Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

:ernaehrung004:
Ευχαριστώ για τις προτάσεις.

Φίλε nicv, η KATA 3N1 20DL είναι πολύ ευέλικτη, έχει και αρκετό χώρο για προσωπικά αντικείμενα. Ενδιαφέρουσα πρόταση, δεν πρόλαβα να δω το βίντεο αλλά θα το μελετήσω.

Κι επειδή σήμερα ήμουν αρκετά στο ψάξιμο, φίλε Beren, θα σου προτείνω αυτή που τελικά παράγγειλα και είναι περίπου ίδιας φιλοσοφίας με την Kata...λίγο πιο φθηνή και με υποστήριξη για τρίποδο (ίσως όταν θα έχω όλο τον εξοπλισμό μου να μπορέσω να φτιάξω κι ένα review με φωτογραφίες).
Είναι η Vanguard Adaptor 45 κι έρχεται κι αυτή με καλυμματάκι για τη βροχή...Ελπίζω να σταθεί αντάξια....:ernaehrung004:

Στην σελίδα της Ryanair αναφέρει σχετικά με τις χειραποσκευές :
Μία χειραποσκευή ανά επιβάτη* με βάρος έως 10 κιλά και μέγιστες διαστάσεις 55 cm x 40 cm x 20 cm, συν 1 μικρή τσάντα έως 35 x 20 x 20 cm.

Το αστεράκι δεν ξέρω εάν κρύβει κάτι που δεν αντιλαμβάνομαι :chinscratch:
Εννοούσα οτι δεν έχει χώρους για προσωπικά αντικείμενα, οπότε θα αναγκαστώ να πάρω μαζί μου και δεύτερη χειραποσκευή. Όχι οτι είναι λόγος αυτός για να την απορρίψω... θέλει σκέψη το πράγμα και όσο περισσότερο ψάχνω και αυξάνονται οι επιλογές τόσο πιο δύσκολη γίνεται η τελική επιλογή....

:ernaehrung004:

Κι επειδή σήμερα ήμουν αρκετά στο ψάξιμο, φίλε Beren, θα σου προτείνω αυτή που τελικά παράγγειλα και είναι περίπου ίδιας φιλοσοφίας με την Kata...λίγο πιο φθηνή και με υποστήριξη για τρίποδο (ίσως όταν θα έχω όλο τον εξοπλισμό μου να μπορέσω να φτιάξω κι ένα review με φωτογραφίες).
Είναι η Vanguard Adaptor 45 κι έρχεται κι αυτή με καλυμματάκι για τη βροχή...Ελπίζω να σταθεί αντάξια....:ernaehrung004:
Πριν λίγο χάζευα την ιστοσελίδα της εταιρίας. Ωραίες τσάντες και φαίνονται πολύ ποιοτικές. Ίσως το μόνο αρνητικό είναι οτι δεν έχει ανεξάρτητο χώρο για προσωπικά αντικείμενα. Δεν ξέρω... τελικά είναι προτιμότερο να εγκαταλείψω τη λογική "μια τσάντα για όλα". Θα το σκεφτώ.

Παρεμπιπτόντως, ψάχνοντας έπεσα πάνω στις Think Tank και ερωτεύτηκα την retrospective 7. Λες τελικά να καταλήξω σε ώμου; Πφφ... αναποφάσιστος... :P

Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Εγώ έχω μια Billingham, που την αγόρασα μεταχειρισμένη γύρω στο 1990. ΑΘάνατες!
http://www.billingham.co.uk/photographic/bags.html

Αλλη κλάση, αλλα χρήματα , αδιαβροχος καμβάς (βαρύς), χειροποίητες αγγλικές τσάντες κυρίως ώμου με εφόρου ζωής εγγυηςη, εχω δυο μια μικρη και μια μεγάλη.

Πριν λίγο χάζευα την ιστοσελίδα της εταιρίας. Ωραίες τσάντες και φαίνονται πολύ ποιοτικές. Ίσως το μόνο αρνητικό είναι οτι δεν έχει ανεξάρτητο χώρο για προσωπικά αντικείμενα. Δεν ξέρω... τελικά είναι προτιμότερο να εγκαταλείψω τη λογική "μια τσάντα για όλα". Θα το σκεφτώ.

Παρεμπιπτόντως, ψάχνοντας έπεσα πάνω στις Think Tank και ερωτεύτηκα την retrospective 7. Λες τελικά να καταλήξω σε ώμου; Πφφ... αναποφάσιστος... :P

Χθες έφτασε στα χέρια μου και οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πάρα πολύ καλές!!Αρκετά ποιοτική και με αρκετό χώρο. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το μεσαίο γι αυτό ισως και να μην έχει πολυ χώρο για εξτρά προσωπικά αντικείμενα.
Στο πάνω μέρος έχει βέβαια,αλλά νομίζω ότι μάλλον χωρέσει κανένα κολατσιό (if needed που λέμε και στο χωριό μου) και αρκετά,ίσως, αξεσουάρ (remote και δε συμμαζεύεται).
Για να σε βοηθήσω στην απόφασή σου θα σου πρότεινα να σκεφτείς καλά το θέμα πρακτικότητας.Είναι σημαντικό να μας αρέσει κιόλας...:ernaehrung004:

Καλή επιλογή φίλε μου!!:2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Χθες έφτασε στα χέρια μου και οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πάρα πολύ καλές!!Αρκετά ποιοτική και με αρκετό χώρο. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το μεσαίο γι αυτό ισως και να μην έχει πολυ χώρο για εξτρά προσωπικά αντικείμενα.
Στο πάνω μέρος έχει βέβαια,αλλά νομίζω ότι μάλλον χωρέσει κανένα κολατσιό (if needed που λέμε και στο χωριό μου) και αρκετά,ίσως, αξεσουάρ (remote και δε συμμαζεύεται).
Για να σε βοηθήσω στην απόφασή σου θα σου πρότεινα να σκεφτείς καλά το θέμα πρακτικότητας.Είναι σημαντικό να μας αρέσει κιόλας...:ernaehrung004:

Καλή επιλογή φίλε μου!!:2thumb22sup:

thinktank πήρες? απο πού? υπάρχουν ελλάδα?

Σκεφτομαι να αγορασω την case logic CPL-106 για την a6000 + κιτ + helios. θα ειμαι ενταξει αν αργοτερα θελω να προσθεσω τον 55-210 και εναν 12mm samyang; Δεν θελω πολυ μεγαλη τσαντα . ΑΥτη τη στιγμη εχω μια παλια case logic που χωραει μονο την a6000 με τον 16-50 φορεμενο και την ειχα για την kodak p850.
Μια lowepro adventurer 160 ειναι καλυτερη;

Η Nikon D750+Tokina 16-28 2.8 σε ποια τσάντα μπορεί να χωρέσουν λέτε ; Δεν θέλω ξανά holster. Αν χωράει κι ένα μικρό flash μεγέθους i40 και φυσικά καμιά κάρτα καμιά extra μπαταρία κτλ ψιλά , καλο θα ήταν.
Έχω ήδη 1 Lowepro Rezo 190 AW και 1 Lowepro Slingshot 200 AW.
Προτάσεις ;

Τελικά πήρα μια Case Logic DCB307K μαζί με (δώρο) τριποδακι HAMA Star 05 στα 47 .
Δεν την λες άνετη αλλά το χώρεσε το "μοσχαράκι" με τον 16-28 και έχει και χώρο για κάτι μικρό όπως flash. Οι εξωτερικές τσέπες είναι bonus.Για να δούμε την αντοχή της στο χρόνο τώρα. ..

Θα πάω αύριο κέντρο Αθήνα και θα ήθελα αν μπορείτε να μου προτείνετε ένα μαγαζί που να έχει μεγάλη ποικιλία από τσάντες που να μπορώ να δοκιμάσω επιτόπου. Ευχαριστώ.

Σήμερα αγόρασα για το laptop ένα backpack, που μου έκανε εντύπωση το http://www.e-gate.gr/hp-business-backpack-black-17.3-h5m90aa.html σε πολύ καλή τιμή, δηλ. 29 ευρώ!! Εκτός από εξαιρετική τσάντα για τον Ηυ (τίποτε το γομαρίσιο ένα dell 15άρι) διαπίστωσα ότι μπορεί κάλλιστα να παίξει και το ρόλο στοιχειώδους φωτογραφικής τσάντας. Βάζοντας μερικές (2-3) από τις θήκες της μεγάλης φωτογραφικής, μπορώ να κουβαλώ και ένα μικρό σώμα και 3-4 φακούς και surprise surprise!!! το μικρό μου τριπόδι το Benro A250 χωρά κανονικά ΜΕΣΑ στην τσάντα επομένως δεν φαίνεται τίποτε. Αύριο θα σας έχω και εντυπώσεις από το κουβάλημα. Μια ώρα περπάτημα με 6 κιλά στην πλάτη σε κατηφόρα όμως....

Πάντως η συγκεκριμένη τσάντα όπως και 3-4 ακόμη που είδα στο συγκεκριμένο κατάστημα συστήνεται ανυπερθέτως για ΗΥ και για backpack ταξιδιού!!!

Βάλε και καμιά φωτογραφία από το εσωτερικό αν δεν σου κάνει κόπο Βλάση , αφού την διαμορφώσεις . Από έξω φαίνεται ωραία και στιβαρή πάντως .

Να μερικές πρόχειρες φωτογραφίες που χρωστώ στον Κώστα. Στην πρώτη βλέπετε το μέγεθος του τριποδιού σε σχέση με την τσάντα (οριακά μακρύτερο), αλλά στη δεύτερη λήψη ότι χωρά στη μεσαία τσέπη με σχετική ευκολία. Στις δυο επόμενες το λαπτοπ χωρά άνετα κι επίσης στη μεσαία τσέπη μπορείτε να δείτε όταν δεν είναι μέσα το τριπόδι ότι έχει τη Μ4/3 μηχανή, ένα πουλόβερ, 2 εξωτερικούς σκληρούς, κι ομπρέλα, τόσο βαθιά που δεν φαίνονται. Φακός, σουγιάς, μαχαίρι, επίδεσμοι κλπ. είναι σε διάφορες μικροθήκες.

Κατέβηκα σήμερα από τον Καρέα (πάνω από τον Βύρωνα μέχρι την Πανεπιστημίου με τα πόδια και με 6 κιλά στην πλάτη. Well done!! Πολύ λίγη η ενόχληση, αλλά δεν θα το έκανα στο ανάποδο, δηλαδή να ανεβώ όλο το Παγκράτι, Βύρωνα, Κατεχάκη. Μέχρι στιγμής τα σχόλια μόνο θετικά. Και η τιμή επίσης...

P1100232[1].jpg

P1100230[1].jpg

P1100228[1].jpg

P1100229[1].jpg