Προτάσεις αγοράς του πρώτου σας φακού

γεια σου ρε χιωτη με τα ωραια σου!!!!!!
καλοριζικα τα καινουρια εργαλεια!!!
περιμενω με ανυπομονησία το review του Olight S35 γιατι ειμαι ετοιμος και εγω για αγορα ή να περιμενω τον fenix ld41;

Γεια σου Mike, σε ευχαριστω!!

Περιμενε λιγο, ετοιμαζομαι για το review του Olight s35 και την συγκριση με τον LD40. Γυρισα μολις χτες απο ενα ταξιδακι γιαυτο καθυστερησα λιγο.

Χρησιμα αξεσουαρ για τα φακουδακια μας.

Εδω βλεπουμε δυο diffusers με διαμετρο 15μμ ιδανικο για τα περισσοτερα ΑΑΑ φακουδακια. Το χρωμα στο κοκκινο diffuser, οταν αναβει ο φακος, δεν μπορω να το πετυχω στη φωτογραφια, αλλα ζωντανο ειναι εκπληκτικο.
Κοστος αμελητεο, μονο 2 ευρω, σε σχεση με τις χρησεις που μπορει να εχει. Μεγαλωνει πολυ την χρησιμοτητα των φακων.
Απο manafont. http://www.manafont.com/advanced_se...Csid=eca718ae663b00246daf2619c499f91a&x=0&y=0

DSC_8902.jpg

DSC_8892.jpg

Οπα κόπηκε, που λες λειπει ενας ζεμπρα!και το καρέ εκλεισε!

Και ομως τον ειχα παραγγελει πριν 2 βδομαδες!

Θα ηταν εδω τωρα ο παρακατω Zebra αν δεν ηταν out of stock o τυπος του ebay..μου επεστρεψε τα λεφτα και ακυρωθηκε η συναλλαγη.

"You agreed to the seller's request to cancel the transaction for Zebralight SC51 Cree XP-G AA 200Lms Headlamp Flashlight (320678006646). This cancellation case is now closed".

Στη θεση του παρηγγειλα τον Nitecore ΕΖ ΑΑ...τον μικροτερο 1χΑΑ οπως λενε.. και αναμενω να βγει το διαδοχος του εκπληκτικου Zebra AC51 (του οποιου ειλικρινα δεν μου αρεσει η φατσα του αλλα ειναι κορυφαιος:))

Απάντηση: Re: Η γωνιά των SunwayLED/SunwayMan

Καλησπέρα και πάλι. Βασικά θα ήθελα ενα φακό μαζί με μπαταριές και φορτιστή το πολύ μέχρι 200 ευρώ. Δουλεύω νύχτα σε πολλά στρέμματα μέσα και θα ήθελα κάτι δυνατό και αξιόπιστο βέβαια. τι θα μου προτείνατε εσείς σε αυτά τα χρήματα >??? και βέβαια θα ήθελα και την βοήθεια σας οταν αποφασίσω για να τον παραγγείλω γιατί είμαι άσχετος με τις αγορές μέσω ίντερνετ.

Re: Η γωνιά των SunwayLED/SunwayMan

Καλησπέρα φίλε,

παρακάτω έπρεπε να ρωτήσεις,

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/62120-Προτάσεις-αγοράς-του-πρώτου-σας-φακού/page53

αλλά δεν πειράζει γιατί θα το μεταφέρει ο διαχειριστής.

Ρίξε μια ματιά και διάβασε τα παρακάτω και τα ξαναλέμε.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/61469-Φακοί-για-Δραστηριότητα-στην-Ύπαιθρο

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/82408-Όταν-τα-700-είναι-λίγα!

Re: Απάντηση: Re: Η γωνιά των SunwayLED/SunwayMan

Καλησπέρα και πάλι. Βασικά θα ήθελα ενα φακό μαζί με μπαταριές και φορτιστή το πολύ μέχρι 200 ευρώ. Δουλεύω νύχτα σε πολλά στρέμματα μέσα και θα ήθελα κάτι δυνατό και αξιόπιστο βέβαια. τι θα μου προτείνατε εσείς σε αυτά τα χρήματα >??? και βέβαια θα ήθελα και την βοήθεια σας οταν αποφασίσω για να τον παραγγείλω γιατί είμαι άσχετος με τις αγορές μέσω ίντερνετ.

Να ρωτήσω, θες να φέγγεις μακριά, αρκετή διάρκεια , πολύ φως(να απλώνεται), μέγεθος(βάρος-όγκος); Ποιός είναι ο ιδανικός συνδυασμός για σένα; Να ξέρεις δύσκολο είναι να τα έχεις όλα μαζί! Πιθανό το νέο fenix tk75 μόλις κυκλοφορήσει να είναι ιδανικός συνδυασμός για σένα, βέβαια με μπαταρίες+ φορτιστή θα τα πιάσει ίσως τα 250 ευρώ, αλλά, θα έχεις εργαλείο. Δε κυκλοφόρησε ακόμη οπότε δε μπορώ να σου πω με σιγουριά για κόστος!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η γωνιά των SunwayLED/SunwayMan

Βασικά θα ήθελα ενα φακό να φέγγει πολύ μακρυά. δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ το άνοιγμα του αρκεί εκεί που θα φεξω να το κάνει μέρα που λέμε. όσο για την διάρκεια, δεν τον έχω συνέχεια ανοιχτό. 1- 2 λεπτά στο 2ωρω όχι συνεχόμενα αλλά σπαστά. όχι πολύ βαρύς και μικρός. σαν τον Sunway T60CS ας πούμε. βέβαια αν έχω καλύτερα αποτελέσματα με έναν όπως ο [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Fenix ​​TK70, δεν θα είχα και πρόβλημα (λόγο μεγέθους το λέω)[/FONT]

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η γωνιά των SunwayLED/SunwayMan

Βασικά θα ήθελα ενα φακό να φέγγει πολύ μακρυά. δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ το άνοιγμα του αρκεί εκεί που θα φεξω να το κάνει μέρα που λέμε. όσο για την διάρκεια, δεν τον έχω συνέχεια ανοιχτό. 1- 2 λεπτά στο 2ωρω όχι συνεχόμενα αλλά σπαστά. όχι πολύ βαρύς και μικρός. σαν τον Sunway T60CS ας πούμε. βέβαια αν έχω καλύτερα αποτελέσματα με έναν όπως ο Fenix ​​TK70, δεν θα είχα και πρόβλημα (λόγο μεγέθους το λέω)

Πιο μακρυα απο τον Τhrunite TN31 δεν νομιζω οτι φεγγει φακος με ενα led (~700 meters). Το δε αδερφακι του ο Thrunite TN30 βγαζει ~3000 λουμενς.
Αυτη την εποχη ειναι και οι δυο σε προσφορα σε τιμες που δεν υπαρχουν.. http://www.thrunite-store.com/hot-deal.html

Αν θες με συμβατικες μπαταριες, και ο ΤΚ70 σου πεφτει καπως μεγαλος (ειναι οντως τεραστιος), δες τους FENIX TK50 (2χDD) και ΤΚ41 (8xAA). Εγγυηση, διαρκεια και σιγουρια.
Ο πρωτος εχει στενη δεσμη ~250λουμενς αλλα μεγαλη εμβελεια ~350μ και ο δευτερος εχει και μεγαλη φωτεινοτητα (~800 λουμενς) και μεγαλη εμβελεια ~450 μετρα. O δευτερος ειναι ιδανικος για τα παντα στην υπαιθρο.

Η γνωμη μου ειναι οτι η πολυ στενη δεσμη οπως του ΤΝ31 δεν ειναι τοσο βολικη. Αλλωστε το ματι σου δυσκολα θα μπορει να δει μακρυτερα/καθαροτερα απο καμμια 300αρια μετρα.
Αν τον χρειαζεσαι για δουλεια, τοτε ο ΤΝ30 (οσο ειναι σε προσφορα) ειτε ο ΤΚ41 ειναι ιδανικοι. Ουτε πολυ μεγαλοι ουτε πολυ μικροι. Just perfect for the job!

εγω θα ρποτεινα εναν crelant 7G...εχει το μεγαλυτερο κατοπτρο αρ ακαι την στενοτερη δεσμη (αυτο δεν σημαινει μονο μεγαλυτερη εμβελεια αλλα και περισσοτερα λουμενς στον φωτεινο δισκο που θα πεφτει πανω σε ενα "στοχο").. Χρησιμοποιει 2 μπαταριες αρα σου διενι μεγαλυερη διαρκεια.

τωρα γιαεμγαλη εμβελεια η πολυ οικονομικη λυση ειναι ο Ultrafire HD2010

Γειά χαρά!! Για αρκετά καλό thrower αλλα σε πολύ φτηνή λύση (με κάποια αλλαγή driver προφανώς) αξίζει άραγε κάποιος απο αυτούς?

http://budgetlightforum.com/node/11442

Επίσης σε zoomable φακό 18650 τι αξίζει, έχω και έvα driver nanjg 105c που "καθεται" οπότε και κακό driver να έχει κανένα πρόβλημα. Κοιτούσα για αυτόν αλλά μολις συνειδητοποίησα οτι μάλλον λόγο 2 μπαταριων 18650 μαλλον δεν κάνει το Driver που έχω...

Last edited:
Το λίνκ που έδωσα απο manafont δεν υπάρχει πια σαν φακός. Ήταν κάποιος clone αυτού. Ποιός φακός είναι αξιόλογος τελικα σε flood to throw; Θα ήθελα να έχει σχετικά καλή ψύξη ώστε να μπορέσω να αφησω όσο το δυνατόν περισσότερα 7135 τσιπάκια πανω στο driver, και οταν είναι στη θέση Flood να έχει καλή έκταση δλδ να μην είναι μικρό το πεδίο που φωτίζει.

Last edited:
Για φακό τσέπης δωράκι, ωραία λύση για μένα οι Thrunite Ti, ψάξτε τον στο ebay, τους έβγαλε σε δημοπρασία, τους βρίσκετε 8-9$ shipped, θα τα ποστάρω και στις προσφορές.
ΓΙα φθηνό thrower, αυτόν εδώ, δοκιμασμένο από τον sidirofago, έμεινε πολύ ευχαριστημένος.
http://www.manafont.com/product_inf...1200lumen-led-flashlight-black-218650-p-10728

Χρόνια πολλά παιδιά!

Νέος στον χώρο και μπερδεμένος απο τα τόσα μοντέλα φακών, μπαταριών και άλλων σχετικών που κυκλοφορούν.

Μετά απο διάβασμα καμιάς εβδομάδας περίπου κατέληξα σε 1865 μπαταρίες και φακό led XM-L (δέν ξέρω αν έχει βγει νεότερο)

Ενδιαφέρομαι για δύο φακούς, μπαταρίες και φορτιστή.

Μπαταρίες και φορτιστή για eneloop διάβασα οτι είναι καλύτερα.

Για φακό έβαλα εδώ http://goinggear.com/flashlights/flashlights?dir=asc&led=222&limit=90&order=price&p=1 το xm-l και μου έβγαλε αυτούς, οι τιμές είναι αρκετά ψηλές σε σχέση με τους κινέζικους που κοντράρονται στα ίσια στην φωτεινότητα.

Άν πάρω τον tk35 που έχει αρκετό φώς θα πάρω και έναν πιο μικρό κινέζικο.

Έχω δεί και thrunite t10 σε συγκριτικό με άλλους και δεν ξέρω που να καταλήξω!

Καλώς τον
XM-L (U3) ειναι σήμερα (12/2012) το νεώτερο (και ισχυρότερο) LED διατιθέμενο σε πώληση
Ορθή η επιλογη των 18650 για ισχυρό φακό, αν και υπάρχουν και φακοί με 3 x AA (ή περισσότερες) που ανταγωνίζονται...
Οι Eneloop ειναι ΑΑ (ή ΑΑΑ)

Καλή συνέχεια

Καλως μας ηρθες και χρονια πολλα και σε σενα!

Και ο Fenix TK35 κινεζικος ειναι οπως και πολλες καλες μαρκες που κυκλοφορουν:)
Θελεις να παρεις φακο με 2 μπαταριες 18650 σαν τον φενιξ τκ35? Η μηπως εναν μικροτερο και εξ'ισου φωτεινο με 4 μπαταριες ΑΑ σαν τον Nitecore EA4?
Για μικρο φακο ΑΑ οι επιλογες ειναι πολλες και σιγουρα προβληματιζεται ευκολα κανεις. O T10 αναβει στριβοντας το κεφαλι, σιγουρα δεν θες καποιον να αναβει με button?

Για τι δουλεια τους θελεις και ποσα χρηματα σκεφτεσαι να δωσεις για τον καθενα ξεχωριστα?