Προτάσεις αγοράς του πρώτου σας φακού

Φτηνοτερη εναλλακτικη (~$53) του ακριβου sc600 ειναι ο φωτεινοτατος 1χ18650 ΧΜ L U2 860lumens, Nitecore EC25, τον προτιμησα αντι του αδυναμου και οπως φαινεται ευαισθητου EC2.
Και με τα ρεστα παιρνεις και εναν ωραιο C123r Olight S10 η τον παιχνιδιαρικο AA Nitecore EA1.

Αν θελετε, περιμενετε να παραλαβω σε λιγες μερες να σας πω εντυπωσεις απο τον ΕC25. Παντως ειναι μεγαλυτερος απο τον SC600 Mk II (~13cm vs ~10cm).

Δέν έχω σοβαρό θέμα με την τιμή γιατί δεν σκοπεύω να μαζέψω πολλούς για συλλογή. Θέλω τουλάχιστον έναν edc και έναν μεγαλύτερο που όμως να μπορεί να κουβαλιέται σε μια τσέπη στο μπουφάν, για αυτό το ψάχνω λίγο περισσότερο.

Αντίθετα με εσένα Χιώτη που δεν έχεις τέτοια κολλήματα, τους έχεις όλους και κοιμάσαι ήσυχος!

Εχω αρκετους, αλλα σημερα που μιλαμε, αν πηγαινα κανενα 2ημερο ταξιδακι, μαζι μου θα επαιρνα μονο το δοκιμασμενο 'all weather' σκυλι Fenix LD10 και θα πεταγα στο σακο και τον 2χΑΑ Nitecore EA2 με ολα του τα κολπα τα ωραια.
Εναλλακτικα, αν ηθελα για δευτερο φακο κατι πιο γερο, θα εβαζα στο σακκο τον φακο/θωρηκτο, τον 2χΑΑ Xeno E06.
Φακο 18650, ειδικα με βροχη, ποτε.

Απάντηση: Re: Προτάσεις αγοράς του πρώτου σας φακού

Εγω αλλαζω ολα το o-ring στο φακο 18650 και κολυμπαω στην θαλασσα με αυτα. κανενα προβλημα :)
και οχι μονο με επωνυμα, αλλα και με φθηνα, π.χ. με ultrafire C8 - το αγαπημενο μου σκυλι.

Εχω αρκετους, αλλα σημερα που μιλαμε, αν πηγαινα κανενα 2ημερο ταξιδακι, μαζι μου θα επαιρνα μονο το δοκιμασμενο 'all weather' σκυλι Fenix LD10 και θα πεταγα στο σακο και τον 2χΑΑ Nitecore EA2 με ολα του τα κολπα τα ωραια.
Εναλλακτικα, αν ηθελα για δευτερο φακο κατι πιο γερο, θα εβαζα στο σακκο τον φακο/θωρηκτο, τον 2χΑΑ Xeno E06.

Έχω καταλάβει οτι έχεις μια προτίμηση στις ΑΑ, μάλλον σου εμπνέουν μια σιγουριά σε σχέση με τις άλλες επειδή γνωρίζεις πως λειτουργούν.

Επειδή οι περισσότεροι έχουν μεταλλική κατασκευή έχουν και θέμα με τους κεραυνούς:hmmmm:

Teο, εσυ γνωριζεις τι εστι λιθιου, τι κανεις και πως θα το κανεις σαφως καλυτερα απο τον μεσο χρηστη. Και διπλα ο-ring μπορεις να βαλεις αν υπαρχει λογος.

Αλλα μιλαω περισσοτερο για τον αρχαριο/μεσο χρηστη φακων η/και αυτον που ακομα δεν εμπιστευται πληρως τις λιθιου, οπως εγω. Και θελει την απλοτητα και σιγουρια των ΝιΜΗ, οταν χρειαζεται να βασιστει σε μπαταριες.
Δεν θελω να προβληματιζομαι αν θα παρει νερο/υγρασια ο φακος/η μπαταρια, ουτε να χολοσκαω αν θα μου πεσει κατω ο φακος και να σκεφτομαι αν εχει θεμα το CPM απο την λιθιου.

Βρε θηριο, τι τον κανεις τον φακο στη θαλασσα? Βραδυ κολυμπας? :))

Έχω καταλάβει οτι έχεις μια προτίμηση στις ΑΑ, μάλλον σου εμπνέουν μια σιγουριά σε σχέση με τις άλλες επειδή γνωρίζεις πως λειτουργούν.

Επειδή οι περισσότεροι έχουν μεταλλική κατασκευή έχουν και θέμα με τους κεραυνούς:hmmmm:

Μπα, δεν υπαρχει πλεον ιδιαιτερη προτιμηση στις ΑΑ. Τον τελευταιο καιρο σχεδον αποκλειστικα φακους λιθιου παιρνω.
Ουτε ειναι θεμα γνωσης για το πως δουλευουν, αλλη χημεια ειναι. Σχετικα νεα τεχνολογια που απεχει αρκετα ακομα να χαρακτηριστει οσο ασφαλης οσο ειναι η χημεια των ΝιΜΗ.

Οσο για την βροχη, μιλω για να μπασει νερο ο φακος και να παρει υγρασια η μπαταρια. Η να παρει υγρασια η εφεδρικη λιθιου που εχεις στο σακο. Αυτο δεν θα το ηθελες νομιζω, εκτος αν θεωρεις οτι δεν υπαρχει θεμα..

Αυτο με τους κεραυνους φαινεται ενδιαφερον αλλα δεν το πολυκαταλαβα, να σου πω την αληθεια :)))

Μπα, δεν υπαρχει πλεον ιδιαιτερη προτιμηση στις ΑΑ. Τον τελευταιο καιρο σχεδον αποκλειστικα φακους λιθιου παιρνω.
Ουτε ειναι θεμα γνωσης για το πως δουλευουν, αλλη χημεια ειναι. Σχετικα νεα τεχνολογια που απεχει αρκετα ακομα να χαρακτηριστει οσο ασφαλης οσο ειναι η χημεια των ΝιΜΗ.

Οσο για την βροχη, μιλω για να μπασει νερο ο φακος και να παρει υγρασια η μπαταρια. Η να παρει υγρασια η εφεδρικη λιθιου που εχεις στο σακο. Αυτο δεν θα το ηθελες νομιζω, εκτος αν θεωρεις οτι δεν υπαρχει θεμα..

Αυτο με τους κεραυνους φαινεται ενδιαφερον αλλα δεν το πολυκαταλαβα, να σου πω την αληθεια :)))

Εννοώ επειδή είναι αλουμινίου άν έχουν κάποιο θέμα να μας χτυπήσει κεραυνός!? Στο καλάμι ψαρέματος που έχω και είναι κατασκευή απο carbon απαγορεύεται αυστηρά η χρήση με κεραυνούς

Last edited:
Αυτο πρωτη φορα το ακουω!! Ε..λιγο υπερβολικο μου φαινεται, για φακους, αλλα ποτε δε ξερεις!
Εσυ ομως για καλου και για κακου προσεχε, για μενα που κανω ολιγον υποβρυχιο ψαρεμα δεν ισχυει.
Aσε που το diving light που εχω ειναι ενα τσιπικο απο πλαστικο (παντα με ΝιΜΗ ΑΑ), οποτε ειμαι αρχοντας και υπο βροχη :)))

Παντως, σοβαρα τωρα, η υγρασια δεν ειναι φιλος των μπαταριων και δη των λιθιου.

Γινεται δηλαδη εαν θελω να χρησιμοποιω μονο το ποιο δυνατο Mode?

Βεβαια.
Και οταν σβησει ο φακος, επειδη εχει 'μνημη', ξανααναβει στο mode που χρησιμοποιησες τελευταιο, το δυνατο δηλαδη. Αρα μπορεις συνεχως να χρησιμοποιεις την υψηλη σκαλα.
Παντως καποιες φορες θα χρειαστεις και μικροτερο φωτισμο, οποτε ειναι χρησιμο που εχει και διαφορετικα modes.

Φίλος θέλει να αγοράσει φακό με 3 D ή 4 D (με τρεις ή τέσσερις μπαταρίες τύπου D)!

Τον θέλει για άμυνα πρώτα...

Τι έχετε να προτείνετε;

E, τι αλλο, ενα Maglite 4 D http://www.ebay.com/itm/MAGLITE-4-D...1916259?pt=US_Flashlights&hash=item2a2a83f063

Aν θελει κατι λιγοτερο brutal, ενας Fenix TK50 2xD ειναι μια χαρα.

Αν επιθυμει κατι πιο διακριτικο, ενας XENO E06 2xAA με το οptional strike bezel θα τον βολεψει.

Aν θελει το απολυτο εργαλειο, there is only one way to go: 6xD Maglite :)
maglite6d.jpg