Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Αυτο με το ντακ ειναι απλα επειδή το έχεις λιγο καιρο. Στους 4 μηνες θα το αφησεις σπίτι. ...

Το ντακάκι με έχει σώσει άπειρες φορές.
Στην παιδίατρο περιμένοντας, στην παιδική χαρά περιμένοντας τη μπουμπού μας να κατέβει από την κούνια, στο αυτοκίνητο περιμένοντας τη σύζυγο να "πεταχτεί να πάρει κάτι για 5 λεπτά" (ίσα με μισό άλμπουμ διάρκεια!)
Στο μαγαζί όταν κλείνω το μεσημέρι και την πέφτω για καμιά ωρίτσα.

Έρχονται και οι διακοπές οπότε το περισσότερο μέρος του 24ωρου θα το περνάω σε μια παχιά σκιά σε μια ξαπλώστρα στην παραλία... Δε ξέρω μήπως δε μου φτάνει η μπαταρία του fiio!

Ούτως ή άλλως ένα σκατουλάκι τόσο δα είναι, γιατί να μη το κουβαλάω? :drummer:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μεγειά, η εξωτερική θήκη χωράει μήπως ένα note II 15x8 εκατοστών;

Αυτό θα μπορέσω να σου το απαντήσω μόλις παραλάβω τη θήκη σε 2-3 μέρες.

Έχω κι εγώ το note II οπότε θα πάρεις στάνταρ απάντηση!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Με κύριο μέλημα την άνεση μετά από πολύωρη χρήση (πρόκειται για τριήμερο ταξίδι οπότε δεν θέλω να ξεφύγω στην τιμή) , ποια θα επιλέγατε ;

Lowepro Fastpack 200

Lowepro Photo Sport 200 AW (ίσως και απομίμηση με τέτοια τιμή) .

Ο εξοπλισμός OM-D EM10 + 40-150+17/1.8+14-42 pancake + Benro A250 και νεράκι - σνακ - κανά μπλουζάκι .

Και κάτι ακόμη (off topic) , στην σελίδα της Ryanair αναφέρει σχετικά με τις χειραποσκευές :
Μία χειραποσκευή ανά επιβάτη* με βάρος έως 10 κιλά και μέγιστες διαστάσεις 55 cm x 40 cm x 20 cm, συν 1 μικρή τσάντα έως 35 x 20 x 20 cm.
Δεν υπάρχει επιτρεπόμενο όριο χειραποσκευών για νήπια (ηλικίας 8 ημερών έως 23 μηνών) τα οποία ταξιδεύουν στην αγκαλιά ενήλικα. Ωστόσο, ο συνοδός ενήλικας μπορεί να έχει μια τσάντα για βρέφη έως 5 κιλά πέραν του δικού του επιτρεπόμενου ορίου χειραποσκευών
* Ο συνοδός ενήλικας μπορεί να έχει μια τσάντα για βρέφη έως 5 κιλά πέραν του δικού του επιτρεπόμενου ορίου χειραποσκευών όταν στην αγκαλιά του ταξιδεύει νήπιο (ηλικίας 8 ημερών έως 23 μηνών)

Είναι καμιά παγίδα (αν και δεν φαίνεται κάτι τέτοιο) η δεύτερη χειραποσκευή ; Ρωτώ διότι το αστεράκι συνήθως κρύβει κάτι .

Μαλλον την sport αλλα θα προτιμούσα την 100 γιαυτα τα ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ που θέλεις να βαλεις εκτός αν παρεις μαζι αρκετα ρούχα.

Κώστα όσο περισσότερο χώρο έχω τόσο καλύτερα νομίζω , σε λογικά πλαίσια πάντα .
Όλη μέρα στην γύρα, καλά είναι να υπάρχει κάτι τις παραπάνω .
Και εγώ σε αυτήν κλείνω , είναι και αρκετά φθηνότερη .

καλησπερα αυτη εδω ειναι πολυ μεγαλη για mirrorless καταστασης ? http://store.lowepro.com/shoulder-bags/urban-reporter-150
οσο γιαυτη την samsung εχει κανεις αποψη http://www.katerelos.gr/product/31160/samsung-nx-camera-bag-cc3n90n.html
δεν εχω ακομη πολους φακους αλλα χρησιμοποιώ και αλλα πραγματα μαζι μου οπως π.χ Iphone ,ipad 10 ' και 2 φακουδακια + μια μιρρορλες !

η dashpoint 30 της lowpro χώρεσε ακριβώς την μικρή μου nikon 1 j3 και δύο φακούς (10-30 και 18mm fixed)

DSC_2726.jpgDSC_2724.jpg

Καθότι νέος κάτοχος της canon DSLR 100D, έχει κανένας να μου προτείνει κάποια τσάντα για την συγκεκριμένη μηχανή; Με ενδιαφέρει να είναι όσο το δυνατό μικρότερη, ίσα-ίσα να χωράει την 100D με τον φακό της χωρίς τίποτα άλλο επιπλέον, ώστε να μπάινει εύκολα μέσα σε άλλες μεγαλύτερες τσάντες. Αν φοριέται και πάνω στο σώμα αντί για κρεμαστή στον ώμο ακόμα καλύτερα. Υπάρχει κάτι τέτοιο;

Τελικά πήρα την VanGoddy Laurel Case και ενημερώνω πως είναι ακριβώς αυτό που ήθελα. Πολύ βολική και μικρή. Ιδανική για να μεταφέρεις μία μεσαίου μεγέθους DSLR χωρίς επιπλέον φακούς.

Εγώ πήρα αυτή http://www.manfrotto.com/veloce-v-backpack-black. Αρκετά καλή και χωράει και το τριποδο μου Benro A250 αφου βγάλω τη κεφαλη βεβαια. Το μονο που δε ξερω ειναι κατα ποσο ειναι ανθεκτικη στη βροχη, γιατι ομολογω οτι το καλοκαιρι στο Παρίσι που έβρεχε είχα ενα φόβο, αλλά δεν με επιασε οσο ημουν εξω χαχα

Καλησπέρα στην παρέα!

Με αφορμή ένα ταξίδι στην Βαρκελώνη που έχω προγραμματίσει για Δεκέμβριο ήρθε η κατάλληλη στιγμή να αγοράσω κάτι που ήθελα απο καιρό. Μια τσάντα για τον φωτογραφικό μου εξοπλισμό. Συγκεκριμένα έχω την Nikon D7000 και τον Sigma 17-50 2.8. Μιας και θα είναι το πρώτο μου ταξίδι με φωτογραφική και δεν έχω ανάλογη εμπειρία, θα ήθελα τις συμβουλές σας ώστε να επιλέξω μια τσάντα που θα με βολέψει. Όπως καταλαβαίνετε αναμένεται ανελέητος ποδαρόδρομος, καθώς αποκλειστικός σκοπός του ταξιδιού είναι να γνωρίσουμε την πόλη και να επισκεφτούμε τα αμέτρητα αξιοθέατά της. Οπότε εκτός απο την προστασία και την ασφάλεια του εξοπλισμού, σημαντικός παράγοντας είναι επίσης η άνεση και η ευχρηστία. Θα ήθελα μια λύση που να χωράει και τα προσωπικά μου είδη ώστε να μη χρειαστεί να κουβαλάω και δεύτερη τσάντα τόσο στο αεροπλάνο (ως χειραποσκευή) όσο και στην πόλη. Βολεύει αυτή η "όλα-σε-ένα" λύση ή θα ήταν προτιμότερο να επιλέξω κάτι άλλο; Η ώμου σίγουρα θα είναι πιο ξεκούραστη αλλά φαντάζομαι όχι τόσο βολική (σταμάτα-ξεκίνα-βάλε-βγάλε κλπ). Η Sling έχει εύκολη πρόσβαση στον εξοπλισμό αλλά λογικά θα είναι πιο κουραστική, ιδιαίτερα αν περπατάς με τις ώρες. Μήπως ο συνδυασμός τσάντας ώμου με κάποιο τσαντάκι μέσης ή ένας καλός ιμάντας είναι προτιμότερη λύση; Εσείς με βάση την εμπειρία σας τι θα μου προτείνατε;

Ευχαριστώ προκαταβολικά. Επίσης, κάθε είδους συμβουλή για το ταξίδι με την φωτογραφική γενικότερα είναι καλοδεχούμενη.

μετά απο λίγο καιρό με την tarmac ώμου τολμώ να πω ότι έκανα βλακεία.

Αυτό το χτύπα-χτύπα πάνω σου όταν περπατάς είναι τράτζικ.

Καταλαβαίνω το λόγο που η thinktank turnstyle είναι τόσο ακριβές συγκριτικά με το χώρο που διαθέτουν.

Θα είναι όμως η επόμενη τσάντα μου...

Καλησπέρα στην παρέα!

Με αφορμή ένα ταξίδι στην Βαρκελώνη που έχω προγραμματίσει για Δεκέμβριο ήρθε η κατάλληλη στιγμή να αγοράσω κάτι που ήθελα απο καιρό. Μια τσάντα για τον φωτογραφικό μου εξοπλισμό. Συγκεκριμένα έχω την Nikon D7000 και τον Sigma 17-50 2.8. Μιας και θα είναι το πρώτο μου ταξίδι με φωτογραφική και δεν έχω ανάλογη εμπειρία, θα ήθελα τις συμβουλές σας ώστε να επιλέξω μια τσάντα που θα με βολέψει. Όπως καταλαβαίνετε αναμένεται ανελέητος ποδαρόδρομος, καθώς αποκλειστικός σκοπός του ταξιδιού είναι να γνωρίσουμε την πόλη και να επισκεφτούμε τα αμέτρητα αξιοθέατά της. Οπότε εκτός απο την προστασία και την ασφάλεια του εξοπλισμού, σημαντικός παράγοντας είναι επίσης η άνεση και η ευχρηστία. Θα ήθελα μια λύση που να χωράει και τα προσωπικά μου είδη ώστε να μη χρειαστεί να κουβαλάω και δεύτερη τσάντα τόσο στο αεροπλάνο (ως χειραποσκευή) όσο και στην πόλη. Βολεύει αυτή η "όλα-σε-ένα" λύση ή θα ήταν προτιμότερο να επιλέξω κάτι άλλο; Η ώμου σίγουρα θα είναι πιο ξεκούραστη αλλά φαντάζομαι όχι τόσο βολική (σταμάτα-ξεκίνα-βάλε-βγάλε κλπ). Η Sling έχει εύκολη πρόσβαση στον εξοπλισμό αλλά λογικά θα είναι πιο κουραστική, ιδιαίτερα αν περπατάς με τις ώρες. Μήπως ο συνδυασμός τσάντας ώμου με κάποιο τσαντάκι μέσης ή ένας καλός ιμάντας είναι προτιμότερη λύση; Εσείς με βάση την εμπειρία σας τι θα μου προτείνατε;

Ευχαριστώ προκαταβολικά. Επίσης, κάθε είδους συμβουλή για το ταξίδι με την φωτογραφική γενικότερα είναι καλοδεχούμενη.

https://www.youtube.com/watch?v=_6wBcH5aLi0

Προσωπικά την σκέφτομαι πάρα πολύ γιατί μπορείς να την έχεις και για ώμου και σαν backpack( 2 ιμάντες). Το μοναδικό πρόβλημα που βλέπω είναι οτι δεν μπορείς να κουβαλήσεις μαζί και ενα τρίποδο, εκτός κι αν το κάνεις με κάποια ''πατέντα''. Πάντως φαίνεται αρκετά καλή και ποιοτική. Υπάρχει και η ίδια χωρίς το DL με κάποια διαφοροποίηση στην μπροστινή μεριά.

Θα πρότεινα μια τσάντα ώμου όπως KATA DC-445 ή και μικρότερη. Εχω και εγώ την D7000 καθώς και φακούς και έχω προτιμήσει την τσάντα ώμου που είναι πολύ βολική για σώμα & 2-3 φακούς. Ταξιδεύω πάρα πολύ και με την τσάντα αυτή έχω πάντα τα φωτογραφικά μου στην θέση του αεροπλάνου για φωτογραφίες από το παράθυρο. Στον δρόμο είναι αρκετά βολική γιατί την φοράω διαγώνια και με βολεύει στην αλλαγή φακού. Εχω καταλήξει στην τουριστική βόλτα στην πολη να έχω μόνο τα απαραίτητα μαζί μου και όχι όλο τον φωτ. εξοπλισμό. Ετσι, σώμα & 2 φακοί είναι περίπου στα 1,5 - 2 κιλά σύνολο που είναι πολύ βολικό βάρος.

Με αφορμή ένα ταξίδι στην Βαρκελώνη που έχω προγραμματίσει για Δεκέμβριο

Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες (έπεσα σε απατεώνες , ευτυχώς το e-bay - paypal μου επέστρεψε τα χρήματα) απόκτησης της lowepro Photo Sport 200 AW , τελικά θα φύγω την άλλη εβδομάδα τετραήμερο Ρώμη με την αγαπημένη μου Kata Hybrid-537 DL , όπως έχω ξαναγράψει είναι μεγάλη , μεσαία και μικρή ταυτόχρονα . Την πρώτη ημέρα θα την έχω όλη μαζί μου (κανένα σνακ/νερό/t-shirt/κλπ) , εάν με κουράσει (που το πιστεύω) την δεύτερη θα τις χωρίσω παίρνοντας την μεσαία με λιγότερες προμήθειες και εάν και πάλι με ενοχλήσει , τις υπόλοιπες θα κυκλοφορήσω με την μικρή και έναν μόνο φακό επιπλέον .

Βέβαια θα προτιμούσα μία πλάτης σαν την lowepro λόγω περισσότερης ελευθερίας κινήσεων , αλλά δεν προλαβαίνω πλέον να παραγγείλω από έξω καθώς εδώ είναι απαγορευτική για εμένα η τιμή της .

Εσύ βέβαια έχεις όλο τον χρόνο να ψάξεις και να προμηθευτείς έγκαιρα ότι αποφασίσεις .

Κώστα είναι βολική η ώμου για πρόσβαση, αλλά με μία άλλη πιο απλή που είχα σε ένα ταξίδι δεν ένιωθα άνετα , καθώς με περιόριζε στις κινήσεις λόγω του ότι μετακινούνταν , ειδικά όταν ήθελα να γονατίσω για να φωτογραφίσω κάτι , η να τεντωθώ ήταν άστα να πάνε . Βέβαια την τωρινή θα την έχω περασμένη και στην ζώνη και όπως δοκίμασα στο σπίτι εχθές μου φάνηκε πολύ σταθερή .

Last edited:
έχει κάποιος υπόψιν του καμία τσάντα ώμου που να χωραει μια dslr μαζι με 2 φακους και τρίποδο; Να αντέχει και στη βροχη :P... Μήπως ζητάω πολλά; :P

Ευχαριστώ για τις προτάσεις.

Φίλε Στέργιε, η thinktank turnstyle είναι πολύ ωραία λύση και φαίνεται αρκετά εύχρηστη. Έχει και θήκη για το iPad που θα έχω μαζί μου για τις μετακινήσεις στην πόλη (χάρτες κλπ). Δεν ξέρω βέβαια αν θα με βολέψει ως μοναδική χειραποσκευή στο αεροπλάνο. Θέλει σκέψη το πράγμα.

Φίλε nicv, η KATA 3N1 20DL είναι πολύ ευέλικτη, έχει και αρκετό χώρο για προσωπικά αντικείμενα. Ενδιαφέρουσα πρόταση, δεν πρόλαβα να δω το βίντεο αλλά θα το μελετήσω.

Φίλε costas_, η ώμου είναι πράγματι πολύ εύχρηστες στην πρόσβαση, αλλά φοβάμαι οτι θα με κουράζουν. Τουλάχιστον αν κρίνω απο την ώμου της Nikon που μου έδωσαν δώρο μαζί με την φωτογραφική. Καταλαβαίνω οτι δεν είναι συγκρίσιμη απο πλευράς ποιότητας, αλλά 2-3 φορές που την πήρα μαζί μου σε εκδρομές απο ένα σημείο και μετά άρχισε να με "κόβει" στον ώμο. Σίγουρα μια καλύτερη τσάντα με καλύτερο Padding κλπ θα ήταν πιο άνετη απο τη δική μου, αλλά διατηρώ τις αμφιβολίες μου για τον συγκεκριμένο τύπο τσάντας δεδομένου οτι στο συγκεκριμένο ταξίδι αναμένεται περπάτημα μέχρις τελικής πτώσεως. Ίσως μπορέσω να δανειστώ μια καλή τσάντα ώμου για ένα γερό τεστ αντοχής, πριν την αποκλείσω.

Φίλε kosmous, το "υβρίδιο" της Kata δίνει πολλές επιλογές και μπορείς άνετα να το προσαρμόσεις στην κάθε περίπτωση. Και η lowepro μου άρεσε πολύ, άλλο στιλ βέβαια αλλά πρόκειται για ολοκληρωμένη λύση που θα με καλύψει και σε μπόλικες μελλοντικές δραστηριότητες. Φαντάζομαι οτι θα είναι και η πιο ξεκούραστη λύση, αν και όχι τόσο εύχρηστη στο "βάλε-βγάλε"... Όσο για το θέμα της τιμής, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έρθει ένας φίλος απο Αμερική οπότε καταλαβαίνεις...

Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Δεν ξέρω βέβαια αν θα με βολέψει ως μοναδική χειραποσκευή στο αεροπλάνο. Θέλει σκέψη το πράγμα.

Στην σελίδα της Ryanair αναφέρει σχετικά με τις χειραποσκευές :
Μία χειραποσκευή ανά επιβάτη* με βάρος έως 10 κιλά και μέγιστες διαστάσεις 55 cm x 40 cm x 20 cm, συν 1 μικρή τσάντα έως 35 x 20 x 20 cm.

Το αστεράκι δεν ξέρω εάν κρύβει κάτι που δεν αντιλαμβάνομαι :chinscratch: