέλα (5χχχ, 7χχχ) ανεβαίνουν πολύ.
Θα εξεταζόταν η λύση κάποιας πχ Sony APSC αλλά δεν υπάρχει σχετικά προσιτός ευρυγώνιος ή κάτι σε 24mm σε APSC.
Οι απόψεις σας θα είχαν ενδιαφέρον, ευχαριστώ!

Πλησιάζει η ώρα της αντικατάστασης μιας Canon 700D που χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τους EF-S 24mm, EF 50mm και EF-S 10-18mm για φωτογράφηση εσωτερικών χώρων ακινήτων (με τρίποδο κυρίως). Το βασικό ζητούμενο είναι η νέα μηχανή να έχει μεγαλύτερο δυναμικό εύρος. Επίσης ζητείται πλήρως σπαστή οθόνη και wifi. Μπάτζετ για σώμα περίπου 500-700 ευρώ. Τα εστιακά μήκη που χρησιμοποιούνται περισσότερο είναι ~14mm με 24mm σε APSC.
Στις πιθανές επιλογές είναι οι 200D ή 80D (η τελευταία μάλλον από έξω, καθώς μάλλον δεν αξίζει να την πληρώσει κανείς εδώ περίπου ένα χιλιάρικο). Αξίζει μια τέτοια αναβάθμιση;
Εάν η Nikon 3400-3500 είχε σπαστή οθόνη και πλήρες tethering θα εξεταζόταν σοβαρά η αγορά της με τον 10-20mm, αλλά τα επόμενα μοντέλα (5χχχ, 7χχχ) ανεβαίνουν πολύ.
Θα εξεταζόταν η λύση κάποιας πχ Sony APSC αλλά δεν υπάρχει σχετικά προσιτός ευρυγώνιος ή κάτι σε 24mm σε APSC.

αν δεν σε ενοχλεί η παραεισαγωγή η nikon d5600 κάνει 450 ευρώ με φακό και η d7500 780 ευρώ χωρίς φακό.

@ΒΛΑΣΙΔΗΣ Δεν είναι κακή σκέψη αυτή ^

Απλά τα πράγματα, ή χτυπάς μια Canon 800D από Ελλάδα (την 200d θα την απέφευγα καθώς το σύστημα εστίασης από την οθόνη είναι απαρχαιωμένο) ή με τους γνωστούς τρόπους μια Canon 80D. Αφού έχεις ήδη φακούς δεν υπάρχει λόγος να τους δώσεις και να πας σε άλλο σύστημα,

Σε αυτή την περίπτωση ίσως είναι προτιμότερη μια 80D από έξω αντί μια 800D στο ίδιο περίπου ποσό από εδώ.