Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Σωστος Βλασση, οπως ειπε και ο utd αυτες οι messenger πρεπει να ενοχλουν σε πολυωρη χρηση, λογω μετακινησης του βαρους (ακομα και μικρου). Αν εχουν δικη τους ζωνη, αρχιζουν και χανουν την όποια διακριτικοτητα, η οποία ειναι και ζητουμενο... οι Lowepro οπως και οι περισσοτερες αμιγως φωτογραφικες, δειχνουν... φωτογραφικες...!!!! Πιστολοθηκη εχω και δεν μου αρεσει αν και ειναι η πιο πρακτικη για εντος πολης...

Θα κοιταξω και κατι adidas http://catalogue.adidas.com/catalogue/com/product/V86340/AC-AIRLINE-FT http://catalogue.adidas.com/catalogue/com/product/U34760/LXL-Messenger http://catalogue.adidas.com/catalogue/com/product/V86380/3STR-MESSENGER :flipout:

Υπάρχει κάποιο backpack ώστε να παίρνει μηχανή και 1-2 φακούς (μεγέθους πχ. 18-200, 24-120) και ένα 1-2 primes; Επιπλέον και λόγω εκδρομών σε πόλεις/βουνά θα ήθελα να έχει και θήκη για νερό, όπως και εσωτερικό χώρο για να πάρει πράγματα όπως αδιάβροχο, κάποια μικρά ρούχα καθώς και αξεσουάρ (πχ. φακό, κινητό, φορτιστές).

Το σκεφτομουνα καιρο και ελεγα να παρω ή μια Billingham σαν και αυτην (γιορτες ερχονται)

HadleyLargeKhakiFrontLarge.gif

ή κατι παρομοιο...

_MG_5206_LR.jpg

...βρηκα λοιπον το παρόμοιο και ελπιζω να βολεψει. Αν δεν..., τι ειχαμε τι χασαμε, γιατι περισσοτερο η τιμη της με εκανε να την αγορασω και λιγοτερο το σχεδιο της. (ειχε καμμια 10ρια κομματια ακομα για οποιον ενδιαφερεται :Banane0:).

Το χρωμα της ειναι λαδι-χακι και δεν φαινεται σωστα στις φωτο γιατι ειναι με λαμπα φθορισμου και φλας και auto WB. Θα ηθελα κανα δυο τσεπες παραπανω, αλλα εχει μια μεγαλουτσικη εσωτερικα με φερμουαρ για χρηματα και κλειδια. Το υλικο ειναι κατι σαν μουσαμας, αδιαβροχο, ψιλοελαστικο, δειχνει ανθεκτικο. Θα ψαξω τωρα μερικα εσωτερικα προστατευτικα και ισως δουλεψει το συστημα...!!!

Εδω τη βλεπετε απο μεσα... χωραει -με σχετικη δυσκολια- ενα περιοδικο, αλλα την κανον 40D με τον 70-300 φορεμενο και ενα πραιμ μεσα τους περνει ανετα... αναλογως της διαρυθμισης ισως περνει και αλλα πραγματα... εδω ο 85ρης ειναι στην εξωτερικη τσεπη (σφιγγει πολυ και αν και δεν εχει καλυμα απο πανω, δεν υπαρχει περιπτωση να πεσει...

_MG_5208_LR.jpg

_MG_5211_LR.jpg

Και εδω μερικες λεπτομερειες απο το υλικο κατασκευης, εχει και δερμα αληθινο λεμε....:music-smiley-005:

_MG_5214_LR.jpg

_MG_5216_LR.jpg

Κατασκευη στην.... Σλοβακια, ταμπελακι επανω με φιρμα δεν εχει και στο νετ δεν βρισκω ουτε το ονομα του καταστηματος που την αγορασα.... βρε μπας και ραβει φασον για την.... μπιλινγχαμ (σαν τους Πακιστανους του .LAKη)...?

Περιμένοντας τη retro 5, έκανα την χριστουγεννιάτικη... χοντράδα μου, και παρήγγειλα και την Kalahari Orapa K-21 Khaki.
kalahari-440021-002.jpg

Στα 64 , από εδώ, λογικά από μέρα σε μέρα θα μου 'ρθει.

σου ειπαν οτι θα φερουν η εχουν τη retro 5 ?
Από το harrisoncameras.co.uk που τελικά την παρήγγειλα στις 30/11 έλαβα email την επόμενη ημέρα, ότι "We have been told by our supplier that the Retrospective will be another couple of weeks".

Ο σκιαδοπουλος σου απαντησε ?
Οχι, αλλά ούτε κι εγώ τον... ξαναενόχλησα μετά από τρεις προσπάθειες.

Kαλη φαινεται, τηλεφακο φορεμενο το βλεπω δυσκολο να περνει ομως... αλλα πολυ κορδονι ρε συ Νασο κρεμεται... υφασμα ειναι ή τιποτε πιο αδιαβροχο το υλικο?
Canvas λέει και κάτι άλλα... γερμανικά! Δεν πρόκειται να μπει τηλεφακός μέσα. Η D7000 με τον 35άρη, τον 85άρη, κανα φλας και ό,τι άλλο χωρέσει (πιθανώς και το gorillapod στην πλαϊνή θήκη με το κορδόνι). Προορίζεται να γίνει η... βραδυνή μου! :ADFADF1:

Ο καμβάς των Billingham (όπως και των αυθεντικών τσαντών ψαρικής της Brady, από τις οποίες είναι οι πρώτες εμπνευσμένες) είναι διπλός με ενδιάμεσο νάυλον. Αδιάβροχες είναι.

Δεν είναι φωτογραφικές οι Brady. Είναι παραδοσιακή εταιρεία, οι τσάντες της είναι δραστηριοτήτων (ψαρικής, κυνηγιού κλπ), και έχει και ορισμένες γενικής χρήσεως. Εγώ, πέρα από μια Billingham 335 (που είναι μεγαλούτσικη) έχω ως βασική τσάντα μια Brady Geldeburn (καμία σχέση με αυτές τις τιμές καταλόγου, την είχα πάρει από κατάστημα ebay με 135 λίρες με τα μεταφορικά), στην οποία προσάρμοσα (καθώς κανονικά έχει μια εσωτερική αποσπώμενη άσπρη αδιάβροχη θήκη για τα ...ψάρια) το insert από μια Hadley Large (της Billingham, και χωράει άνετα, και παίρνει και μικρό 13ρι λαπτοπ πίσω της με κάποιο ζόρι). Την έχω εκ περιτροπής και για χαρτοφύλακα.
Ιδού σε χρήση (οκ. δεν είμαι το ιδανικό μοντέλο, και ευχαριστώ προκαταβολικώς τον Κώστα για το κοπυράιτ)

PC038549.jpg

PC038556.jpg

Σε σχέση με τις Billingham, έχει αντίστοιχη (άριστη) ποιότητα κατασκευής, και φαρδύτερο και πιο ασφαλή τελαμώνα. Υπάρχει ένας πωλητής Άπω Ανατολής που τις κάνει custom μετατροπές σε φωτογραφικές, τα περισσότερα μοντέλα της Brady.

Last edited:
Αρα καλα ψωνισα κι εγω (αισθητικα τουλαχιστον)... μενει να βρω τα καταλληλα inserts και να συνηθισω το στενο ανοιγμα επανω (δυσκολευει λιγο το βαλε βγαλε μετα την ευκολια της slingshot)...

Η ευκολια της slingshot που λες.

Με μεγαλη εκπληξη διαπιστωσα απο μια μικρουλα χαριτωμενη slingshot που αγορασα σημερα (lowepro 100aw), οτι περαν της μεγαλης ευκολιας στο βγαλε βαλε, εχει και τεραστια χωρητικοτητα!!
Χωρεσαν ανετα

-Νικον D7000 με τον 55-300
-Νικον 85μμ μικρο
-Νικον 16-85μμ
-Νικον 35μμ
-Samyang 8mm

Eπισης
-Lumix LX3
-Flash Nikon SB-400
-2 φορτιστες (Νικον7000+LX3)+Καλωδιο
-τριποδακι
-διαφορα (καθαριστικα,φλας diffuser,φιλτρο κενκο,μνημες κλπ)

Και εξωτερικα ενα πτυσομενο μικρο τριποδακι μπιλιας. Εντυπωσιακο απο ενα τοσο δα σλινγκακι :))

http://media.the-digital-picture.com/Images/Other/Lowepro-Slingshot-100-AW.jpg

Kαλη φαινεται, τηλεφακο φορεμενο το βλεπω δυσκολο να περνει ομως... αλλα πολυ κορδονι ρε συ Νασο κρεμεται... υφασμα ειναι ή τιποτε πιο αδιαβροχο το υλικο?

Ειδα χθες καποιες καλαχαρι σε ενα καταστημα... ειχε και αυτην που παρηγγειλες... σε ποιοτητα/υλικο μου φανηκε ιδια με τις national geographic... καλη αισθηση...

Μεγεθος μικρο, νομιζω οτι ηθελες... μου φανηκε οτι χωραει μια dslr ενα εξτρα φακο (ακομα και 70-300) με ανεση...

Τα κορδονια δεν δειχνουν τοσο ασχημα τελικα... αν τα εχεις σφιγμενα ειναι σαν σχεδιο... το χρωμα το κλασσικο χακι, ειχε και το μαυρο, επισης συμπαθητικο...

Εχει και κατι ελαστικα ποδαρακια κατω για προστασια...

Ειχε ακομα ενα σχεδιο, παρομοιο με αυτο της δικιας μου (με διπλες τσεπες μπροστα)... πιο μεγαλη και ομορφη... αν δεν ειχα παρει ηδη, μπορει να την αγοραζα, κυριως γιατι δεν ηταν πολυ πλατια οπως συνηθως οι φωτογραφικες ωμου...

Τιμη την ειχε στα 60Ε... πιστευω πως θα σου αρεσει και θα σε βολεψει...

Last edited:
Δεν έχω ενημερώσει ότι από την προηγούμενη εβδομάδα έχω παραλάβει της Kalahari Orapa K-21 (black), αλλά δυστυχώς είναι μικρή για τις απαιτήσεις μου.
Θα κάτσω να τη βγάλω μερικές φωτογραφίες και θα μπει στις αγγελίες. Για κατόχους m4/3 θεωρώ ότι θα είναι ιδανική.