Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

OK, απόλυτα λογικό. Θα πάρει κάποιος ένα καινούριο δίλιτρο ψοφίμι, αμφιβόλου αισθητικής, και θα δώσει άλλα 6Κ για να χάσει την εργοστασιακή του εγγύηση των 3 χρόνων, ώστε να πάρει την εγγύηση του ΜπαρμπαΜήτρου τιούνινγκ...

Να σου θυμίσω ότι η μετατροπή των προηγούμενων subaru 1.6 σε τούρμπο, τα οποία τα έκανε η ίδια η αντιπροσωπεία μετατροπή σε συνεργασία με ανεξάρτητο οίκο μετατροπών, πήγαν άπατα... Μην πω οτι δεν είδε ποτέ κανείς τα άλογα που υποτίθεται ότι είχαν, και οτι συνέχεια διαλύονταν...

Και γιατί να μην πάρει κάποιος με τα ίδια χρήματα ένα Leon FR για παράδειγμα? 200 για αρχή, και με σκέτο πρόγραμμα (μη ανιχνεύσιμο, και από επίσημο μεταπωλητή, ή και από την ίδια την Σέατ μέχρι πρότινος χωρίς να σπάει η εγγύηση), 240...

+1 :a0210:

απόλυτα σωστός !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

ναι Σίμο το C30 εννοώ, λάθος εκ παραδρομής.

Εσύ κι ο Τάσος που έχετε Volvo τι εμπειρία έχετε μέχρι στιγμής ;
Απο την αντιπροσωπεία μας προσφέρουν 10 χρόνια δωρεάν service /υλικά+εργατικά ; είναι γενική η προσφορά αυτή ;

πάντως το Βήμα της Κυριακής είχε διαφήμιση με προσφορές Volvo ( Σφακιανάκης )
το C30 16.500 ( + δώρο αξίας 500,00 Ε)
το S40 18.450 ( + δώρο αξίας 500,00 Ε )
και το S60 26.690

OK, απόλυτα λογικό. Θα πάρει κάποιος ένα καινούριο δίλιτρο ψοφίμι, αμφιβόλου αισθητικής, και θα δώσει άλλα 6Κ για να χάσει την εργοστασιακή του εγγύηση των 3 χρόνων, ώστε να πάρει την εγγύηση του ΜπαρμπαΜήτρου τιούνινγκ...

Να σου θυμίσω ότι η μετατροπή των προηγούμενων subaru 1.6 σε τούρμπο, τα οποία τα έκανε η ίδια η αντιπροσωπεία μετατροπή σε συνεργασία με ανεξάρτητο οίκο μετατροπών, πήγαν άπατα... Μην πω οτι δεν είδε ποτέ κανείς τα άλογα που υποτίθεται ότι είχαν, και οτι συνέχεια διαλύονταν...

Και γιατί να μην πάρει κάποιος με τα ίδια χρήματα ένα Leon FR για παράδειγμα? 200 για αρχή, και με σκέτο πρόγραμμα (μη ανιχνεύσιμο, και από επίσημο μεταπωλητή, ή και από την ίδια την Σέατ μέχρι πρότινος χωρίς να σπάει η εγγύηση), 240...

δλδ η seat force δεν είναι μπάρμπακώστα τιουνινγκ ; :flipout:

δλδ η seat force δεν είναι μπάρμπακώστα τιουνινγκ ; :flipout:

H seat force είναι (ήταν) μεταπωλητής διαφόρων ανταλλακτικών / προϊόντων άλλων εταιριών, και τμήμα της ίδιας της αντιπροσωπείας... Τα προϊόντα αυτά δε, δεν έσπαζαν την εργοστασιακή εγγύηση του κατασκευαστή...

τίποτα άλλο που θες να μάθεις? -bye-

H seat force είναι (ήταν) μεταπωλητής διαφόρων ανταλλακτικών / προϊόντων άλλων εταιριών, και τμήμα της ίδιας της αντιπροσωπείας... Τα προϊόντα αυτά δε, δεν έσπαζαν την εργοστασιακή εγγύηση του κατασκευαστή...

τίποτα άλλο που θες να μάθεις? -bye-

υπάρχει καλός upgrader κατά την γνώμη σου στον ελληνικό χώρο :grandpa: ;

φίλε lykman, κανε κάτι με το avatar σου .....
δεν το αντέχουμε βρε αδερφέ να τον βλέπουμε ! :flipout::flipout:
πως θα σου φαινόταν αν έβαζα τον Μητσοτάκη στο δικό μου avatar
(φτου - φτου θεός φυλάξει !)

υπάρχει καλός upgrader κατά την γνώμη σου στον ελληνικό χώρο :grandpa: ;

Σίγουρα θα υπάρχουν. Δεν μπορώ να πω για κάποιον που δεν έχω δοκιμάσει, αν και άτομα που εμπιστεύομαι τον λόγο τους, έχουν καλή άποψη για κάποιους tuners που ειδικεύονται σε παρεμφερείς κινητήρες με τον δικό μου.
Από εκεί και πέρα, δεν θα ξανάμπαινα στο ίδιο τριπάκι μετατροπής κινητήρα (το έχω κάνει ήδη μια φορά στο παρελθόν). Ούτε θα αγόραζα "λάθος" αυτοκίνητο, αν οι βλέψεις μου ήταν τα άλογα. Και φυσικά, δεν θα έκανα ποτέ τίποτα που να με έκανε να χάσω την εγγύηση...

φίλε lykman, κανε κάτι με το avatar σου .....
δεν το αντέχουμε βρε αδερφέ να τον βλέπουμε ! :flipout::flipout:
πως θα σου φαινόταν αν έβαζα τον Μητσοτάκη στο δικό μου avatar
(φτου - φτου θεός φυλάξει !)

Για να ξορκίζω το κακό (που μας βρήκε)... -bye-

Last edited:
μπορείς να βάλεις το παρακάτω !

B46320B.jpg

αν θες στο κάνω εγώ resize !

Για να ζεστάνω λίγο το θέμα ...

Εστω οδηγός που δεν θέλει να είναι γρήγορος , ούτε να κάνει μόστρα ... επίσης θέλει να είναι οικονομικός πχ diesel ...

Το μόνο που θέλει είναι αθόρυβο ταξίδι σε υψηλές ταχύτητες και υπερβολική άνεση ... Εκτός από merc τι άλλες επιλογές υπάρχουν ;

Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Εστω οδηγός που δεν θέλει να είναι γρήγορος , ούτε να κάνει μόστρα ... επίσης θέλει να είναι οικονομικός πχ diesel ...

Το μόνο που θέλει είναι αθόρυβο ταξίδι σε υψηλές ταχύτητες και υπερβολική άνεση ... Εκτός από merc τι άλλες επιλογές υπάρχουν ;

Alfaromeo 159 diesel

Οικονομικός; Εχεις προσέξει μήπως ότι το diesel κίνησης είναι πλέον παντού ακριβότερο από την απλή αμόλυβδη των 95 οκτανίων;

Εδώ και 15 μέρες έχω το Focus 1.6 Trend. Το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικό, δεν χορταίνω να το οδηγώ...

Μιλάμε για:

Τα καλύτερα κρατήματα που έχω δει στην κατηγορία αυτοκινήτου μέχρι τα 25-30 χιλιάρικα. Έχω οδηγήσει πολλά μοντέλα κατα καιρούς, ανάλογα κρατήματα είδα μόνο στο A4 Quattro, αυτοκίνητο που κοστίζει τα 2πλασια χρήματα.

Εξαιρετικό επίπεδο εξοπλισμού, η εκδοση Trend Extra είχε ESP, 6 airbags, ηλιοροφη, bluetooth, ειδοποίηση απώλειας πίεσης ελαστικών, ηλεκτρικους καθρεπτες, parking sensors, συναγερμο κ.α.

Τελικό κόστος, μαζί με extra φωτα Xenon, 17200 ευρώ.

Εξαιρετικό design, μέσα κι έξω, ειδικά το ταμπλώ είναι όλα τα λεφτά.

Αυτό που σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει είναι το απόλυτα γραμμικό μοτέρ. Δε θα σε κολλήσει στην πλάτη του καθίσματος όταν πατήσεις το γκάζι... θα επιταχύνει γλυκά και ήρεμα, δε θα εκτοξευτεί, όπως θα έκανε κάποιο turbατο τύπου TSI. Βέβαια δεν παίρνω κι όρκο γιατί ακόμα δεν το έχω ζορίσει καθόλου, ωστόσο σε ταξίδι στο βουνό που έκανα, με οριο τις 3500 στορφές, ταξίδεψα ανετότατα, χωρίς πουθενά να νιώσω να αγκομαχαει, χωρίς πουθενά να νιώσω ότι θα έπρεπε να ξεπεράσω τις 3500. Όσο για το πως έστριβε στο βουνό... σκετη απόλαυση.

Η 2η επιλογή μου ήταν το Leon TSI 125HP, το οποίο στις χαμηλές στροφές είναι σαφώς πιο ζωηρό, λόγω Turbo. Ωστόσο κόστιζε με αντίστοιχο εξοπλισμό 2 χιλιάδες ευρώ παραπάνω, κατα τη γνώμη μου αδικαιολόγητα. Επίσης, το εσωτερικό (κατά το προσωπικό μου γούστο πάντα) δε βλεπεται, μου μοιάζει τελείως φτηνιάρικο σε σχεση με αυτό του φόκους, και όπως και να το κάνουμε, σαν οδηγός πιο πολύ ζεις το εσωτερικό παρά το έξω... (όπου και πάλι, το Leon παραείχε επιθετικό look για τα γούστα μου, ενώ το focus μου φαίνεται πολύ πιο στυλάτο και μοντέρνο, παρόλο που είναι απλά facelift του παλιότερου.)

Ωστόσο, αφού το budget σου είναι στα 20 χιλιαρικα κι όχι στα 17μιση όσο ήταν το δικό μου, θα σου συνιστουσα να το οδηγήσεις κι αυτό.

Last edited:
Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Τα καλύτερα κρατήματα που έχω δει στην κατηγορία αυτοκινήτου μέχρι τα 25-30 χιλιάρικα. Έχω οδηγήσει πολλά μοντέλα κατα καιρούς, ανάλογα κρατήματα είδα μόνο στο A4 Quattro, αυτοκίνητο που κοστίζει τα 2πλασια χρήματα.
Δεν έχεις οδηγήσει honda civic 1.8 για αυτό το λες....:BDGBGDB55:

Πλάκα κάνω φίλε μου, σε πειράζω ! :a0210:

Καλορίζικο, καλοτάξιδο, πολλά, ακούραστα κ φυσικά απροβλημάτιστα χλμ σου εύχομαι ! -bye-

Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Άμα θες υπερβολική άνεση, τίποτα δεν ξεπερνά μια Citroen με υδροπνευματική ανάρτηση.

Γιατί ; Γίνε λίγο πιο σαφής.

Ξανακόιταξε όλες τις επιλογές, που ετέθησαν από την αρχή του νήματος.
Δε λέω το Titanium, έχει σχεδόν τα πάντα, αλλά και το Auris και το Golf και το C30.
Εχουν πράγματα, άλλωστε δεν είναι παράξενο που η Ford έκανε face-lift στο fece lift?-bye-

Σίμο το Auris δε μου άρεσε καθόλου , ούτε έξω ούτε μέσα .
Το C30 πραγματικά μου αρέσει πολύ είναι το λιγότερο πρακτικό απο όλα.
Και δε μπορώ με τίποτα να χωνέψω το πόρτ μπαγκάζ του.

Το focus συνδιάζει όλα όσα χρειάζομαι , τα περισσότερα απο όσα θα ήθελα και σε τιμή φυσιολογική.

Μαέστρο , καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο , να είσαι καλά και να τα χαρείς !
Τι χρώμα το πήρες ;