Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Re: Απάντηση: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Για πείτε λίγο τη γνώμη σας. Το τσαντάκι που έχω τώρα για την DSLR (Α350) είναι μικρό και παίρνω μαζί μου κάποια βασικά μόνο. Για ορισμένες περιπτώσεις είναι αρκετό αλλά για ορισμένες όχι (κυρίως μακρινό ταξίδι). Θέλω λοιπόν να πάρω και μία τσάντα στην οποία θα μπορώ να βάλω μέσα όλο τον εξοπλίσμό (3 φακούς, φλας, φίλτρα, μπαταρίες, τηλεχειριστήριο, φορτιστές κτλ). Μετά από μια μικρή αναζήτηση είδα τσάντες που έχουν θέση και για λαπτοπ (netbook στην περίπτωση μου) το οποίο είναι ιδανικό (θα έχω όλα μου τα πράγματα σε μια τσάντα) και από αυτές έχω ξεχωρίσει την Lowepro Fastpack 250 (η οποία δείχνει και μαζεμένη σε μέγεθος).
Ποία η άποψη σας για την συγκεκριμένη? Θα με καλύψει ή υπάρχει περίπτωση να βγεί μικρή? Κάποια εναλλακτική πρόταση?

Κύριε Ρέμπελε,

η απάντηση εξαρτάται από τη χρήση που θα της κάνεις. Δηλ. αν είναι να τη χρησιμοποιήσεις κυρίως ως αποθηκευτικό χώρο, τότε πάρε μια ευρύχωρη τσάντα (δηλ. με περισσότερο χώρο από όσο χρειάζεσαι τώρα γιατί οι ανάγκες σου μπορεί να μεγαλώσουν ). Αν όμως θέλεις κυρίως κουβάλημα, και μάλιστα όχι με το αυτοκίνητο, αλλά να τη φοράς και να περπατάς, τότε οι καταστάσεις αλλάζουν.

Κατά τη γνώμη μου οι καλύτερες (δηλ. πιο μελετημένες) τσάντες είναι πλέον οι Kata και οι Think Tank. Αλλά και με τις άλλες εταιρείες (Lowe, Crumpler, Tenba, κλπ.) θα καλύψεις τις ανάγκες σου. Προσωπικά η λύση του sling (που υιοθετεί και η Fastback και η οποία είναι υβρίδιο των backpack και των sling) δεν με βολεύει. Ειδικά αν φοράει κανείς μπουφάν χοντρό είναι άστα....

Βλέπω ότι η Compuday Pack http://products.lowepro.com/product/CompuDaypack,1922,16.htm έχει σύγχρονη σχεδίαση και είναι πιο πρακτική (για τον εξοπλισμό σου αλλά και το πώς θα τον χρησιμοποιούσα εγώ). Είναι και πιο φθηνή....

Βλἀση σε ευχαριστώ για την απάντηση. Την τσάντα την θέλω και για αποθηκευτικό χώρο αλλά και για να έχω τα πάντα μαζί σε κάποιο ταξίδι. Για καθημερινή χρήση μπορώ να κάνω την δουλειά μου με αυτή που έχω (έχοντας κάνει βέβαια επιλογή στα αξεσουάρ που θα χρειαστώ).
Θα κοιτάξω τις προτάσεις σου (πάντως μια Kata που είδα και μου έκανε ξέφευγε πολύ σε τιμή) και θα επανέλθω.

οι kata κατά καιρούς βγαίνουν με έκπτωση σημαντική στο εξωτερικό. Τις ξέρει καλύτερα -μου φαίνεται- ο Ναθ.

Και οι Lowe πάντως είναι σταθερή αξία.

Πάντως πολλές εντυπώσεις κατόχων τσαντών (και φωτος) μπορείς να δεις στο http://www.cambags.com/index.php

Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Τις παρακάτω τσάντες τις έχει χρησιμοποιήσει κανείς;

http://www.tamrac.com/

Διότι φίλος μου πρότεινε να πάω Αθήνα σε συγκεκριμένο κατάστημα να τις δω από κοντά μαζί με την μηχανή κτλ που θέλω να κουβαλάω μαζί μου.

Απάντηση: Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Τις παρακάτω τσάντες τις έχει χρησιμοποιήσει κανείς;

http://www.tamrac.com/

Διότι φίλος μου πρότεινε να πάω Αθήνα σε συγκεκριμένο κατάστημα να τις δω από κοντά μαζί με την μηχανή κτλ που θέλω να κουβαλάω μαζί μου.

Εχω 2 tamrac.
Ειναι πολύ καλές τσάντες.
Δες και Κατα τσάντες ειναι πολύ καλές.
Ο αντιπρόσωπος στην Αθήνα ειναι ακριβός, δες τιμές στι ιντερνετ.

Σκέφτομαι να αγοράσω μια τσάντα που να χωράει και λαπτοπ 15.6" με τα καλώδια και τον φωτογραφικό εξοπλισμό (κ-χ, 3 ζοομ, 2-3 prime, φλας, 1 canon videocamera) κυρίως ώστε να τα έχω μαζεμένα. Αν υπάρχει και θέση για το τρίποδο (έχω το benro a-198) θα βολευε. Για την ώρα δεν σκοπεύω να κάνω πορεία με όλα αυτά στην πλάτη περισσότερο για να είναι συμμαζεμένα μια και έχω τώρα άλλη τσαντα για το λάπτοπ, τσάντα για του φακούς και την καθημερινή μου με την μηχανή και 2 φακούς και στις διακοπές θα υπάρχει ένα θέμα.

To ποσο ζυγιζουν ολα αυτα μαζι το εχεις υπολογισει.

Προσπαθησα κι εγω να βαλω στην ΤΕΝΒΑ οσα χωρανε, μαζι με λαπτοπ.
Τη γεμισα, τη σηκωσα, την αδειασα.

Δεν κουβαλιουνται ολα αυτα, νομιζω ουτε σε σακιδιο.

Αν προορίζεται αποκλειστικά για αποθήκευση, δεν παίζει και τόσο μεγάλη σημασία το συνολικό βάρος, νομίζω.

Προσωπικά (σε πολυήμερες διακοπές) παίρνω μία μεγάλη τσάντα με πολλά πράγματα (σώμα με 17-50, 70-200, 11-16, 35, φλας, φορτιστή, κεφαλή τρίποδου μέσα στην τσάντα + τρίποδο απ' έξω) η οποία μένει συνήθως στο δωμάτιο και μία μικρότερη (αυτή ή αυτή) μόνο για τα απαραίτητα της ημερήσιας εξόρμησης. Το βράδυ το φλας (και ο 50άρης, αν τον έχω μαζί) μπαίνει στην τσάντα της κοπέλας μου (συνήθως με γκρίνια, αλλά μπαίνει!). Σε ολιγοήμερες, συνήθως παίρνω μαζί αυτή.

Κάποιος είχε μίλησει για bag-whores παλιότερα :blush:

χαχαχαχαχα
κάπως έτσι ουσιαστικά για μεταφορά στο αυτοκίνητο και για "τακτοποιημένη" αποθήκευση ψάχνω να γλυτώσω το άλλη τσάντα για αποθήκευση φακών και παρελκομένων και άλλη για το λαπτοπ. Καθημερινή και γενική χρήση είμαι οκ (χωράει τη μηχανή +2 φακους) το τρίποδο έχει τη τσάντα του και θα είναι στο αυτοκίνητο μόνιμα

Κάποιος είχε μίλησει για bag-whores παλιότερα :blush:

Και νόμιζα ότι μόνο δικό μου ήταν το πρόβλημα :P .
Έχω μια μικρή Toploader και θέλοντας μια μεγαλύτερη κατέληξα στην LowerPro FastPack 300AW, που μου φάνηκε οκ στο μαγαζί αλλά τελικά μόνο για ταξίδια και αποθήκευση... με βλέπω να αγοράζω την 200AW...

Δεν έχει νόημα να αγοράζουμε μεγάλη τσάντα κυρίως για να αποθηκεύουμε τη συλλογή φακών μας, IMHO, εάν αυτή ξεπερνά τους 3-4 φακούς. Αγοράζουμε με κριτήριο τις μεγαλύτερες ανάγκες μεταφοράς στον τόπο που θα φωτογραφίσουμε, και του πόσο, ασφαλώς, βάρος ανεχόμαστε να κουβαλάμε. Έχω και μια Vertex 200AW που δεν έχω βγάλει ποτέ έξω, πέραν αυτής η Billingham 335 είναι η μεγαλύτερη που θα κουβαλήσω και σίγουρα ικανοποιεί τις ανάγκες μου (σώμα, γρήγορο τελε-ζουμ, ευρυγώνιο ζουμ, στανταρ ζουμ, FF όλα εννοείται, μάκρο φακός και μάκρο φλας). Συνήθως όμως παίρνω την τροποποιημένη Brady μου (αντίστοιχη της Billingham Hadley Large και ακόμη λιγάκι μεγαλύτερη) και περιορίζω λιγάκι τις απαιτήσεις μου. Που και πάλι μικρή δεν τη λες.

Re: Απάντηση: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Δεν έχει νόημα να αγοράζουμε μεγάλη τσάντα κυρίως για να αποθηκεύουμε τη συλλογή φακών μας....

Eσενα οπως σε κοβω, αποθηκευεις τους φακους, σε μπαουλο, σαν αυτα που μετεφεραν τα πραγματα τους οσοι μεταναστευαν στην Αμερικη.

Δεν ξερω γιατι, αλλα αυτη η εικονα μου ηρθε...-bye-

Εγώ πάντως δεν ψάχνω για αποθήκευση μία σαν αυτή που περιγράφει ο send ψάχνω απλώς να χωράει και λάπτοπ ώστε να βολεψει και στις διακοπές. Ας πουμε αυτή http://www.tamrac.com/5788.htm την έχει δοκιμάσει κανείς γιατί μου βγαίνει τελείως οριακή στο λαπτοπ

Thanks και οι 2 δεν χωράνε οριακά το 15.6" εκτός αν στριμωχτά χωράει, αρα πρέπει μάλλον να κοιτάξω για τα επόμενα μοντέλα την 300 ή την plus. Θα κοιτάξω και για τις Tamrac expedition που έλεγαν στις προηγούμενες σελίδες

Είδα τις ακριβείς διαστάσεις του λαπτοπ και έχεις δίκιο για την vertex ενώ και η computrekker θα χωράει μάλλον

Last edited:
Από που πήρατε τις τσάντες;
Από Ελλάδα, από ebay ή από e-shop (πχ amazon?)
Το λέω γιατί η computrekker στο ebay τη βρίσκεις στα μισά λεφτά από ότι στο σκρουτζ, αλλά έρχεται από Κίνα και με το τελωνείο τι γίνεται;

Πηρα την Lowepro slingshot 100 στη θαλασσα μερικες φορες και απο την αρμυρα, επιασε αλατι και εχει μια ασπριλα... μπενει στο πλυντηριο? Πως αλλοιως να την καθαρισω? Με βρεγμενο πανακι απλως?