Καλησπέρα στην παρέα!
Με αφορμή ένα ταξίδι στην Βαρκελώνη που έχω προγραμματίσει για Δεκέμβριο ήρθε η κατάλληλη στιγμή να αγοράσω κάτι που ήθελα απο καιρό. Μια τσάντα για τον φωτογραφικό μου εξοπλισμό. Συγκεκριμένα έχω την Nikon D7000 και τον Sigma 17-50 2.8. Μιας και θα είναι το πρώτο μου ταξίδι με φωτογραφική και δεν έχω ανάλογη εμπειρία, θα ήθελα τις συμβουλές σας ώστε να επιλέξω μια τσάντα που θα με βολέψει. Όπως καταλαβαίνετε αναμένεται ανελέητος ποδαρόδρομος, καθώς αποκλειστικός σκοπός του ταξιδιού είναι να γνωρίσουμε την πόλη και να επισκεφτούμε τα αμέτρητα αξιοθέατά της. Οπότε εκτός απο την προστασία και την ασφάλεια του εξοπλισμού, σημαντικός παράγοντας είναι επίσης η άνεση και η ευχρηστία. Θα ήθελα μια λύση που να χωράει και τα προσωπικά μου είδη ώστε να μη χρειαστεί να κουβαλάω και δεύτερη τσάντα τόσο στο αεροπλάνο (ως χειραποσκευή) όσο και στην πόλη. Βολεύει αυτή η "όλα-σε-ένα" λύση ή θα ήταν προτιμότερο να επιλέξω κάτι άλλο; Η ώμου σίγουρα θα είναι πιο ξεκούραστη αλλά φαντάζομαι όχι τόσο βολική (σταμάτα-ξεκίνα-βάλε-βγάλε κλπ). Η Sling έχει εύκολη πρόσβαση στον εξοπλισμό αλλά λογικά θα είναι πιο κουραστική, ιδιαίτερα αν περπατάς με τις ώρες. Μήπως ο συνδυασμός τσάντας ώμου με κάποιο τσαντάκι μέσης ή ένας καλός ιμάντας είναι προτιμότερη λύση; Εσείς με βάση την εμπειρία σας τι θα μου προτείνατε;
Ευχαριστώ προκαταβολικά. Επίσης, κάθε είδους συμβουλή για το ταξίδι με την φωτογραφική γενικότερα είναι καλοδεχούμενη.