Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Re: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστ

Ο Δημήτρης σου ειπε καποια πραγματα , κατσε και σκεψου τα , παρε χαρτί, γράψε και τραβα κόκκινες γραμμές

Λες δεν τραβας σπόρ και γραφεις για D500. Γιατι να επιλεξεις μια μηχανή που ειναι αποκλειστικά για σπορ στημένη? Πέρνεις την φθηνότερη αλλά αντίστοιχη σε τεχνολογία με χαμηλότερη ριπή, ικανότητα εστίασης για να δώσεις τη διαφορά στα χρήματα σε φακό. Γράφεις για D750 (ειπαμε για το κλειστρο οτι χτυπας το SN και ελεγχεις, τέλος) και φωτό δρόμου. Αν έχεις το θάρρος να κανεις φωτό δρόμου με D750 σου βγαζω το καπέλο. Σε ρωτήσαμε γιατί θέλεις FF αλλά ουσιαστική απαντηση δεν πήραμε. Βάλε επίσης στη συζήτηση συγκεκριμένο budjet για μηχανή και πρωτους φακούς. Οταν τα σκεφτεις όλα αυτα και οι ερωτήσεις σου ειναι πολύ πιο στοχευμένες τα ξαναλέμε. Ειδάλως θα μπερδευεσαι ολο και πιο πολύ.

Re: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστε το 1ο Po

Γνώμη μου αφού έχεις κάποιους φακούς Nikon και σου αρέσει σαν Brand, βρες ένα σώμα D7100/D7200 μεταχειρισμένο που τις βρίσκεις σε τιμές χώμα, δούλεψέ την, μάθε την και αν δεις ότι δεν σε καλύπτει την πουλάς και βλέπεις μετά τι χρειάζεσαι, μπορείς να την πουλήσεις μετά χωρίς να χάσεις σχεδόν τίποτα. Και δεν θα ξοδευτείς, και δεν θα φύγεις από το Brand και τεράστια βελτίωση είναι σε σχέση με την D60 που έχεις.

Re: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστε το 1ο Po

Θα κάνει που θα κάνει το βήμα και θα κάτσει για πολλά χρόνια ,ας πάρει μια FF να δει τη βέλτιστη διαφορά τόσο σε ποιότητα εικόνας όσο και σε βάθος πεδίου.Με τη D750 μπορεί να πάρει και 2 φακούς ,ενώ με τη z6 1( ; ).Βέβαια η z6 έχει ibis ,καλύτερο βίντεο κλπ κλπ...Decisions ,decisions...

Επειδή θέλει και καλή ποιότητα στα σκοτεινά ,εδώ ένα συγκριτικό

https://www.dpreview.com/reviews/im...1&x=-0.17099236641221366&y=0.6213581219168193

https://www.dpreview.com/reviews/im...1&x=0.00352300394065051&y=-0.9076776084328365

Εμένα απο αυτά που ανέβασες, γιατι μου φαίνονται καλύτερα της z6, μετα της 750 και μετά της sony? Ιδέα μου είναι?

Οκ φυσικά η z6 σε φωτογραφία είναι καλύτερη αλλά είναι πρώτον ακριβότερη και δεύτερον εχει τα θεματάκια της κι αυτή (focus, ήδη μια ανάκληση κι αυτή!)

Απάντηση: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστε το

Παιδιά έχω μία Nikon D5300 καινούρια και ασχολούμαι με street photography. Μου προτείναν να την δώσω μαζί με 400ευρώ για καινούρια D7500, αξίζει αυτή η ανταλλαγή , έχουν μεγάλη διαφορά οι μηχανές, ή να μείνω στην D5300 και με τα λεφτά να πάρω κάποιον φακό?

Re: Απάντηση: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστ

Παιδιά έχω μία Nikon D5300 καινούρια και ασχολούμαι με street photography. Μου προτείναν να την δώσω μαζί με 400ευρώ για καινούρια D7500, αξίζει αυτή η ανταλλαγή , έχουν μεγάλη διαφορά οι μηχανές, ή να μείνω στην D5300 και με τα λεφτά να πάρω κάποιον φακό?

Για street photography λίγο γκουμούτσα είναι, δεν σκέφτεσαι να πας σε κάτι πιο μαζεμένο? σε κάποια mirrorless?? Η D7500 σαφώς είναι καλύτερη από την D5300 το θέμα είναι αν αυτά που προσφέρει σε ενδιαφέρουν καθώς μιλάμε για μηχανή αισθητά πιο μεγάλη από την D5300 με πάνω κάτω ίδια ποιότητα εικόνας....από την άλλη μιλάμε για μηχανή με καλύτερο σύστημα εστίασης, 4Κ βίντεο, touch οθόνη, καλύτερη κατασκευή και εργονομία, καλύτερο σκόπευτρο, προστασία από βροχή και διάφορες άλλες ευκολίες...δες πόσο σημαντικά είναι για σένα αυτά και αποφασίζεις. Σκέψου ίσως και μια D5600 που είναι πιο μαζεμένη από την D5300 και με touch οθόνη.

Απάντηση: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστε το

Ωραία σε ευχαριστώ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι δεν καίγομαι κιόλας να αλλάξω την μηχανή καθώς είναι καινούρια, απλά είχα αυτή την πρόταση και το σκέφτομαι μόνο και μόνο για την ποιότητα εικόνας, γιατί με την D5300 η αλήθεια είναι ότι έχω βολευτεί, το βίντεο δεν με ενδιαφέρει μόνο οι φωτογραφίες. Οπότε λες να αντιπροτείνω για την 5600 και με τι χρήματα να τους πω για την ανταλλαγή?

Re: Απάντηση: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστ

Ωραία σε ευχαριστώ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι δεν καίγομαι κιόλας να αλλάξω την μηχανή καθώς είναι καινούρια, απλά είχα αυτή την πρόταση και το σκέφτομαι μόνο και μόνο για την ποιότητα εικόνας, γιατί με την D5300 η αλήθεια είναι ότι έχω βολευτεί, το βίντεο δεν με ενδιαφέρει μόνο οι φωτογραφίες. Οπότε λες να αντιπροτείνω για την 5600 και με τι χρήματα να τους πω για την ανταλλαγή?

Σε ποιότητα εικόνας δεν θα κερδίσεις κάτι ουσιαστικό, οπότε από αυτή την πλευρά δεν αξίζει η αλλαγή, η D5600 την πρότεινα μόνο και μόνο ότι κάνεις street photography, οπότε είναι ελαφρά πιο μαζεμένη, έχει καλύτερο πιάσιμο, πιο γρήγορη γενικά ταχύτητα λειτουργίας, με μεγαλύτερη/καλύτερη οθόνη με touch και γενικά εστιάζει καλύτερα από την οθόνη, κάτι που ίσως σου φανεί χρήσιμο σε street. Άντε ίσως κερδίσεις και ένα τσικ σε ποιότητα εικόνας. Προσωπικά δεν θα έδινα πολλά για αυτή την αλλαγή, μέχρι 150 ευρώ ίσως...από εκει και πάνω δεν αξίζει, κάθεσαι και με την D5300, μια χαρά μηχανή είναι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχαν

Σε ποιότητα εικόνας δεν θα κερδίσεις κάτι ουσιαστικό, οπότε από αυτή την πλευρά δεν αξίζει η αλλαγή, η D5600 την πρότεινα μόνο και μόνο ότι κάνεις street photography, οπότε είναι ελαφρά πιο μαζεμένη, έχει καλύτερο πιάσιμο, πιο γρήγορη γενικά ταχύτητα λειτουργίας, με μεγαλύτερη/καλύτερη οθόνη με touch και γενικά εστιάζει καλύτερα από την οθόνη, κάτι που ίσως σου φανεί χρήσιμο σε street. Άντε ίσως κερδίσεις και ένα τσικ σε ποιότητα εικόνας. Προσωπικά δεν θα έδινα πολλά για αυτή την αλλαγή, μέχρι 150 ευρώ ίσως...από εκει και πάνω δεν αξίζει, κάθεσαι και με την D5300, μια χαρά μηχανή είναι.

Δίκιο έχεις, θα δεχτώ μόνο αν είναι για την 5600 το πολύ για 150ευρω. Σε ευχαριστώ

Έψαχνα για την αγορά της Sony A7iii και έπεσα προχθές πάνω στο site του Κωτσόβολου που έλεγε "ΠΑΖΑΡΕΨΕ ΤΟ". Έβαλα διάφορες τιμές να δω τι βγαίνει τελική τιμή και το καλύτερο που πέτυχα ήταν 2061. Έβαλα την παραγγελία (μιας και έλεγε ότι δεν είναι άμεσα διαθέσιμο) και περιμένω να δω αν θα προχωρήσει η παραγγελία μιας και η τιμή μου αρκετά χαμηλή. Ξαναμπήκα πριν λίγο και βλέπω ότι έχουν αποσύρει το "ΠΑΖΑΡΙ"
Αν μου τη στείλουν τελικά και προλάβω και το cashback των 150 ευρώ νομίζω θα έχω κάνει διάνα

Καλησπέρα σε όλους! Επειδή βλέποντας και την πτώση τιμών στις d750 νομίζω πως τελικά κάπου εκεί θα καταλήξω!
Καμιά πρόταση για πρώτο φακο με την 750? Σκεφτόμουν τον κλασικό 50mm 1.8. Καμιά καλύτερη ιδέα ?

D750 γιατί ποιες τιμές μιλάς.. Βάλε κανένα λινκ

Καλησπέρα σε όλους! Επειδή βλέποντας και την πτώση τιμών στις d750 νομίζω πως τελικά κάπου εκεί θα καταλήξω!
Καμιά πρόταση για πρώτο φακο με την 750? Σκεφτόμουν τον κλασικό 50mm 1.8. Καμιά καλύτερη ιδέα ?

τί θέλεις να φωτογραφίζεις; πόσα χρήματα θέλεις να διαθέσεις;

τί θέλεις να φωτογραφίζεις; πόσα χρήματα θέλεις να διαθέσεις;

καλημέρα και σ ευχαριστώ!
Τώρα με την dx Που έχω τον 35mm 1.8 που στην ουσία είμαι στα 52mm περίπου. είμαι ευχαριστημένος με τον φακό, συνήθως τραβάω δρόμου, πορτραίτα και λιγότερο σπορ ή τοπία. Φυσικά και την κόρη μου πορτραίτα, παιχνίδι άντε και καμιά σχολική παράσταση !

καλημέρα και σ ευχαριστώ!
Τώρα με την dx Που έχω τον 35mm 1.8 που στην ουσία είμαι στα 52mm περίπου. είμαι ευχαριστημένος με τον φακό, συνήθως τραβάω δρόμου, πορτραίτα και λιγότερο σπορ ή τοπία. Φυσικά και την κόρη μου πορτραίτα, παιχνίδι άντε και καμιά σχολική παράσταση !

ναι, είναι τα θέματα που μπορείς να καλύψεις με επάρκεια. Απλώς στη σχολική παράσταση το κάδρο θα είναι στενό. Ο NIKON AFD 50 1.8 δεν είναι στο επίπεδο της μηχανής, ο NIKON AFS 50 1.8 είναι καλύτερος. Όχι στο θέμα της ανάλυσης αλλά του μικροκοντράστ.

Οχι αν πάω σε 50αρη μιλάω για τον afs (https://www.skroutz.gr/s/1796874/Nikon-AF-S-Nikkor-50mm-f-1-8G.html)

Τωρα όσον αφορά για τις παιδικές γιορτές εκεί μάλλον θέλει καποιον πιο zoom γιατί εκεί που με ζόριζε ο 50αρης ήταν οτι έπρεπε να πλησιάσω πολύ και πολλές φορές δεν μπορείς

ναι και κανένα χιλιάρικάκι!!!
Ας βρω τον πρώτο φακό πρώτα και αυτός μετα!!

Re: Olympus OMD E-M1

Έχοντας την ΕΜ5 ΙΙ αξίζει η αναβάθμιση στην ΕΜ1 ΙΙ? Η να περιμένω κάποιο επόμενο σώμα;

Απάντηση: Re: Olympus OMD E-M1

Τι φωτογραφίζεις ? Ποιους φακούς εχεις ? Δουλεύεις jpeg ή Raw? Βίντεο ?