Προτάσεις για καλώδιο Ethernet cat7 η cat8

Το συμπέρασμα για τα καλώδια είναι ότι με φροντισμένο δίκτυο φτάνεις πολύ εύκολα στο όριο που πλέον δεν ακούς διαφορά, αλλά αν βάλεις "ένα που περισσεύει από κάπου" και όχι κάποιο σωστό, θα το υποβαθμίσεις.

Και το ερώτημα παραμένει...

Το cat5 της οκάς έχει τεράστια διαφορά από το ugreen cat6 , αυτό το ακούσαμε 5 άτομα και όλοι συμφώνησαν.. είναι η 1η φορά που δοκιμάζω καλώδια ethernet και δεν περίμενα τέτοιο αποτέλεσμα !

Αξίζει τον κόπο και τα έξοδα να πάρει κάτι ακόμα καλύτερο ο Θρήσκος που άνοιξε το νήμα στο κάτω κάτω ;;;;

• Like
Reactions: Θρησκος
Σωστός.

Η βασική ουσία είναι ότι ακόμα και ο πιο μη-δεκτικός στο να ακούσει διαφορές της παρέας (mdvq) άκουσε μια χαρά ευδιάκριτες διαφορές.

Και μιλάμε για καλώδια με πρακτικά ίδιο κόστος καλωδίου ανά μέτρο (περίπου στο 1€).
ουφ ευτυχως παιδια δεν ειμαι τρελος :D

Το cat5 της οκάς έχει τεράστια διαφορά από το ugreen cat6 , αυτό το ακούσαμε 5 άτομα και όλοι συμφώνησαν.. είναι η 1η φορά που δοκιμάζω καλώδια ethernet και δεν περίμενα τέτοιο αποτέλεσμα !

Αξίζει τον κόπο και τα έξοδα να πάρει κάτι ακόμα καλύτερο ο Θρήσκος που άνοιξε το νήμα στο κάτω κάτω ;;;;

Αυτό μόνο με δοκιμή μπορεί να διαπιστωθεί και φυσικά εξαρτάται και από το ποια είναι τα μηχανήματα που θα συνοδεύσει.

• Like
Reactions: Tzimisce and vlad66
Να αναφέρουμε ξανά, για να μην υπάρχουν οι παρεξηγήσεις και παρερμηνείες ,ότι μιλάμε για τα συγκεκριμένα καλώδια.
Δηλαδή ένα της οκας no name cat5 10μετρο και ένα ugreen cat6 3μετρο.
Στο δικό μου δίκτυο που έχω ένα cat 6 της προκοπής (τουλάχιστον οπτικά) , μπορεί το ugreen να παίζει πατσι-ποστα.
Το ugreen που παρήγγειλα χθές είναι αυτό που πρότεινε ο φίλος steadyshot και πιθανά να είναι διαφορετικό από αυτό του Vlad.
Έχει τόσα πολλά μοντέλα η ugreen ,που χάνεις την μπάλα.
Καλόν θα ήτο ,ο Vlad να βάλει μια φωτό το συγκεκριμένο καλώδιο για να ξέρουμε γιατί μιλάμε.
Εγώ γουρούνι στο σακί πήρα (για μια ακόμη φορά), αλλά και μάπα να είναι,θα το βάλω στην ταράτσα για να απλώνει ρούχα η σύζυγος 😀😄

Αν θέλουμε να είμαστε σωστοί πρέπει επίσης να πούμε ότι ρόλο παίζει και το μήκος του καλωδίου.

Άλλο 10 μέτρα, άλλο 3.

Αν ήταν και τα δυο καλώδια ίδιας μάρκας και τύπου και το ένα ήταν 10μ και το άλλο 3, μπορεί πάλι να είχαν ακουστές διαφορές.

Να αναφέρουμε ξανά, για να μην υπάρχουν οι παρεξηγήσεις και παρερμηνείες ,ότι μιλάμε για τα συγκεκριμένα καλώδια.
Δηλαδή ένα της οκας no name cat5 και ένα ugreen cat6.
Στο δικό μου δίκτυο που έχω ένα cat 6 της προκοπής (τουλάχιστον οπτικά) , μπορεί το ugreen να παίζει πατσι-ποστα.
Το ugreen που παρήγγειλα χθές είναι αυτό που πρότεινε ο φίλος steadyshot και πιθανά να είναι διαφορετικό από αυτό του Vlad.
Έχει τόσα πολλά μοντέλα η ugreen ,που χάνεις την μπάλα.
Καλόν θα ήτο ,ο Vlad να βάλει μια φωτό το συγκεκριμένο καλώδιο για να ξέρουμε γιατί μιλάμε.
Εγώ γουρούνι στο σακί πήρα (για μια ακόμη φορά), αλλά και μάπα να είναι,θα το βάλω στην ταράτσα για να απλώνει ρούχα η σύζυγος 😀😄
εγω πηρα το φλατ σε 2μ και 1μ . Εσυ το φλατ πηρες?

Η μόνη αλλαγή σε ethernet ήταν αυτή που έθαβε το Α6.

Μετά δεν κάναμε σύγκριση το ethernet που είχε το ras με το ugreen που είχε το Α6

Στα dacs αυτό του Α6 δεν ήταν πολύ μακριά από το chord , ενώ το cayin του analog-jimara ήταν εντελώς διαφορετικό..

(Η σύγκριση chord-cayin ήταν η πιο εύκολη σύγκριση που έχω ακούσει ποτέ..)
Η ερώτηση μου ήταν αν χρησιμοποιήσετε streamer χωριστά ως πηγή (χωρίς να παίρνει μέρος ο δικός του ενσωματωμένος DAC) συνδεμένο με ένα άλλο αυτοτελές DAC. Και αν το κάνατε έτσι, αν κατόπιν αρχίσατε να αλλάζετε Ethernet.

Εν πάση περιπτώσει ο Λαός απαιτεί πλήρη περιγραφή των δοκιμών, των μηχανημάτων και αξεσουάρ που έλαβαν μέρος.
Μη μας αφήνετε με την περιέργεια, πόσο ποπκόρν να φάμε πια;! 🍿

Υ.Γ. Επίσης όταν εσείς οι συμμετέχοντες συζητάτε μεταξύ σας πράγματα που εσείς θεωρείτε γνωστά, ενώ εμείς, οι υπόλοιποι δεν ξέρουμε, μας κάνετε να νοιώθουμε σαν να διαβάζουμε αστυνομικό μυθιστόρημα, όπου πολλαπλασιάζονται διαρκώς τα εγκλήματα και οι ένοχοι και οι ταλαίπωροι αναγνώστες κυκλοφορούμε σε πηχτό σκοτάδι! 😡

Και το δικο μ ερώτημα παραμένει!!! :ROFLMAO:

Αρχικά πιστευω καθε θετικη αρνητικη αντιδραση π βιώσατε. Και σιγουρα μας λεει πολλά που ο αρνητης για ακουστικες διαφορες Μιχάλης άκουσε διαφορές...

Όταν λετε επαιξε χαλια...δηλαδή ? Έγινε υποτονικό , έχασε τα χαμηλά , έγινε μουντό ψηλά , οι σοκολατενιες μεσαίες εξαφανίστηκαν , έγινε muddy γενικώς με την καλουμπα λαν και μπηκαν βρωμιες ?? ...

Κάπως ετσι θα το ηθελά γαμώτο....σαν review στο Ηχος κ Εικόνα ένα πράμα... me 2 3 audiophile προτάσεις για να καταλάβουμε κ εμείς π δεν ήμασταν εκεί.....(κ που μακαρι να ήμασταν)......😁🫶

υγ. Ξ'ερω μερικες φορές ειναι δυσκολο να αποτυπωθούν τα οποια feelings στο χαρτί..αλλα ας βρει καποιος εκ των συμμετεχόντων το κουράγιο!!!

Έχω την εντύπωση ότι ακούω διαφορά από το μαύρο 3μετρο Ugreen cat6 με αυτό που μου έδωσε ο mdvq

IMG_20251122_172851.jpg

PANDUIT cat6a , μόλις 1 μέτρο μήκος

IMG_20251122_172907.jpg

Θα πρέπει να ακούσω πολλά τρακς για να σιγουρευτώ γιατί οι διαφορές δεν είναι μεγάλες, αλλά σαν πρώτη εντύπωση αυτό το χοντρούλι άσπρο είναι καλύτερο από το 3μετρο Ugreen μου

Αυτό για το μήκος ,ίσως μπορεί να το πιστοποιήσει ο Βλαδίμηρος.
Έχει ένα τριμετρο από switch στο Α6 και του έδωκα ένα μικρουλι no name.
Αν και εκεί δει διαφορές,τότε μας βλέπω να ψάχνουμε μάστορα να μας μικρύνει τα καλώδια 😸

(με πρόλαβε 😀)

• Like
Reactions: vlad66
Έχω την εντύπωση ότι ακούω διαφορά από το μαύρο 3μετρο Ugreen cat6 με αυτό που μου έδωσε ο mdvq

View attachment 261436

PANDUIT cat6a , μόλις 1 μέτρο μήκος

View attachment 261437

Θα πρέπει να ακούσω πολλά τρακς για να σιγουρευτώ γιατί οι διαφορές δεν είναι μεγάλες, αλλά σαν πρώτη εντύπωση αυτό το χοντρούλι άσπρο είναι καλύτερο από το 3μετρο Ugreen μου
Μέτρο είναι τελικά ή πιο μικρό??
Αν παίζει καλύτερα.....φερτο πίσω 😝😝

Έχω πάρει μαζί με το δεκαμετρο και δύο του μισού μέτρου.
Θα στο δωκω να το δοκιμάσεις και αυτό.

(βάλε ρε φίλε και μια φωτό του ugreen ,να ξέρουν οι φίλοι σε ποιο αναφερόμαστε)

• Haha
Reactions: Tzimisce
Αυτό για το μήκος ,ίσως μπορεί να το πιστοποιήσει ο Βλαδίμηρος.
Έχει ένα τριμετρο από switch στο Α6 και του έδωκα ένα μικρουλι no name.
Αν και εκεί δει διαφορές,τότε μας βλέπω να ψάχνουμε μάστορα να μας μικρύνει τα καλώδια 😸

Μόλις έγραψα για αυτό πιο πάνω..

Το 3μετρο Ugreen μου είναι αυτό:

17638259337533255428236585708350.jpg

17638259962604477191941613621727.jpg

(Είδες φίλε για να μην πετάω συσκευασίες) ;;;;; :LOL:

• Like
Reactions: mdvq
η μόνη φορά που βελτιώθηκε το streaming μου ήταν όταν ασχολήθηκα με QoS, Queues, CAKE & Bufferbloat.... καμιά σχέση με καλώδια
αλλα για να μην είμαι εκτός θέματος, προτείνω cat5e ή cat6 με πλαστικά βυσματάκια (για απόφυγή βρόγχων ή ενδεχομένως μεταφορά θορύβου) και τέλος....
ειδικά σε περιβάλλοντα με πολλά μηχανήματα και συνύπαρξη 2 κόσμων (υπολογιστών και ήχου)
αυτά... συνεχίζω να παρακολουθώ με ενδιαφέρον κι ας μη συμφωνώ με πολλά

Last edited:
  • Like
Reactions: christos56

Έχει φτιάξει σωστά το δίκτυο του;
Ή θα αγοράσει "μπαμπά μην τρέχεις" χωρίς να έχει αυτοκίνητο;

Αυτο μου θυμίζει το αντίστοιχο που έχει διατυπωθεί περί των καλωδίων ρεύματος,αν το τελευταίο η πρώτο μέτρο(όχι κάτω από 1,5 μέτρο,λέω εγώ)επιδρά ενώ εσωτερικά στον τοίχο υπάρχει καλώδιο της πλάκας.
Δηλαδή αν το (καλύτερο)καλώδιο από το switch ως το streamer θα κάνει την διαφορά ύστερα από το δεκαμετρο.
Όπως και να 'χει,μετανοείτε!

Μέτρο είναι τελικά ή πιο μικρό??
Αν παίζει καλύτερα.....φερτο πίσω 😝😝

Έχω πάρει μαζί με το δεκαμετρο και δύο του μισού μέτρου.
Θα στο δωκω να το δοκιμάσεις και αυτό.

(βάλε ρε φίλε και μια φωτό του ugreen ,να ξέρουν οι φίλοι σε ποιο αναφερόμαστε)
Μέτρο μου φαίνεται..

Αν έχεις πιο κοντό, ακόμα καλύτερα!!

Την Δευτέρα στην δουλειά η αλλαγή.

η μόνη φορά που βελτιώθηκε το streaming μου ήταν όταν ασχολήθηκα με QoS, Queues, CAKE & Bufferbloat.... καμιά σχέση με καλώδια
αλλα για να μην είμαι εκτός θέματος, προτείνω cat5e ή cat6 με πλαστικά βυσματάκια (για απόφυγή βρόγχων ή ενδεχομένως μεταφορά θορύβου) και τέλος....
ειδικά σε περιβάλλοντα με πολλά μηχανήματα και συνύπαρξη 2 κόσμων (υπολογιστών και ήχου)
αυτά... συνεχίζω να παρακολουθώ κι ας μη συμφωνώ με πολλά
+1 για τα πλαστικα βυσματακια...να εναs ακομα λόγος για ugreen cat 6 vs επιχρυσου Cat 7 π έχω..

Και το δικο μ ερώτημα παραμένει!!! :ROFLMAO:

Αρχικά πιστευω καθε θετικη αρνητικη αντιδραση π βιώσατε. Και σιγουρα μας λεει πολλά που ο αρνητης για ακουστικες διαφορες Μιχάλης άκουσε διαφορές...

Όταν λετε επαιξε χαλια...δηλαδή ? Έγινε υποτονικό , έχασε τα χαμηλά , έγινε μουντό ψηλά , οι σοκολατενιες μεσαίες εξαφανίστηκαν , έγινε muddy γενικώς με την καλουμπα λαν και μπηκαν βρωμιες ?? ...

Κάπως ετσι θα το ηθελά γαμώτο....σαν review στο Ηχος κ Εικόνα ένα πράμα... me 2 3 audiophile προτάσεις για να καταλάβουμε κ εμείς π δεν ήμασταν εκεί.....(κ που μακαρι να ήμασταν)......😁🫶

υγ. Ξ'ερω μερικες φορές ειναι δυσκολο να αποτυπωθούν τα οποια feelings στο χαρτί..αλλα ας βρει καποιος εκ των συμμετεχόντων το κουράγιο!!!

Όχι εδώ ρε παιδιά.. στο chat θα πούμε περισσότερα.

Εδώ ας βγάλουμε μια άκρη με τα ethernet...

(και για τον sonus το λέω..)