Προτάσεις για καλώδιο Ethernet cat7 η cat8

Τελικά δοκιμάσαμε γιατί κάποιος highendάς έκλαιγε ότι του βάλαμε 10 μέτρα καλώδιο cat 5 αντί για 3 cat 6 και του θάψαμε το μηχάνημα!
Και τελικα ; Εγινε "εκταφή" ή παρεμεινε "θαμενο" ;

6 ακροατές είχαμε.
Μην τα περιμένετε όλα από εμένα!
Πάντως τα αποτελέσματα ήταν πολύ ζουμερά

Τελικά δοκιμάσαμε γιατί κάποιος highendάς έκλαιγε ότι του βάλαμε 10 μέτρα καλώδιο cat 5 αντί για 3 cat 6 και του θάψαμε το μηχάνημα!
Διαμαρτυρόταν μάλιστα παρότι το CAT5 καλώδιο ήταν πιο ακριβό από το δικό του CAT6.

Άλλα λέτε από κοντά , άλλα γράφετε εδώ ;;;

Αν ήταν άλλος (και όχι εγώ) θα είχε παρεξηγηθεί.

6 ακροατές είχαμε.
Μην τα περιμένετε όλα από εμένα!
Πάντως τα αποτελέσματα ήταν πολύ ζουμερά

Δυστυχώς ο 1ος που έφυγε δεν λογίζεται ότι άκουσε αυτόνομο το Α6 , αφού το μηχάνημα θάφτηκε με το 10μετρο cat5 της οκάς.

Και τελικά ο @lefterakis katemakis είχε πολύ δίκιο στο ότι τα ethernet παίζουν μεγάλο ρόλο !

Δυστυχώς ο 1ος που έφυγε δεν λογίζεται ότι άκουσε αυτόνομο το Α6 , αφού το μηχάνημα θάφτηκε με το 10μετρο cat5 της οκάς.

Και τελικά ο @lefterakis katemakis είχε πολύ δίκιο στο ότι τα ethernet παίζουν μεγάλο ρόλο !
Ας πούμε τώρα ότι χρησιμοποιούσατε το Eversolo το δικό σου ως πηγή και Chord του άλλου Μιχάλη (Tzimisce) ως DAC. Και τους αλλάζατε μόνο καλώδια Ethernet.
Το κάνατε;
Εντοπίσατε διαφορά,

Και τελικα ; Εγινε "εκταφή" ή παρεμεινε "θαμενο" ;
Και όμως ....έγινε εκταφή 🐸
Το 3μετρο ugreen cat6, έπαιξε καλύτερα από το 10μετρο no name cat5 στο Eversolo.
Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν περιμέναμε τίποτα σπουδαίες διάφορες,γιατί του Μιχάλη το δίκτυο είναι εξόχως προσεγμένο(σε βαθμό κακουργήματος 😄)
Και για να το λέω εγώ ,που είμαι τελείως αναίσθητος στις λεπτές ηχητικές διαφορές,πάει να πει ότι και κουφός άκουγε τις διάφορες.
Από όλες τις υπόλοιπες δοκιμές που έλαβαν χώρα, αυτή μου έκανε εντύπωση και η διαφορά υπέρ του RPI του Τζιμίσκουλα, έναντι του Α6 ,σαν streamer.
Αν ξέρεις τι κάνεις σε επίπεδο software και δεν σου λείπουν οθόνες κλπ καλουδια των consumer streamer,με 120 ευρώ το RPI και βαριά βαριά ένα 200αρι το τροφοδοτικό του,δύσκολο έως αδύνατον να βρει αντίπαλο.
Επί προσωπικού ποτέ δεν θα έπαιρνα RPI γιατί είμαι άσχετος, αλλά η αλήθεια είναι αυτή.

Φυσικά όλα αυτά στο σύστημα του Μιχάλη.
Στο δικό μου,ίσως όλα να ήταν ίδια.
Εγώ όμως,δεν έχω εκταμιευσει τα περίπου πενταπλάσια (+) χρήματα.
Αυτααααααα 😸

Last edited:
Ποια ηταν τα αποτελεσματα?

Το ras pi με το chord qutest είναι καλύτερο , αλλά προσωπικά δεν θα θυσίαζα την ευκολία του κονσιούμερ για την διαφορά της ποιότητας του ήχου του..

Η οποία διαφορά δεν είναι μεγάλη με τα δικά μου κριτήρια.. ήταν πολύ μεγάλη όταν το Α6 έπαιζε με ένα 10μετρο ethernet της πλάκας.. όταν σηκώθηκα και έβγαλα το 10μετρο και έβαλα το δικό μου 3μετρο ugreen cat6 , οι ντιούηδες τα χρειάστηκαν λίγο...

Ας πούμε τώρα ότι χρησιμοποιούσατε το Eversolo το δικό σου ως πηγή και Chord του άλλου Μιχάλη (Tzimisce) ως DAC. Και τους αλλάζατε μόνο καλώδια Ethernet.
Το κάνατε;
Εντοπίσατε διαφορά,

Η κόντρα Chord vs eversolo σαν DAC έγινε με πηγή το RPI.
Δεν είχε νόημα να γίνει κόντρα και με άλλη πηγή.

Το κάνατε;
Εντοπίσατε διαφορά,

Η μόνη αλλαγή σε ethernet ήταν αυτή που έθαβε το Α6.

Μετά δεν κάναμε σύγκριση το ethernet που είχε το ras με το ugreen που είχε το Α6

Στα dacs αυτό του Α6 δεν ήταν πολύ μακριά από το chord , ενώ το cayin του analog-jimara ήταν εντελώς διαφορετικό..

(Η σύγκριση chord-cayin ήταν η πιο εύκολη σύγκριση που έχω ακούσει ποτέ..)

Ωραίο συγκριτικό και γενικα αυτη η παρειστικη καλαμπουρτσιδικη φάση!!

Μπορείτε να περιγράψετε λιγο πιο αναλυτικά πως βιώσατε / νιώσατε τις αλλάγές αυτές μεταξύ των lan και επιπροσθέτως της συγκρισης Α6 με ras pi through chord ??
Υπήρξε καποιο τρακ που έκανε καραμπαμ ας πουμε ??
Τι έχασε το Α6 με την αλλαγη λαν ?? Ημουγκαθηκεναι !!

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Το ras pi με το chord qutest είναι καλύτερο , αλλά προσωπικά δεν θα θυσίαζα την ευκολία του κονσιούμερ για την διαφορά της ποιότητας του ήχου του..
Συμφωνώ απόλυτα.
Και στο ότι το RPI+chord είναι καλύτερο από το Α6 αλλά και στο ότι δεν είναι τόσο, ώστε να μην κοσμεί το ράφι σου το Α6.

• Like
Reactions: vlad66
Σωστός.

Η βασική ουσία είναι ότι ακόμα και ο πιο μη-δεκτικός στο να ακούσει διαφορές της παρέας (mdvq) άκουσε μια χαρά ευδιάκριτες διαφορές.

Και μιλάμε για καλώδια με πρακτικά ίδιο κόστος καλωδίου ανά μέτρο (περίπου στο 1€).

Ωραίο συγκριτικό και γενικα αυτη η παρειστικη καλαμπουρτσιδικη φάση!!

Μπορείτε να περιγράψετε λιγο πιο αναλυτικά πως βιώσατε / νιώσατε τις αλλάγές αυτές μεταξύ των lan και επιπροσθέτως της συγκρισης Α6 με ras pi through chord ??
Υπήρξε καποιο τρακ που έκανε καραμπαμ ας πουμε ??
Τι έχασε το Α6 με την αλλαγη λαν ?? Ημουγκαθηκεναι !!

Το Α6 έπαιξε με το 10μετρο τόσο "άσχημα", που αναρωτιόμουν από μέσα μου αν έχω φτιάξει το σετ του προ-τελικού μου τόσο καλύτερο από τον copland του Μιχάλη..!

Γιατί το να παίζει τόσο καλά σε μένα και τόσο "άσχημα" στου Μιχάλη με τα ίδια ηχεία, τι έφταιγε αν όχι ο ενισχυτής ;;

Φυσικά όταν άλλαξα το λαν ο Μιχάλης έφαγε ένα καλό βρίσιμο !! :LOL:

Το συμπέρασμα για τα καλώδια είναι ότι με φροντισμένο δίκτυο φτάνεις πολύ εύκολα στο όριο που πλέον δεν ακούς διαφορά, αλλά αν βάλεις "ένα που περισσεύει από κάπου" και όχι κάποιο σωστό, θα το υποβαθμίσεις.

Εγώ λέω να το σταματήσουμε εδώ ,γιατί πλέον δεν γράφουμε για καλώδια που είναι το τοπικ, αλλά για μηχανήματα.
Τα υπόλοιπα στο chat.
Ο ερωτών δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα.Εξ' άλλου έχω ήδη αποφασίσει ποιο καλώδιο θ' αγοράσω.

• Like
Reactions: mdvq and vlad66