Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Μπορεί να επηρεάστηκα υποσυνειδήτως, πού ξέρεις, και γι' αυτό να παρήγγειλα μία Billingham. Περίμένω την 335. Αρκούντως μεγάλη μου φάνηκε.

Με γεία Τάσο! πόσο την χτύπησες τελικά?
ΥΓ. Τον πήρα τελικά τον αντάπτορα περιμένω να μου έρθει...

Re: Απάντηση: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Ψάχνοντας βρήκα την tamrac model 558 γνωρίζει κανείς αν υπάρχουν Ελλάδα και τι λένε από ποιότητα κατασκευής.
http://www.tamrac.com/5588.htm

Δες εδώ φίλε. Εχει reviews χρηστών για παρα πολλές τσάντες. Το κακό είναι ότι μάλλον οι Tamrac δεν υπάρχουν στην Ελλάδα - θα τις βρεις όμως φτηνά στη Γερμανία. Στο http://www.technikdirekt.de έχει αρκετές και στέλνουν Ελλάδα με 22.

Φιλικά,

Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Δεν πιστεύω οτι υπάρχει η έννοια "ιδανική τσάντα".
Άν υπήρχε θα έπρεπε να ήταν μικρή και ελαφριά για να την έχουμε πάντα μαζί μας,
με μεγάλη χωρητικότητα για να έχουμε ότι χρειαζόμαστε,
με είδική επένδυση για να αντέχει σε πτώσεις και χτυπήματα,
να είναι όμως και μαλακιά για να μήν μας ενοχλεί όταν την κρατάμε/φοράμε
να είναι κομψή και να μήν φωνάζει οτι είναι φωτογραφική
να κλείνει με προστασία ώστε να μήν μας κλέψουν αλλά να ανοίγει εύκολα όταν θέλουμε να βγάλουμε την μηχανή,
να φοριέται στην πλάτη, στο πλάι, μπροστά, και με ροδάκια για το αεροδρόμιο,
να είναι 100% αδιάβροχη
και να κοστίζει 50Ε... :guitarist:

Μέχρι τότε αποκτούμε τσάντες που είναι καλές για συγκεκριμένη χρήση η καθεμία. Μία για μεταφορά, μία για περπάτημα, για casual βόλτα κλπ...
Οπότε αντί να ψάχνουμε συνεχώς για καλύτερη all around τσάντα, ίσως να διαλέγουμε μία που να κάνει πολύ καλά ένα πράγμα και να την χρησιμοποιούμε για αυτό. Εκεί τείνω να καταλήξω τέλος πάντων....:BDGBDGB53::BDGBDGB53:

Η ιδανική τσάντα είναι ιδανική ανάλογα με της ανάγκες μας.
Θα τα ξαναγράψω.
Τώρα κουβαλάω μαζί μου 2 τσάντες (1 Foto, 1 laptop).
Θέλω μια για όλα να υπάρχει στο αυτοκίνητο η ξενοδοχείο.
Όταν κάνω βόλτα η πεζοπορία έχω μικρότερες τσάντες.

@ udt71: "μικρή" η Vertex300 :BXVZCBXZ6:
Μην είσαι κανένας ...Καρέλιν? Ήδη η 200 που έχω μου φαίνεται γομάρι!

Για τη θέση του λαπτοπ ήδη έγραψα. Ότι το θεωρώ καλύτερα προστατευμένο από το να είναι μεταξύ πλάτης και 5-6 κιλών εξοπλισμού που θα το συμπιέζουν.

Η Cullmann που έχω χωράει οριακά τα φωτογραφικά μου.
Αν προσθέσω laptop, φορτιστή, κάρτα τηλεόρασης, mouse, καλώδια κλπ.
+ ότι σκοπεύω να αγοράσω EF 16-35 F2.8, 580 EX II.
Έχω ήδη 5 τσάντες αλλά ψάχνω για μια τσάντα που να με καλύπτει αν και είμαι σίγουρος ότι σε ένα χρόνο πάλι στο ψάξιμο θα είμαι.
Έχει κανείς εμπειρία από τσάντες Tamrac?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Δες εδώ φίλε. Εχει reviews χρηστών για παρα πολλές τσάντες. Το κακό είναι ότι μάλλον οι Tamrac δεν υπάρχουν στην Ελλάδα - θα τις βρεις όμως φτηνά στη Γερμανία. Στο http://www.technikdirekt.de έχει αρκετές και στέλνουν Ελλάδα με 22.

Φιλικά,

Ευχαριστώ τώρα το είδα.
Δυστυχώς το technikdirekt είναι ακριβό στις τσάντες.
Της έχω βρει στο e-bay.de σε καλές τιμές.

Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Σε καταλαβαίνω! Στο ίδιο σημείο νομίζω είναι όλοι που ο εξοπλισμός τους υπερβαίνει το ένα σώμα και δυό φακοί. Σιγά σιγά θες όλο και μεγαλύτερες τσάντες απλά για να χωράνε όλα για μετακινήσεις μεγάλες. Η τσάντα της βόλτας θεωρώ οτι είναι το πιό εύκολο να βρεθει.
Εγω να δώ τι θα κάνω που έχω αρχίσει και γίνομαι send με την αγορά φακών... Μόλις χτύπησα έναν MC Pentax M 28mm f2.8 μόλις 17λίρες. Και περιμένω τον άγνωστο palinar 35mm να δούμε τί ψάρια πιάνει... Και ενώ μέχρι τα χριστούγεννα θα έχω πάρει και τον mir 20mm.

Να με θυμηθήτε σε λίγο καιρό θα βάζω λινκ σε αυτό το θέμα για μπαούλα... :flipout::flipout::flipout:

Καλά, ότι δεν είναι δυνατόν να κουβαλάμε όλον τον εξοπλισμό μας, είναι δεδομένο.

Αλλά ένα κιτ, το οποίο θα περιέχει για παράδειγμα έως 3 ζουμ και 2 σταθερούς, δεν είναι υπερβολικό να θέλουμε να κουβαλάμε μαζί μας, νομίζω.

Καλά, ότι δεν είναι δυνατόν να κουβαλάμε όλον τον εξοπλισμό μας, είναι δεδομένο.

Αλλά ένα κιτ, το οποίο θα περιέχει για παράδειγμα έως 3 ζουμ και 2 σταθερούς, δεν είναι υπερβολικό να θέλουμε να κουβαλάμε μαζί μας, νομίζω.
Μιά ερώτηση πάνω σε αυτό:Σε μιά εξόρμηση με την οικογένεια στη θάλασσα ή κάπου αλλού, που οι φωτογραφίες μας θα είναι σε μεγάλο βαθμό πορτέτα ή τοπία ή πορτέτα μέσα σε τοπία, τι να τους κάνω τους 5 φακούς;Ένας καλός αρκεί.

Βέβαια, όταν ξεκινάς μόνος, με αποκλειστικό σκοπό τη φωτογράφιση, ίσως δεν ξέρεις τι θα προκύψει.Με αυτό το σκεπτικό, να πάρω 2-3 φακούς.Αλλά και πάλι, συνήθως ξέρουμε τι πάμε να φωτογραφίσουμε...

Μήπως είναι θέμα ψυχολογίας;Έχω αυτούς τους φακούς-άρα θα βγάλω οτιδήποτε προκύψει;

Ακόμη και για την περίπτωση που λες, το πλήρες κιτ σου θα πρέπει να έχει έναν ευρυγώνιο ζουμ, έναν στανταρ ζουμ και έναν τελε ζουμ. Φυσικά αντ' αυτών μπορείς να πάρεις έναν all-around ζουμ, αλλά φυσικά αυτό είναι συμβιβασμός, και ως προς το εύρος, αλλά και ως προς την ποιότητα.
Και βέβαια ακόμη και το παραπάνω κιτ δεν μπορεί να τα καλύψει όλα-όλα.
Θα του λείπει το πολύ μακρύ τελε-ζουμ, θα του λείπει το μάκρο, θα του λείπει ο πολύ γρήγορος σταθερός.

Η μικρή μου τσάντα δυστυχώς δεν επαρκεί για το παραπάνω σετ, χωράει -όχι δίχως κάποιο ζόρι- τον ευρυγώνιο και τον στανταρ ζουμ (τον τελε-ζουμ τον παίρνει, αλλά όχι φορεμένο, πράγμα άβολο). Φυσικά και έτσι μπορούν να βγουν τα περισσότερα θέματα, εάν κάνουμε παραχώρηση στο τελε.

Εμένα πιο πολύ μου παίρνει να αποφασίσω αν θα τραβήξω με φίλμ η ψηφιακα παρά τον φακό που θα πάρω. Όπως λες. Συνήθως ξέρουμε τί θα χρειαστούμε.

Τάσο, μιλάμε για μια απλή εκδρομή,τι να το κάνω το macro;Αν βγω γι αυτό

το λόγο, θα βγω μόνος για να ανακαλύψω αυτά που θέλω να βγάλω.Αν έχω

μαζί μου όλη την οικογένεια, δύσκολο να δράσω όπως θέλω.

Αν φωτογραφίζω μια σχολική εκδήλωση, δεν βλέπω τη χρησιμότητα των

διάφορων zoom.Ένας, και ας υποχωρήσω στην ποιότητα.Στο κάτω κάτω με

έναν ποιοτικό σταθερής εστίασης κάνω τη δουλειά μου άνετα.

Ένιγουέει, κάθε περίπτωση έχει και το φακό της, απλά προτιμώ, ειδικά σε

εκδρομές με τα παιδιά να είμαι περισσότερη ώρα μαζί τους...

Όταν βγάινω μόνος μου , τότε το πράγμα αλλάζει...

Last edited:
Να ρωτήσω και εγώ μια πρόταση για καλή τσαντουλα. Ο τρέχον εξοπλισμος ειναι μετριος

-- 1 μικρο σωμα (nikon d60)
-- 2 φακοι (ενας 18-55 κιτ και ενας 50άρης σταθερός)
-- 1 φλας SB-400

Στο πλανο ειναι επισης ενας φωτεινος 24-70 και ενας τηλεφακος 70-200 (ή 300)

Καποια πρόταση για τσάντα ωμου (οχι backpack) που να χωράει αυτά με την προοπτική ενος μεγαλύτερου σώματος στο μελλον + τα γνωστά εξτρα (μπαταριες, φιλτρα) + 1 ακομα φακό ;

Μεταξυ των

Lowepro Slingshot 300AW
Lowepro Nova 5
Lowepro Fastpak 350

τι θα προτεινατε; (η κατι αλλο)

Να ρωτήσω και εγώ μια πρόταση για καλή τσαντουλα. Ο τρέχον εξοπλισμος ειναι μετριος

-- 1 μικρο σωμα (nikon d60)
-- 2 φακοι (ενας 18-55 κιτ και ενας 50άρης σταθερός)
-- 1 φλας SB-400

Στο πλανο ειναι επισης ενας φωτεινος 24-70 και ενας τηλεφακος 70-200 (ή 300)

Καποια πρόταση για τσάντα ωμου (οχι backpack) που να χωράει αυτά με την προοπτική ενος μεγαλύτερου σώματος στο μελλον + τα γνωστά εξτρα (μπαταριες, φιλτρα) + 1 ακομα φακό ;

Μεταξυ των

Lowepro Slingshot 300AW
Lowepro Nova 5
Lowepro Fastpak 350

τι θα προτεινατε; (η κατι αλλο)

Η nova 5 θα σου πέσει μεγάλη, χωράει περισσότερα από όσα νομίζεις (2 σώματα πάνω κάτω και 6 φακούς). Η 3 και η 4 είναι καλύτερες περιπτώσεις. Εγώ με τις ίδιες ανάγκες θα δω τη Nova 4 και τη Rezzo 180. Επίσης η 300 είναι μεγάλη. Η 200 φαίνεται πιο φυσιολογική.

Τελικά αποφάσισα να πάω σε Tamrac model 5588 Expedition 8X.
Φαίνεται αρκετά ποιοτική τσάντα.
Θα την αγοράσω από ΗΠΑ ελπίζω να πάω εκεί σύντομα για δουλειά.

(Έχει ακούσει κανείς αν θα βγει καινούργιος EF 24-70 F/2.8 IS.)

Last edited:
επειδη εχω μια αδυναμια στις τσαντες (και στην αλλαγη τους) θα καθησω συντομα να κανω ενα review για ολες τις τσαντες που εχω.

εχω περ καμια δεκαρια naneu pro. (μου τις εστειλε η εταιρεια απο Αμερικη με σκοπο να κανουμε δουλεια αλλα δεν εχω ασχοληθει ακομα σοβαρα). Η θα πρεπει να ασχοληθω 'η να τις πουλησω.http://www.naneupro.com/

επισης μια national geographic ωμου

3 lowepro (sling 200, Rolling CompuTrekker AW, και την νεα Inverse 200 AW)

και προσφατως μια thinktank rotation 360 + modular set
http://www.thinktankphoto.com/

Eν συντομια θα πω οτι η thinktank ειναι μια κατηγορια επανω απο τις υπολοιπες απο αποψη ποιοτητας. Μονο τα μεταλλικα zippers συνδυασμενα με σχοινι να δειτε σε συγκριση με τα κορδονακια της lowepro θα καταλαβετε.

Αυτες υπαρχουν και στην Ελλαδα. Νομιζω ο Σταυρινακης τις εχει (πισω απο το adorama στο κεντρο).

Νομιζω ο Γιωργος εψαχνε για μια ωμου. Τσεκαρε τις urban disguise. Βαζεις και μακρυ φακο και σωματα στις εξωτερικες τσεπες.

Θα επανελθω με review συντομα.

Να επανέλθεις γενικότερα! χεχε Καιρό έχουμε να σε δούμε η μάλλον να σε διαβάσουμε! Ελπίζω η απουσία σου να ήταν λόφω φόρτου εργασίας και όχι τπτ σοβαρό. Αν και το καλύτερο θα ήταν λόγω ταξιδίου, να περιμέναμε καιαμιά εξοτική φωτογραφία.... :p :p :p

Να επανέλθεις γενικότερα! χεχε Καιρό έχουμε να σε δούμε η μάλλον να σε διαβάσουμε! Ελπίζω η απουσία σου να ήταν λόφω φόρτου εργασίας και όχι τπτ σοβαρό. Αν και το καλύτερο θα ήταν λόγω ταξιδίου, να περιμέναμε καιαμιά εξοτική φωτογραφία.... :p :p :p

Δυστυχως Αλεξ το ταξιδι αναβληθηκε λογω δουλειας. Διατηρουμε ομως την αισιοδοξια μας για το επομενο:2thumb22sup:

Παρατηρησα την ανοδικη σου πορεια (αν και απων). :a0210: keep going!

Ας πάμε και πάλι από την αρχή.

Η σωστή τσάντα για τη μεταφορά του εξοπλισμού μας είναι μεγάλη υπόθεση. Αφορά την ασφάλεια, όσο και την άνεση στη μεταφορά. Επίσης βοηθά ή όχι στην εναλλαγή φακών κατά την κίνηση, ή σε αναγκάζει να ξεφορτώσεις. Έ, μετά από καμιά 20αριά κατεβάσματα αρχίζεις και βαριέσαι, έτσι δεν είναι;

Η πρώτη σοβαρή τσάντα που είχα ήταν μια ώμου η Lowepro Nova 3. Μια τσάντα μικρή, τετραγωνισμένη, εξαιρετική για να χωρά 2 σώματα μικρών-μεσαίων διαστάσεων, 2-3 φακούς (μεσαίων διαστάσεων) κι ένα φλας, ή λιγότερα φωτογραφικά και ένα μπουκάλι νερό, α, κι ένα φορτιστή μπαταρία, φίλτρα, κλπ.

Την οποία Nova 3 την πούλησα για να πάρω την Lowepro Computrekker, μια μεγάλη τσάντα πλάτης που χωρά τα πάντα, κάνει τα πάντα, αλλά είναι δυσκίνητη, ίσως όχι τόσο όσο η Vertex 200 του Τάσου, αλλά κάπου εκεί.

Για μικρές μετακινήσεις χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα μια NIKON ώμου, η οποία μάλλον είναι φασόν TAMRAC. Την οποία θεωρούσα και θεωρώ μετριότατη έως κακή τσάντα. Γιατί; Δεν είναι βαθιά, δεν έχει εσωτερικό φερμουάρ, και επίσης έχει 2 κλιπς μπροστά, που αφήνουν μεγάλο (μα πολύ μεγάλο άνοιγμα) με αποτέλεσμα πάντα να κινδυνεύεις να χάσεις κάτι.

Με την πρόσφατη αλλαγή στον εξοπλισμό (NIKON D700, NIKKOR AFS 28-70 2.8, NIKKOR AFS 80-200 2.8, και επιπλέον ο NIKKOR 17-35 2.8 που παραμένει σε χρήση) η χρήση της συγκεκριμένης τσάντας έφθασε στα όρια του γελοίου κι έτσι προχώρησα σε έρευνα αγοράς.

Εδώ βλέπετε την NIKON και το πρόβλημα που υπάρχει με τη χωρητικότητα, κυρίως σε ύψος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η απόσταση ανάμεσα στα κλιπς, όπως φαίνεται στις δυο φωτογραφίες, που μπορεί να γίνει κι επικίνδυνο, αν την πιάνεις από το χερούλι, κι όχι από το λουρί.

Attachments

• DSCF0611_1.jpg
    DSCF0611_1.jpg
    93.3 KB · Views: 66
  • DSCF0608_1.jpg
    DSCF0608_1.jpg
    93.3 KB · Views: 64
  • DSCF0610_1.jpg
    DSCF0610_1.jpg
    117.9 KB · Views: 66
  • DSCF0607_1.jpg
    DSCF0607_1.jpg