Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Δεν ξέρω πραγματικά. Τώρα με βάζεις σε άλλο δίλημμα αλλά επέλεξα την 800d γιατί τη βλέπω πιο ολοκληρωμένη.
Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί μπερδεύεσαι. Επειδή ο φίλος σου λέει ότι η 250D είναι μικρότερη από την 800D? Προφανώς και είναι (αλλά όχι καμιά φοβερή διαφορά, μικρές είναι και οι 2 για SLR) , άλλωστε αυτό είναι ο στόχος της σειράς με τα μοντέλα 100D, 200D και τώρα 250D: να φτιάξουν τις μικρότερες SLR. Αν θες την μικρότερη SLR εδώ είσαι. Είναι η προτεραιότητα για σένα το μέγεθος ή άλλα πράγματα;
Η 250 έχει π.χ. 9 focus points στο viewfinder ενώ η 800D 45. H 800D κάποια έξτρα (λίγα) κουμπιά, π.χ. τα 4 Drive/WB/AF/Image Style, στην 250D πας μέσω του Q menu νομίζω.
Η 250 είναι νεότερη όμως (2019 vs 2017) και έχει πχ eye-detection (στο live view μόνο βέβαια). Επίσης 4K (cropped βέβαια και χωρίς dual pixel autofocus)
Δες τα manuals (αν δεν το έχεις κάνει ήδη), βάλτα κάτω και αποφάσισε (εφόσον είναι στην ίδια τιμή απ' όσο βλέπω)

Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί μπερδεύεσαι. Επειδή ο φίλος σου λέει ότι η 250D είναι μικρότερη από την 800D? Προφανώς και είναι (αλλά όχι καμιά φοβερή διαφορά, μικρές είναι και οι 2 για SLR) , άλλωστε αυτό είναι ο στόχος της σειράς με τα μοντέλα 100D, 200D και τώρα 250D: να φτιάξουν τις μικρότερες SLR. Αν θες την μικρότερη SLR εδώ είσαι. Είναι η προτεραιότητα για σένα το μέγεθος ή άλλα πράγματα;
Η 250 έχει π.χ. 9 focus points στο viewfinder ενώ η 800D 45. H 800D κάποια έξτρα (λίγα) κουμπιά, π.χ. τα 4 Drive/WB/AF/Image Style, στην 250D πας μέσω του Q menu νομίζω.
Η 250 είναι νεότερη όμως (2019 vs 2017) και έχει πχ eye-detection (στο live view μόνο βέβαια). Επίσης 4K (cropped βέβαια και χωρίς dual pixel autofocus)
Δες τα manuals (αν δεν το έχεις κάνει ήδη), βάλτα κάτω και αποφάσισε (εφόσον είναι στην ίδια τιμή απ' όσο βλέπω)

Ναι, ξέρω τις διαφορές με την 250, αλλά πιστεύω ότι είναι καλύτερη επιλογή η 800 και για αυτό και αυτήν θα παραγγείλω. Απλά, ειπώθηκαν τόσα πολλά που θες δε θες μπερδεύεσαι. Τέλος πάντων, παραγγέλνω τώρα την 800 να τελειώνουμε.

Ποια είναι η γνώμη σου για ένα φίλτρο Hoya σαν αυτό για παράδειγμα; https://www.skroutz.gr/s/565068/Hoya-HMC-UV-C-55mm.html

τώρα τι σχέση εχει ενας prime με εναν zoom ? Πες τι χρηση κανεις .

μα δεν είπα ότι έχουν σχέση
γι αυτο γράφω εδώ για να μου πει τη γνώμη του κάποιος που ξέρει...

η χρήση ειναι τοπια/πορτρετα/video

Απάντηση: Re: Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Ο 30mm/1.4 μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως για πορτρέτα σε Crop σώμα και νυχτερινά , o 18-105/4 για βίντεο τοπία είναι πολύ πιο κατάλληλος αφού είναι πιο ευρυγώνιος που θα το χρειαστείς σίγουρα σε τοπία και το f4 δεν είναι απαγορευτικό για ημερήσια χρηση, ενω το σταθερό διάφραγμα και τη σταθεροποίηση θα την χρειαστείς στο σώμα που εχεις και στην φωτό και στο βίντεο.

Εγώ θα ξεκίναγα με τον ζουμ για να καλύψω το 70%-80% των φωτό/βίντεο και μετά σε δεύτερο χρόνο θα πήγαινα στον φωτεινό prime, οι δικές σου ανάγκες όμως μπορεί να είναι διαφορετικές. Στα παραπάνω καταλαβαινεις ότι δεν αναφέρθηκα κάν στην απόδοση των δυο φακών πάρα μόνο στην χρηστικότητα τους στους τομεις που αναφέρθηκες.

Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post

Ο 30mm/1.4 μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως για πορτρέτα σε Crop σώμα και νυχτερινά , o 18-105/4 για βίντεο τοπία είναι πολύ πιο κατάλληλος αφού είναι πιο ευρυγώνιος που θα το χρειαστείς σίγουρα σε τοπία και το f4 δεν είναι απαγορευτικό για ημερήσια χρηση, ενω το σταθερό διάφραγμα και τη σταθεροποίηση θα την χρειαστείς στο σώμα που εχεις και στην φωτό και στο βίντεο.

Εγώ θα ξεκίναγα με τον ζουμ για να καλύψω το 70%-80% των φωτό/βίντεο και μετά σε δεύτερο χρόνο θα πήγαινα στον φωτεινό prime, οι δικές σου ανάγκες όμως μπορεί να είναι διαφορετικές. Στα παραπάνω καταλαβαινεις ότι δεν αναφέρθηκα κάν στην απόδοση των δυο φακών πάρα μόνο στην χρηστικότητα τους στους τομεις που αναφέρθηκες.

ευχαριστώ πολύ για τη βοηθεια !!

Αναζήτηση compact για γραφείο real estate.

Καλησπέρα κύριοι της κατηγορίας. Όπως λέει ο τίτλος βρίσκομαι σε αναζήτηση μιας εύχρηστης και αξιοπρεπούς μηχανής που θα παρέχει τις υπηρεσίες της σε μεσιτικό γραφείο. Η παλιά dslr μου (canon 40d) θεωρώ πως είναι ακατάλληλη, ειδικά με τον ψιλο-λεμόνι sigma 18-200 που της φοράω. Το budget είναι σφιχτό, δεν ξέρω ακόμα πόσο ακριβώς, αλλά οπωσδήποτε γύρω από το όριο των 500 ευρώ. Αν εν τω μεταξύ πιστεύετε πως με την υπάρχουσα μπορώ να κάνω δουλειά, παρακαλώ να μου προτείνετε φακό.. Σας ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις.

Re: Αναζήτηση compact για γραφείο real estate.

Χωρίς να θέλω να χαλάσω το θέμα βλέποντας κατά καιρούς φωτογραφίες από ακίνητα στους γνωστούς χώρους θεωρώ ότι η μηχανή που έχεις μπορεί να χαρακτηριστεί και overkill με τόση σαβουρα που βλέπουμε να ανεβαίνει...

Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ίσως, αλλά όπως έγραψα θέλω να παράξω αξιοπρεπείς φωτογραφίες για τα δεδομένα της πλατφόρμας-ιστοσελίδας που θα τις φιλοξενήσει, και αυτό να γίνεται εύκολα, χωρίς τη χρήση ps ας πούμε. Και ύστερα, ο φακός που έχω όπως έγραψα είναι γτπ..

Ίσως, αλλά όπως έγραψα θέλω να παράξω αξιοπρεπείς φωτογραφίες για τα δεδομένα της πλατφόρμας-ιστοσελίδας που θα τις φιλοξενήσει, και αυτό να γίνεται εύκολα, χωρίς τη χρήση ps ας πούμε. Και ύστερα, ο φακός που έχω όπως έγραψα είναι γτπ..

Ισως μια καλή Compact 1 ίνστας?? π.χ. Sony Rx100V, θα σου κάνει μια χαρά την δουλειά σου χωρίς να κουβαλάς πολλά. ή γιατί δεν κοιτάς κάποιον καλύτερο φακό για την Canon...τι σε ενοχλεί στην μηχανή? Το βάρος?? Αν μας βοηθήσεις στο τι ακριβώς θα ήθελες να συ προτείνουμε κάτι, γιατί υπάρχουν κυριολεκτικά πάρα πολλές λύσεις εκει έξω, ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Όπως έγραψα στην αρχή, πέρα από το φακό που είναι ακατάλληλος με ενοχλεί η αναγκαστική επεξεργασία μέσω ps και η μετατροπή σε jpeg. Θα ήθελα κάτι πιό εύχρηστο με εύκολο διαμοιρασμό και αξιοπρεπείς φωτο απ'ευθείας σε jpeg αν είναι δυνατόν, κοινώς τον ελάχιστο δυνατό χρόνο ενασχόλησης. Και φυσικά μπορείτε να μου προτείνεται και άλλον φακό για την canon.

Για παράδειγμα, δείτε ένα δείγμα από το τωρινό μου set-up, δεν το θεωρώ αποδεκτό..

Attachments

• kamilari_2.jpg
    kamilari_2.jpg
    119.1 KB · Views: 110
Last edited by a moderator:
Η καμερα ειναι μια χαρα.

Μεγαλυτερη αναλυση δεν θες αλλα τι σε πειραζει στην ποιοτητα?

Ισως ο φακος με μεγαλες πιθανοτητες και το βασικοτερο ποτε θα επιλεξεις να φωτογραφησεις και τι φως θα εχεις (μιλαμε για δραματικα αλλη φωτογραφια τωρα με καλο φως)

Για να παρεις οξυ φακο και να τον κρινεις σωστα δεν γινεται με αυτο το φως και την μπιχλα απο πανω. Αν δεν σκασει μυτη ο ηλιος με ενα ωραιο πλαινο φως......

Η παραμορφωση φταιει επειδη πηγες κοντα με τον ευρυγωνιοτερο του ευρους σου.

Πηγαινε και 20 βηματα πιο περα να δεις διαφορα....

Επίσης, σε σκοτεινές συνθήκες υπάρχει θέμα, ο φακός είναι σκοτεινός και η μηχανούλα δεν είναι για πολλά iso. Δηλαδή υποπτεύομαι πως σε εσωτερικά κακοφωτισμένων σπιτιών, ειδικά πέτρινων που είναι σαν σπηλιές, θα είναι απογοητευτικές οι φωτογραφίες, λέω εγώ τώρα..

Ε μα τωρα οντως το πηγες μακρυα το πεδιο απαιτησεων.

Οριοθετησε τι ακριβως θες να κανεις με πολυ καλη ποιοτητα και μην βαζεις στην παραμετρο και το ενα και το αλλο και το αν......αυτα που χρειαζεσαι πραγματικα. Αλλιως θα σου προτεινουμε καμια hiend 3 χιλιαρικα να δεις....:flipout:

Εαν θέλεις έτοιμο "pop" στις φωτό, με μηδενική επεξεργασία στον υπολογιστή, καλύτερη λύση ενα κινητό με καλό ευρυγώνιο φακό.
Ενα σωρό καλά φίλτρα έχουν που "φτιαχνουν" τα χρώματα και πολύ χρηστικά στο να ανεβάζεις απευθείας φωτό η ακόμα και να τις επεξεργάζεσαι - άν θελεις - online απο τον browser σου, αν στησεις backup σε google photos κλπ.

Ότι φακο και να πάρεις, η dslr μηχανή θα θέλει μια επεξεργασία για να γίνει πιο πιασιάρικη, να πεταχτουν τα χρωματα κλπ,
αλλά λεγοντας αυτό, υπάρχουν και εκει έτοιμα προφίλ σε πολλές μηχανές που τα εφαρμόζουν στη πηγή.
Νομίζω για Canon υπάρχει μεγαλη database με ετοιμα προφιλ που τα εισαγεις σε dslr και απλά βαζεις τη μηχανή να τραβά jpg. Και με μια wifi καρτα μπορεί να σου τις στέλνει στο κινητό κατευθείαν.

Απο εκει και πέρα, για πολύ καλές φωτό ακινήτων θέλει τριποδο και μεγάλες εκθέσεις και μερικά φορητά φλάς να φωτίζουν το χώρο σε κέραια σημεία.

Κατ' αρχάς να σας ευχαριστήσω πολύ που ασχολείστε παίδες! Κατά δεύτερον, γ@μώ την τελειομανία μου.. Βλέπω τα αίσχη που ανεβάζουν διάφοροι όπως είπε και ο Θανάσης πριν, και φρίττω. Κάποιος prime φωτεινός και ευρυγώνιος, πχ 24 ρης σε τιμή μη εγκεφαλικού υπάρχει;

θες την αισθηση και γωνια ληψης του 24αρη πανω στην δικη σου καμερα ? ή σε FF ?

Νομίζω για Canon υπάρχει μεγαλη database με ετοιμα προφιλ που τα εισαγεις σε dslr και απλά βαζεις τη μηχανή να τραβά jpg. .

Επειδη θελει jpeg ισως θαταν καλυτερη μια fuji .

Αλλα οντως μπορει να τον βολεψει και ενα σουπερ ντουπερ κινητο.