Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Introducing PGYTECH OneGo Rope Strap Bag | Capture Life Colorfully​

PGYTECH

Κοιτώντας κάτι σε μαζεμένο σάκο που να μεταφέρεται εύκολα εντός βαλίτσας έπεσα πάνω στο μικρό αδερφάκι της παραπάνω τσάντας. To pgytech onego drawstring bag.

Απ' όσο βλέπω έχει κυκλοφορήσει καιρό τώρα, πάνω από 1 χρόνο, αλλά το πέτυχα τυχαία. Στα 43 ευρώ δεν είναι ούτε κλέψιμο όπως άλλων εταιρειών ούτε και τρελή ευκαιρία βέβαια ωστόσο είναι τίμιο.

IMG_3215.jpeg

Χωράει άνετα μια Sony A7IV με τον 40mm f/2.5 , πορτοφόλι, γυαλιά ηλίου, Bluetooth ακουστικά, δεύτερη μπαταρία κλπ μικρά. Επίσης χωράει και μπουκαλάκι νερού αν μπουν μαζί πορτοφόλι και γυαλιά πχ.

Δοκίμασα επίσης και χωράει το παραπάνω setup και τον 85mm f/1.8 αλλά μετά γίνεται λίγο άβολο το βάλε βγάλε. Ωστόσο, νομίζω πως δεν είναι αυτός ο σκοπός της συγκεκριμένης τσάντας / χωρητικότητας αλλά είναι ενδεικτικό του τι μπορεί να χωρέσει παρά τον μαζεμένο σχεδιασμό της.

Το βασικό είναι ότι γίνεται εντελώς επίπεδη όταν είναι άδεια χωρίς να πιάνει χώρο και κατόπιν άφιξης στον προορισμό γεμίζει με ο,τι χρειάζεται μέσα στη μέρα σε αστικό περιβάλλον τουλάχιστον. Ιδανική για ταξίδια με 1 μεγάλη αποσκευη που επιτρέπουν κάποιες εταιρείες π.χ. Aegean ώστε να μπορεί να έχει κάποιος μαζί του ένα σάκο για μέσα στη μέρα με μηδαμινό χώρο εντός βαλίτσας.

Είχα δει και το Bellroy sling που τεντώνει και μαζεύει επίσης, αλλά στα 100+ ευρώ δεν...

Παρακάτω ένα κατατοπιστικό βίντεο με τα 3 είδη/μεγέθη. Το rope, το drawstring και το cloud.

Last edited:

A Day in the Life with Alice + PRVKE V4​

PRVKE V4 - Product Overview Video​

PRVKE V4 vs V3 Comparison​

WANDRD

Tenba Axis Spinner V2: The Backpack You Can Roll AND Carry​

Tenba Bags

Μερικές σκόρπιες σκέψεις...

Στο πρόσφατο ταξίδι μου στο Λονδίνο είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τη Wandrd PRVKE V4 για να δω αν εν τέλει έκανα χαζομάρα που δεν την πήρα μέσω του kickstarter. Τελικά ήταν σοφή επιλογή γιατί παρόλο που άλλαξε το σημείο στο οποίο πιάνουν οι ιμάντες στο πίσω μέρος εξακολουθεί να μου φαίνεται άβολη και να "βρίσκει" χαμηλά στη μέση ακόμα και άδεια. Συγκεκριμένα, στα προηγούμενα μοντέλα οι ιμάντες ενώνονταν στο κομμάτι της τσάντας που ανοίγει ώστε να έχεις πρόσβαση στο εσωτερικό (back panel). Ήλπιζα ότι με την αλλαγή του σημείου ένωσης στο κύριο σώμα της τσάντας θα εξαλειφόταν το πρόβλημα αυτό αλλά τελικά δεν... Πιστεύω είναι καθαρά θέμα σωτατότυπου γιατί πάρα πολύς κόσμος τη χρησιμοποιεί χωρίς πρόβλημα.

Επίσης δεν μπορώ να χωνέψω πως ένα φωτογραφικό σακίδιο στην 4η πλέον έκδοση του δεν έχει κάποιο σημείο ώστε να κουμπώνει με ευκολία ένα Capture Clip ή αντίστοιχο άλλης εταιρείας. Κάτι το οποίο με φέρνει στο δεύτερο κομμάτι των σκέψεων.

Είχα αγοράσει πριν λίγο καιρό μεταχειρισμένη μια Shimoda Action X50 (πρώτη έκδοση) κυρίως επειδή τη βρήκα σε εξαιρετική τιμή. Δοκίμασα και τη δεύτερη έκδοση στο ίδιο μαγαζί του Λονδίνου χωρίς να έχει καμία διαφορά στην άνεση. Δεν ξέρω αν αξίζουν τα λεφτά τους καινούργιες αλλά στα ~150€ που πάλι αρκέτα είναι μεν τα αξίζει σίγουρα δε. Φοβερή εφαρμογή και γενικά ξεκούραστη. Ογκώδης, για καθημερινή χρήση ανεξαρτήτως μεγέθους, ακόμα και η Χ25 είναι μπαμπάτσικη για πόλη. Εντούτοις, μάλλον ιδανική για εκτός πόλης. Ενώ λοιπόν κουμπώνει σε αυτήν το Capture clip πάλι δεν είναι ιδανική η εφαρμογή γιατί το νιώθεις στο σώμα πάνω. Τα παλικάρια της Shimoda όμως έχουν βγάλει αριστερό ιμάντα, σαν ξεχωριστή αγορά βέβαια, ο οποίος έχει ειδικό σημείο αποκλειστικά για να κουμπώνει εύκολα ένα τέτοιο clip. Ήταν διαθέσιμος οπότε τον τσίμπησα για να τον βάλω στη δική μου. Χάνεις μεν τη μία θήκη που έχει ο standard ιμάντας (για το κινητό κυρίως) αλλά οκ υπάρχει πάντα η δεξιά.

Τυχεροί όσοι έχουν πρόσβαση σε τέτοια καταστήματα γενικά :P Μπαίνεις δοκιμάζεις ό,τι θες, δε σε ενοχλεί κάποιος, αποφασίζεις, ψωνίζεις.

Υπάρχει σε εξέλιξη το kickstarter για τη 2η γενιά της Wandrd Rogue Sling. Για μένα είναι χειρότερη αισθητικά και σε πρακτικότητα. Δεν έχω κάποιο παράπονο από την τωρινή μου. Ωστόσο, επειδή ο καθένας μας είναι διαφορετικός θα βάλω τον σύνδεσμο από το kickstarter αν θέλει κάποιος να τη δει και να την πάρει με κάποια έκπτωση.

Ή ακόμα καλύτερα να πάρει την 1η γενιά όσο υπάρχει ακόμα στη σελίδα τους παρόλο που δυστυχώς είναι διαθέσιμη μόνο σε δύο χρώματα (πορτοκαλί, περίπου λιλά) και πάρα το ότι είναι τσίπηδες και δεν έχουν μια έκπτωση τώρα που ουσιαστικά περιμένουν να φύγει το στοκ :P

• Like
Reactions: Kosh
Υπάρχει σε εξέλιξη το kickstarter για τη 2η γενιά της Wandrd Rogue Sling. Για μένα είναι χειρότερη αισθητικά και σε πρακτικότητα. Δεν έχω κάποιο παράπονο από την τωρινή μου.

τα διπλα φερμουαρ, τις δυο ελαστικες μικροτσεπες θα διεκρινα απεξω -αν ειχε ποτηροθηκη θα ηταν σπουδαια προσθηκη αλλα δεν χωραει-

εσωτερικα το πιο φωτεινο χρωμα και την νεα θηκη για μικροπραγματα

ευτυχως η φιλοσοφια της εμεινε η ιδια ακριβως Εγινε λιγο καλυτερη νομιζω με ενα μικρο ερωτηματικο στο πως στεκεται / στηριζεται και στην στεγανοτητα του φερμουαρ.

τα διπλα φερμουαρ, τις δυο ελαστικες μικροτσεπες θα διεκρινα απεξω -αν ειχε ποτηροθηκη θα ηταν σπουδαια προσθηκη αλλα δεν χωραει-

εσωτερικα το πιο φωτεινο χρωμα και την νεα θηκη για μικροπραγματα

ευτυχως η φιλοσοφια της εμεινε η ιδια ακριβως Εγινε λιγο καλυτερη νομιζω με ενα μικρο ερωτηματικο στο πως στεκεται / στηριζεται και στην στεγανοτητα του φερμουαρ.

Δεν ξέρω γιατί αλλά προτιμώ το μονό φερμουάρ στις τσάντες ώμου είτε τύπου messenger είτε τύπου sling. Ίσως επειδή το έχω συνηθίσει τόσα χρόνια και το φοράω πάντα από την ίδια μεριά, το χέρι πάει μηχανικά και ανοίγει το τσαντάκι χωρίς καν να κοιτάω. Δεκτό ως βελτίωση γιατί το είχα διαβάσει ως παράπονο από χρήστες αλλά εφόσον δε με επηρεάζει δεν το θεωρώ σημαντικό (για μένα). Επίσης είχα διαβάσει για φθορά στο παλιό φερμουάρ λόγω υλικού που θεωρητικά δε θα υπάρχει στο νέου τύπου. Χωρίς να ξέρω αν άλλαξε κάτι στη διαδικασία παραγωγής της πρώτης έκδοσης ανά τα χρόνια που κυκλοφορούσε με την ποιότητα να πέφτει, το δικό μου είναι σαν καινούργιο παρά το ξύλο που έχει φάει και ανοίγει ανετότατα.

Οι ελαστικές τσέπες οκ σίγουρα όχι αρνητικό, αλλά όπως είπες και εσύ εφόσον δεν κάνουν για νερό μου είναι αδιάφορες. Πάλι στο κάτω μέρος θα κατέληγα να βάζω το μπουκάλι - παγούρι.

Το φωτεινότερο χρώμα εσωτερικά είναι όντως το μόνο πραγματικά θετικό που βλέπω. Το σκοτεινό εσωτερικό ήταν μια άστοχη επιλογή για την πρώτη έκδοση ή και συνειδητή ώστε να υπάρχει βελτίωση στη δεύτερη δεν ξέρω :P Το έχω συνηθίσει, δεν παραπονιέμαι πλέον καθώς είναι πολύ συγκεκριμένη η διαρρύθμιση που έχω, καθώς και το τι θα περιέχει και που. Σίγουρα δε θα με χάλαγε αλλά και πάλι δε θα έπαιρνα τη νέα έκδοση μόνο για αυτό ειδικά όταν βλέπω τρία αρνητικά.

Αρχικά δε μου αρέσει οπτικά. Είναι εντελώς υποκειμενικό, το καταλαβαίνω, αλλά δε μου κάνει στο μάτι. Μου θυμίζει κάτι σε survival kit από shooting game ή κακό αλεξίπτωτο :D

Την εξωτερική τσέπη τη χρησιμοποιώ πάρα πολύ για να είμαι διατεθιμένος να τη θυσιάσω. Θα μου πεις οκ μπήκαν οι ελαστικές τσέπες στο πλάι. Ναι μεν αλλά δεν παρέχουν κάποια ασφάλεια, δε θα έβαζα κλειδιά εκεί π.χ. Για την νέου σχεδιασμού εσωτερική τσέπη δεν μπορώ να είμαι σίγουρος πριν τη δω από κοντά μαζί με εξοπλισμό μέσα, αλλά μου φαίνεται ότι κάπως θα καταλήγει να τρώει χώρο από το κύριο μέρος βάσει του συγκεκριμένου σχεδιασμού.

Και τέλος ο ιμάντας. Αν δεν κάνω λάθος είναι στο ίδιο στυλ με την καινούργια PRVKE V4 που είχα την ευκαιρία να φορέσω σε κατάστημα. Δεν ήταν και η καλύτερη εμπειρία. Ίσως με τη χρήση να μαλακώνει, να παίρνει καλύτερη φόρμα, αλλά δε μου έκανε θετική εντύπωση για να τον προτιμήσω και σε μια τσάντα ώμου. Θα μου πεις ο παλιός είναι τέλειος ; Μάλλον όχι, δεν έχω δοκιμάσει και πάρα πολλές τσάντες ώμου, αλλά δε με έχει προβληματίσει ποτέ οπότε για την περίπτωση μου δουλεύει.

Σε κάθε περίπτωση αυτά είναι υποκειμενικά προβλήματα πολυτελείας. Όντως η φιλοσοφία και ο σκοπός χρήσης δεν άλλαξαν, αν υποθέσω ότι τα κύρια υλικά κατασκευής είναι ίδια, μια χαρά θα κάνει τη δουλειά της δηλαδή να προστατεύει τον εξοπλισμό από εξωτερικές συνθήκες και να τον μεταφέρει με ασφάλεια και σχετική άνεση, όσο μπορεί να ειπωθεί αυτό για μια τσάντα ώμου. Απλώς επειδή έχω χρησιμοποιήσει τόσο πολύ την πρώτη έκδοση, κοντεύουν 4 χρόνια τώρα, δυστυχώς δε με έπεισε η νέα.

edit : για να είμαι δίκαιος να πω ότι ευτυχώς άλλαξαν το λογότυπο ώστε να μπορεί να αγοραστεί και σε πιο φωτεινά χρώματα. Επειδή το έχω σε μαύρο δε με νοιάζει αλλά αυτό το λευκό θα το χτύπαγα εύκολα, ειδικά για το ελληνικό καλοκαίρι, αν δεν είχε αυτό το τεράστιο WANDRD μπροστά.

Last edited:
  • Like
Reactions: Kosh
Εγώ βλέπω πολλές αναβαθμίσεις στην νέα τσάντα που μου αρέσουν.

Πρώτον είναι πιο όμορφη από εμπρός ενώ δεν χάνει τη δυνατότητα τα λουριά να επεκταθούν από κάτω και να κουμπώσουν επάνω.

Δεύτερον βλέπω το χερούλι να έχει αναβαθμιστεί και να είναι πιο άνετο, κάνω χρήση πολύ συχνά σε αυτό το χερούλι σε τέτοια τσάντα για μεταφορά της όταν κουράζεται ο ώμος μου ή την σηκών από έδαφος , τραπέζι κλπ

Τρίτον η αναβάθμιση στα φερμουάρ είναι όλα τα λ7 , δεν ξέρω αν η παλιά είχε θέματα αλλά η πιο ομαλή ροή στα φερμουάρ είναι από μόνη τους μια σημαντική παράμετρος σε τσάντα.

Η κάτω θήκη είναι πολύ χρήσιμη για τριποδι, τζάκετ αλλά όχι για νερό , αν ακουμπήσεις την τσάντα κάτω υπάρχει κίνδυνος αν είναι γεμάτη αρκετά και βαριά το μεγάλο μπουκάλι εκεί κάτω αν την αφήσεις και λίγο απότομα να σπάσει ή να σκάσει και να πετάξει το πώμα από την πίεση.

Προτιμώ 1-2 μικρά μπουκαλάκια στα πλαϊνά , όπως τα άνοιξε στο βίντεο νομίζω θα μπαίνουν και είναι όσο το ύψος της τσάντας . Υπάρχουν και λεπτά θερμός που μπορείς να έχει γεμίσει με κρύο νερό.

Για το λουρί ώμου αν δεν το χρησιμοποιήσω δεν μπορώ να έχω άποψη, το νέο δείχνει πιο εύπλαστο και βολικό αλλά μπορεί και όχι. Είναι το πρώτο που θα δοκίμαζα με τίγκα την τσάντα να δω πόσο καλύτερο είναι (ή όχι)

Το πιο ανοιχτό εσωτερικό θετικό touch όπως και η ενίσχυση που δείχνει σε διάφορα σημεία (εσωτερική θήκη να μην ζορίζονται τα φίλτρα στην μηχανή κλπ.)

Την εξωτερική τσέπη τη χρησιμοποιώ πάρα πολύ για να είμαι διατεθιμένος να τη θυσιάσω

Σωστό αυτό ήταν το μεγαλύτερο φάουλ. Η εξωτερική τσέπη ασφαλείας ηταν η κυρία θήκη μπαταριών μνημων και οτιδήποτε απαιτούσε άμεσα πρόσβαση χωρίς να ανοίξεις ξανά την κυρία τσάντα. Δεν ξέρω τι σκέφθηκαν.
Καλύτερα να αποκτούσε λίγο ακόμα όγκο παρά ότι αφαίρεσαν αυτήν την θήκη.
Το φωτεινό εσωτερικο μέσα πάντως έχει μεν την χρήση του αλλά μεγαλύτερες τσάντες. Εκει τι ζόρι "άμεσης διάκρισης εξοπλισμου" να έχεις ?
Κάμερα και δυο τρεις φακούς να έχεις το πολύ αν δεν βλέπεις κι αυτό άστο καλύτερα .

• Haha
Reactions: pifilos
Αν έχει από δύο μικρούς φακούς -γιατί έχεις μικρό σύστημα - σε κάθε τσέπη είναι πολύ χρήσιμο να βλέπεις τι πιάνεις ειδικά όταν το φως είναι δύσκολο.

Ο πρώτος που θα σκεφτεί να βάλει εσωτερικό φωτάκι να ανάβει όταν ανοίγεις την τσάντα θα είναι πολύ μπροστά.

Η εσωτερική θήκη είναι must για χρήση έγγραφων , τηλέφωνου κλπ., παρέχει ασφάλεια.

Όταν θα σταματήσεις για πάνω από ένα λεπτό να βάλεις φιλτρο, μπαταρία, μνήμη (σχεδόν ποτέ) δεν είναι πρόβλημα να ανοίξεις την εσωτερική τσέπη. Ειδικά αν στην
πίσω έχεις βάλει ταμπλετ.

Μια εξωτερική τσέπη προκαλεί σε ύποπτα μέρη να σου βάλουν χέρι ειδικά αν την αφήνεις μισάνοιχτη γιατί χρησιμοποιείται συχνά ή δεν εχει μπροστά έξτρα ασφάλεια όπως είναι στην νέα τσάντα

Σωστό αυτό ήταν το μεγαλύτερο φάουλ. Η εξωτερική τσέπη ασφαλείας ηταν η κυρία θήκη μπαταριών μνημων και οτιδήποτε απαιτούσε άμεσα πρόσβαση χωρίς να ανοίξεις ξανά την κυρία τσάντα. Δεν ξέρω τι σκέφθηκαν.
Καλύτερα να αποκτούσε λίγο ακόμα όγκο παρά ότι αφαίρεσαν αυτήν την θήκη.
Το φωτεινό εσωτερικο μέσα πάντως έχει μεν την χρήση του αλλά μεγαλύτερες τσάντες. Εκει τι ζόρι "άμεσης διάκρισης εξοπλισμου" να έχεις ?
Κάμερα και δυο τρεις φακούς να έχεις το πολύ αν δεν βλέπεις κι αυτό άστο καλύτερα .
Διευκρίνιση για το γέλιο : "αν δεν βλέπεις κι αυτό άστο καλύτερα ." χωρίς να διαφωνώ βέβαια.

• Haha
Reactions: toupia
Εγώ βλέπω πολλές αναβαθμίσεις στην νέα τσάντα που μου αρέσουν.

Πρώτον είναι πιο όμορφη από εμπρός ενώ δεν χάνει τη δυνατότητα τα λουριά να επεκταθούν από κάτω και να κουμπώσουν επάνω.

Δεύτερον βλέπω το χερούλι να έχει αναβαθμιστεί και να είναι πιο άνετο, κάνω χρήση πολύ συχνά σε αυτό το χερούλι σε τέτοια τσάντα για μεταφορά της όταν κουράζεται ο ώμος μου ή την σηκών από έδαφος , τραπέζι κλπ

Τρίτον η αναβάθμιση στα φερμουάρ είναι όλα τα λ7 , δεν ξέρω αν η παλιά είχε θέματα αλλά η πιο ομαλή ροή στα φερμουάρ είναι από μόνη τους μια σημαντική παράμετρος σε τσάντα.

Η κάτω θήκη είναι πολύ χρήσιμη για τριποδι, τζάκετ αλλά όχι για νερό , αν ακουμπήσεις την τσάντα κάτω υπάρχει κίνδυνος αν είναι γεμάτη αρκετά και βαριά το μεγάλο μπουκάλι εκεί κάτω αν την αφήσεις και λίγο απότομα να σπάσει ή να σκάσει και να πετάξει το πώμα από την πίεση.

Προτιμώ 1-2 μικρά μπουκαλάκια στα πλαϊνά , όπως τα άνοιξε στο βίντεο νομίζω θα μπαίνουν και είναι όσο το ύψος της τσάντας . Υπάρχουν και λεπτά θερμός που μπορείς να έχει γεμίσει με κρύο νερό.

Για το λουρί ώμου αν δεν το χρησιμοποιήσω δεν μπορώ να έχω άποψη, το νέο δείχνει πιο εύπλαστο και βολικό αλλά μπορεί και όχι. Είναι το πρώτο που θα δοκίμαζα με τίγκα την τσάντα να δω πόσο καλύτερο είναι (ή όχι)

Το πιο ανοιχτό εσωτερικό θετικό touch όπως και η ενίσχυση που δείχνει σε διάφορα σημεία (εσωτερική θήκη να μην ζορίζονται τα φίλτρα στην μηχανή κλπ.)

Τότε βουρ !!! και το εννοώ. Αν έχει διατηρηθεί η ίδια συνολική ποιότητα κατασκευής όπως στην πρώτη τα αξίζει. 100€ για μια τσάντα ώμου ; Ναι είναι αρκετά δε λέω αλλά σε βάθος χρόνου και με καθημερινή χρήση θα τα ξαναέδινα χωρίς δεύτερη σκέψη. Με καλή συντήρηση π.χ. ένα ψευτοκαθάρισμα με βρεγμένο πανί μετά από έντονη χρήση κοντά σε θαλασσινό νερό και άμμο, καθάρισμα του φερμουάρ με μια παλιά οδοντόβουρτσα μια στο τόσο για μικρά σκουπιδάκια, τη βλέπω να κρατάει για πολλά χρόνια.

Παρεμπιπτόντως αυτή η θήκη για λαπτοπ είναι πρακτική για πολλά πράγματα. Ακόμα και βιβλία έχω βάλει μέσα.

• Love
Reactions: kbouk
Έχω πολλές τσάντες ήδη 7-8 και 2-3 ώμου μεταξύ άλλων ακόμα και πιο ακριβές όπως η Billinham Hadley large αλλά μια ακόμη δεν θα με χαλάσει

Θα τη δω από κοντά και θα αποφασίσω κυρίως αν γεμίζει κάποιο κενό στην γκάμα που έχω με τις χωρητικότητες;

Λαμπάκι σε τσάντα εξοπλισμού έχει βάλει μόνον η Sachtler (doctor's bag)

Ολόκληρη ledοταινια όχι αστεία φωτάκια.

Όμως δεν κάνει την διαφορά . συγκριτικά δηλαδή με την αντίστοιχη της Tenba η μέρα με την νύχτα λόγω φοβερής διάρθρωσης , φωτεινού εσωτερικού , πολλών διαχωριστικών και στήριγματων και ποιότητας.

Βέβαια αν κάποιος χρειάζεται φωτάκια ένα ελαφρύ φως κεφαλής είναι η λύση όλων των επαγγελματιών του χώρου αντί να έχουν τσάντα με πορτατίφ. ;)

• Like
Reactions: Giorgios
Έχω πολλές τσάντες ήδη 7-8 και 2-3 ώμου μεταξύ άλλων ακόμα και πιο ακριβές όπως η Billinham Hadley large αλλά μια ακόμη δεν θα με χαλάσει

Θα τη δω από κοντά και θα αποφασίσω κυρίως αν γεμίζει κάποιο κενό στην γκάμα που έχω με τις χωρητικότητες;

Μια απ΄ τα ίδια... αν και θέλω να πιστεύω ότι πλέον έχω "κλείσει", εκτός αν βρω κάποια μεταχειρισμένη Wotancraft Pilot 7L για να μου φύγει η περιέργεια κυρίως :P

Σε κάποιο σχόλιο στο facebook είχα διαβάσει το παρακάτω και μπορώ να πω ότι ταυτίζομαι

"I never understood my wife's passion for bags until I became a photographer"

• Haha
Reactions: cacau
Την Wotancraft Pilot 7L και εγώ την λιγουρευομαι αν και καλύπτει ακριβώς την ίδια ανάγκη με την 9λιτρη rogue sling , συν ότι τα αξεσουάρ της είναι πανάκριβα.

Peak Design Roller Pro vs PGYTECH Roller Camera Backpack Comparative Review​

Nicco Valenzuela