Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστε το

Διευρινηση για τις εγγυήσεις για να είναι λίγο πιο κατανοητό τι ισχύει με αυτά που ξέρουμε μέχρι τώρα, αγορά από Αμαζον (το ίδιο όχι τρίτο πωλητή) η εδώ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ δίνει 1 χρόνο εγγύηση (όχι δυο όπως δίνει σε αγορά της μηχανής από εδώ), στο Αμαζον το ίδιο για καινούργια μηχανή (όχι από warehouse) εχεις δυο έτη εγγύηση αλλά το επιστρέφεις εσυ ο ίδιος και τέλος από τα κινεζομαγαζα εγγύηση εχεις μόνο από τα ίδια.

Ευχαριστώ :)

Αυτό ακριβώς έψαχνα

Re: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστε το 1ο Po

Αναμενω την d3500 το double kit με τα εξτρα δώρα + κάρτα sandisk 64gb που ειχε το Mmarket... πρώτη dslr μηχανή
για να δούμε τι θα δούμε.....

Απάντηση: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστε το

Μεγειά και αναμένουμε εντυπώσεις και φωτογραφίες!

Re: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστε το 1ο Po

Μολις παρέλαβα κ διακρίνω ενα καμένο πιξελ στην οθόνη σε μαύρο φόντο..... περιμένω απάντηση απο το τεχνικό τμήμα.... τι λετε να την κρατησω θα διορθωθεί παίζοντας βιντεακι με fix burn pixel?

https://photos.app.goo.gl/iSDRZDV6m6XnbUmH7

Καλησπέρα σε όλους!
Κι εκεί που έλεγα πως κατέληξα στο δίλημμα μου στην αγορά μιας Nikon d750 για αντικατάσταση παλαιότερης μηχανής (το είχα αναφέρει και το είχαμε κουβεντιάσει και εδώ, μερικές σελίδες πιο πίσω!!) μια κουβέντα που είχα με ένα φίλο μου έβαλε αμφιβολίες πάλι!
Τελικά μάλλον έχουν δίκιο πως όσο το ψάχνεις, τελικά δεν θα πάρεις τίποτα στο τέλος!
Αυτός μου πρότεινε την D500 της Nikon. Πιο καινούργια πιο γρήγορη κ.τ.λ κ.τ.λ.
Ερχόμενος απο την αρχαία πια nikon d60 ξέρω πως και οι 2 μηχανές θα μου φανούν από άλλο πλανήτη.
Απλά έλεγα να κάνω το βήμα προς Full Frame και η D500 με γυρνάει πάλι σε dx (βέβαια ο φίλος υποστήριξε πως σε αποτελέσματα είναι πολύ κοντά οπότε να μη με νοιάζει το οτι ειναι dx).
Τώρα η ερώτηση ειναι αξίζει να παραμείνω σε dx για τα μάτια της d500?
Πέρα απο τις γνωστές διαφορές, dx-fx, η μια ταχύτατη (d500) πιο καινούργια, σε τελικό αποτέλεσμα εικόνας είναι η διαφορά υπέρ της d500 τόση που να μου αλλάξει την γνώμη για την d750?
Είχα καταλήξει στην d750 λόγω ποιότητας εικόνας και σε υψηλά ISO, πιστεύω πως η ταχύτητα autofocus με καλύπτει σε αυτά που φωτογραφίζω. Δηλαδή πολύ δρόμου, κανένα landscape πορτραίτα και απο γρήγορα θέματα αντε καμια γιορτή της μικρής, καμια παράσταση, κανένα παιχνίδι με μπάλα τα μικρά και τέτοια.

Απλά σκέφτομαι επειδή ειδικά απο gray market οι τιμές των 2 μηχανών είναι ακριβώς ίδιες, είναι ικανή η d500 να με κρατήσει στο dx?
Πάντα ήθελα να περάσω σε ff αλλα με έβαλε σε σκέψεις...
Θα ήθελα τις γνώμες σας.Ευχαριστώ πολυ

Δύσκολο λίγο, κοίτα η D750 έχει σαφώς καλύτερη ποιότητα εικόνας, τουλάχιστον 1-1,5 stop σε iso και 0,5-1 stop σε dynamic range...τώρα εσύ ξέρεις αν αυτά είναι σημαντικά για σένα....από την άλλη η D500 είναι πιο σύγχρονο σώμα, καλύτερα κατασκευασμένο με σαφώς καλύτερη εστίαση ειδικά σε sport φωτογράφηση και έχει και 4Κ βίντεο αν σε ενδιαφέρει αυτό+touch οθόνη. Πρέπει να δεις πιο από τα 2 σετ ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου...για να σε μπλέξω ακόμα πιο πολύ θα σου έλεγα να δεις και την D7500 που είναι επίσης εξαιρετική μηχανή!!.

https://www.e-infin.com/eu/item/3326/nikon_d7500_digital_slr_camera_body_only_kit_box

Σ ευχαριστώ για την απάντηση καταρχήν!
Δε θα μπορούσες να το πείς καλύτερα! Αυτός είναι και ο προβληματισμός μου. Η μία ξέρω πως είναι καλύτερη σαν οπτικό αποτέλεσμα και η άλλη πιο νέα πιο γερή ίσως. Το θέμα είναι τι θυσιάζεις και τι αξίζει πιο πολύ τελικά (τωρα μάλλον αυτό θα πρεπει εγώ να το απαντήσω!). Ψυχρά αν το δείς η d500 εχει καλύτερο autofocus, πιο γρήγορη, πιο γερη κατασκευή ενώ η 750 πιστεύω καλύτερη εικόνα (το βιντεο δεν με ενδιαφέρει καθόλου) και επειδή δεν τραβάω κάτι extreme σε άγρια ζωή και σπορ δε ξέρω τι να θυσιάσω!!

Την 7500 την εχω δεί αλλα την βγάζω τελείως έξω απο την κουβέντα!!!

Σ ευχαριστώ για την απάντηση καταρχήν!
Δε θα μπορούσες να το πείς καλύτερα! Αυτός είναι και ο προβληματισμός μου. Η μία ξέρω πως είναι καλύτερη σαν οπτικό αποτέλεσμα και η άλλη πιο νέα πιο γερή ίσως. Το θέμα είναι τι θυσιάζεις και τι αξίζει πιο πολύ τελικά (τωρα μάλλον αυτό θα πρεπει εγώ να το απαντήσω!). Ψυχρά αν το δείς η d500 εχει καλύτερο autofocus, πιο γρήγορη, πιο γερη κατασκευή ενώ η 750 πιστεύω καλύτερη εικόνα (το βιντεο δεν με ενδιαφέρει καθόλου) και επειδή δεν τραβάω κάτι extreme σε άγρια ζωή και σπορ δε ξέρω τι να θυσιάσω!!

Την 7500 την εχω δεί αλλα την βγάζω τελείως έξω απο την κουβέντα!!!

Αν δεν κάνεις sport φωτογράφηση θα σου έλεγα την D750 καλύτερα, βέβαια σκέψου και την D610, ίδια ποιότητα εικόνας έχει με την D750, χάνει λίγο σε εστίαση άλλα όχι κάτι τρομερό, λίγο σε CAF άλλα μικρές διαφορές. Πάντως αν το έχεις αποφασίσει πάρε την D750 στα χρήματα που την βρίσκεις πλέον είναι κελεπούρι.

Μωρε για εκεί πήγαινα αλλα...αμα δεν εχεις όλα τα λεφτά και περιμένεις να μαζευτούνε αυτά παθαίνεις!!
Και επειδή στην gray εχουν 2-3 ευρώ διαφορα αν δείς, και μετά ακούς όλα τα του στύλ είναι ίδιες σε ποιότητα μπορεί και καλύτερη η d500, πιο γρήγορη καλυτερο autofocus, μπαίνεις στο τρυπάκι να πείς, αν είναι το ίδιο οπτικά τότε γιατι να μην εχω το καλύτερο autofocus ακόμα και να μην κάνω σπορ. Και σου μπαίνουν τέτοιες ιδέες!!!!
Η αλήθεια είναι πως την 750 την ζαχαρώνω πολύ καιρό...απλα κάνω και τέτοιες σκέψεις!!!

Κοίτα είναι και οι 2 εξαιρετικές μηχανές άλλα ίδια ποιότητα εικόνας δεν έχουν, η D750 έχει σαφώς καλύτερη ποιότητα εικόνας, πρόσθεσε ότι σε FX έχεις μεγαλύτερη ποικιλία σε φακούς, καλύτερο έλεγχο στο βάθος πεδίου και γενικά ξεχειλώνεις πολύ πιο εύκολα τα αρχεία RAW μετά στον υπολογιστή. Είναι δύσκολο και θέλει σκέψη....από την άλλη προσωπικά θα προτιμούσα την D500 για τους λόγους που αναφέραμε, θα θυσίαζα την ποιότητα εικόνας για να έχω μια μηχανή πιο γρήγορη,με καλύτερη εστίαση, καλύτερα κατασκευασμένη, με οθόνη υψηλότερης ανάλυσης touch, με Joystick (πάρα πολύ χρήσιμο αυτό), 4Κ βίντεο, πιο μεγάλο Buffer και καλύτερο Burst mode.

Δες και το παρακάτω του Dpreview. Συμφωνώ με αυτό που λέει '''At the end of the day, if it were our money, we'd probably recommend the D500 over the D750.''''
https://www.dpreview.com/news/1419516967/nikon-d500-versus-d750-which-one-is-right-for-you

Έχεις FX φακούς; Γιατι άν έχεις DX φακούς εισαι "οκ" για την 500, ενω για την 750 θα χρειαστουν και φακοι FF

Κοίτα είναι και οι 2 εξαιρετικές μηχανές άλλα ίδια ποιότητα εικόνας δεν έχουν, η D750 έχει σαφώς καλύτερη ποιότητα εικόνας, πρόσθεσε ότι σε FX έχεις μεγαλύτερη ποικιλία σε φακούς, καλύτερο έλεγχο στο βάθος πεδίου και γενικά ξεχειλώνεις πολύ πιο εύκολα τα αρχεία RAW μετά στον υπολογιστή. Είναι δύσκολο και θέλει σκέψη....από την άλλη προσωπικά θα προτιμούσα την D500 για τους λόγους που αναφέραμε, θα θυσίαζα την ποιότητα εικόνας για να έχω μια μηχανή πιο γρήγορη,με καλύτερη εστίαση, καλύτερα κατασκευασμένη, με οθόνη υψηλότερης ανάλυσης touch, με Joystick (πάρα πολύ χρήσιμο αυτό), 4Κ βίντεο, πιο μεγάλο Buffer και καλύτερο Burst mode.

Δες και το παρακάτω του Dpreview. Συμφωνώ με αυτό που λέει '''At the end of the day, if it were our money, we'd probably recommend the D500 over the D750.''''
https://www.dpreview.com/news/1419516967/nikon-d500-versus-d750-which-one-is-right-for-you

Τι να πω! ΝΑ σκάσω είμαι!! Ακριβώς αυτά σκέφτομαι και δεν μπορώ να αποφασίσω!! Και το θέμα είναι αυτό που λές, πόση ποιότητα εικόνας θυσιάζεις?

Έχεις FX φακούς; Γιατι άν έχεις DX φακούς εισαι "οκ" για την 500, ενω για την 750 θα χρειαστουν και φακοι FF

Απο φακούς μόνο τον 35αρη 1.8 dx εχω

Να κάτι τέτοια βλέπω.... https://www.youtube.com/watch?v=n65aqXymcsM

Eξαρτάται απο το είδος φωτογράφισης που ασχολείσαι.
Αν τα θέματα σου είναι στατικά, τοπίο κλπ δεν χρειάζεσαι την γρήγορη εστίαση ή μάλλον καλύτερα δεν χρειάζεσαι αυτόματη εστίαση!
Η μία (750) δίνει αρχείο πολύ ελαστικό με κορυφαία dr ακόμη και με τα σημερινά δεδομένα και η άλλη είναι πιο γρήγορη και ενδείκνυται για σπόρ και candit/street shooting.
Οι διαφορές στην εστίαση είναι ουσιαστικά μικρές υπέρ της d500.
Τώρα, έχεις τόσα χρόνια την d60 με πλαστικό σώμα και κατασκευή entry level μηχανής.
Είχες ποτέ σου πρόβλημα;
Έχω ακόμη και χρησιμοποιώ την d70 αγορασμένη το 2004 και δεν έχει πάθει το παραμικρό.
Υπ όψιν ότι είχε εκτεταμένη χρήση, επαγγελματικά, όπως έχει εδώ και 4 χρόνια η 750.

Αν πάς σε FF είναι μονόδρομος, η επιστροφή στο μικρότερο φορμάτ σου χτυπάει.....κάπως..
Αν βέβαια έχεις ακόμη φακούς απο την d60 και δεν σκοπεύεις να επενδύσεις σε νέους και ακριβότερους, η επιλογή της D500 ή της D7500 είναι σοφότερη.

Re: Απάντηση: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστ

@Billy σ ευχαριστώ για την απάντηση.
Ξεκινάω απο το ότι αν πάς σε FF δεν ξαναγυρνάς πίσω!! Το πιστεύω άλλωστε η κατάληξη μου στο να πάρω την 750 ήταν το πέρασμα σε FF με την πιο οικονομικά ανεκτή για μένα λύση, που βέβαια είναι μια χαρά μηχανή για ερασιτεχνική χρήση που κάνω.
Δεν εχω αμφιβολία για το οτι εχει καλό αρχείο η 750, εκείνο που λίγο με κολλάει είναι το focus. Τωρα θα μου πεις είσαι με την d60 με τα 3 σημεία εστίασης και φοβάσαι την 750? Οχι δεν την φοβάμαι απλά όσο καθυστερεί μια αγορά γίνονται κουβέντες που σε βάζουν σε σκέψεις, του τύπου πόσο καλύτερο αρχείο έχει η 750? (εχει ακουστεί μέχρι οτι είναι και ίδιες κατι που δεν πιστεύω να σου πω ), όπως και το ε αντε να είναι και 1 κλίκ χειρότερο το αρχείο της d500 δεν το θυσιάζεις για μια γρηγορότερη μηχανη με καλύτερη εστίαση (τι κι αν δεν το χρειάζεσαι αφού δεν τραβάς σπορ, θα το έχεις διαθέσιμο και όταν θα σου χρειαστεί καποια στιγμή θα είναι εκεί).
Βέβαια δεν θα είναι FF (με οτι κι αν σημαίνει ή δε σημαίνει αυτο!) και δεν θα εχει την ποιότητα μιας FF σε αρχείο....

ΝΑ τέτοια στροβιλίζουν το μυαλό μου!!
Ερώτηση επειδή την εχεις την 750 αν κατάλαβα καλά, σε επίπεδο σχολικής παράστασης, σχολικές αθλητικές δραστηριότητες, κανένα χορό παιδικό σε βγάζει ασπροπρόσωπη η εστίαση της μηχανής?

Ρεπορτάζ δεν τραβώ, πάντως το focus της σε πορτραίτα είναι ακαριαίο ακόμη και με τους παλιούς AF της Nikon, αυτούς με τη βίδα.
Όσο για χαμηλό φωτισμό το όριό της είναι -3ev όσο και οι σημερινές πρωτοκλασάτες (άντε μερικές απο αυτές να είναι στο -4)

Re: Απάντηση: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστ

Καλά σε πορτραίτα το φαντάζομαι, αν ζορίσει λίγο το θέμα? Λέγοντας ζορίσει εννοώ καμια παιδική γιορτή, κανένα χωρό τέτοια

το σύστημα εστίασης της d750 είναι πολύ πολύ πιο εξελιγμένο από αυτό που έχεις στο μυαλό σου και ίσως μπορείς να καταφέρεις με τα χέρια σου. Απλώς εκείνο της d500 είναι ακόμη καλύτερο. Δεν έχει καμιά δυσκολία σε αστεία πράγματα (παιδικά πάρτυ, συναυλίες κλπ). Θα ζοριστεί στο επαγγελματικό τέννις να ακολουθεί το μπαλάκι στο σερβίς, τα πουλιά όταν είναι πίσω από άλλα σε 50-100 μέτρα απόσταση, να ακολουθήσει τη μπάλα σε ποδόσφαιρο σε βολέ που έρχεται προς εσένα τέτοια πράγματα.

Σ ευχαριστώ για την απάντηση, άρα μιλάμε πως θα σε ζορίσει αν ασχολείσαι επαγγελματικά ή αντε να πω πολύ σοβαρά με σπορ ή αγρια ζωή με αυστηρές απαιτήσεις. Οπότε μάλλον δε θα με ζορίσει η 750!!
Απλά οταν τις εχεις στην ίδια τιμή (δεν είναι οι ίδιες μηχανές βεβαίως) είναι που σκέφτεσαι το οκ δεν το χρειάζομαι αλλά μήπως δε θα με χάλαγε να το είχε η μηχανή? Και επειδή για μένα η βασικότερη τους διαφορά είναι στο αποτέλεσμα της εικόνας είναι οτι η μία είναι Full frame και η αλλη crop, σκέφτεσαι αν αξίζει να θυσιάσεις το full frame και το καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα αν η crop είναι τόσο κοντά σε αποτέλεσμα αλλά με μερικά στοιχεία παραπάνω. Ειναι κοντά όμως? Η απλά μιλάμε για μια μηχανη (d500) που το δυνατό της σημείο είναι το απίθανο auto focus και το buffer

Νομίζω ότι προβληματιζεσαι με λάθος πράγματα. Αυτό που πρέπει να σε προβληματισει σοβαρά είναι οι φακοί.

πιστεύω ότι στην κατάσταση που είσαι δεν μπορείς να καταλάβεις τις διαφορές μεταξύ των d750/d500/d7500. Ίσως γι αυτό ο Βασίλης σου πρότεινε πλαγίως να δεις και την d7500.

Η όλη συζήτηση έχει πολύ έντονα τα στοιχεία του what if?

Οι διαφορές μεταξύ των μηχανών θα φανούν όταν περάσουμε αυτά που θεωρούμε εμείς όρια. Και σε επίπεδο συνθηκών (π.χ. δακρυγόνα, καταιγίδα, 6-9 μπωφόρ στη θάλασσα, κόντρα φως, πολλά άτομα που κινούνται μαζί αλλά σε διαφορετικές κατευθύνσεις). Επίσης είναι το θέμα των φακών. Εκεί ψηλά παίζει ρόλο και το γυαλί. Δηλαδή εκεί θα φανεί η διαφορά των κορυφαίων φακών από των πολύ καλών και των μέτριων. Αν σκοπεύεις να μείνεις με φακούς του παρελθόντος ή μέτριοςυ του παρόντος, τότε πάρε την πιο φθηνή.

Ποιοί είναι οι άριστοι φακοί ; Π.χ. οι SIGMA art (δες π.χ. τον SIGMA 135 https://www.opticallimits.com/canon_eos_ff/1008-sigma135f18art?start=2) οι σύγχρονοι ζουμ 2.8 της ΝΙΚΟΝ λόγω μικροκοντράστ. Σε APSC οι καλύτεροι ZOYM φακοί είναι οι SIGMA 18-35 και 50-100 1.8 art. Ο φθηνός καλός φακός στο apsc είναι ο SIGMA 17-50 2.8 και ο TAMRON 17-50 2.8.