τα διπλα φερμουαρ, τις δυο ελαστικες μικροτσεπες θα διεκρινα απεξω -αν ειχε ποτηροθηκη θα ηταν σπουδαια προσθηκη αλλα δεν χωραει-
εσωτερικα το πιο φωτεινο χρωμα και την νεα θηκη για μικροπραγματα
ευτυχως η φιλοσοφια της εμεινε η ιδια ακριβως Εγινε λιγο καλυτερη νομιζω με ενα μικρο ερωτηματικο στο πως στεκεται / στηριζεται και στην στεγανοτητα του φερμουαρ.
Δεν ξέρω γιατί αλλά προτιμώ το μονό φερμουάρ στις τσάντες ώμου είτε τύπου messenger είτε τύπου sling. Ίσως επειδή το έχω συνηθίσει τόσα χρόνια και το φοράω πάντα από την ίδια μεριά, το χέρι πάει μηχανικά και ανοίγει το τσαντάκι χωρίς καν να κοιτάω. Δεκτό ως βελτίωση γιατί το είχα διαβάσει ως παράπονο από χρήστες αλλά εφόσον δε με επηρεάζει δεν το θεωρώ σημαντικό (για μένα). Επίσης είχα διαβάσει για φθορά στο παλιό φερμουάρ λόγω υλικού που θεωρητικά δε θα υπάρχει στο νέου τύπου. Χωρίς να ξέρω αν άλλαξε κάτι στη διαδικασία παραγωγής της πρώτης έκδοσης ανά τα χρόνια που κυκλοφορούσε με την ποιότητα να πέφτει, το δικό μου είναι σαν καινούργιο παρά το ξύλο που έχει φάει και ανοίγει ανετότατα.
Οι ελαστικές τσέπες οκ σίγουρα όχι αρνητικό, αλλά όπως είπες και εσύ εφόσον δεν κάνουν για νερό μου είναι αδιάφορες. Πάλι στο κάτω μέρος θα κατέληγα να βάζω το μπουκάλι - παγούρι.
Το φωτεινότερο χρώμα εσωτερικά είναι όντως το μόνο πραγματικά θετικό που βλέπω. Το σκοτεινό εσωτερικό ήταν μια άστοχη επιλογή για την πρώτη έκδοση ή και συνειδητή ώστε να υπάρχει βελτίωση στη δεύτερη δεν ξέρω

Το έχω συνηθίσει, δεν παραπονιέμαι πλέον καθώς είναι πολύ συγκεκριμένη η διαρρύθμιση που έχω, καθώς και το τι θα περιέχει και που. Σίγουρα δε θα με χάλαγε αλλά και πάλι δε θα έπαιρνα τη νέα έκδοση μόνο για αυτό ειδικά όταν βλέπω τρία αρνητικά.
Αρχικά δε μου αρέσει οπτικά. Είναι εντελώς υποκειμενικό, το καταλαβαίνω, αλλά δε μου κάνει στο μάτι. Μου θυμίζει κάτι σε survival kit από shooting game ή κακό αλεξίπτωτο
Την εξωτερική τσέπη τη χρησιμοποιώ πάρα πολύ για να είμαι διατεθιμένος να τη θυσιάσω. Θα μου πεις οκ μπήκαν οι ελαστικές τσέπες στο πλάι. Ναι μεν αλλά δεν παρέχουν κάποια ασφάλεια, δε θα έβαζα κλειδιά εκεί π.χ. Για την νέου σχεδιασμού εσωτερική τσέπη δεν μπορώ να είμαι σίγουρος πριν τη δω από κοντά μαζί με εξοπλισμό μέσα, αλλά μου φαίνεται ότι κάπως θα καταλήγει να τρώει χώρο από το κύριο μέρος βάσει του συγκεκριμένου σχεδιασμού.
Και τέλος ο ιμάντας. Αν δεν κάνω λάθος είναι στο ίδιο στυλ με την καινούργια PRVKE V4 που είχα την ευκαιρία να φορέσω σε κατάστημα. Δεν ήταν και η καλύτερη εμπειρία. Ίσως με τη χρήση να μαλακώνει, να παίρνει καλύτερη φόρμα, αλλά δε μου έκανε θετική εντύπωση για να τον προτιμήσω και σε μια τσάντα ώμου. Θα μου πεις ο παλιός είναι τέλειος ; Μάλλον όχι, δεν έχω δοκιμάσει και πάρα πολλές τσάντες ώμου, αλλά δε με έχει προβληματίσει ποτέ οπότε για την περίπτωση μου δουλεύει.
Σε κάθε περίπτωση αυτά είναι υποκειμενικά προβλήματα πολυτελείας. Όντως η φιλοσοφία και ο σκοπός χρήσης δεν άλλαξαν, αν υποθέσω ότι τα κύρια υλικά κατασκευής είναι ίδια, μια χαρά θα κάνει τη δουλειά της δηλαδή να προστατεύει τον εξοπλισμό από εξωτερικές συνθήκες και να τον μεταφέρει με ασφάλεια και σχετική άνεση, όσο μπορεί να ειπωθεί αυτό για μια τσάντα ώμου. Απλώς επειδή έχω χρησιμοποιήσει τόσο πολύ την πρώτη έκδοση, κοντεύουν 4 χρόνια τώρα, δυστυχώς δε με έπεισε η νέα.
edit : για να είμαι δίκαιος να πω ότι ευτυχώς άλλαξαν το λογότυπο ώστε να μπορεί να αγοραστεί και σε πιο φωτεινά χρώματα. Επειδή το έχω σε μαύρο δε με νοιάζει αλλά αυτό το λευκό θα το χτύπαγα εύκολα, ειδικά για το ελληνικό καλοκαίρι, αν δεν είχε αυτό το τεράστιο WANDRD μπροστά.