Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Σας ευχαρισρω ολους για τις προτασεις σας, εκτος απο την προταση του Anritsu για optech καποιο συγκεκριμενο ιμαντα της Optech για να μην ψαχνομαι??
Εκτος απο το Amazon και το Ebay Optech απο που μπορω να παρω?????
 
Ναι για να την φοράς διαγώνια στο σώμα σίγουρα, εγω στο 1.8 είμαι οριακά. Μόνο για ώμο όχι μαλλον
 
Last edited:
Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Εχει τοσα πολλα η optech που εχω χασει την μπαλα και δεν ξερω τι μου γινεται, εψαξα και στο ebay αλλα μπερδευτηκα και αλλο, εψαξα για αυτο που πηρες εσυ να το βρω μαζι με τα extension αλλα δεν βρηκα.
 
Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Ειμαι 1.9 θα χρειαστω extensions??

Και εγώ 1.88.

Ναι για να την φοράς διαγώνια στο σώμα σίγουρα, εγω στο 1.8 είμαι οριακά. Μόνο για ώμο όχι μαλλον

Στον λαίμο κρεμάμενη η μηχανή μια χαρά στεκεται σε καλή αποσταση κάπου λίγο πάνω απο την μέση (τον έχω τέρμα ανοιγμένο τον ιμάντα ) . Για να την βάλεις διαγώνια πρέπει λίγο να περάσει πρώτα το δεξί χέρι μέσα και μετα λίγο μανούβρα τον λαιμό . Συνηθίζεται . Αν βάλεις τις προεκτάσεις θα είναι σαφώς πιο εύκολο να την περάσεις διαγώνια αλλά μετά ίσως σε ενοχλεί να σε κοπανάει στην ευαίσθητη περιοχή . Για να την κρεμάς στον ώμο (προσωπικά το αποφεύγω) και έτσι μια χαρά είναι .Λογικό είναι άλλωστε πως αν σε βολέυει διαγωνία θα σου ψιλοκρεμέται στον λαιμό

Το λινκ για το βασικό στο έβαλα.
Τα extensions είναι αυτά http://www.amazon.de/OP-TECH-Gurtanschlüsse-Extensions-XL/dp/B007NRCUXI

Και επειδή κάνει και 11 εβρουλάκια , θα έλεγα πρώτα παράγγειλε τον ιμάντα , δοκιμάσε τον , φτιάξε με κάνα λουρί μια προέκταση ίδιου μήκους και κάνε καμιά πρόβα κατά πόσο σε βολεύει ή οχι . Ο ιμάντας πάντως είναι σωστή αγορά . Και να μου κοπεί κάποια στιγμή τον ίδιο θα πάρω . Το μόνο άσχημο (και δεν φταίει ο ιμάντας) είναι ότι (τουλάχιστον στην δικιά μου 70d) οι τρύπες που περνάς το λουράκι για να κάνεις το loop είναι τόσο μικρές που για να το περάσεις διπλό στην αρχή πάλευα δεν ξέρω πόση ώρα και έφαγα τα δαχτυλα μου . Ελπιζω να σταθεις πιο τυχερός
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Φιλοι Anritsu και NtinNton σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας, θα προχωρησω σε αυτη την αγορα, απο το γερμανικο Amazon οχι γιατι δεν ξερω γερμανικα , απο το αγγλικο Amazon δεν εχω κανει ποτε αγορα, θα προσπαθησω παντως.
 
Δε ξέρω αν σε πρόλαβα.
Αγόρασα και είμαι υπέρ ευχαριστημένος από αυτόν τον ιμάντα http://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00GTRGU0C

Ρίξε μια ματιά. Δεν είμαι τόσο ψηλός όσο εσύ και δεν μπορώ να κρίνω αν σε βολεύει 100% αλλά νομίζω θα είσαι οκ.

Είναι πολύ βολικό και μαλακό.
 
Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Την Lowepro Passport Sling έχω εγώ, που χωρά από λίγα έως πολλά πράγματα, αφού επεκτείνεται με το άνοιγμα ενός φερμουάρ.

Με 19 δολάρια, με δωρεάν μεταφορικά, you can't go wrong.

Passport_Family_Black_Mica-0.jpg

μετά από....λίγο καιρό και χάρη στα φανταστικά ταχυδρομεία έφτασε και η δικιά μου sling II. Κανονική μου φαίνεται, δε νομίζω να είναι μαϊμου.

Υπάρχει κάπου κάποιο βιντεάκι για το πως "στήνουμε" το εσωτερικό του? έχω ψιλομπερδευτεί λίγο. Ή έστω καμιά φωτό.

θενκς
 
Έχω παραγγείλει την Olympus M από Ελλάδα αλλά επειδή λόγω αλλαγής αντιπροσωπείας δεν την βλέπω να έρχεται - ήδη κλείνει 20+ μέρες από τη παραγγελία και δεν έχω καν ενημέρωση πότε περίπου θα έρθει - λέω να πάω σε κάτι άλλο.
Έτσι όπως τις βλέπω μου αρέσει πολύ η παραπάνω Lowepro Passport Sling.
Ως συνήθως όμως έχω 1-2 απορίες:
1) μήπως είναι "υπερβολική" για την μικρή μου mirrorless E-PL5 με τον κιτ φακό κάποια ψιλοαξεσουάρ (τριποδάκι,tubes,extra μπαταρία) και 2-3 προσωπικά αντικείμενα (κινητό,κλειδιά,πορτοφόλι κ.τ.λ.);
2) αν τελικά καταλήξουμε πως δεν είναι τόσο "κτήνος" ποιες οι βασικές διαφορές των Ι, ΙΙ και ΙΙΙ; Μέχρι τώρα από ότι έχω καταλάβει η 3 έχει θέση και για 10" tablet, ενώ η ΙΙ είναι ίδια με την Ι απλά με μια χρωματιστή γραμμή στο εξωτερικό.
 
@lentozo

Μπορεί αργότερα να αποκτήσεις και άλλους φακούς πχ
Έχεις gorillapod να φανταστώ; Κι αυτό θα χρειάζεται το χώρο του.

Έγώ έχω παραγγείλει την ona bowery, πρέπει να είναι αρκετά μικρή.
Θέλω να δω κι από κοντά πως είναι,
θα γράψω εντυπώσεις.
 
Ελπίζω πως κάποια στιγμή θα αυξηθεί η συλλογή μου.
Ήδη μαζί με τη μηχανή έχω παραγγείλει ένα σωρό μπιχλιμπίδια για δοκιμές και παιχνίδι: φίλτρα, παρασολέιγ, extention tubes, τριποδάκια και πάει λεγοντας, ενώ ήδη ψιλοψάχνω και manual φακούς που είναι τζάμπα.

Μου αρέσουν πάρα πολύ εμφανισιακά σαν αυτή που παρήγγειλες εσύ ενώ και από μέγεθος φαίνεται ιδανική για την ώρα αλλά με προβληματίζουν 2 πράγματα:
1) το βάρος τους σε σχέση με τις αντίστοιχες πλαστικές
2) η ευκολία τους στο άνοιξε-κλείσε με το λουράκι σε σχέση με το φερμουάρ.

Όπως και να έχει πρέπει να καταλήξω σύντομα γιατί το καλοκαίρι φτάνει και με χρόνο παράδοσης 1,5 μήνα μέσο όρο με βλέπω να κυκλοφορώ με τη μηχανή στο χέρι και τα συμπράγκαλα σε σακούλα σούπερ μάρκετ...
 
1) Δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει αλλά η ona bowery είναι 1.4lbs (0.6kg) με βάση το αμαζον,
ενώ η lowepro passport sling 1.1 poungs (0.5kg) ..
Σίγουρα εκτός από το υλικό, ό,τι μεταλλικό έχει η bowery θα προσθέτει και κάποιο βάρος.

2) Δεν ανοίγει ακριβώς με το λουράκι η bowery ! Δες κάποιο βιντεο
 
Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Έχω παραγγείλει την Olympus M από Ελλάδα αλλά επειδή λόγω αλλαγής αντιπροσωπείας δεν την βλέπω να έρχεται - ήδη κλείνει 20+ μέρες από τη παραγγελία και δεν έχω καν ενημέρωση πότε περίπου θα έρθει - λέω να πάω σε κάτι άλλο.
Έτσι όπως τις βλέπω μου αρέσει πολύ η παραπάνω Lowepro Passport Sling.
Ως συνήθως όμως έχω 1-2 απορίες:
1) μήπως είναι "υπερβολική" για την μικρή μου mirrorless E-PL5 με τον κιτ φακό κάποια ψιλοαξεσουάρ (τριποδάκι,tubes,extra μπαταρία) και 2-3 προσωπικά αντικείμενα (κινητό,κλειδιά,πορτοφόλι κ.τ.λ.);
2) αν τελικά καταλήξουμε πως δεν είναι τόσο "κτήνος" ποιες οι βασικές διαφορές των Ι, ΙΙ και ΙΙΙ; Μέχρι τώρα από ότι έχω καταλάβει η 3 έχει θέση και για 10" tablet, ενώ η ΙΙ είναι ίδια με την Ι απλά με μια χρωματιστή γραμμή στο εξωτερικό.

έχω την ΙΙ, με την e-pl5, τον φακό του κιτ, τον 45ρη 1.8, τον 20ρη 1.7, ένα τριποδάκι στυλ γκορίλα, ακουστικά, ένα sansa clip, κάτι usb sticks, ένα fiio e18, ένα μπλοκ σημειώσεων, στυλούς, μπλοκ αποδείξεων, ένα hand sanitizer, ένα mini bluetooth speaker και δεν θυμάμαι τι άλλο.
Πολύ με βόλεψε.
Το κυριότερο είναι ότι δε φαίνεται ότι είναι φωτογραφική τσάντα και δε τραβάς την προσοχή.
Με ένα φερμουάρ που ανοίγει επεκτείνεται ακόμα παραπάνω (καμιά φορά βάζω ένα έξτρα φανελάκι μέσα για να έχω να...αλλάζω!)

Όταν τη φοράω βολεύει πολύ με το ένα χέρι να ανοίγω το φερμουάρ και να βγάζω τη μηχανή, μια χαρά είναι.

Αν θες να κουβαλάς μόνο τη μηχανή, πάρε μια μικρότερη.

Εγώ θα πάρω μια να χωράει μόνο την epl5 με τον 20ρη.
 
Μα και εγώ για μικρή πήγαινα και κατέληξα στην street αλλά μου τα χαλάει η αντιπροσωπεία.
Θα την περιμένω λίγο ακομα μια και δεν την έχω άμεση ανάγκη και το πολύ πολύ να παραγγείλω και την sling για πιο εκδρομικες εξορμήσεις με πλήρη εξαρτηση.
Απλά αν δω ότι αργεί πολύ θα ήθελα καμία πρόταση μικρή και οικονομική για καθημερινή χρήση.
 
Παρέλαβα σήμερα μετά από 1 μήνα αναμονή από Ελλαδα την Olympus Street M.
Αρκετά όμορφη στα δικά μου μάτια, μικρή, χωράει την e-pl5 με κουμπωμενο τον zuiko 14-42 και αφήνει χώρο για άλλο ένα φακό ή στην περίπτωση μου διάφορα όπως extra μπαταρια,μίνι τριποδακι, κάρτα μνήμης και ένα κινητό 5" ίσα ίσα σε ύψος ενώ στην μπροστινή θήκη μπαίνει στριμωχτα το πορτοφόλι.
Η ποιότητά κατασκευής δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, σαν μέτρια κινεζια είναι με πολύ λεπτά προστατευτικά στο τοιχωμα και με το διαχωριστικό στη μέση να είναι σταθερό μέχρι τη μέση και μετά το Velcro "τελειώνει" και το πάνω μέρος είναι φλου.
Τα φερμουάρ κινούνται στην ίδια κατηγορία και σου δίνουν την αισθηση πως θα μας αφήσουν χρόνους σύντομα.
Η δυσκολία που ανοιγοκλείνουν τα φερμουάρ σε συνδυασμό με το μικρό μέγεθος κάνουν δύσκολο το βάλε-βγάλε της μηχανης αλλά και δύσκολο να στην αρπάξουν.
Στα θετικά μου άρεσε πολύ η αίσθηση του εξωτερικού υλικου που είναι μαλακό και μάλλον θα αντέξει περισσότερο από τα φερμουάρ.
Ο ιμαντας θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος ( τον έχω σχεδόν τέρμα τεντωμένο και έχω ύψος 1.76) αλλά μοιάζει στιβαρος αν και το βάρος που καλείτε να αντέξει είναι μικρό.
Γενικά πληρώνεις περισσότερο όνομα και design παρά εργονομία και ποιότητα.
Τώρα περιμένουμε την lowepro sling που θα φτάσει σε κανένα μήνα για την πιο εκδρομικη φαση.
 
Έχουμε καμιά οικονομική πρόταση για την nikon j4 kit,μαζί με τον vr 30-110mm(όταν καταφέρω να τον βρω) φορτιστή,μπαταρίες,σε μαζεμένο μέγεθος;