Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Ευχαριστώ.
Νόμιζα πως την έβρισκες Ελλάδα με τόσα.
Η graphite είναι σε άλλη τιμή, από ότι πρόσεξα.

Απέκτησα πρόσφατα μέσω Amazon.de 2 ακόμα τσαντούλες. Την Kalahari K6 και την Tenba DNA 8 (H tenba Για λογαριασμό φίλου). Οι εντυπώσεις μου οι εξής....καταρχάς η Kalahari για την τιμή που έχει (κάτω από 25 ευρώ και με δώρο σετ καθαρισμού μηχανής/αισθητήρα αξίας 7-10 ευρώ) είναι κελεπούρι και ίσως το καλύτερο Value for money που έχω δει σε τσάντες...έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής (ύφασμα σαν καραβόπανο που δείχνει στιβαρό και γερό και όχι σαν τις λεπτές ψεύτικες υφασμάτινες επενδύσεις πολλών τσαντών). Πλήρως μεταλλικοί κρίκοι με καθόλου πλαστικό, επαρκείς χώροι για μια Mirrorles + 2-3 φακούς + αξεσουάρ, άνετη μεγάλη εξωτερική τσέπη με φερμουάρ και πολύ καλός, άνετος και ποιοτικός ιμάντας. Άνετη στην χρήση, ενισχυμένο πάτωμα σε περίπτωση που την αφήσεις κάτω να μην βραχεί και κατά την γνώμη μου όμορφος ρετρό σχεδιασμός. Για τα λεφτά της όπως είπα είναι τσάμπα πράγμα και πολύ ανώτερη κατασκευαστικά από τις πλαστικές/ψεύτικες τσάντες των Lowpro/Vanguard/Manfrotto κλπ...
http://www.amazon.de/Kalahari-95100...F8&qid=1458034227&sr=8-1&keywords=kalahari+k6

Για τη Tenba περίμενα περισσότερα σε σχέση με αυτά που έχω διαβάσει άλλα και σύμφωνα με το κόστος της....(65 ευρώ)...είναι όμορφή με μεγάλο εσωτερικό χώρο (χωράει άνετα μια mirorrless + 2-3 φακούς, αξεσουαρ κλπ)...ανοίγει από πάνω για εύκολη πρόσβαση στην μηχανή χωρίς να ανοίξεις το κάλυμμα, έξυπνος μηχανισμός κλεισίματος του καλύμματος, αρκετές extra θηκούλες, καλός ιμάντας και κάλυμμα για βροχές. Απλά η ποιότητα των υλικών/υφασμάτων είναι μέτρια (σε σχέση με την πολύ φτηνότερη Kalahari Κ6), οι κρίκοι έχουν αρκετό πλαστικό πάνω που δεν το περίμενα, συνολικά η τσάντα δεν δείχνει στιβαρή ενώ δεν έχει ενίσχυση στο κάτω μέρος για περιπτώσεις πτώσεως ή αν την ακουμπήσεις κάτω για να μην πάρει νερό μέσα. Τέλος ενώ έχει πολλές θήκες είναι σχεδόν όλες μικρές και δύσκολα χωράνε κάτι ιδιαίτερο, θα προτιμούσα να είχε μια κύρια εξωτερική μεγάλη θήκη...Συνολικά είναι συμπαθητική τσάντα άλλα χειρότερη από την πολύ φτηνότερη (κάτω από 1/3 του κόστους) kalahari k6...αν έκανε γύρω στα 40-45 ευρώ max θα την δικαιολογούσα άλλα με τιμή που ξεπερνάει τα 60 ευρώ θεωρώ ότι είναι πολλά για αυτά που προσφέρει....
http://www.amazon.de/Tenba-Messenge...=1458034881&sr=8-2-spell&keywords=tanba+dna+8

Γενικώς πάντως η Kalahari έχει φοβερό Value for money. Σχεδόν όλες οι τσάντες της είναι ποιοτικές και με γήινες τιμές, αξίζει να τους ρίξετε μια ματιά αν σας αρέσει ο κάπως ρετρό παλιομοδίτικος σχεδιασμός τους.
http://www.kalahari.de/

Last edited:
Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες. Άραγε η Καλαχάρι 6 χωρά ένα τάμπλετ 10άρι;

Παρακαλώ!!!...δεν χωράει δυστυχώς (kalahari k6)....μέχρι tablet 8 ιντσών υποπτεύομαι...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

karamela καλημέρα

η kalahari χωρά την a6000 με κιτ και τους , 55-210 , 50 & 35 ?

Δεν τα έχω όλα αυτά για να σου πω!!! χαχα. Θεωρώ ότι μάλλον χωράνε!!...αυτή την στιγμή έχω μέσα στην κύρια θήκη (και σχετικά άνετα)...olympus em10II+14-42 pankake, panasonic 25mmf1.7, olympus flash fl-600r και ένα camera strap Και χωράει άνετα άλλος ένας φακός μέτριου μεγέθους.....
Αν σκεφτείς ότι η Α6000 με τον κιτ φακό είναι κοντά στην em10II με τον κιτ φακό, το flash έχει διαστάσεις κοντά στον 55-210, ο panasonic 25mm κοντά σε διαστάσεις με τον sony 35mm και χωράει άλλος ένας φακός, θεωρώ ότι θα τα πάρει όλα άλλα με σωστή διαχείριση, απλά νομίζω ότι τερματίζεις και είσαι λίγο στριμωγμένα....αν χρειαστείς και κάτι παραπάνω (π.χ. ένα flash) θα έχεις θέμα....
Υ.Γ. Η tenba DNA 8 που ανέφερα παραπάνω είναι ένα κλικ ποιο ευρύχωρη, ίσως ένα 10%-15% ποιο μεγάλο κεντρικό χώρο, εκει θα τα πάρει άνετα και ίσως στριμώξεις και κάτι ακόμα....

Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Μεγεια οι τσαντουλες! Πολυ ωραιες τσαντουλες! Και η kalahari πολυ καλη περιπτωση, βαλε μερικες φωτο να την χαζεψουμε.

Για την tenba οντως ειναι λιγο ακριβες, εμενα μου αρεσε και η dna, αλλα οπως ειχα πει το καλο μοντελο ειναι η cooper αλλα ξεφευγει πολυ σε κοστος.

Περιμενουμε φωτο της kalahari!

Παρακαλώ!!!...δεν χωράει δυστυχώς (kalahari k6)....μέχρι tablet 8 ιντσών υποπτεύομαι...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν τα έχω όλα αυτά για να σου πω!!! χαχα. Θεωρώ ότι μάλλον χωράνε!!...αυτή την στιγμή έχω μέσα στην κύρια θήκη (και σχετικά άνετα)...olympus em10II+14-42 pankake, panasonic 25mmf1.7, olympus flash fl-600r και ένα camera strap Και χωράει άνετα άλλος ένας φακός μέτριου μεγέθους.....
Αν σκεφτείς ότι η Α6000 με τον κιτ φακό είναι κοντά στην em10II με τον κιτ φακό, το flash έχει διαστάσεις κοντά στον 55-210, ο panasonic 25mm κοντά σε διαστάσεις με τον sony 35mm και χωράει άλλος ένας φακός, θεωρώ ότι θα τα πάρει όλα άλλα με σωστή διαχείριση, απλά νομίζω ότι τερματίζεις και είσαι λίγο στριμωγμένα....αν χρειαστείς και κάτι παραπάνω (π.χ. ένα flash) θα έχεις θέμα....
Υ.Γ. Η tenba DNA 8 που ανέφερα παραπάνω είναι ένα κλικ ποιο ευρύχωρη, ίσως ένα 10%-15% ποιο μεγάλο κεντρικό χώρο, εκει θα τα πάρει άνετα και ίσως στριμώξεις και κάτι ακόμα....

ευχαριστω .. και μεγειές

Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Μεγεια οι τσαντουλες! Πολυ ωραιες τσαντουλες! Και η kalahari πολυ καλη περιπτωση, βαλε μερικες φωτο να την χαζεψουμε.

Για την tenba οντως ειναι λιγο ακριβες, εμενα μου αρεσε και η dna, αλλα οπως ειχα πει το καλο μοντελο ειναι η cooper αλλα ξεφευγει πολυ σε κοστος.

Περιμενουμε φωτο της kalahari!

Ευχαριστώ!!! Οταν πάω σπίτι και αν βρω χρόνο σήμερα θα ανεβάσω και μερικές φώτο αλλιώς από αύριο!!!
Η cooper 8 που έχεις είναι εκπληκτική και θεωρώ ότι είναι μεν τσιμπημένη άλλα αξίζει τα λεφτά της, για την dna 8 δεν θεωρώ ότι τα αξίζει, έχει κάποιες ωραίες ιδέες (έξυπνο μηχανισμό κλεισίματος και άνοιγμα από πάνω χωρίς να ανοίξεις το καπάκι) άλλα όλα τα άλλα είναι μέτρια και entry level. Δεν διαφέρει και πολύ από τσάντες των 20-40 ευρώ....αν είναι να δώσεις τα 80 ευρώ που κάνει στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερα να δώσεις άλλα 40 και να πάρεις την cooper 8!!! Και εγώ αυτήν ήθελα άλλα τα 120 ευρώ που κάνει μου έκατσαν κάπως πολλά και κατέληξα στην Kalahari k6!!!

για όποιον θέλει δερμάτινη τσάντα προτείνω ανεπιφύλακτα αυτή

http://www.amazon.co.uk/PAUL-MARIUS...F8&qid=1459279386&sr=1-3&keywords=paul+marius

μοιάζει αρκετά εμφανισιακά με την ona των 400+ δολαρίων που την είχε πάρει το μάτι μου σε ένα βιντεάκι του steve huff και είχα τρελαθεί

http://www.bhphotovideo.com/c/product/1141775-REG/ona_ona5_013lbr_brixton_antique_cognac.html

κάνει αρκετές (ως μεγάλες) παραχωρήσεις σε χρηστικότητα, αλλά από πλευράς εμφάνισης και αισθητικής για μένα δε συγκρίνεται με καμία υφασμάτινη

στα μειονεκτήματά της, το γεγονός ότι θέλει inserted pad για σωστή προστασία του εξοπλισμού - η τσάντα από μόνη της έχει dividers αλλά γενικά δε θα εμπιστευόμουν να τη χρησιμοποιήσω σκέτη, ειδικά για ακριβό εξοπλισμό

Καλησπέρα σε όλους.

Ψάχνομαι για αγορά φωτογραφικής τσάντας.

Η ανάγκη προέκυψε εκτάκτως, χρειάζεται να κάνω την αγορά άμεσα, οπότε δυστυχώς ΔΕΝ υπάρχει η πολυτέλεια (ποικιλίας και χαμηλής τιμής) για αγορά από e-shop.

Κάποια βασικά χαρακτηριστικά:
- ψάχνω για backpack
- θα φιλοξενεί 1 DSLR, 2 φακούς, 1 φλας και κανά φίλτρο
- θα ήθελα να έχει και θήκη για λαπτοπ 15''

Έχετε κάποια πρόταση σύμφωνη με τα παραπάνω, και για αγορά από φυσικό κατάστημα (Αθήνα)?

Ευχαριστώ.

Δες κάποια από την σειρά της Lowepro.
Flipside 300 AW,Flipside 400AW ,Fastpack 250 AW.
Oι δύο πρώτες 15αρι λαπτοπ δεν χωράνε,η fastpack έχει θήκη αλλά δεν την βλέπω άμεσα διαθέσιμη. Τουλάχιστον στο skroutz.

Θα ήθελα την βοήθεια σας, ψάχνω για δύο τσάντες να στεγάσω τον εξοπλισμό μου.

Μια μικρή για το μικρό σετ (GM1, 12-32, 20/1.7 και ίσως τον 45/1,8 δεν είμαι σίγουρος εάν τον θέλω συνεχεία μαζί μου) και μια νορμαλ για την EM10 με τον 12-40 Pro τον 40-150/4-5,6 και 2 prime (συνήθως 45-60). Για την μεγαλύτερη θα με ενδιεφερε κάτι στυλ messenger και τώρα κοιτάω τις Lowepro Event Messenger 100/150 και Temba DNA 8. Έχει κανείς τις δύο που αναφέρω αξίζει ο κόπος η να ψάξω αλλού

Εχω την tenba cooper 8 και ο καραμελα ειχε φερει την dna 8 για γνωστο του αν θυμαμαι καλα, ανετρεξε μερικες σελιδες πισω θα βρεις αρκετες πληροφοριες. Μπορεις να κοιταξεις και τις matin ειναι πολυ ωραιες τσαντες και ποιοτικες πχ balade 100. Κανε στο ebay ενα search εχουν και επισημο site κ μπορεις να τις δεις κ στο yt.

Στάλθηκε από το SM-N910C μου

Μιας και οι LowePro messenger 100/150 και Tenba DNA 8 δεν βρέθηκαν πουθενά ετοιμοπαράδοτες στράφηκα τελικά στην λύση της μεγαλύτερης Tenba DNA 11 η οποία εξωτερικά τουλάχιστον δεν είναι και πολύ μεγαλύτερη αλλά είναι αρκετά ποιο φαρδιά και αυτό κάνει την διαφορά.

Με λίγο προσοχή στην διαταξη κατάφερα και χώρεσα μέσα τα εξής: 2 μηχανές Olumpus EM10 κ' Panasonic G5, 7 φακούς Olympus 12-40 Pro - 40-150/4-5.6 - 25/1.8 - 45/1.8 - Panasonic 20/1.7 Sigma 60/2.8 και τέλος Helios 44-4, extension macro rings, Nissin i40 flash, 3 εξτρα μπαταριες για της μηχανες, 3 εξτρα σετ μπαταριες για το φλας, οι 2 φορτηστες των μηχανων μερικα κοκοκοψια στις μπροστινες θηκες, το ωραιο της υποθεσης είναι πως με το πανω φερμουαρ ειχα αμεση χρηση των μηχανων (με τον 12-40 στην μια και των 45ρι στην άλλη) και 2 φακων (25ρι και 60ρι) πράγμα που ανέβαζε την χρηστικότητα της.

Καμια προταση για τσαντα για μια gopro, μαζι με τριποδο κανα 3-4 mounts, εξτρα μπαταρια κλπ?

Τσάντα από καμβά σε amazon lightning deal στα 22 ευρώ:
https://www.amazon.de/gp/product/B00K7SDMLO

61Ow7yoyBTL._SL1000_.jpg