Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Εντάξει, τέσσερις σελίδες αλλά δεν τους είδα όλους να είναι υπέρ των mirrorless και επίσης ο κάθε άνθρωπος κινείται βάσει των δικών του προτεραιοτήτων. Αυτό το ότι προσπαθούν να με αποτρέψουν κάποιοι εννοείται ότι το καταλαβαίνω. Από την άλλη πλευρά, εγώ από τη μεριά μου το βλέπω και λίγο διαφορετικά. Δεν είναι ότι διαλέγω απλά dslr, αλλά διαλέγω και σύστημα. Διάλεξα το σύστημα της Canon για διάφορους λόγους, όπως η πληθώρα οικονομικών φακών, η χρωματική της ιδιαιτερότητα κλπ.
Γιατί το βλέπεις ότι θέλω να επιστρέψω στο παρελθόν και δεν το βλέπεις ότι ήταν κάτι που το ήθελα και το πραγματοποιώ τώρα.
Καλά δεν είναι και overkill το να έχεις δύο κάμερες. Εξάλλου η μία είναι παλιά, όπως και να το κάνεις, πόσο θα την κρατήσεις; Μια ζωή; Κάπου βαριέσαι, θες μία αλλαγή, ε εγώ επέλεξα την dslr σαν αλλαγή. Και στην τελική δε θα τις βάλω κόντρα ποια θα βγει καλύτερη, απλά η ΝΕΧ θα λειτουργεί συμπληρωματικά όταν δε θα μπορώ να χρησιμοποιήσω την Canon (ας πούμε).

Μα αυτό που λες να βάλω ένα μπάτζετ και να κάνω τις επιλογές μου, το έχω κάνει ήδη.

Τι εννοείς μέτρια dslr; Πρώτα από όλα ίδιο αισθητήρα έχει με μεγαλύτερα μοντέλα και άρα σχεδόν ίδια ποιότητα εικόνας θα έχει, απλά τα μεγαλύτερα μοντέλα σου προσφέρουν κάποιες διευκολύνσεις παραπάνω. Από εκεί και πέρα, πείραμα κάνω, να δω αν μου κάτσει. Ε δε θα πάω να δώσω και 7+ χιλιάρικα για να πάρω την EOS-1D X Mark III!

Το ότι είναι τεχνολογία προς εξαφάνιση οι dslr ας το κρίνει ο χρόνος και το κατά πόσο θα περάσει το trend των εταιρειών για να αναχαιτίσει την παρέλαση των φωτοκινητών. Αν ήταν τόσο προσοδοφόρα τα πράγματα δε θα πήγαιναν γίγαντες στο χώρο των dslr όπως Nikon και Canon τόσο αργά στις mirrorless.

Μια χαρά κάνεις και με τον κατάλληλο ζουμ φακό street photography και επίσης η 250d που λογαριάζω να πάρω είναι από τις μικρότερες dslr. Επίσης street photography δεν είναι ανάγκη ντε και καλά να περιλαμβάνει ανθρώπους αλλά τα traces τους. Τέλος πάντων μεγάλη κουβέντα αυτό και εγώ αναφερόμουν σε επισκέψεις μου σε διάφορους τόπους για φωτογράφηση ενδιαφέροντων σημείων, όπως κτήρια, πάρκα και μερικές φορές όταν μπορώ και ανθρώπων, όταν προσφέρεται.

Θεωρώ ότι είσαι υπερβολικά υπέρμαχος των mirroless. Βασικά ο καθένας επιλέγει ότι του αρέσει. Ε δεν ειναι και παρωχημένη τεχνολογία η dslr. Δε γνωρίζω ακριβώς πέρα από το evf vs ovf των mirroless τι άλλη διαφορά και διευκόλυνση σου δίνει. Σίγουρα σου στερεί το feeling του να κρατάς μια solid συσκευή που δεν χάνεται μέσα στα χέρια σου.

Τη συγκεκριμένη που διάλεξα, τη διάλεξα και με γνώμονα το βάρος. Το να είναι 59 γραμμάρια πιο βαριά από την Μ50 ε δε δημιουργεί και κάποια διαφορά (εξαρτάται βέβαια τι φακό θα έχεις).

Τέλος, μπορεί να δίνει ένα βουνό επιλογές οι mirroless, αλλά αυτές οι επιλογές κοστίζουν σε ισχύ της μπαταρίας. Επίσης έχουν ελλείψεις φακών, και πιο ακριβούς φακούς και πιστεύω θα ενταθεί αυτό όσο αυξάνεται το market share τους.

Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί να μην είναι καλύτερη μία dslr; Ναι οκ, σου δίνει περισσότερες επιλογές. Αλλά να σου πω κάτι; Τουλάχιστον με την ΝΕΧ το να την λειτουργείς σε manual εμένα μου φαινόταν κάπως (ίσως φταίνε και οι ρυθμίσεις της Sony) και το οποίο δε συγκρίνεται με το interface των νέων συσκευών της Sony.

Εννοείται ότι μιλάμε τελείως φιλικά. Εχτές το βράδυ αμφιταλαντεύτηκα πολύ να πάω προς την Μ50. Περνώντας μια βόλτα στο Skroutz και κάνοντας αναζήτηση για φακούς ef / ef-s μου έφυγε κάθε αμφιβολία!
Ναι, είναι γεγονός ότι θέλω να πάρω και άλλους φακούς, όχι άμεσα αλλά προς το χειμώνα. Οπότε δε θέλω να πάρω ένα σώμα και να μείνω με αυτό όπως έκανα με την ΝΕΧ.
Τέλος πάντων, θα ξανακοιτάξω πάλι την Μ50 αλλά μου φαίνεται ότι είναι δύσκολο να αλλάξω γνώμη.

Όπως και να έχει σε ευχαριστώ πολύ.

Για κάποιο περίεγο λόγο, οι Canon 100D-200D(και υποθέτω και η 250D) είχαν πάντα λίγο πιο "ποιοτική" αίσθηση από τις άλλες 3ψήφιες οικονομικές canon, λίγο πιο αθόρυβο κλείστρο, λίγο μεγαλύτερο σκόπευτρο, λίγο πιο στιβαρό σώμα. Συν το μικρό μέγεθος και ότι εστιάζει από την LCD με dual pixel AF, δηλ σαν "ακάθρεπτη", θεωρώ ότι ίσως είναι η χρυσή τομή για σένα. Δηλ η μικρότερη dslr με γρήγορη εστίαση από την οθόνη για street.

Όμως μια 50D σου δίνει μεγαλύτερη ευελιξία σε φακούς, αφού παίρνει και από τα 2 συστήματα (M και EFS). Θα χάσεις λίγο σε αυτονομία (όταν χρησιμοποιείς το σκόπευτρο), αλλά το ηλεκτρονικό σκόπευτρο έχει ευκολίες (πληροφορία - έκθεση- εστίαση manual)

Από εκεί και πέρα για αισθητήρα κοιτάς τις μετρήσεις (πχ dxo) και πάιρνεις μια ιδέα.

Πήρες τις πληροφορίες που ήθελες, η επιλογή δική σου!

Απάντηση: Re: Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Όταν την πάρεις κανε την εξής δοκιμή. Βάλε ένα αντικείμενο στα δυο μετρά απόσταση και τράβα 10 φωτογραφίες από το σκοπευτρο. Μέτα τράβα 10 φωτογραφίες μέσω τις οθόνης. Μέτα σύγκρινε αυτές τις φωτογραφίες. Ποιες θα είναι πιο ευκρινείς;

Απάντηση: Re: Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Eπίσης δοκίμασε σε ενα αντικείμενο πιο μακριά να τσεκάρεις την αυτόματη εστίαση που δίνει η μηχανή σου ΠΡΙΝ πατήσεις το κλικ , θα διαπιστώσεις ότι με το οπτικό σκόπευτρο ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ τη δυνατότητα να το κάνεις αυτό, μπορεις να το κάνεις μονο με την οθονη της μηχανής σου (μεγένθυση και κλικ) αλλά αυτο με συνθήκες ηλιοφάνειας είναι αχρηστο και συνάμα πολύ πιο αργό. Στα συγχρονα ηλεκτονικά σκοπευτρα υπάρχουν ευκολίες

ευκολίες

(Magnify,peaking, DOF,zebra, καμμένα λευκά ή κλιπαρισμένα σκοτεινά, ιστόγραμμα κλπ.), που μας κάνουν την ζωή ευκολη ωστε να μην χάνουμε φωτογραφίες. Επίσης η αυτόματη οπτική διόρθωση της έκθεσης (σκοτείνιασμα ή υπερφωτισμός) ανάλογα με τις ρυθμίσεις της μηχανής είναι ορατές μονο στα EVF των ακάθρεπτων και στην πίσω οθόνη της μηχανής. Αμεσα βλέπεις τα λάθη σου και διορθώνεις , αυτό εσύ θα το έχεις κατά το ήμισυ μόνο στην πίσω οθόνη με ότι αυτό συνεπάγεται.

Και αυτά που έγραψα είναι μόνο λίγα απο τα πλεονεκτήματα των ακάθρεπτων. Υπάρχουν και ακάθρεπτες με καλό γκριπ, μεγαλύτερες - βαρυτερες, με σταθεροποίηση στο σώμα, ανθεκτικές σε καιρικες συνθήκες, χωρίς τρίποδο να πάρεις φωτό στο χέρι 1-2 δευτερα και βάλε, να τραβήξουν με αθόρυβο ηλεκτρονικό κλείστρο με μεγάλες ταχύτητες ριπής και χωρίς τους κραδασμους του μηχανικού κλείστρου και με ταχύτητες κλείστρου πάνω απο 1/4000 που δινουν οι περισσότερες εισαγωγικές μηχανές DSLR. Και κάποια απο αυτα τα χαρακτηριστικά τα έχουν και οι φθηνές mirroless .

Μερικά χαρακτηριστικά απο αυτά τα ενσωματώνει η λειτουργία dual pixel μεσω της οθονης στις Canon αλλά όχι όλα και όχι με τον ενιαιο τρόπο των ακάθρεπτων. Και σίγουρα δεν είναι παιχνίδια πλέον οι ακάθρεπτες, είναι εργαλεία με πολύ περισσότερα ηλεκτρονικά καλούδια στοχευμένα για τον ερασιτέχνη παρά για τον επαγγελματία. Ο επαγγελματίας εξαρταται πολύ απο τον υπάρχον ακριβό εξοπλισμό του και μετακινείται σε νέα τεχνολογία μόνο αν αυτό είναι απολύτως εφικτό χωρίς να χάσει την αποδοτικότητα του. Αυτο γίνεται τωρα με αργους βεβαια ρυθμους και με τους επαγγελματίες Canon, Nikon. Ενας όμως που ξεκινά τώρα και δεν έχει κανένα περιορισμό πρέπει να διαλέξει προσεκτικά και με ορίζοντα το μέλλον.

Αλλο να διαβάζεις τα specs και αλλο να καταλαβαινεις σε βάθος τις διαφορές αν δεν τα εχεις δουλέψει ή δεν δείς εξειδικευμενα review απο την κάθε λειτουργία. Απο αυτα που μας μεταφέρεις στα γραπτά σου βγαινει η εντύπωση σε ολους μας ότι δεν έχεις κατανοήσει βασικά πράγματα. Γιαυτο έχουμε τις αντιρρήσεις μας, όχι για να σε πεισουμε πάρε αυτό ή το αλλο. Δείχνει η επιλογή σου να είναι βασισμένη σε κάποιο απωθημένο να πάρεις μια DSLR και σε 2 μόνο επιπλέον κριτήρια (που προφανως και είναι σημαντικά και σεβαστά αλλά δεν ειναι τα μόνα που πρεπει να σε απασχολήσουν), φθηνοί φακοί και χρώματα.

Αυτο που μετράει πάντα βεβαια είναι να είμαστε άνετα με τον εξοπλισμό μας και να καλύπτει τα δικά μας θέλω όχι των άλλων. Αρκει να είμαστε σίγουροι για τι κρατάμε στα χέρια μας και πως αυτό δουλευει γιατί αλλιως μιλάμε περί ανέμων και υδάτων. Οπότε για να το κλείσουμε μιας και πιστευω σε κουράσαμε πιο πολύ παρά σε βοηθήσαμε. Σου έχουμε μεταφέρει αρκετές πληροφορίες για να τις σκεφτεις. Αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος για την τελική σου επιλογή ακόμη μην κάνεις νέα αγορά θα σου έλεγα. Κάνε μια δοκιμή με μια μτχ. μηχανή Dslr ή ακάθρεπτη, ιδανικό να την βρείς εντός εγγυησης. Θα τις βρεις συνήθως σε αγγελίες στο ημισυ της αρχικής τους τιμής και το πιο πιθανό θα την δινει κάποιος για να πάει σε πιο advanced μοντελο. Δουλεψέ τη, αν σου κάνει τα βασικά που θέλεις Οκ , αν όχι την πουλάς αμεσα χωρις να χάσεις χρήματα και προχωράς σε καλύτερο μοντέλο ή αλλάζεις στρατόπεδο

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post

Όπως και να έχει σε ευχαριστώ πολύ.

να είσαι καλά και να χαρείς τη νέα σου μηχανή όταν με το καλό έρθει, η ευχαρίστηση που θα σου προσφέρει είναι σημαντικότερο από οτιδήποτε άλλο

δε θα γράψω 2ο σεντόνι με +/-, άλλα μέλη τα έχουν ήδη γράψει πολύ καλύτερα απ'οτι θα μπορούσα να το κάνω εγώ

το μόνο που θα προσθέσω είναι ότι χρόνια πριν, όταν ήμουν στην ίδια θέση με σένα και ψημένος να πάρω κάτι πολύ συγκεκριμένο, γράφτηκα εδώ, ρώτησα και στο τέλος άκουσα κάποια μέλη του forum με μεγάλη εμπειρία. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, μόνο ζημιωμένος δε βγήκα (για πάρα πολλούς λόγους)

καλές αγορές! :2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post

@nicksoti
Ναι, είναι και το μέγεθος ένας λόγος που την επέλεξα αλλά και επειδή είναι και από τις πιο καινούριες.
Από εκεί και πέρα για την 50D δε βρήκα και πολλές πληροφορίες και στα specs γράφει για ef / ef-s mount. Πώς παίρνει φακούς από ef-m mount; Μήπως ήθελες να γράψεις για κάποια άλλη γιατί από ό,τι είδα είναι και αρκετά παλιά.
Ναι βέβαια, πήρα τις πληροφορίες που ήθελα αν και βασικά αυτές περιορίζονται στις mirroless και στη διαφορά του σκόπευτρου και ότι είναι πιο ελαφριές όμως με χειρότερο grip και φυσικά και μπαταρία.

@nios
Τώρα αυτό που γράφεις δεν είναι σωστό. Γιατί αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το σκόπευτρο (γιατί εκεί το προσδιορίζω) και το δω όταν την έχω πάρει πλέον θα είναι πολύ αργά. Αλλά από τα λεγόμενά σου προφανώς και ξέρεις το αποτέλεσμα, οπότε θα ήταν (για μένα) προτιμότερο να το ξέρω και αν κάνω την αγορά να είναι συνειδητοποιημένη και σε αυτόν τον τομέα.

@kbouk
Δεν το γνωρίζω αν συμβαίνει αυτό γιατί δεν είχα εμπειρία με σκόπευτρο, αλλά τη λογική όταν πάρεις την κάμερα, δοκίμασε κάτι, μου είναι τελείως ανώφελο όταν θα έχω κάνει ήδη την επιλογή και φυσικά πολύ αργά. Αλλά και το ηλεκτρονικό δεν είναι το άγιο δισκοπότηρο της ψηφιακής φωτογραφίας και θα εξηγήσω παρακάτω.
Το βίντεο που μου έστειλες και σε ευχαριστώ πολύ (από τον συγκεκριμένο είδα και βίντεο μεταξύ της 250D και της Μ50 με πάρα πολλά κοινά σημεία και σε κάποια άλλα, αλλού υπερτερούσε το ένα και αλλού το άλλο, άρα δεν αποκόμισα την εντύπωση ότι η φοβερή και η τρομερή η Μ50 σε σχέση με την 250D). Ναι, έχει πλεονεκτήματα το ηλεκτρονικό σκόπευτρο, αλλά δε σημαίνει ότι δεν έχει και μειονεκτήματα:
α) "...may not be as sharp or clear as an optical viewfinder" (1:20) και μετά έλεγε ότι η τεχνολογία προχωράει και όλο θα βελτιώνονται τα ηλεκτρονικά σκόπευτρα κλπ.

β) Έλεγε ότι σε πολύ φωτεινές μέρες για να δεις καθαρά από το ηλεκτρονικό σκόπευτρο έπρεπε να το κάνεις μέσω ρύθμισης πιο φωτεινό το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να βγαίνουν πολλές φορές "underexposed or overexposed" (5:55)

γ) "if your camera is off your electronic viewfinders off so you don't see anything" κάτι που δεν ισχύει με τις dslr και το οπτικό σκόπευτρο που ακόμα και αν έχεις κλειστή τη μηχανή μπορείς να δεις από το σκόπευτρο, πέρα από το ότι το σκόπευτρο δεν καταναλώνει ενέργεια από την μπαταρία. (8:55)

Για αυτό έγραψα παραπάνω ότι δεν είναι το άγιο δισκοπότηρο. Ισχύει ότι έχει πολλές διευκολύνσεις αλλά έχει και κάποια μειονεκτήματα. Δεν πάω να γίνω από τη μία μέρα στην άλλη ο φοβερός φωτογράφος. Πάω να αγοράσω μία dslr να παίξω με τις ρυθμίσεις, να βγάλω παραλλαγές και φυσικά να παίξω με την πληθώρα των φακών. Η προοπτική μου είναι να βελτιωθώ αλλά δεν είναι αυτοσκοπός. Αυτοσκοπός είναι να το χαρώ και πιστεύω θα το χαρώ. Δεν είμαι μικρόφθαλμος και για αυτό δεν την απέρριψα την Μ50 (έδωσα 4 κάμερες σε έναν γνωστό μου να μου πει τιμές: 250D, 77D, 80D και Μ50 και οπότε περιμένω τη Δευτέρα).

Συμφωνώ ότι υπάρχουν mirroless με επιπλέον χαρακτηριστικά και διευκολύνσεις όμως χτυπάνε και υψηλά τις τιμές μιας και είναι η χρυσή αγελάδα που θα τους κάνει ξανά το γάλα.

Για τις ακάθρεπτες, χρησιμοποίησα τη λέξη παιχνίδια όχι για να μειώσω την αξία τους αλλά για να προσδώσω τη προσωπική άποψη ότι άλλη στιβαρότητα και σταθερότητα στο χέρι έχει μία dslr και άλλη μία mirroless που είναι το ένα δάχτυλο πάνω στο άλλο. Ναι, για το μέλλον έχεις δίκιο γιατί μπορεί να μην υπάρχουν αύριο μεθαύριο dslr αλλά φυσικά αυτό θα γίνει σε βάθος χρόνου και δεν είμαστε μέντιουμ για να γνωρίζουμε τι θα γίνει και πότε θα γίνει στο μέλλον. Μπορεί για παράδειγμα να βάλουν ηλεκτρονικό σκόπευτρο και στις dslr οπότε θα πάψει να είναι μόνο προνόμιο των ακάθρεπτων.

Μάλλον λάθος κάνεις αν πιστεύεις ότι δεν έχω κατανοήσει βασικά πράγματα. Τώρα κάποιες λειτουργίες δεν μπορείς να τις ξέρεις αν δεν τις δεις μόνος σου. Το απωθημένο για τις dslr υπάρχει και υπήρχε και συνήθως στη ζωή μου δε μου αρέσει να αφήνω απωθημένα. Όμως αυτό το απωθημένο, δεν είναι ξεκρέμαστο. Βασίζεται κάπου. Όποιοι από εσάς πιστεύετε ότι πήρα απόφαση για την 250D ελαφρά τη καρδία, μάλλον δεν καταλάβατε τι εννοούσα. Πριν δυο τρεις μήνες μπήκα στο δίλημμα αν θα αγοράσω κάποιο φακό για την Nex και το οποίο θα σήμαινε ότι θα έμενα στη Sony και κάποια στιγμή θα έπαιρνα κάποια της σειράς A. Βλέποντας τους φακούς εμένα δε με κάλυπτε το γεγονός ότι για να έχω έναν 18-105 (ταξιδιωτικό) θα έπρεπε να δώσω ένα πεντακοσάρικο. Έτσι σκέφτηκα ότι ήταν καλή ιδέα να πάω σε dslr που την ήθελα πάντα και είδα ότι η Nikon και Canon θα με βόλευαν από φακούς. Μετά από πολλά βίντεο και φόρουμς που διάβασα, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι θέλω να πάω σε Canon και ιδιαίτερα στην 250D. Ναι, δεν έχω αποκλείσει την Μ50 αλλά όταν ήρθα εδώ ρώτησα, ποια dslr όχι αν θα πάρω dslr ή mirrorless.

Για την τελευταία παράγραφο να πω ότι το εκτιμώ ιδιαίτερα και έχει περάσει πολλές φορές από το μυαλό μου να μην πάρω και ότι είμαι καλά και με την ΝΕΧ. Το ζήτημα είναι ότι (όπως πιστεύω τουλάχιστον) με την dslr και θα ασχοληθώ περισσότερο (όχι ότι με την Μ50 δε θα ασχοληθώ, εξάλλου το ίδιο interface έχουν), απλά η 250D συνδυάζει το μικρό όγκο και βάρος, τους φακούς ef / ef-s και το ότι καλύτερες φωτογραφίες μπορώ να πάρω (με βελτίωσή μου, αν υποθέσουμε ότι δε θα δω διαφορά από το καθαρό hardware που εγώ πιστεύω ότι θα δω), χειρότερες όμως όχι από την ΝΕΧ.

@waroo
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ και φυσικά το κυριότερο είναι να είμαι καλά και να την χαρώ που έγραψες και αυτό όχι μόνο για εμένα αλλά για όλο τον κόσμο, μιας που η υγεία είναι το κυριότερο πράγμα στη ζωή ενός ανθρώπου.

Δεν υπάρχει λόγος για δεύτερο σεντόνι γιατί έγραψες τις απόψεις σου και εγώ τις δικές μου και μια χαρά είμαστε. Ούτε υπονόησα ότι κάποιος εδώ μέσα μου δίνει λανθασμένη κατεύθυνση εσκεμμένα και για αυτό διαβάζω με μεγάλη προσοχή όλα τα μηνύματά σας. Αυτό που μου ήρθε τώρα στο μυαλό είναι αν μπορώ να πιάσω λίγο την Μ50 στα χέρια μου.

Τέλος πάντων, να το τελειώνω και αυτό το σεντόνι γιατί προφανώς και εγώ σας έχω κουράσει.
Βασικά μου γράφετε ότι ειπωθηκαν όλες οι απόψεις για τις mirroless, αλλά πέρα από την διεξοδική ανάλυση του ηλεκτρονικού σκόπευτρου και του μειωμένου όγκου των ακάθρεπτων, δεν είδα να γράφετε σε τι άλλο θα μου ωφελήσει γιατί αν είναι μόνο το σκόπευτρο, όταν δυσκολεύομαι, το γυρίζω στην οθόνη και τελείωσε το θέμα...

Τροφή για σκέψη:
Ποσα σημεία εστίασης σου δίνει στο σκοπευτρο η 250D και πόσα η Μ50;
Το έχεις ψάξει;
Έχεις σκεφτεί σε τι θα σου χρησιμεύουν;
Έχεις σκεφτεί σε τι χρησιμεύει το ηλεκτρονικό κλείστρο της Μ50;

Είχα την Μ50, την έδωσα γιατί ήταν πολύ μικρή για τα χέρια μου.
Πήρα την 200D, την έδωσα γιατί πρακτικά μόνο από την οθόνη μπορούσα να κάνω σκόπευση.
Πήρα Ζ50, έχω και τα 2.
(Θα ήθελα Ζ6 αλλά οι καιροί δύσκολοι)

Το ξέρω ότι το σκόπευτρο της 250D μου δίνει 9 σημεία εστίασης και για αυτό το λόγο μάλλον θα πάω για την 800D η οποία έχει 45 cross-type σημεία εστίασης (και δεν είναι αυτός ο μοναδικός λόγος που θα πάω στην 800D). Εξάλλου οι φωτογραφικές μου συνήθειες αφορούν ακίνητα αντικείμενα και τα 45 σημεία εστίασης με υπερκαλύπτουν. Σίγουρα το ηλεκτρονικό κλείστρο θα με διευκολύνει σε κάποια ζητήματα, αλλά είναι και ζήτημα του τι θέλει ο καθένας: άλλος θέλει το οπτικό ώστε να βλέπει όπως ακριβώς είναι τώρα (μπορεί να υποβοηθηθεί από την οθόνη περί w/b) και άλλος το ηλεκτρονικό ώστε να έχει ένα preview της εικόνας που θα πάρει.

Δηλαδή συγγνώμη, άφησες το Μ50 με τα 143/99 σημεία (ανάλογα με το φακό) και πήγες στην 200D με τα 9 σημεία εστίασης; Γιατί αφού σου ήταν τόσο σημαντικά τα σημεία εστίασης;
Λες ότι με τη Ζ50 τα έχεις και τα δύο. Και τα δύο δεν τα είχες και με την Μ50; Ποιος ο λόγος όλων αυτών των αλλαγών; Προφανώς κάτι σε ενόχλησε και καλά έκανες, αλλά εγώ δε είμαι σε φάση να αλλάζω συνεχώς τις μηχανές και επίσης δε θέλω να φτάσω στο χρηματικό εύρος το δικό σου.

Μη νομίζεις ότι αποφάσισα για dslr έτσι απερίσκεπτα. Το σκέφτηκα πολύ και για την Μ50. Δε μου βγαίνει, προτιμώ την dslr και για τους φακούς και για το κράτημα και για την μπαταρία και γενικά (υποκειμενικό βέβαια), μου αρέσει περισσότερο το feeling. Δεν ξέρω, μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά αν δεν το δοκιμάσεις κάτι, δεν μπορείς να εκφέρεις γνώμη.

Πάντως να ξέρεις ότι ενώ η Canon ήταν έτοιμη να "σκοτώσει" το EOS M σύστημα η επιτυχία της Μ50 την έκανε να αλλάξει ρώτα και να επενδύσει στο σύστημα.
Φημολογείται έντονα ότι το επόμενο 3μηνο θα γίνει ανακοίνωση για την M50 mark II και μια Top end EOS M κάμερα που θα έχουν και σταθεροποίηση στο σώμα καθώς και επίσης νέους φακούς. Το κακό είναι ότι μάλλον ο "καλός" ζουμ που θα βγάλει(μάλλον 18-55) δεν θα είναι σταθερού διαφράγματος αλλά 2.8-4 αλλά λογικά το κάνει για να κρατήσει μικρο το μέγεθος..

Ναι το διάβασα πρόσφατα ότι πηγαίνει πολύ καλά η Μ50 αλλά δεν ήξερα ότι ήθελε να το παρατήσει.
17-55 θα βγάλει; Όχι 15-45 που έχει η Μ50 και οι άλλες ακαθρεφτες της;

Μη νομίζεις ότι αποφάσισα για dslr έτσι απερίσκεπτα. Το σκέφτηκα πολύ και για την Μ50. Δε μου βγαίνει, προτιμώ την dslr και για τους φακούς

Αν θες την αποψη μου πολυ καλα θα κανεις.

Χανεις σε ογκο αλλα σε τιποτα αλλο.

Και παιρνεις ενα τιμιο και φθηνο συστημα για το οποιο βρισκεις πολυ καλους φακους χωμα τιμη και με ευκολια μεταπωλησης αν αλλαξεις αποψη αργοτερα.

Αν θες την αποψη μου πολυ καλα θα κανεις.

Χανεις σε ογκο αλλα σε τιποτα αλλο.

Και παιρνεις ενα τιμιο και φθηνο συστημα για το οποιο βρισκεις πολυ καλους φακους χωμα τιμη και με ευκολια μεταπωλησης αν αλλαξεις αποψη αργοτερα.

Καλησπέρα!
Φυσικά και τη θέλω την άποψή σου και, φυσικά, όπως και όλων των άλλων παιδιών την εκτιμώ.
Βασικά είμαι λίγο θορυβημένος. Όπως έχω γράψει, δεν είχα ποτέ dslr και λόγω του ότι ζω την επαρχία (σε μικρή πόλη), δεν έχω την ευκαιρία να "παίξω" με κάποια dslr. Τώρα έχω εδώ την 4000D της ανιψιάς μου και της έχω κουμπωμένο τον 18-55 και μου φαίνεται αρκετά μεγάλη. Είναι η πρώτη εντύπωση και τη συνηθίζεις ή θα μου φαίνεται έτσι τεράστια και έχω δίπλα και την ΝΕΧ και φαίνεται σαν παιδάκι της... xaxaxaxaxa
Της έβαλα και τον 70-300 και τώρα είναι που είναι τεράστια.
Μπορεί να σας φαίνονται παιδικές ερωτήσεις αλλά είναι η πρώτη μου επαφή. Δε χτυπάει πολύ στο μάτι; Μπήκα λίγο σε ένα δίλημμα...

Πάντως, για την 800D που την παίρνεις στο 500άρικο από Ελλάδα, έχει πολύ καλή τιμή σε σχέση με το εξωτερικό. Και φυσικά είναι και οι άπειροι φακοί που έχει. Μάλλον αύριο θα κινηθώ για παραγγελία για αυτό το σκέφτομαι απόψε περισσότερο. Αν συνηθίζεται ο όγκος της, δεν έχω μετά κανένα πρόβλημα με το βάρος της.

Τα σώματα μπορεί και να τα συνηθίσεις, εξάλλου κάποιοι βολεύονται γιατί θέλουν καλό "πιάσιμο". Οι φακοί είναι μια διαφορετική ιστορία, όπως θα διαπίστωσες και μόνος σου. Πολύ χρήσιμο εργαλείο για όσους δεν έχουν πρόσβαση σε φυσικά καταστήματα είναι αυτό https://camerasize.com/compact/#708.27,776.427,ha,t

Ευχαριστώ πολύ. Ναι και παλιότερα πρέπει να την είχα δει αυτή τη σελίδα και τότε είχα βάλει την 800D με την D5600 και την 250D πριν αποφασίσω και καταλήξω στην 800D. Πάντως, όπως και να το κάνεις, άλλη χάρη έχει το ζωντανό όπου μπορείς να τις πιάσεις. Από εκεί και πέρα και εμένα μου αρέσει να έχει άνεση στο πιάσιμο και επειδή είμαι σχετικά ψηλός με βολεύει πολύ σε αυτό το σημείο η dslr.

Κάτι άλλο που θέλω να ρωτήσω για το lens hood. Βλέπω στοιχεία για τον κιτ φακό από τη σελίδα της Canon και βρίσκω ότι το hood του είναι το EW-63C (https://www.canon-europe.com/lenses/ef-s-18-55mm-f-4-5-6-is-stm/specifications)
Κάνοντας αναζήτηση για τον κωδικό αυτό, μου βγάζει δύο αποτελέσματα που ενώ έχουν τον ίδιο κωδικό φαίνονται διαφορετικά τα hoods (https://www.skroutz.gr/search?keyphrase=EW-63C)
Ποιο είναι το σωστό, του Γιαννάτου ή εκεί που υπάρχει σε 7 καταστήματα;

Ευχαριστώ πολύ. Ναι και παλιότερα πρέπει να την είχα δει αυτή τη σελίδα και τότε είχα βάλει την 800D με την D5600 και την 250D πριν αποφασίσω και καταλήξω στην 800D. Πάντως, όπως και να το κάνεις, άλλη χάρη έχει το ζωντανό όπου μπορείς να τις πιάσεις. Από εκεί και πέρα και εμένα μου αρέσει να έχει άνεση στο πιάσιμο και επειδή είμαι σχετικά ψηλός με βολεύει πολύ σε αυτό το σημείο η dslr.

Κάτι άλλο που θέλω να ρωτήσω για το lens hood. Βλέπω στοιχεία για τον κιτ φακό από τη σελίδα της Canon και βρίσκω ότι το hood του είναι το EW-63C (https://www.canon-europe.com/lenses/ef-s-18-55mm-f-4-5-6-is-stm/specifications)
Κάνοντας αναζήτηση για τον κωδικό αυτό, μου βγάζει δύο αποτελέσματα που ενώ έχουν τον ίδιο κωδικό φαίνονται διαφορετικά τα hoods (https://www.skroutz.gr/search?keyphrase=EW-63C)
Ποιο είναι το σωστό, του Γιαννάτου ή εκεί που υπάρχει σε 7 καταστήματα;

Το Canon είναι το original και τα άλλα είναι aftermarket, τα ίδια δηλαδή απλά από άλλη εταιρία, όπως λέει και ο cacau άμα δεν έχεις πρόβλημα να περιμένεις πάρε από Κίνα(Ali,ebay,κτλ)

Καλά, και πουλάει το after market όχι περίπου το original;
Βασικά δεν είναι ότι βαριέμαι να περιμένω, απλά επειδή σε καμιά ώρα που θα επιστρέψω σπίτι έλεγα να παραγγείλω την 800D και έλεγα να πάρω και το hood μαζί για προστασία μιας και από βδομάδα μάλλον θα κατέβω Πελοπόννησο.
Και μια και είμαι έτοιμος να την παραγγείλω, να επιλέξω κάποιο μεγάλο κατάστημα ή από κανένα φωτογραφικό κατάστημα του skroutz. Έτσι κι αλλιώς ίδια τιμή έχουν πάνω κάτω

Καλησπέρα!
Φυσικά και τη θέλω την άποψή σου και, φυσικά, όπως και όλων των άλλων παιδιών την εκτιμώ.
Βασικά είμαι λίγο θορυβημένος. Όπως έχω γράψει, δεν είχα ποτέ dslr και λόγω του ότι ζω την επαρχία (σε μικρή πόλη), δεν έχω την ευκαιρία να "παίξω" με κάποια dslr. Τώρα έχω εδώ την 4000D της ανιψιάς μου και της έχω κουμπωμένο τον 18-55 και μου φαίνεται αρκετά μεγάλη. Είναι η πρώτη εντύπωση και τη συνηθίζεις ή θα μου φαίνεται έτσι τεράστια και έχω δίπλα και την ΝΕΧ και φαίνεται σαν παιδάκι της... xaxaxaxaxa
Της έβαλα και τον 70-300 και τώρα είναι που είναι τεράστια.
Μπορεί να σας φαίνονται παιδικές ερωτήσεις αλλά είναι η πρώτη μου επαφή. Δε χτυπάει πολύ στο μάτι; Μπήκα λίγο σε ένα δίλημμα...

Πάντως, για την 800D που την παίρνεις στο 500άρικο από Ελλάδα, έχει πολύ καλή τιμή σε σχέση με το εξωτερικό. Και φυσικά είναι και οι άπειροι φακοί που έχει. Μάλλον αύριο θα κινηθώ για παραγγελία για αυτό το σκέφτομαι απόψε περισσότερο. Αν συνηθίζεται ο όγκος της, δεν έχω μετά κανένα πρόβλημα με το βάρος της.
Πάντως η 250D είναι πολύ μαζεμένη σε σχέση με την 800D και το καταλαβαίνεις αμέσως μόλις τις πιάσεις στο χέρι.
Η 250 σε αυτό υπερέχει...

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν το θες για προστασία πάρτο άμεσα, χαλάλι τα 10 διαφορά!

Ναι, για προστασία πιο πολύ και δευτερευόντως για τις αντανακλάσεις.

Πάντως η 250D είναι πολύ μαζεμένη σε σχέση με την 800D και το καταλαβαίνεις αμέσως μόλις τις πιάσεις στο χέρι.
Η 250 σε αυτό υπερέχει...

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν ξέρω πραγματικά. Τώρα με βάζεις σε άλλο δίλημμα αλλά επέλεξα την 800d γιατί τη βλέπω πιο ολοκληρωμένη.