Προτάσεις για καλώδιο Ethernet cat7 η cat8

Ολα αυτά μπορεί να γίνουν με όργανα μέτρησης.

Έτσι λέει η θεωρία. Στην πράξη ούτε το Audio Precision των 30.000€ δεν μπορεί να σου πει αν παίζει καλά το dac που έχει απέναντί του.

Και σίγουρα δεν μπορεί να σου πει αν ένα dac παίζει καλύτερα από ένα άλλο dac.

Αυτό που μπορεί να σου πει είναι αν ένα dac είναι πραγματικά κακή σχεδίαση ή έχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα, μέχρι εκεί.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι τα dac χρησιμοποιούν κυκλώματα για να διορθώσουν το jitter.
Το γνωρίζουν το πρόβλημα οι κατασκευαστές θέλω να πω, δεν είναι κανένα μυστικό.
Θεωρούμε δηλαδή ότι όλα τα dac έχουν πιάσει ταβάνι στο θέμα διόρθωσης των προβλημάτων και μόνο τα καλώδια ethernet μπορούν να δώσουν την λύση;

Οι κατασκευαστές dac λένε ότι καταπολεμούν το jitter εδώ και πάνω από 15 χρόνια.

Παρόλα αυτά, κάθε νέα γενιά παίζει καλύτερα από την προηγούμενη και έχει να κάνει και με αυτό.

Αλλά ειδικά σχετικά με τον θόρυβο, αν αυτός φτάσει να μπει στο dac τσιπάκι (με οποιονδήποτε τρόπο) το παιχνίδι έχει χαθεί. Η ζημιά θα γίνει.

• Like
Reactions: superfly
Νομίζω είναι εύκολο να γίνει ένα double blind test όπου ένα από τα Α/B θα είναι η αναπαραγωγή από μια τυπική δικτυακή αλυσίδα και το άλλο θα είναι αναπαραγωγή από USB stick συνδεδεμένο απ' ευθείας στη μονάδα αναπαραγωγής. Όταν γίνεται αναπαραγωγή από το USB το lan καλώδιο θα αποσυνδέεται από την μονάδα αναπαραγωγής. Αν οι ακροατές αναγνωρίσουν με συνέπεια και επανάληψη ποιο είναι ποιο, τότε μπορούμε μετά να δοκιμάσουμε και μία "optimized" δικτυακή αλυσίδα.

Απεφάσισα τι θα πάρω.Ενα οκταμετρο του σχοινιού και του παλουκιου ως το switch(40+ ευρώ)και ύστερα το Neotech neet-1008 ως το T8.Το θεωρώ ευκαιρία αν αναλογιστω πως περιεχει το καλύτερο ασήμι παγκοσμίως.

Απεφάσισα τι θα πάρω.Ένα οκτάμετρο του σχοινιού και του παλουκιού ως το switch(40+ ευρώ)και ύστερα το Neotech neet-1008 ως το T8.Το θεωρώ ευκαιρία αν αναλογιστώ πως περιείχε το καλύτερο ασήμι παγκοσμίως.
Το 1008 είναι απίστευτο καλώδιο..
Θα βάλεις Switch τελικά;
Τι θα βάλεις πριν από αυτό; (Εννοώ καλώδιο του σχοινιού και του παλουκιου)

Θα βάλεις Switch τελικά;
Τι θα βάλεις πριν από αυτό; (Εννοώ καλώδιο του σχοινιού και του παλουκιου)
Θα ξηλώσω ενα από τον φράχτη ισα-ισα να σταθεί.
Όσο για το switch απεφάσισα μόνο για την τιμή προς το παρόν και όχι για το μοντέλο.
Γνωρίζω από δύο γνωστούς πως το 1008 χρειάζεται "στρώσιμο" 300 ώρες.Ο ένας ο οποίος το αγόρασε καινουριο,απελπίστηκε στην αρχή και το έβαλε αγγελία.Ευτυχως,πείστηκε ώστε να κάνει υπομονή και ανταμείφθηκε.

Απεφάσισα τι θα πάρω.Ένα οκτάμετρο του σχοινιού και του παλουκιού ως το switch(40+ ευρώ)και ύστερα το Neotech neet-1008 ως το T8.Το θεωρώ ευκαιρία αν αναλογιστεί πως περιείχε το καλύτερο ασήμι παγκοσμίως.
Θα βάλεις Switch τελικά;
Τι θα βάλεις πριν από αυτό; (Εννοώ καλώδιο του σχοινιού και του παλουκιού)
Θα ξηλώσω ένα από τον φράχτη ίσα-ισα να σταθεί.
Όσο για το διακόπτη απεφάσισα μόνο για την τιμή προς το παρόν και όχι για το μοντέλο.
Γνωρίζω από δύο γνωστούς πως το 1008 χρειάζεται "στρώσιμο" 300 ώρες.Ο ένας ο οποίος το αγόρασε καινούριο,απελπίστηκε στην αρχή και το έβαλε αγγελία.Ευτυχώς,πείστηκε ώστε να κάνει υπομονή και ανέλαβε.
Ναι, θέλει πολύ στρώσιμο..
Εσύ ξέρεις αφού έχεις τα 1220 πόσες ώρες θέλει στρώσιμο το ασήμι της Neotech..
Το άλλο για τον φράχτη δεν το σχολιάζω..🤣

Θα βάλεις Switch τελικά;
Τι θα βάλεις πριν από αυτό; (Εννοώ καλώδιο του σχοινιού και του παλουκιού)

Ναι, θέλει πολύ στρώσιμο..
Εσύ ξέρεις αφού έχεις τα 1220 πόσες ώρες θέλει στρώσιμο το ασήμι της Neotech..
Το άλλο για τον φράχτη δεν το σχολιάζω..🤣
Το 1220 μου έσπασε τα νεύρα μέχρι να "στρώσει".Στην αρχή εβγαζε τόσο έντονα συριστικα ωστε ενοχλούσε ακόμη κι εμένα που είμαι ανθεκτικος.Οταν αυτό ομαλοποιήθηκε, σχεδόν εξαφανίστηκε το μπασσο.Υστερα από 200 ώρες,όλα καλά.

Το 1220 μου έσπασε τα νεύρα μέχρι να "στρώσει".Στην αρχή εβγαζε τόσο έντονα συριστικα ωστε ενοχλούσε ακόμη κι εμένα που είμαι ανθεκτικός.Οταν αυτό ομαλοποιήθηκε, σχεδόν εξαφανίστηκε το μπασσο.Υστερα από 200 ώρες,όλα καλά.
Επείδη τα έχω και εγώ και τα γνωρίζω καλά, το ασήμι της Neotech είναι εξαιρετικό, έχει όλα τα πλεονεκτήματα του ασημιού αλλά δεν ακούγεται σαν ασήμι.. Δηλαδή έχει τον λιγότερο χαρακτήρα σαν ασήμι, αυτό και μόνο τα κάνει εξαιρετικά καλώδια, εγώ δεν τα αλλάζω με τίποτα..

• Love
Reactions: Θρησκος
Επείδη τα έχω και εγώ και τα γνωρίζω καλά, το ασήμι της Neotech είναι εξαιρετικό, έχει όλα τα πλεονεκτήματα του ασημιού αλλά δεν ακούγεται σαν ασήμι.. Δηλαδή έχει τον λιγότερο χαρακτήρα σαν ασήμι, αυτό και μόνο τα κάνει εξαιρετικά καλώδια, εγώ δεν τα αλλάζω με τίποτα..
Επειδή είχα αρκετά ασημένια καλώδια(Audio Note,Kimber,Deskadel,Siltech,Neotech 1002)το 1220 ειναι καλύτερο απ' αυτά και το δεύτερο πιο φθηνό μετά το 1002.

@Θρησκος
Γιατί να μη χρησιμοποιήσεις γυάλινη οπτική ίνα SFP από το Switch και στο τέλος ένα πολύ κοντό καλώδιο σαν αυτό, π.χ.

Θα έλθει πιο οικονομικά και πιθανότατα το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο

Επειδή είχα αρκετά ασημένια καλώδια(Audio Note,Kimber,Deskadel,Siltech,Neotech 1002)το 1220 ειναι καλύτερο απ' αυτά και το δεύτερο πιο φθηνό μετά το 1002.
Τα περισσότερα Νeotech τα γνωρίζω πολύ καλά, εκτός από ic, ηχείων και ρεύματος που ξέρω, όλα μου τα μηχανήματα, εκτός του Eversolo έχουν εσωτερική καλωδίωση Neotech, δηλαδή μέσα στον προενισχυτη έχω το υβριδικό που είναι χαλκός/ασήμι μαζί, στο dac έχω στην coaxial soct, στο αναλογικό ασήμι, στο ρεύμα πολυκλωνο κόκκινο.. στον τελικό πάλι Neotech μέσα..
Φυσικά Ethernet Neotech και coaxial το ασημένιο της..
Το coaxial το χρησιμοποιώ από το Pc στο dac , στην usb του dac δουλεύω το Eversolo..

• Like
Reactions: Θρησκος
@Θρησκος
Γιατί να μη χρησιμοποιήσεις γυάλινη οπτική ίνα SFP από το Switch και στο τέλος ένα πολύ κοντό καλώδιο σαν αυτό, π.χ.

Θα έλθει πιο οικονομικά και πιθανότατα το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο
Έχω πάρει την οπτική ίνα(και την γυάλινη)από κακό μάτι ήδη από τα 90s.Απο κει και πέρα όταν μπορώ να πληρώσω για ασήμι το προτιμώ.

Το 1220 μου έσπασε τα νεύρα μέχρι να "στρώσει".Στην αρχή εβγαζε τόσο έντονα συριστικα ωστε ενοχλούσε ακόμη κι εμένα που είμαι ανθεκτικος.Οταν αυτό ομαλοποιήθηκε, σχεδόν εξαφανίστηκε το μπασσο.Υστερα από 200 ώρες,όλα καλά.
η περίπτωση αντι να "στρώσει" το καλώδιο να έχει "στρώσει" το αυτί, δεν παίζει?

• Haha
Reactions: christos56
Διότι έχανε από την ομοαξονικη.Απλως,η γυάλινη έπαιζε καλύτερα από την πλαστική.Τωρα που η ομοαξονικη χάνει από την usb, το χάσμα μεγαλώνει.

Έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα... 😉