Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Τι ασπρίλα δλδ; Μπορείς να ανεβάζεις καμιά φωτογραφία; Νομίζω ότι το πλυντήριο απαγορεύεται... πλύσιμο στο χέρι με σαπούνι ή ήπιο απορρυπαντικό και άπλωμα να στεγνώσει.

Re: Απάντηση: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Συμβουλες παρακαλω!

Χρειαζομαι τσαντα για την αποθηκευση αλλα και για μεταφορα ολου του εξοπλισμου μου απο Χιο-Αθηνα και πισω.
(Για εξορμησεις/ταξιδια δεν εχω προβλημα γιατι παιρνω παντα 1 dSLR με το φακο της και αλλους 2 + LX3)

Πιο σημαντικη ειναι η αναγκη για αποθηκευση/τακτοποιηση διοτι συνηθως εχω τον εξοπλισμο χυμα στο τραπεζι, κατι που το χαιρομαι βεβαια αλλα καλο θα ηταν να εμπαινε μια ταξη. Το εξοπλισμο τον χρησιμοποιω ολο, δεν υπαρχουν περιττοι φακοι και ισως προστεθει συντομα και ο DX 10-24.
Θα ηθελα ιδανικα να χωρουσαν και οι 4 μικροι φορτιστες των dslr και camcorders.

Απ'οτι ειδα, μου αρεσαν οι μεγαλες τσαντες των send,Βλασιδη, αλλα αυτες ειναι backpack και δεν ξερω αν ειναι βολικες για αποθηκευση/τακτοποιηση αν και σιγουρα ειναι καλες για την μεταφορα. Πιθανως οι τσαντες ωμου (μπαουλα) να ειναι πιο καταλληλες για το σκοπο που τις θελω.

Το θεμα ειναι οτι ειμαι αναποφασιστος και χανω καποιες καλες προσφορες διαφορετικων μοντελων απο την αγορα το εβαυ και απο τις αγγελιες μας.

Εδω ειναι ο εξοπλισμος απο τον οποιο λειπει η μικρη LX3.

setup.jpg

Τσαντα σιγουρα θα βρεις που να χωραει ολα αυτα. Να την κουβαλησεις θα μπορεις?

Τσαντα σιγουρα θα βρεις που να χωραει ολα αυτα. Να την κουβαλησεις θα μπορεις?

Ψαχνω τσαντα για τακτοποιηση/αποθηκευση, οχι για μεταφορα φιλτατε vasada.
Η μονη μεταφορα θα ειναι μεταξυ σπιτιων Χιου και Αθηνας που γινεται με αυτοκινητο/καραβι βεβαια ουτε καν αεροπλανο.
Θελω να την ανοιγω στο τραπεζι, να χρησιμοποιω τον εξοπλισμο και μετα να την κλεινω και να την βαζω στη γωνια.

και η vertex και η computrekker χωρούν το σύνολο του εξοπλισμού σου και ένα λάπτοπ και δεν κάνουν τσέκ ιν στο αεροδρόμιο. Τις παίρνεις μέσα στο αεροπλάνο. Αν φοράς τη ζώνη τα μεταφέρεις όλα και άνετα (εκτός κι αν έχεις και τα 3 κιλά του λαπτοπ οπότε ζορίζει η υπόθεση αλλά γίνεται). Αν την περάσεις απλώς στις μασχάλες, τότε η κατάσταση είναι ζόρικη.

Για αποθήκευση είναι μια χαρά. Αυτή τη μέθοδο χρησιμοποιώ και εγώ.

Ευχαριστω! Ειναι και οι δυο αυτο που χρειαζομαι μαζι με την magnum 600 που ειδα στο site της lowerpro.
Το κοστος βεβαια ειναι μεγαλο, αρα θα κοιταξω για παρεμφερεις λυσεις αφου δεν χρειαζομαι ποιοτητα γιατι θα ειναι συνεχεια μεσα στο σπιτι.
Παντως κατεληξα στο τι χρειαζομαι.

Να πω λιγο τι κανω εγω. Μαζι με backup, φλας και λοιπα αξεσουαρ, μετακινω περιπου οσα κι εσυ. Αλλα τα εχω μοιρασμενα σε μια τσαντα ωμου, αυτην TENBA Messenger, και ενα σακιδιο, Lowepro Minitrekker. Oταν θελω λιγα παιρνω την ΤΕΝΒΑ, οταν τα θελω ολα παιρνω και τις δυο. Πρακτικα η ΤΕΝΒΑ εχει αυτα που χρησιμοποιω πιο πολυ, και το σακιδιο τα υπολοιπα. Σπανια μπορει να χρειαστει να κανω καμια τραμπα, και ειμαι ΟΚ. Επιπλεον η ΤΕΝΒΑ ειναι πολυ στυλατη, την "φορας" ανετα με κουστουμι. Ειναι η αγαπημενη μου, το σακιδιο το χρησιμοποιω αναγκαστικα.

Thanks guys, εχετε και καλο γουστο!
Αλλα η κυρια χρηση της τσαντας θα ειναι η αποθηκευση εξοπλισμου στο σπιτι και λιγοτερο η μεταφορα.
Ισως να μη εγινα κατανοητος απο την αρχη, sorry!

Παντως ψαχνοντας στο υπογειο βρηκα μια παλια μεγαλη Unomat International σαν την Magnum 600 που υπηρχε οταν οι βιντεοκαμερες ηταν κουμουτσες. Το προβλημα ειναι τωρα πως θα διαμορφωσω τα δυο πατωματα ωστε να ειναι λειτουργικη. Αυτα τα χωριστικα χριτς χρατς ειναι σκετο βασανο..Παιδευομαι μια ωρα τωρα και ολο αλλαζω συνθεση..

Τέλος, αύριο δίνω παραγγελία.
:drummer:

Είναι ήδη φετίχ.
:drummer: :drummer:

Κι αν αποδειχτεί μικρή (για την D7000 + 2 primes + sb800) με βλέπω να χτίζω σύστημα m4/3, μόνο και μόνο για να την κρατήσω!
:drummer: :drummer: :drummer:

Think Tank Retrospective 5

Retrospective-5-Pinestone-5.jpg

ΥΓ. Ετσι και διαβάσει η κοπέλα μου ότι το νέο μου φετίχ είναι... τσάντα, δε νομίζω να χαρεί ιδιαίτερα...

Ωραια φαινεται... σε τι τιμες τη βρισκουμε και απο που? Ψαχνω και εγω μια τετοια, που να μη δειχνει για φωτογραφικη δηλαδη, και ειχα καταληξει προς crumbler μερια με εκεινες τις 5-6-7 million που εχει... μετα βρηκα μια που μου αρεσε, αλλα ηταν γενικης χρησης και σκεφτομουν να ρωτησω αν γινεται να αγορασω απο καπου ξεχωριστα τα pads για να προστατευεται ο εξοπλισμος αλλα το αμελησα...

Αυτη δειχνει καλη, αλλα για να φοβασαι για το τι θα πει η κοπελα σου μαλλον δεν ειναι του 50ευρου, εεε???

Ακυρα τα περι που και ποσο... ειδα το λινκ...

Δεν είναι το κόστος (τόσο) για το οποίο τη φοβάμαι... Περισσότερο είναι το είδος του φετίχ!

Και δύο αναλυτικά reviews (1 και 2).

Φαινεται καπως στεναχωρη η 5αρα για dslr και πανω απο ενα εξτρα φακο... αν την εχεις δει απο κοντα, εχω κανα δυο ερωτησεις (αυτα που δεν μου αρεσουν και θελω να αλλαξω στη slinshot 100 lowepro που εχω)...

Στις εξωτερικες πλαινες τσεπες, χωραει μπουκαλακι με νερο?
Στην πισω θηκη, χωραει ενα περιοδικο Α4?
Η μικρη χειρολαβη κρυβεται καπως ή αφαιρειται εντελως?
Εχει ποδαρακια για να την αφηνεις κατω ή δεν χρειαζονται?
Εχει καποιου ειδους προστασια απο νερο χωρις το ειδικο καλυμα (σε περιπτωση που πεσει σε καμμια νερολακουβα ή χυθει κανενας καφες)?

Εκτος απο τις crumpler κοιτουσα και αυτην αν και απο κοντα δεν με ενθουσιασε καθολου...

Φαινεται καπως στεναχωρη η 5αρα για dslr και πανω απο ενα εξτρα φακο... αν την εχεις δει απο κοντα, εχω κανα δυο ερωτησεις (αυτα που δεν μου αρεσουν και θελω να αλλαξω στη slinshot 100 lowepro που εχω)...

Στις εξωτερικες πλαινες τσεπες, χωραει μπουκαλακι με νερο?
Στην πισω θηκη, χωραει ενα περιοδικο Α4?
Η μικρη χειρολαβη κρυβεται καπως ή αφαιρειται εντελως?
Εχει ποδαρακια για να την αφηνεις κατω ή δεν χρειαζονται?
Εχει καποιου ειδους προστασια απο νερο χωρις το ειδικο καλυμα (σε περιπτωση που πεσει σε καμμια νερολακουβα ή χυθει κανενας καφες)?

Εκτος απο τις crumpler κοιτουσα και αυτην αν και απο κοντα δεν με ενθουσιασε καθολου...

Αγαπητέ συνονόματε,

εγώ έχω την Retrospective 20 σε μαύρο χρώμα, οπότε εάν κρίνω από τη δική μου:

α) στις πλαϊνές τσέπες δεν χωράει μπουκαλάκι νερό (χωράει οριακά το φλας SB600)
β) στην πίσω θήκη δεν χωράει περιοδικό, αλλά από review που έχω δει, χωράει οριακά ένα iPad
γ) η χειρολαβή δεν κρύβεται, αλλά είναι πολύ πρακτική
δ) δεν υπάρχουν ποδαράκια και δεν σε εμπνέει να την αφήνεις επάνω σε βρεγμένες επιφάνειες
ε) είναι ανθεκτική σε ψιχάλες και πιτσιλίσματα, χωρίς το κάλυμμα

Στην παραπάνω τσάντα, έχω μια D300 με battery grip και επάνω της τον Tamron 70-200/2.8, έναν Tokina 12-24/4, έναν Tamron 28-70/2.8 και έναν Nikkor 55/2.8.-bye-

Αγαπητέ συνονόματε,

εγώ έχω την Retrospective 20 σε μαύρο χρώμα, οπότε εάν κρίνω από τη δική μου:

α) στις πλαϊνές τσέπες δεν χωράει μπουκαλάκι νερό (χωράει οριακά το φλας SB600)
β) στην πίσω θήκη δεν χωράει περιοδικό, αλλά από review που έχω δει, χωράει οριακά ένα iPad
γ) η χειρολαβή δεν κρύβεται, αλλά είναι πολύ πρακτική
δ) δεν υπάρχουν ποδαράκια και δεν σε εμπνέει να την αφήνεις επάνω σε βρεγμένες επιφάνειες
ε) είναι ανθεκτική σε ψιχάλες και πιτσιλίσματα, χωρίς το κάλυμμα-

Την τυχη μου μεσα... διανα σε ολα επεσα, πεντε στα πεντε...:HTEHETH63: παω να παιξω κανενα στοιχημα...:smash:

Τέλος, αύριο δίνω παραγγελία.
:drummer:

Tην παρηγγειλες τελικα?

DEAL: Think Tank Retrospective Shoulder Bags Rebate.

Get any of the Retrospective bags and get up to $20 back. You'll also get free gear. Whoo hoo! Expires 31 December 2011.

You also can get Think Tank gift certificates.

Απο τον φιλο μας τον Ken...

Αυριο, εκτος απροόπτου. Είναι λιγο δυσευρετη (για Ελλαδα και Ευρωπη γενικοτερα), απˊ ο,τι εχω διαπιστωσει. Και στην προσπαθεια μου να μαθω απο τον Ελληνα αντιπροσωπο ποσο καιρο θα κανει αν την παραγγειλω, ειμαι standby απο την Πεμπτη! Για να τσεκαρω και τον Κεν...

Last edited:
Toν Ken Rockwell μάλλον εννοεί ο Ηλίας, αλλά δε βρήκα κάποια προσφορά. Αν και συνήθως αυτά τα rebates αφορούν USA μόνο.