Προτάσεις για καλώδιο Ethernet cat7 η cat8

Στο rpi δεν θα κάνει.. και αν κάνει στο Α6 ;;

Θα έρθεις αύριο να δεις το μικρό αδερφάκι να παλεύει με τα θηρία ;;; :LOL:
Δε προκειται να ακουστει το παραμικρο, εχω κανει δοκιμες στο δικο μου μετα απο το καινουριο ρουτερ.

Ειμαι εκτος Αθηνων.

• Like
Reactions: Tzimisce and vlad66
Τι τεστ καλωδίων θα κάνετε και σε ποια σημεία της αλυσίδας;

Δεν θα δοκιμάσουμε καλώδια (αυτή την φορά).. θα δοκιμάσουμε ένα σύστημα που το streamer είναι ένα Rasberry pi (δηλαδή όχι consumer προϊόν) , κόντρα σε έτοιμο streamer (το Α6 μου που είναι consumer προϊόν)

Σε 2η φάση θα ακούσουμε (ξανά) το DAC που συνοδεύει το ras και θα δούμε την διαφορά με το DAC του Α6.. οι δοκιμές θα γίνουν "χιαστί"

Και σε κάποια φάση θα αλλάξουμε το ethernet (ποιό δεν ξέρω), με αυτό το πλακέ Ugreen του dim dim για να δούμε αν κάποιο μηχάνημα θα "ακούσει" την αλλαγή.

Αυτό λέει τίποτα?
Αν μου πείτε ότι είναι καλό,λέω να κάτω καμμιά 10αρια μέτρα 😀😁

Τι χρώμα το θες;

Δεν θα δοκιμάσουμε καλώδια (αυτή την φορά).. θα δοκιμάσουμε ένα σύστημα που το streamer είναι ένα Rasberry pi (δηλαδή όχι καταναλωτικό προϊόν) , κόντρα σε έτοιμο streamer (το Α6 μου που είναι καταναλωτικό προϊόν)

Σε 2η φάση θα ακούσουμε (ξανά) το DAC που συνοδεύει το ras και θα δούμε τη διαφορά με το DAC του Α6.. οι δοκιμές που θα γίνουν "χιαστί"

Και σε κάποια φάση που θα αλλάξουμε το ethernet (ποιό δεν ξέρω), με αυτό το πλακέ Ugreen του dim dim για να δούμε αν κάποιο μηχάνημα θα "ακούσει" την αλλαγή.
Παρόμια δοκιμή θα κάνω και εγώ αύριο με δύο φίλους στο σπίτι του ενός..
Αυτός έχει ένα Cambridge Audio CXN v2..
Εμείς θα πάμε ένα Eversolo A6 Master Edition gen 1 με τροφοδοτικό για να δούμε γιατί αυτός δεν είναι ευχαριστημένος με το CXN..
Ο κάτοχος του Α6 είχε πριν και αυτός το Cambridge και το έδωσε γιατί ήταν μουγκό μπροστά στο A6..

• Wow
Reactions: vlad66
Δεν θα δοκιμάσουμε καλώδια (αυτή την φορά).. θα δοκιμάσουμε ένα σύστημα που το streamer είναι ένα Rasberry pi (δηλαδή όχι consumer προϊόν) , κόντρα σε έτοιμο streamer (το Α6 μου που είναι consumer προϊόν)

Σε 2η φάση θα ακούσουμε (ξανά) το DAC που συνοδεύει το ras και θα δούμε την διαφορά με το DAC του Α6.. οι δοκιμές θα γίνουν "χιαστί"

Και σε κάποια φάση θα αλλάξουμε το ethernet (ποιό δεν ξέρω), με αυτό το πλακέ Ugreen του dim dim για να δούμε αν κάποιο μηχάνημα θα "ακούσει" την αλλαγή.
200w.gif

• Haha
Reactions: Tzimisce and vlad66
Κάνετε τεστ καλωδίων Ethernet;
Μα αφού δεν έχουν διαφορά στον ήχο σύμφωνα με πολύ κόσμο εδώ..
(Εκτός αν έχω καταλάβει κάτι λάθος)
Για πες τον πολύ κόσμο?
Αν δεν κάνω λάθος δύο ή το πολύ τρία άτομα διαφώνησαν μαζί σου.
Έτσι δεν είναι??

Για πέστε,οι γνωστές.
Το ethernet που θα μου περισσέψει,το κάνω κουλούρα ή άστα τα μαλλάκια σου ανακατεμένα???

(χυδαίες προτροπές δεν είναι αποδεκτές)😀😀

Να και αναφέρει η ΑΙ :

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε καλώδιο Cat 6 αντί για Cat 7 ή Cat 8 για τη σύνδεση του router με ένα streamer για χρήση Audio για τους εξής βασικούς λόγους:
🎶 Επαρκής Επιδόσεις για Audio Streaming
* Χαμηλές Απαιτήσεις Bandwidth: Το streaming ήχου (ακόμα και σε formats υψηλής ανάλυσης, όπως το DSD ή το high-res FLAC) απαιτεί πολύ χαμηλότερο bandwidth σε σύγκριση με το streaming βίντεο 4K ή τις μεταφορές μεγάλων αρχείων σε κέντρα δεδομένων.
* Ένα καλώδιο Cat 6 υποστηρίζει ταχύτητες έως 1 Gbps σε απόσταση 100 μέτρων (ή έως 10 Gbps σε μικρότερες αποστάσεις, έως 55 μέτρα) με εύρος ζώνης 250 MHz.
* Αυτές οι δυνατότητες είναι πολύ περισσότερες από τις αναγκαίες για οποιαδήποτε εφαρμογή οικιακού audio streaming. Ακόμη και το παλαιότερο Cat 5e είναι συνήθως επαρκές.
* Ψηφιακό Σήμα: Η μετάδοση δεδομένων μέσω Ethernet είναι ψηφιακή (1 και 0). Εφόσον τα πακέτα δεδομένων φτάνουν στον streamer ακέραια και έγκαιρα (κάτι που εξασφαλίζεται από τα πρωτόκολλα TCP/IP), η ποιότητα του ήχου δεν επηρεάζεται από το πόσο μεγαλύτερη είναι η μέγιστη ταχύτητα του καλωδίου (όπως συμβαίνει με τα Cat 7/8).
🛡️ Μείωση Πιθανών Προβλημάτων & Κόστος
* Υψηλότερη Θωράκιση & Σύνθετη Αντίσταση: Τα καλώδια Cat 7 και Cat 8 έχουν σημαντικά υψηλότερη θωράκιση και είναι σχεδιασμένα για πολύ υψηλότερες συχνότητες (έως 600 MHz για Cat 7, έως 2000 MHz για Cat 8). Αυτή η υπερβολική θωράκιση μπορεί:
* Αυξήσει τον Κίνδυνο Ανακλάσεων: Σε πολύ σύντομες συνδέσεις (όπως router με streamer), η πολύ υψηλή συχνότητα και η αυξημένη θωράκιση μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με στάσιμα κύματα ή ανακλάσεις σήματος λόγω μικρών αποκλίσεων στην αντίσταση στους συνδετήρες.
* Μεταφορά Θορύβου (Grounding): Εάν η θωράκιση δεν τερματιστεί σωστά (σύνδεση στη γείωση) και στα δύο άκρα, μπορεί να λειτουργήσει ως κεραία και να μεταφέρει θόρυβο (EMI/RFI) από τον router/δικτυακό εξοπλισμό στον ευαίσθητο ηχητικό εξοπλισμό (streamer/DAC).
* Πρακτικότητα και Συνδεσιμότητα:
* Τα καλώδια Cat 7 και Cat 8 είναι συνήθως πιο χοντρά και λιγότερο εύκαμπτα λόγω της πρόσθετης θωράκισης.
* Το Cat 7 συχνά χρησιμοποιεί ειδικούς συνδετήρες (GG45), αν και παραμένει συμβατό με RJ45.
* Το Cat 6 χρησιμοποιεί τον στάνταρ συνδετήρα RJ45, είναι πιο εύκαμπτο και η διαθεσιμότητα είναι μεγαλύτερη.
* Κόστος: Τα καλώδια Cat 7 και Cat 8 είναι ακριβότερα και το επιπλέον κόστος δεν προσφέρει κανένα ακουστικό όφελος στην ποιότητα του ήχου, καθώς οι επιπλέον δυνατότητές τους σχετίζονται με την ταχύτητα και το εύρος ζώνης που είναι υπερβολικά για τον ήχο.
Συμπέρασμα
Το Cat 6 (ή ακόμα και το Cat 6a για μικρή επιπλέον θωράκιση και ελαφρώς μεγαλύτερη "εφεδρεία" - future-proofing) αποτελεί την ιδανική ισορροπία μεταξύ επιδόσεων, συμβατότητας, πρακτικότητας και κόστους για τη σύνδεση ενός audio streamer. Παρέχει απόλυτη εγγύηση για την ταχύτητα και την ακεραιότητα των δεδομένων που απαιτούνται, χωρίς να εισάγει την περιττή πολυπλοκότητα ή τους κινδύνους που μπορεί να φέρει η υπερβολική θωράκιση των Cat 7 και Cat 8 σε ένα οικιακό ηχοσύστημα.
Θα ήθελες να μάθεις περισσότερα σχετικά με το ρόλο του δικτυακού θορύβου (noise) στην ποιότητα του audio streaming;

• Like
Reactions: steadyshot
Για πέστε,οι γνωστές.
Το ethernet που θα μου περισσέψει,το κάνω κουλούρα ή άστα τα μαλλάκια σου ανακατεμένα???

(χυδαίες προτροπές δεν είναι αποδεκτές)😀😀
Μιζανπλί, όχι περμανάντ.
Βοστρύχους Ελληνιστί.
Κουρλιά, τα λέμε εμείς στη Κρήτη! 🦉

Σημείωση: Οι κακές Χαϊεντάδικες γλώσσες λένε ότι όταν κάνεις κουλούρα, είναι σαν φτιάχνεις πηνίο κάπου ανάμεσα. Καί καμμία ακουστή επίδραση να μην έχει -το πιθανότερο να μην έχει- απόφυγε το καλύτερα, να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο! 😉

Υ.Γ. Σε ουδεμία χυδαία προτροπή δεν προέβην. 🤓

• Haha
  • Like
Reactions: mdvq and steadyshot
Μιζανπλί, όχι περμανάντ.
Βοστρύχους Ελληνιστί.
Κουρλιά, τα λέμε εμείς στη Κρήτη! 🦉

Σημείωση: Οι κακές Χαϊεντάδικες γλώσσες λένε ότι όταν κάνεις κουλούρα, είναι σαν φτιάχνεις πηνίο κάπου ανάμεσα. Καί καμμία ακουστή επίδραση να μην έχει -το πιθανότερο να μην έχει- απόφυγε το καλύτερα, να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο! 😉

Υ.Γ. Σε ουδεμία χυδαία προτροπή δεν προέβην. 🤓
Πηνιο με θωρακισμένο καλώδιο γίνεται ;

Πηνιο με θωρακισμένο καλώδιο γίνεται ;
Σωστός! Αβλεψία μου. :(
Και επειδή οφείλουμε να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, το παίρνω πίσω!

Ζητώ μόνο ένα ελαφρυντικό: Να μου αναγνωριστεί ότι παρασύρθηκα από τον υπερβολικό ζήλο εναντίον των κακών χαϊεντάδικων γλωσσών. 🫠

Επομένως το θωρακισμένο καλώδιο που περισσεύει το κάνουμε ό,τι να'ναι, ό,τι βολεύει: Κουλούρα, μπούκλες, κότσο... 🥀

• Like
Reactions: mdvq and petronik
Δε ξέρω τι δοκιμές κάνετε, αλλά χωρίς double blind test, και μάλιστα με αρκετά δείγματα (minimum 30 δείγματα - καλύτερα 40) δε μπορεί κανείς να ισχυρίζεται πως ακούει διαφορά. Όσο ικανότατος ακροατής και να είναι. Και δε χρειάζεται καν 30/30, αρκεί και 24/30 σωστά για 1/1000 siginificance.

Mιχαλη μεταξυ μας μιλάμε ,δεν χρειάζονται συγγνώμες
Φιλική συζήτηση κάνουμε .
Πάντως και εγώ αμαρτωλός είμαι γιατί χρησιμοποιώ ugreen
Και λύσαμε το ζήτημα με την επιλογή dac και συζητάμε για καλώδια ethernet ?

• Like
Reactions: Sonus Naturalis