Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

προσωπικα δεν μ ενδιαφερει, μιας και ουτε τα 24mm με καλυπτουν πληρως
Παντα εχω κι εναν υπε-ευρυγωνιο μαζι .

γι αυτο λεμε, ο φιλος μας μονο ξερει τι θελει.

Αν είναι μόνο για φωτό θα κοιτούσα μεταχειρισμένες και Nikon dslr. D500 για ταχύτητα και εύρος λόγο κρό η ακόμα κ d750 με έναν 70-200 2,8 όλα μαζί στο χιλιάρικο βγαίνουν.
απανταμε στο φιλο που ρωτησε για 4κ βιντεο.... κατι καλυτερο απο sony a6500.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, θέλω και καλύτερη φωτογραφία και καλύτερο βίντεο απο την α6500.
λέτε να ανεβάσω το budget και πάω σε s5II;

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, θέλω και καλύτερη φωτογραφία και καλύτερο βίντεο απο την α6500.
λέτε να ανεβάσω το budget και πάω σε s5II;

Πιο εξυπνη λυση ειναι να πας σε Nikon και ακομα πιο εξυπνη σε Sony που εχει πολυ περισσοτερες επιλογες σε σωματα και μτχ και απειρως περισσοτερες επιλογες σε φακους.

Νίκον και Panasonic δεν έχουν ποικιλία φακών…πρέπει να δεις αυτό αρχικά .
Τι φακούς θέλεις δες πρώτα.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος που εγώ ξαναγύρισα στη Sony μετά από χρόνια.
Βρίσκεις και καλά σώματα μεταχ/ να σε τρομερές τιμές επίσης και άπειρους φακούς.

Ναι συμφωνώ και εγώ, θα έλεγα απέφυγε τις Panasοnic, δες για αρχή Nikon που είναι σε καλές τιμές αυτή την περίοδο αν θες κάτι καινούριο και δεν θες πολλούς φακούς ή κοίτα καλύτερα σε μεταχειρισμένα σε Sony FF που μπορείς να βρεις μπόλικα σώματα και φακούς σε καλές τιμές. Αν θες να δεις βελτίωση αισθητή σε ποιότητα εικόνας σε φώτο άλλα και βίντεο απέφυγε μηχανές Crop, λίγα θα κερδίσεις από την Α6500 που έχεις.

Θέλουμε γαι το κλειστό γυμναστήριο μια vfm πρόταση για να τραβάμε φωτογραφίες σε αγώνες μπάσκετ. Όχι κάτι φοβερό και ακριβό. Μέχρι τώρα τραβάμε με την X-T20 +18:55 που έχω αλλά λείπει λίγο ζουμ ακόμη και υστερεί και σε ταχύτητα.
Έχετε καμία πρόταση;
Έκανα λογαριασμό για να απαντήσω διότι είμαι στο ίδιο καράβι.
Εδώ και καιρό βγάζω τον μικρό σε αγώνες μπάσκετ με μια x-t10 και 18-55 f2.8-4.

IMG-f837d79c33b849281d7c0eb8c592a3a0-V.jpg

Δυστυχώς μιλάμε για εξαιρετικά δύσκολη και απαιτητική δουλειά από θέμα hardware. Έχω καταλήξει ότι εφόσον μπορείς και κάθεστε κοντά στη γραμμή σε aps-c 70mm είναι υπεραρκετά γιατί μετά θα κάνεις crop.

Αυτό που είναι απαραίτητα είναι γρήγορος φακός 2.8 και κάτω, πολύ υψηλό burst , καλό AF και πολύ τύχη.

Εγώ σε χίλια frames ανά αγώνα ζήτημα να είχα 30 καλά.

Εγώ ήμουν για την επερχόμενη s20 με τον 17-70 2.8 Tamron αλλά επειδή θα βγει εύκολα πάνω από 2Κ το σετακι κατέληξα σε z6ii με 85mm 1.8

Εγώ στο μπάσκετ δυσκολεύομαι χωρίς ζουμ. Μόνο με prime <=50mm FF equiv. τα καταφέρνω.
Συμφωνώ, ο 85αρης είναι από κερκίδες, θα δοκιμάσω και με τον zoom 24-70 f4s , o 50αρης δεν νομίζω να μου έχει έρθει μέχρι τότε.

Συμφωνώ, ο 85αρης είναι από κερκίδες, θα δοκιμάσω και με τον zoom 24-70 f4s , o 50αρης δεν νομίζω να μου έχει έρθει μέχρι τότε.
Ε, ναι, ωραία τα ολόσωμα κοντινά, αλλά πάντα θες να βγάλεις και μια φωτογραφία με όλη την ομάδα και τον πάγκο ή ένα βιντεάκι με διαγωνισμό τριπόντων. Κι εγώ θα επέλεγα 17–70 f/2.8.

Παλικάρια μια παράκληση: όταν συζητάμε για συγκεκριμένο σύστημα/μοντούρα, να το κάνουμε στο αντίστοιχο νήμα. Εδώ κάνουμε "ανοιχτή" κουβέντα, όταν μιλάμε για διαφορετικές λύσεις.

Καλησπερα, θα ηθελα κι εγω να ρωτησω κατι. Σκεφτομαι εδω και καιρο να μεταπηδησω απο φιλμ που χρησιμοποιω εδω και χρονια σε κατι ψηφιακο. Στο αναλογικο χρησιμοποιω μια pentax mx με 28 35 50 prime φακους και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος απο τα αποτελεσματα. Θα με ενδιεφερε κατ αρχας να κρατησω το μικρο μεγεθος και στο ψηφιακο και οι φακοι που με ενδιαφερουν ειναι 28 35 40 50 85/90. Δεν με απασχολουν ζουμ ιδιαιτερα και ο κυριος φακος θα ειναι ο 50mm. Δεν θα χτισω συστημα σε μια μερα, αρχικα σωμα+50αρης μετα 28mm και μετα 90 κλπ.. οι εταιριες που βλεπω παρεχουν ενα πληρες σετ φακων ειναι pana/olympus, fuji και canon. Σταθεροποιηση αδιαβροχοποιηση φουλ φρειμ ειναι ολα ευπροσδεκτα αλλα οχι απαραιτητα. Μπατζετ δεν θα ηθελα σωμα και 50αρης να ξεπερασουν τα 2000, αν με λιγοτερα γινει η δουλεια μου δεν θα δωσω απαραιτητα τοσα. Τι θα προτεινατε απο την εμπειρια σας ; Φωτογραφιζω κυριως δρομο still life

Καλησπερα, θα ηθελα κι εγω να ρωτησω κατι. Σκεφτομαι εδω και καιρο να μεταπηδησω απο φιλμ που χρησιμοποιω εδω και χρονια σε κατι ψηφιακο. Στο αναλογικο χρησιμοποιω μια pentax mx με 28 35 50 prime φακους και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος απο τα αποτελεσματα. Θα με ενδιεφερε κατ αρχας να κρατησω το μικρο μεγεθος και στο ψηφιακο και οι φακοι που με ενδιαφερουν ειναι 28 35 40 50 85/90. Δεν με απασχολουν ζουμ ιδιαιτερα και ο κυριος φακος θα ειναι ο 50mm. Δεν θα χτισω συστημα σε μια μερα, αρχικα σωμα+50αρης μετα 28mm και μετα 90 κλπ.. οι εταιριες που βλεπω παρεχουν ενα πληρες σετ φακων ειναι pana/olympus, fuji και canon. Σταθεροποιηση αδιαβροχοποιηση φουλ φρειμ ειναι ολα ευπροσδεκτα αλλα οχι απαραιτητα. Μπατζετ δεν θα ηθελα σωμα και 50αρης να ξεπερασουν τα 2000, αν με λιγοτερα γινει η δουλεια μου δεν θα δωσω απαραιτητα τοσα. Τι θα προτεινατε απο την εμπειρια σας ; Φωτογραφιζω κυριως δρομο still life
Οκ το κυριο δεδομενο ειναι το budget και η χρηση
δεν επιλεγεις καλυτερα και εταιρια που σου αρεσει για το συγκεκριμενο στυλ ?
Το λεω για να σου πει καποιος μοντελο μιας και υπαρχουν σημαντικες πρακτικες και αισθητικες αποκλισεις στο τελικο αποτελεσμα για το budget σου
επσισης αλλο full frame αλλο crop οσον αφορα τον 50αρη
Πες κι'αλλα να βοηθηθεις περισσοτερο ...

Crop η full frame ?
Ας πω για τα δικά μου . Απέκτησα πρόσφατα την eos R . Επίσης φακό τον 50 1.8 τον 35 1.8 και οι 2 canon . Πριν κάποιες μέρες αγόρασα και τον viltrox 85 1.8 . Αυτό το σετ με καλύπτει πλήρως για street photography .
Υπολογίζεις σώμα 1400 ,35αρης 500 ευρώ , 50αρης 200 ευρώ .
Με λίγο ψάξιμο στα ευρωπαϊκά αμαζον βρίσκεις πολλές εκπτώσεις . Πχ το σώμα το πήρα στο γαλλικό αμαζον 1295 .... Τον 35 στο ιταλικό αμαζον 430 κλπ ...

Sent from my iPhone using Tapatalk

´
Οκ το κυριο δεδομενο ειναι το budget και η χρηση
δεν επιλεγεις καλυτερα και εταιρια που σου αρεσει για το συγκεκριμενο στυλ ?
Το λεω για να σου πει καποιος μοντελο μιας και υπαρχουν σημαντικες πρακτικες και αισθητικες αποκλισεις στο τελικο αποτελεσμα για το budget σου
επσισης αλλο full frame αλλο crop οσον αφορα τον 50αρη
Πες κι'αλλα να βοηθηθεις περισσοτερο ...
κοιτα δεν εχω καποια προτιμηση σε μαρκα. Ολες καλες ειναι δεν νομιζω να υπαρχει μηχανη 5ετιας και νεοτερη που να μην δινει καλα αποτελεσματα. Νομιζω και fuji και canon ειναι πολυ καλες μαρκες. Εχει κανεις εμπειρια απο τον 50αρη rf της canon ?

´

κοιτα δεν εχω καποια προτιμηση σε μαρκα. Ολες καλες ειναι δεν νομιζω να υπαρχει μηχανη 5ετιας και νεοτερη που να μην δινει καλα αποτελεσματα. Νομιζω και fuji και canon ειναι πολυ καλες μαρκες. Εχει κανεις εμπειρια απο τον 50αρη rf της canon ?

Εγώ τον έχω τον 50αρη ...βέβαια τον πήρα μετά αφού πρώτα ήθελα τον 35αρη
Και οι 2 είναι πάρα πολυ όλοι φακοί,ειδικά στα χρήματα που κοστίζουν . Νομίζω ότι καλύπτουν άνετα οποιοδήποτε σοβαρό χομπιστα. Εδώ ριβιους από επαγγελματίες φωτογράφους στο YouTube ( οι οποίοι έχουν τον 50αρη 1.2 l που πάει κοντά στα 3κ και λένε τα καλύτερα για τον 1.8 .

Sent from my iPhone using Tapatalk

´

Και εγω τον εχω τον 50αρη

Εξαιρετικος για τα χρηματα του φακος.

Εγω θα σου προτεινα οχι μαρκα αλλα να μεινεις στο FF γιατι η αλλαγη της σχεσης των φακων με το crop των Fuji και ειδικα με το ακομα μικροτερο m43 θα σου φανει ενοχλητικη στον τροπο που βλεπεις τα καδρα σου.

Οτιδηποτε απο nikon, sony, Canon παρεις με αυτην την σειρα μια χαρα θα εισαι.

Καλησπέρα κι από μένα, θα σου έλεγα για ξεκίνημα να πας σε ένα κατάστημα με την μηχανή σου και τον 50άρη φορεμένο, και να την βάλεις δίπλα σε μια οποιαδήποτε σύγχρονη μηχανή για να έχεις μια πρώτη αντίληψη για το μέγεθος. Τα αναφέρω αυτά αφενός πιθανολογόντας ότι έχεις κάποια αναλογική Pentax με μοντούρα K, άρα πολύ "μαζεμένη", και αφετέρου ενθυμούμενος το σοκ που είχα πάθει όταν έκανα κάτι αντίστοιχο το 2007/8 και αποχώρησα τρομαγμένος από τα "τέρατα". Τώρα βέβαια έχει στρώσει η κατάσταση με τα σώματα αλλά οι φακοί έιναι ένα θέμα. Οπότε δες και κάποιους φακούς που θα συμπληρώσουν το σύστημά σου.

Μικρά συστήματα για σώμα + 3-4 primes:

- om system om5 (πρώην olympus), panasonic GX9, με πολλούς σχετικά φτηνούς φακούς crop X2 (ο 25mm αντιστοιχεί σε 50mm).
- sony A7C με μερικούς καλούς και οικονομικούς φακούς από την samyang

Τα παραπάνω με βάση τα λεγόμενά σου για street και still life photography.