Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

μα τι να του κανει τωρα ο 17-70 ?

Γιαννη μην τον μπερδευεις καλα εστιασες αρχικα σε μια μτχ dslr με 70-200 f4

Εγώ θα πρότεινα Sony ZV-E10 + Sony 18-105mm f/4, ελαφρύ σώμα, ταχύτητα και ακρίβεια εστίασης, σταθεροποίηση στον φακό με σταθερό διάφραγμα, μεγάλο εστιακό εύρος και γρήγορο ζουμ.

μα τι να του κανει τωρα ο 17-70 ?

Γιαννη μην τον μπερδευεις καλα εστιασες αρχικα σε μια μτχ dslr με 70-200 f4

αφου ειπε οτι θα ειναι διπλα τους, οχι στις κερκιδες... 17-70 σε crop ειναι 28-105 σταθερο f2.8.
Μια χαρα θα ειναι.

Εγώ θα πρότεινα Sony ZV-E10 + Sony 18-105mm f/4, ελαφρύ σώμα, ταχύτητα και ακρίβεια εστίασης, σταθεροποίηση στον φακό με σταθερό διάφραγμα, μεγάλο εστιακό εύρος και γρήγορο ζουμ.
φωτογραφιση τετοιου ειδους χωρις σκοπευτρο ειναι πολυ δυσκολο.

Μια canon 800d που έχει και καλο σύστημα εστίασης με έναν canon 70-200f4L και είσαι μια χαρά!

Eίπαμε η πιο VFM full frame μηχανή είναι η Nikon Z5, αλλά έχει crop στο 4κ. Σε ποια πάμε, με καλύτερο 4κ απο την sony a6500 που έχω τώρα, χωρίς να ξεπερνά τα 2.000 μαζί με το κιτ φακό;

Eίπαμε η πιο VFM full frame μηχανή είναι η Nikon Z5, αλλά έχει crop στο 4κ. Σε ποια πάμε, με καλύτερο 4κ απο την sony a6500 που έχω τώρα, χωρίς να ξεπερνά τα 2.000 μαζί με το κιτ φακό;

Την είχα την Nikon z6 ii, πολύ καλη μηχανή και οι νέοι φακοί της.
Κερδίζεις σε σχέση με τη Fuji το full frame look, αλλά χάνεις το 4κ 60p και το 10 bit.
Επίσης δύσκολα βρίσκεις φακούς native και είναι και ακριβοι οι νέοι Nikon.

Ισχύουν αυτά που λες, βέβαια ούτε και η Fuji έχει φτηνούς φακούς, οι καλοί φακοί της είναι ακριβοί. Πάντως δεν ξέρω για τον φίλο αν έχει νόημα από την Α6500 που έχει να πάει σε Fuji xt4. Δεν ξέρω ποσά θα κερδίσει στην πράξη. Ενώ με τον FF αισθητήρα της Z6ii θα δει διάφορες ειδικά σε low light και σε dynamic range, ενώ και πιο καλο έλεγχο στο βάθος πεδίου θα έχει τόσο σε φωτός όσο και βίντεο.

Προσωπικα δεν θα έδινα ποτέ τόσα λεφτά που ζητάνε τα καλά σώματα crop. Aν είναι να τα σκάσω προτιμώ να πάω σε FF και να πάρω το καλο πράγμα.

για το βιντεο δεν ειναι ακριβως ετσι... η xt4 εχει καλυτερη ποιοτητα και 4κ 60π και 10 bit.
Αυτα μετρανε αρκετα στο βιντεο.

συνολικα ναι, η nikon ειναι καλυτερη.... αλλα οπως ειπα ειναι και οι φακοι.
Στις fuji εχεις πια πολλες επιλογες, υοαρχουν πολλοι φακοι τριτων.

Ο φιλος μας φυσικα ξερει καλυτερα τι θελει....

για το βιντεο δεν ειναι ακριβως ετσι... η xt4 εχει καλυτερη ποιοτητα και 4κ 60π και 10 bit.
Αυτα μετρανε αρκετα στο βιντεο.

συνολικα ναι, η nikon ειναι καλυτερη.... αλλα οπως ειπα ειναι και οι φακοι.
Στις fuji εχεις πια πολλες επιλογες, υοαρχουν πολλοι φακοι τριτων.

Ο φιλος μας φυσικα ξερει καλυτερα τι θελει....
Δεν διαφωνώ άλλα σκέψου και στο Video έχεις με FF και καλύτερο dynamic range, iso Και έλεγχο στο βάθος πεδίου, τα βάζεις κάτω βλέπεις τι σε νοιάζει περισσότερο. Για φώτος δε δεν συζητάμε καν, άλλη κλάση το FF το ξέρεις μάλιστα μιας και έχεις FF. Εντάξει γούστα είναι αυτά, άλλα όπως είπα τόσα λεφτά για Crop σώμα δεν τα δίνω με τίποτα ας έχει και 8Κ Video...μόνο FF αν πας σε τέτοια Budget.

και παλι εξαρταται... αν πχ ο φιλος μας μεινει με εναν φακο f4, ενω στην fuji παρει εναν 2.8, παει το πλεονεκτημα βαθους πεδιου και low light.

Ακομα και η δυναμικη περιοχη στο βιντεο ειδικα (που τον ενδιαφερει περισσοτερο φανταζομαι) δεν θα ειναι καλυτερη λογω του αρκετα συμπιεσμενου αρχειου και χωρις 10 bit.

Πρεπει ο ιδιος να ξεκαθαρισει τι θελει (περισσοτερο βιντεο ή φωτο) , αν τον ενδιαφερει η επεξεργασια μετα του βιντεο, αν θα επενδυσει σε φακους κλπ....

Καλά φυσικά και εξαρτάται, φακός βέβαια ζουμ με σταθερό f2,8 στην Fuji Μόνο φτηνοί δεν είναι!! Γενικά μην ξεχνάμε ότι η Fuji X-T4 στοιχίζει 1.850+ ευρώ ενώ π.χ. ο Fuji 16-55f2.8 κάνει 1.200 ευρώ...έχεις καβαλήσει με λίγα λόγια τα 3.000 ευρώ!!! Για αυτό λέω ότι σε αυτά τα χρήματα καλύτερα να πας σε FF....είναι πολύ ακριβό πλέον το σύστημα της Fuji Και μόνο για λίγους ειδικά αν πας στα καλά σώματα και σε καλούς φακούς, εδώ πουλάνε την σχεδόν entry level Χ-Τ30 στα 1.000 ευρώ το σώμα που ούτε Ibis δεν έχει, με σκόπευτρο μινιατούρα και δεν έχει ούτε προστασία από βροχές κλπ..

Αν είναι μόνο για φωτό θα κοιτούσα μεταχειρισμένες και Nikon dslr. D500 για ταχύτητα και εύρος λόγο κρό η ακόμα κ d750 με έναν 70-200 2,8 όλα μαζί στο χιλιάρικο βγαίνουν.

• Like
Reactions: Kosh
Από 17mm και 18mm που ξεκινάνε για μένα απλά δεν...δεν κοιτάζω ποτέ βασικό φακό ζουμ που δεν ξεκινάει από τα 16mm σε Crop. Προτιμώ να πάρω έναν πλαστικό σκοτεινό φακό άλλα από 16mm παρά έναν καλύτερο από 18mm...παλιότερα στην Fuji είχα δώσει τον 18-55 και αγόρασα τον πλαστικό και πιο σκοτεινό 15-45 και δεν το είχα μετανιώσει. Βέβαια γούστα είναι αυτά, προσωπικά το 70% των φωτογραφιών μου είναι στο κάτω άκρο του ζουμ, οπότε μου κάνει μεγάλη διαφορά το 16mm από το 17mm και ακόμα περισσότερο από το 18mm.