Προτάσεις για Ηχεία House/Dance

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για Ηχεία House/Dance

Option 2!!

Το να ακούσω τα ηχεία προφανώς θα πρέπει να πάω και με κάποιο αντιπροσωπευτικό δείγμα της μουσικής. Από την άλλη θα πρέπει να τα πετύχω κάπου στημένα για να τα ακούσω. Ουφ, μάλλον τελικά το πιο δύσκολο θα είναι αυτό γιατί μπαίνοντας σε ένα κατάστημα θα αρχίσουν..."και γιατί θέλεις να ακούσεις αυτά που έχεις σημειωμένα και όχι αυτά εδώ που τα έχουμε και στημένα και είναι καλύτερα"? Άσε που στην Κατερίνη μάλλον αδύνατο να τα βρω και να τα ακούσω. Από την άλλη αναρωτιέμαι αν θα καταλάβω εγώ διαφορά (που είμαι και άσχετος) μεταξύ των ηχείων αν ακούσω το ένα σήμερα και το άλλο μετά από μερικές μέρες. Το πιο πιθανό είναι να εντυπωσιαστώ με το πρώτο που θα ακούσω καθότι η μέχρι τώρα εμπειρία είναι όπως είπα από creative.

Ευχαριστώ για όλες της υποδείξεις. Μέχρι τώρα λοιπόν οι προτάσεις συνοψίζονται στις παρακάτω για διάφορούς λόγους (με σειρά κόστους):

mission m34i ~490 EUR
tannoy Mercury f4 ~ 500EUR
TANNOY FUSION 4 ~523EUR
MORDAUNT SHORT 906 ~564EUR
Klipsch RF-52 ~620EUR
TANNOY SENSYS 2 ~632EUR

φιλε μου μια διευκρινηση: το Tannoy Fusion 4 κ το Tannoy Mercury F4 ειναι το ιδιο ηχειο.

Ω ναι, ακόμα και άσχετος θα καταλάβεις τη διαφορά. Θυμάμαι είχα πάει με μια φιλενάδα μου παλιά και παρότι ήταν η πρώτη φορά που έκανε ακρόαση κατάλαβε εύκολα τις διαφορές ανάμεσα σε ενισχυτές Rotel, Luxman και Nad. Απλά μην διαλέξεις το πιο εντυπωσιακό, η πρώτη εντύπωση είναι κακός σύμβουλος!

Παντως μη τα αποριπτεις ασυζητητη τα koda φιλε.. Ακουσε τα κ κεινα.. Και αυτο να θυμασαι! Μην εντυπωσιαζεσαι με την πρωτη γιατι θα την πατησεις!

Παντως μη τα αποριπτεις ασυζητητη τα koda φιλε.. Ακουσε τα κ κεινα.. Και αυτο να θυμασαι! Μην εντυπωσιαζεσαι με την πρωτη γιατι θα την πατησεις!

Ναι Sifi, έχεις δίκιο. Δεν βλάπτει να τα ακούσω και αυτά.

Koda SL-800F ~ 232
mission m34i ~490 EUR
tannoy Mercury f4 ~ 500EUR
MORDAUNT SHORT 906 ~564EUR
Klipsch RF-52 ~620EUR
TANNOY SENSYS 2 ~632EUR

Θεσσαλονίκη:
-Media markt δεν είχε κανένα από τη λιστα
-κωτσοβολος κανένα ηχειο hifi
-electro world: τα ηχεία δεν μπορείτε να τα ακούσετε!! (δεν είναι συνδεδεμένα)
Συνεχίζουμε...

Μα είναι δυνατόν να μην υπάρχει ένα καλό χάι-φάι μαγαζί σε ολόκληρη τη θεσσαλονίκη που να έχει τέτοιες μάρκες ευρείας κατανάλωσης;

Απάντηση: Re: Προτάσεις για Ηχεία House/Dance

Θεσσαλονίκη:
-Media markt δεν είχε κανένα από τη λιστα

Η media markt παλιότερα (είμαι, ως γνωστόν, μετανάστης) έφερνε αξιόλογες εταιρίες όπως Dali, Heco, και ενισχυτικά της Arcam. Αν πήγες, δεν μπορεί, κάτι θα βρήκες (στην κατηγορία τιμής έστω που σε ενδιαφέρει) να ακούσεις.

-κωτσοβολος κανένα ηχειο hifi
Αυτή νομίζω είναι και η εταιρία που ανέκαθεν αντιπροσώπευε (κηh, όπως λέμε...nad).
Δεν ξέρω όμως πάλι... Μόνο αυτοκινήτου είχε τύχει να ψωνίσω.

-electro world: τα ηχεία δεν μπορείτε να τα ακούσετε!! (δεν είναι συνδεδεμένα)
:SFGSFGSF: :flipout:
Αμ πώς φίλε μου, άντε-άντε; Οι συνδέσεις αυτές γίνονται αυστηρά και μόνο από εξειδικευμένους επιστήμονες!

Συνεχίζουμε...
Ε ναι... εννοείται...

(Καλά, εκθέσεις και αντιπροσώπους δεν έχει εκεί; )

Re: Απάντηση: Προτάσεις για Ηχεία House/Dance

Φαντάζομαι ότι δεν θες να ξεφύγεις (οικονομικά)...

http://www.chord.co.uk/chordweb/chord_carnival_silverscreen_speaker_cable.htm

http://www.qed.co.uk/175/gb/product/speaker_cables/silver_anniversary.htm

http://www.best-buy.gr/showprod.php?aa=1619 (Supra Rondo)

Tα qed δεν τα έχω χρησιμοποιήσει (λόγω καλής φήμης τα ανέφερα), τα άλλα δυο ναι... και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος.
Σου συστήνω πάντως να μην ασχοληθείς άμεσα με αυτά. Βρες τα ηχεία και όσοι από τους εκλεκτούς συμφορουμίτες γνωρίζουν το "χαρακτήρα" τους, θα σου πουν ποιά καλώδια ταιριάζουν καλύτερα...

Τελικά δεν μπορούσα να περιμένω και παράγγειλα τον καινούργιο ONKYO 508 (130 W/Ch at 6 Ohms, 1 kHz, 1 Channel Driven, IEC). Όμως επειδή πρέπει να κάνω την εγκατάσταση των καλωδίων (το σπίτι είναι σε κατάσταση ανακαίνισης και πρέπει να κλείνουν οι δουλείες) θέλω να παραγγείλω και καμιά 40αριά μέτρα καλώδιο για όλες τις ηχητικές εγκαταστάσεις. Χρειάζομαι καλώδιο των 1.5mm ή 2.5? Ή δεν έχει τόση σημασία?

Και ναι, νομίζω ότι η οικονομική λύση είναι η προτιμότερη απλά να είναι άσπρο κατά προτίμηση :-D

Last edited:
Κοιτα στην κατηγορια συστηματος που κινησαι κ γενικα και για ακομα δυο σκαλια παραπανω, μη πας σε ακριβα καλωδια, αλλα ουτε κ σε καλωδια της πεινας οπως το κλασικο μαυρο-κοκκινο.Προτημησε 2.5αρι σιγουροτατα! Οχι 1.5! Μη σου πω 4αρι(4-5e το μετρο).. Καλα ειναι να ναι ofc καλωδιο και αν βρεις ακομα καλυτερα βαλε κσλωδιο με διπλη μονωση, πχ οπως ειναι τα ηλεκτρολογικα στις μπαλαντεζες που χουν κ ο καθε αγωγος μονωση αλλα κ ολλα μαζι τυλιγμενα με εξτρα pvc. Αυτο βοηθαει πολυ στην υγρασια...
Αν θες να ριξεις λιγακι κοστος βαλε φτηνο καλωδιο το πολυ πολυ στα surround, αλλα στα L-R να ναι χοντρο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για Ηχεία House/Dance

Τελικά δεν μπορούσα να περιμένω και παράγγειλα τον καινούργιο ONKYO 508 (130 W/Ch at 6 Ohms, 1 kHz, 1 Channel Driven, IEC). Όμως επειδή πρέπει να κάνω την εγκατάσταση των καλωδίων (το σπίτι είναι σε κατάσταση ανακαίνισης και πρέπει να κλείνουν οι δουλείες) θέλω να παραγγείλω και καμιά 40αριά μέτρα καλώδιο για όλες τις ηχητικές εγκαταστάσεις.

Καλορίζικος φίλε! Δεν κατέχω από πολυκάναλους για να εκφέρω άποψη... Εύχομαι όμως το πιο ουσιώδες, να είναι δηλ ο καλύτερος για σένα.

Χρειάζομαι καλώδιο των 1.5mm ή 2.5? Ή δεν έχει τόση σημασία?
Και ναι, νομίζω ότι η οικονομική λύση είναι η προτιμότερη απλά να είναι άσπρο κατά προτίμηση :-D

Πιστεύω πως σε γενικές γραμμές όσο μεγαλύτερη η διάμετρος τόσο το καλύτερο. Το supra είναι 2.5άρι, το Chord νομίζω μεγαλύτερο (4mm). Προσωπικά θα επέλεγα Chord, κι αν μπορούσα θα πήγαινα και σε μεγαλύτερη σειρά για τα μπροστινά ηχεία (πχ Chord Rumour).
Chord και Qed είναι άσπρα. Τα Supra ice blue (και μαύρα, αν θυμάμαι καλά).

Αντιπρόσωπος Chord: http://www.audioevolution.gr/products.asp?main_id=29&Sub_id=28

τι αποστασεις θα χεις περιπου? τα LCR και τα surround...εστω περιπου..γενικα εχεις προβληματα υγρασιας?

τα πίσω θα χρειαστούν περίπου 15μ το καθένα (κάνει βόλτα στον τοίχο) τα μπροστινά θα είναι σχεδον δίπλα από τον ενισχυτή.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο? Στην φωτογραφία αυτή ο ενισχυτής έχει πίσω άλλη είσοδο για τα μπροστινά ηχεία του δικάναλου ήχου και άλλη είσοδο για τα μπροστινά ηχεία του 5.1 ή 7.1?

αυτο που λεει zone 2 ειναι για να βαλεις ενα 2ο ζευγαρακι ηχεια πχ σε αλλο δωματιο..εσυ κανονικα στα L-R θα βαλεις.
κοιτα αμα ειναι 15 μετρα φιλε, αν και τα surround δε τρεχει κ τιποτα να μην εχουν κ τοσο καλο καλωδιο, λογω αποστασης θα σου λεγα να βαλεις 2.5αρι..οχι 1.5 , εστω και για ποιοτικοτερη μελλοντικη χρηση...και στα 3 μπροστινα βαλε 4αρι και εισαι μια χαρα!
να ενα αξιολογο 4αρι http://www.best-buy.gr/showprod.php?aa=1615
και ενα αξιολογο 2.5αρι http://www.best-buy.gr/showprod.php?aa=1614..
Νομιζω οτι θα σε καλυψουν απολυτα...Μη πας σε ακριβοτερα καλωδια φιλε.Τζαμπα λεφτα θα δωσεις.. προτημησε να παρεις κανα καλουτσικο interconect, πχ κανα καλουτσικο rca με καμια 25αρια ευρω (εχω κατι oelbach αξιοπρεπεστατα!) και κανα καλουτσικο Hdmi..

Last edited:

...κοιτα αμα ειναι 15 μετρα φιλε, αν και τα surround δε τρεχει κ τιποτα να μην εχουν κ τοσο καλο καλωδιο, λογω αποστασης θα σου λεγα να βαλεις 2.5αρι..οχι 1.5 , εστω και για ποιοτικοτερη μελλοντικη χρηση...και στα 3 μπροστινα βαλε 4αρι και εισαι μια χαρα!
να ενα αξιολογο 4αρι http://www.best-buy.gr/showprod.php?aa=1615
και ενα αξιολογο 2.5αρι http://www.best-buy.gr/showprod.php?aa=1614..
Νομιζω οτι θα σε καλυψουν απολυτα...Μη πας σε ακριβοτερα καλωδια φιλε.Τζαμπα λεφτα θα δωσεις.. προτημησε να παρεις κανα καλουτσικο interconect, πχ κανα καλουτσικο rca με καμια 25αρια ευρω...

Θα συμφωνήσω με τον Σίφη. 2.5άρι...
Και οι επιλογές ΟΚ (Supra), αν και τo Chord (silverscreen) στην ίδια τιμή περίπου παίζει (5-6£). Το rumour είναι λίγο πιο "αλμυρό" (11-12£). Το χρησιμοποιώ ο ίδιος (Rumour) και δύσκολα θα το αλλάξω...
Άν τα πάρεις από τον Αντώνη όλα μαζί πακέτο στείλε μου ένα pm πριν. Επίσης θα χτυπήσεις interconnect Chord Crimson (30 ευρά) που δεν νομίζω να υπάρχει άλλο τόσο καλό σε αυτά τα χρήματα.
Διαφορετικά "καθάρισέ" τα όλα από τον Ηλία. Μια χαρά είναι τα Supra.

(εχω κατι oelbach αξιοπρεπεστατα!)

Κάνε μας τη χάρη παλιογερμαναρά :ADFADF1:!!!
Άκου oelbach!!!

(καλά είναι! πλάκα κάνω...)

Ε ναι σε αυτη την κατηγορια ολα σχετικα καλα ειναι πιστευω.. Τα oelbach που χω με ενθουσιαζει το ποσο σφιχτα μπαινουν στα rca του ενυσχητη μου! Μιλαμε για πολυ σφιχτα, κ μ αρεσει αυτο γιατι θα κανει καλη επαφη σιγουρα..

Ε ναι σε αυτη την κατηγορια ολα σχετικα καλα ειναι πιστευω..
Μην τό 'χεις σίγουρο Σίφη... Έχω πάρει και "μάπα" με 30 ευρώ (δεν λέω τι..)
Τα oelbach είναι καλά παντως...

Τα Supra ice blue (και μαύρα, αν θυμάμαι καλά)
*διόρθωση*
Στο Supra Rondo αναφερόμουν...