Προτάσεις για καλώδιο Ethernet cat7 η cat8

Επισης να αναφέρουμε ότι στο παρόν φόρουμ, υπάρχει μια κατηγορία που ονομάζεται hiend.
Όταν γράψει εκεί κάποια φίλος,για καλώδιο της τάξης των χιλιάδων ευρώ, κανείς δεν θα του γράψει τίποτα.
Δικά του είναι τα λεφτά, όπου θέλει τα χαλάει.
Γνώμη μου είναι, ότι θα ήταν καλό να κάνουμε ένα παραπάνω προβληματισμό ,που ποσταρουμε,τι....
Εξού και η σκέψη μου,ότι τα streamer και τα παρεφερναλια τους ,πρέπει να βγουν από την κατηγορία της computer audio και να πάνε στην hifi και στην hiend.
Η κατηγορία πρόκειται να αλλάξει σύντομα όνομα σε Digital Audio.

• Like
Reactions: mdvq
Η δική μου απάντηση είναι Όχι φυσικά..
Όλα αυτά παίζουν διαφορετικά μεταξύ τους..

Προφανώς δεν το έγραψα για σένα.. :P

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι, ότι ο ίδιος μηχανισμός που κάνει το Volumio να ακούγεται διαφορετικά από το Gentoo Player κάνει και το 10μ CAT5 ethernet καλώδιο να ακούγεται διαφορετικά από το 3μ CAT6.

Δεν μπορείς να δέχεσαι το πρώτο αλλά να λες ότι αποκλείεται να συμβαίνει το δεύτερο.

Αν δεν δέχεσαι ούτε το πρώτο βέβαια, καλό είναι είτε να ψαχτείς περισσότερο (αν πραγματικά σε νοιάζει η ποιότητα ήχου σου) είτε να ασχοληθείς με κάτι (εντελώς) άλλο, και να αφήσεις και εμάς ήσυχους. :D

Προφανώς δεν το έγραψα για σένα.. :P

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι, ότι ο ίδιος μηχανισμός που κάνει το Volumio να ακούγεται διαφορετικά από το Gentoo Player κάνει και το 10μ CAT5 ethernet καλώδιο να ακούγεται διαφορετικά από το 3μ CAT6.

Δεν μπορείς να δέχεσαι το πρώτο αλλά να λες ότι αποκλείεται να συμβαίνει το δεύτερο.

Αν δεν δέχεσαι ούτε το πρώτο βέβαια, καλό είναι είτε να ψαχτείς περισσότερο (αν πραγματικά σε νοιάζει η ποιότητα ήχου σου) είτε να ασχοληθείς με κάτι (εντελώς) άλλο, και να αφήσεις και εμάς ήσυχους. :D
Πολύ σωστή η τοποθέτηση σου, όπως πάντα..😉

Εγω παντως για να μην παρεξηγηθω, αυτο ψαχνω σε τετοια φορουμ, ηχητικες εμπειριες και υποκειμενικες περιγραφες. Η τεχνικη γνωση βρισκεται παντου και ειναι πλεον και ευκολα εξηγησιμη σε οτι βαθμο επιθυμει καποιος απο το AI.

Το μονο που υποστηριξα ειναι οτι η εξοικιωση με το συστημα ειναι προαπαιτουμενο για να καταλαβεις αξιοπιστα διαφορες οταν αλλαζεις κατι στην αλυσιδα και αυτο γιατι η βαση συγκρισης διαμορφωνεται πιο στερεα στην μνημη ετσι.

Ο λογος που ανεφερα τα δευτερολεπτα raw μνημης για την παραμικρη λεπτομερεια σε φαση A B συγκρισης ειναι για να πω στο @athlon6401 ποσο ανεφικτη ειναι ως μεθοδος στο σπιτι αυτη που επικαλειται.

Μαλιστα πιστευω οτι η εμμονη στη ζητηση ABX double blind κρυβει απο πισω ενα βολεμα και ενα ψυχολογικο μαξιλαρι γι'αυτους που για τους λογους τους ειτε δε μπορουν ειτε δε θελουν να επενδυσουν για την audio εμπειρια, ειτε ειναι wired differently εγκεφαλικα για να τους νοιαζουν λεπτες διαφορες που προσθετουν στην εμπειρια, ειδικα σε παρατεταμενο προγραμα. Ειναι θεμα ανθρωπου.

Οποτε για να κλεισω το θεμα αυτο συνεχιστε να κανετε οτι κανετε. Πιο αντι ASR απο μενα δεν υπαρχει, ασχετως αν κοιταω και τις μετρησεις ως ενα παραγοντα να δω οτι χοντρικα ενα μηχανημα δεν ειναι κακοσχεδιασμενο. Αλλα προτιμω να διαβασω το section του stereophile και του hifi news και του soundstage παρα του ASR.

Ελπιζω να ξεκαθαρισα την θεση μου.

Όταν τα νούμερα είναι μικρά, εύκολα τα ξοδεύουμε και μικρό είναι το κακό,αν δεν μας κάτσει το προϊόν.
Αν όμως κάνουμε μια πιο προσεκτική παρατήρηση στις τιμές,θα δούμε ότι και στα φτηνά οι διαφορές ποσοστιαία είναι τεράστια, τηρουμένων των αναλογιών.
Χοντρικο παράδειγμα.
Το ugreen είναι περίπου 50% πιο φτηνό από το panduit .
Φυσικά στο σύνολο ή διαφορά είναι 2-3 ευρώ και λες σιγά τα ωα ,άλλη διαφορά παραμένει στο διπλάσιο σχεδόν.
Και είμαι σίγουρος ότι ΑΝ υπάρχει ηχητική διάφορα ,θα είναι πολύ μικρή.

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66
αν τα δευτερόλεπτα μνήμης είναι αρκετά στη συσκευή σας... αντί να προβληματίζεστε πως να αλλάξετε καλώδια, κάντε την εξής δοκιμη
ακούστε με καλώδιο και ...χωρίς καλώδιο όσο προλάβετε....
αν είναι το ίδιο, μην περιμένετε να βελτιωθεί κάτι με κανένα καλώδιο
(εδώ φυσικά κάνω την λογική παραδοχή πως η μνήμη πιάνει το ταβάνι της ποιότητας)

Τώρα θα φας πρήξιμο για να ξαναγράψεις τον οδηγό :ROFLMAO: δεν την γλιτώνεις.

Πριτς!

Σιγά μη σας δώσω στο πιάτο λύση με 50€.
Να δώσετε χιλιάρικα σε καλώδια και network purifiers. Μυρίζει περισσότερη χαϊεντίλα.

Πριτς!

Να δώσετε χιλιάρικα σε καλώδια και network purifiers. Μυρίζει περισσότερη χαϊεντίλα.
Εγώ παίζω με wifi για να γλιτώσω τα έξοδα :ROFLMAO:

Σορυ για το μακροσκελες μηνυμα π ακολουθεί....Αλλά δεν γινεται αλλιώς...πρεπει να βγαζεις απο μεσα σου οτι σε απασχολει για να ξαλαφρώσεις!!! 😁

Εγω κατάλαβα τα εξής....

Μια ομάδα 6 ατόμων με ποικιλομορφία κ διαφορετικό εύρος έκτασης κ πίστης στο θέμα "διαφορομετρο" , (απο τους τρελα πιστευοντες δηλαδη στις διαφορές μέχρι τους σχεδόν αρνητες ) άκουσαν μια διαφορα και οι 6 και την κατέγραψαν εδώ εκτελώντας την με τον δικο τους τρόπο!!

Προσωπικά η γήινη κ πρέπουσα συμπεριφορά των υπολοίπων μελών π διαβάζουν μια τετοια τοποθέτηση θα είναι πως θα πρέπει να ξεκινάνε αρχικά με θετικό πρόσημο στην τοποθετηση αυτή π ειχε 100% ακουστική ταύτιση απο τους παρευρισκόμενους.

Εν συνεχεία κ φυσιολογικό είναι θα αναζητήσουν περισσότερες πικαντικες λεπτομέρειες απο τους συμμετεχοντες για το τι βίωσαν , πως το βιωσαν και γιατι πιστευουν οτι το βίωσαν.

Το τρίτο αποτελεί πιστεύω έως κ σήμερα π γράφω το αναπάντητο με τεχικούς όρους ερώτημα π αν είχε απαντηθεί πειστικά θα είχαμε αποφύγει τις 10 σελίδες επιπρόσθετων ποσταρισμάτων και πολιτισμένων διαμαχιών . Αν μπορουσε να εξηγηθεί , Θα ήταν σαν να βρίσκονταν όλο το avclub στον χώρο του τεστ...κ όντως να συμφωνούσε κ αυτό μαζί με τους 6.....

Ίσως μερικά πράγματα δεν εξηγούνται με αριθμούς...αλλά με feelings... Όπως και η διαίσθηση που νιωθουμε πως κατι θα συμβεί κ συμβαίνει...

Προσωπικά αποκλείω στο 100% στην περίπτωση μας εδώ , αυτό π ειχα ρωτήσει και παλαίοτερα τον Λεωνίδα , δηλαδή εαν σε μια εκθεση ή επίδειξη καλωδίων υποθετικά κάποιος δεν ακουγε διαφορές αλλά από ευγένεια επρεπε να γνέψει θετικά πως ακουσε.... για να μην φερει τοσο τον πωλητη σε δύσκολη θέση κ απολυθεί νύχτα όσο και για να μην τον κοιτανε οι υπολοιποι ενθερμοι υποστηρικτες των διαφορών σαν κακοποιό στοιχείο κ υποτιμητικά.😁 Από σέβας δηλαδή γνεφεις θετικά για να μην αρχίσουν τα πειράγματα...

Εδώ όμως έγινε μεταξύ φίλων κ πιστεύω δεν θα ηταν ντροπή να πει έστω κ ενας...."φιλε τα ιδια παίζουν σόρυ".....και καρπαζιές να έτρωγε ή φατούρο οπως ειχαμε στο σχολειό θα ήταν φιλικού τύπου!!!😂

Προσωπικά τέτοιου τύπου διαφορές συστημάτων , καλωδίων κ εξαρτημάτων έχω νιώσει 4 φορές κ μόνο στο σύστημα μου...και με πιστεύω....αλλα δεν μπορώ να το εξηγήσω με τεχνικούς όρους...

Συγκεκριμένα στην πρώτη αυτό συνέβη όταν άλλαξα όλη την καλωδίωση απο το eversolo , στο μαραντζ και απο εκει στον τελικό από RCA μαρκας Χ σε XLR μάρκας Ψ ...κάτι αέρινο νιώθω πως κερδισα με τα XLR... από την Day One... (καποιοι υποστηριζουν το ανάποδο ή οτι δεν υπάρχει καμια διαφορά περαν των έξτρα βολτ στις εξόδους).

Στην δεύτερη αφορά αλλαγή καλωδίου HDMI π έφτιαξαν ή καλύτερα ζωήρεψαν θα πώ ακόμα περισσότερο τα χρώματα κανοντας τα πιο ζωηρά στην TV.

Η τρίτη αφορά την αλλαγή του power supply απο smpl σε toroidal στο Α6 . Οπου ακουσα βελτίωση σε ολο το ευρος συχνοτήτων κ ειδικα στο πιο βαθυ μπασάκι. (κσποιοι υποστηριζαν πως ειναι πεταμενα λεφτα)

Η τέταρτη αφορά διαφορά ηχητικής ταυτότητας-χαρακτήρα σε AVR από Denon σε Μάραντζ . (καποιοι υποστηριζουν πως ακουγονται το ίδιο)

Άρα προσωπικά το έζησα αυτό με τις διαφορές σε ενα βαθμό οποτε ακούω με μεγαλύτερο ενδιαφέρον τετοιου τυπου τοποθετησεις εδώ...

Αν κάποιος δεν το εχει βιώσει εστω κ μια φορά στην ζωή του κ στο σύστημα του , δεν υπάρχει περίπτωση ούτε 1 στο εκατομ να ακουσει και πιστέψει μια τετοια τοποθέτηση εδώ αλλα τουλάχιστον θα πρεπει να την σεβαστεί.

Οπότε καταλήγοντας υπάρχουν δυο σχολές κ θα συνεχίζουν ν υπάρχουν.... όπως και υπάρχει έως και σήμερα το διαφορετικό της μεταφρασης - επεξήγησης του παρακάτω...που μπορει να ταιριαζει και στα καλώδια πασης φυσεως ή τα Lan που συζητάμε κ εδώ....

"Πίστευε και μη ερεύνα "

Υγ. Και οι αρνητές από την άλλη έχουν ένα δίκιο να κρατανε άμυνες...Πως να πιστέψουν στα καλώδια , όταν ο Ζενέ των Audioholics μέτρησε σε μηχάνημα των 10.000 ευρώ το παρακάτω Cable αξίας 5K , μια εταιρειας κολοσσού στο Θεμα Καλώδιο και βρήκε πως μετράει αποδεδειγμένα χειρότερα όχι μόνο με την μπαταρία απάνω κολλημένο , όχι μόνο σκετο αλλά κ χειρότερο από ένα καλώδιο της ταξης του 50ρικου...... Ε α στο διαολο πια!!!'

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μια διόρθωση.. τα άτομα ήταν 5 όταν έγινε η αλλαγή του καλωδίου.
Ο analog- tzimaras δεν την πρόλαβε, γιατί έπρεπε να φύγει.

Και μια παράκληση... μην κόβεις τις μονοσύλλαβες λέξεις, "χαλάει" αισθητικά το κείμενό σου.
Κάνεις που κάνεις τον κόπο να γράψεις το κείμενο, μικρό ή μεγάλο.. δεν χάνεις κάτι με λίγα γράμματα παραπάνω... ;)

• Like
Reactions: djmnv81
Μια διόρθωση.. τα άτομα ήταν 5 όταν έγινε η αλλαγή του καλωδίου.
Ο analog- tzimaras δεν την πρόλαβε, γιατί έπρεπε να φύγει.

Και μια παράκληση... μην κόβεις τις μονοσύλλαβες λέξεις, "χαλάει" αισθητικά το κείμενό σου.
Κάνεις που κάνεις τον κόπο να γράψεις το κείμενο, μικρό ή μεγάλο.. δεν χάνεις κάτι με λίγα γράμματα παραπάνω... ;)
Σωστη η παρατήρηση! Παλια τα έγραφα όλα γαμωτο...κακια συνηθεια που σιγουρα για εδω θα αλλάξει!!!Το υπόσχομαι!!

• Love
Reactions: vlad66
Για παράδειγμα, πως θα βελτιωθεί ο ήχος αλλά ακόμη και το δίκτυό σας με ρυθμίσεις στον router.

Κάποιοι ζήτησαν να το γράψω και έχω ετοιμάσει ολόκληρο σεντόνι (έχει βγει πάνω από 700 γραμμές με λεπτομερείς οδηγίες για 2 routers και σε τι βοηθάει κάθε ρύθμιση).

Ούτε την επικεφαλίδα δεν θα δείτε.
Ά! Για στάσου! Εγώ ήμουν εκείνος που το ζήτησε και περιμένω πως και πως!
Δε θα μας κρεμάσεις τώρα! 😡

Έτσι και δεν απλώσεις σε δημόσια θέα το "σεντόνι", θα γίνει χαμός εδώ μέσα! 💢

Υ.Γ.1 Εδώ βρισκόμαστε για να μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας και τις εμπειρίες μας. Κανένας δεν τα ξέρει όλα. Κι' αν είναι κάποιος κορυφή στον τομέα του, στους άλλους δεν είναι και όλο κάτι παίρνει.

Υ.Γ.2 Ότι αυτό το φόρουμ συντελεί να γνωρίζονται, να κάνουν παρέες και φιλίες άνθρωποι που αλλιώς δεν θα βρίσκονταν ποτέ. Είναι η μεγάλη, πολύτιμη κοινωνική προσφορά του φόρουμ που δεν τη συναντάμε αλλού!

Υ.Γ.3. Πολύ τη χαίρομαι την έντονη αντιπαράθεση εδώ μέσα γιά καλώδια ή για ότι άλλο. Δίνει ζωή στο Δικάναλο. Μόνο στα νεκροταφεία υπάρχει απόλυτη ησυχία! 😁
Είναι δείγμα υγείας οι τσακωμοί. Μέχρι το σημείο βέβαια που αρχίσουν οι προσωπικές υβριστικες προσβολές. Αλλά για εκεί υπάρχουν οι συντονιστές. 🙃

Πριτς!

Σιγά την λύση που θα μας δώσεις.
Αφού ούτε multimixer blind test έχεις κάνει, ούτε toilet paper έχεις να παρουσιάσεις , ούτε μας έχεις παραθέσει το πέντε γραμμών βιογραφικό σου.
Τι να μας πεις ρε γατάκι λούτρινο?
Σκαμε τίς χιλιαρικουμπες μας και σε έχουμε πτυσμενο 😝😄😄

Έτσι και δεν απλώσεις σε δημόσια θέα το "σεντόνι", θα γίνει χαμός εδώ μέσα! 💢

Όταν διαγράφεις κάτι από την cache του notepad++ και μετά κλείνεις το αρχείο δεν έχει κάτι να πάρεις πίσω. :)

Δοκιμάστε τα lan purifiers. Σε συνδιασμό με καλά καλώδια δικτύου, αν ακούσετε διαφορά, αγοράστε τα.

• Sad
Reactions: Sonus Naturalis
Ηχητική μνήμη : Διαρκεί 2-4 δευτερόλεπτα. Είναι η ακατέργαστη καταγραφή του ήχου, με όλο τον πλούτο της λεπτομέρειας, τον "αέρα", τις μικροδυναμικές.

Working Memory (Εργαζόμενη Μνήμη ): Διαρκεί έως 30-60 δευτερόλεπτα. Εδώ ο εγκέφαλος έχει κάνει ήδη "συμπίεση" . Θυμάται τη μελωδία, τον ρυθμό και αν ο ήχος ήταν "μπάσος" ή "πρίμος", αλλά έχει απορρίψει τις μικρολεπτομέρειες.
Κάποιο paper που να συνηγορεί σε αυτό; Εγώ αυτό που γνωρίζω είναι πως στα ABX τεστ συστήνεται samples 20-30 sec με αντίστοιχο κενό 20-30 sec, max 60 sec. Αν η μνήμη είναι 2-4 sec και ακούσεις δείγμα 10 sec, έχεις ήδη ξεχάσει την αρχή του δείγματος;

Εγώ παίζω με wifi για να γλιτώσω τα έξοδα :ROFLMAO:

Αν ζεστάνεις τον δίσκο με ένα βαρβάτο θερμοπίστολο κάποια στιγμή θα βγάλει καπνό.
Αυτό είναι το cloud storage και παίζει ακόμη καλύτερα! 😂

Για αρχή κανείς δεν αμφισβητεί ότι λέτε την αλήθεια, προφανώς και πιστεύετε ότι ακούσατε διαφορά. Το θέμα είναι ότι με τη διαδικασία που το κάνατε δε μπορεί κανείς να είναι σίγουρος ότι δε κάνετε λάθος. Ναι έχετε μεγάλη εμπιστοσύνη στα αυτιά σας και στο μυαλό σας. Όμως οι υπόλοιποι έχουμε εμπιστοσύνη μόνο στη σωστή διαδικασία. Προσωπικά επειδή έχω δει αρκετά άτομα να παίρνουν όρκο ότι ακούνε τη διαφορά μεταξύ mp3/wav και όταν υποβλήθηκαν σε ABX τεστ απέτυχαν, είμαι πάντα αρνητικός στην προσωπική εμπειρία.

Μερικές ερωτήσεις: το 10μετρο καλώδιο ακολουθούσε το ίδιο path ή ήταν παρατημένο κουλούρα στο πάτωμα; Το 10μετρο καλώδιο είναι πιστοποιημένο cat5e (αν μιλάμε για 1g connection); Οι συνδέσεις του το ίδιο; Ήταν UTP/STP/FTP/άλλο; Η διαφορά στον ήχο σε τι ακριβώς εντοπιζόταν;

Παίδες ξέρω δεν είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση στην απάντηση μας εδώ , να τεστάρουμε δηλαδή με τα ίδια μας τα αυτια 7 διαφορετικά καλώδια μέσω ενος youtube video...

Προσωπικά μόλις τελείωσα το προτζεκτ και το αποτελεσμα για τα δικα μου αυτια ήταν πως άκουσα διαφορές με καλύτερο , πιο αερινο κ με καθαρή άρθρωση στα vocals ειδικά , το Stock Cat5 καλώδιο...τα υπολοιπα μου φανηκαν να τραβανε την φωνή προς τα πίσω...

Το τεστ έγινε από το λάπτοπ μου με High resolution ακουστικά και με την δυνατότητα στιγμιαίας εναλλαγής με την βοήθεια του ποντικιού στα επιθυμητά καλώδια που ηθελα να ακούσω ξανά και σε συγκεκριμένα σημεία του τρακ...

Το βρήκα ενδιαφέρον κ το μοιράζομαι μαζί σας !!

We are comparing some ethernet cables this time.

The track we use: Jack Johnson - Sleep through the Static - Angel.

It is the MQA version from Tidal.

Cables we compare:

-Stock CAT5e UTP
-Audioquest CAT700 Pearl - installation cable with Telegartner plugs
-Audioquest Cinnamon (5M)
-Shunyata Venom
-Shunyata Delta
-Shunyata Alpha

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το MQA για αρχή έχει καταργηθεί από το Tidal :D Τόσα πολλά ξέρουν για τα πράγματα τους :D
Δεύτερον, όχι, δεν οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα αυτός ο τρόπος.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Όταν διαγράφεις κάτι από την cache του notepad++ και μετά κλείνεις το αρχείο δεν έχει κάτι να πάρεις πίσω. :)

Δοκιμάστε τα lan purifiers. Σε συνδιασμό με καλά καλώδια δικτύου, αν ακούσετε διαφορά, αγοράστε τα.
Για LAN Purifiers ξέρουμε. Κι' όσα δεν ξέρουμε, έχουμε αρκετή πείρα, για να βρούμε από που θα μάθουμε..

Για είδη και ρυθμίσεις Router δεν έχουμε ιδέα. Μόνο τις οδηγίες που γράφουν τα φυλλάδια των παρόχων ξέρουμε.

Τι στο καλό, δεν μας φθάνουν όλα τ' άλλα, πρέπει να σπουδάσουμε και τα δίκτυα τώρα; :(
Γι' αυτό ζητάμε τη βοήθεια των φίλων.

Θέλουμε τροφή μασημένη, δεν ντρέπομαι να το πω! 😊

Αλλά οι φίλοι, για κακή μας τύχη, έχουν μουλαρώσει! 😰

• Haha
Reactions: Tzimisce
Το MQA για αρχή έχει καταργηθεί από το Tidal :D Τόσα πολλά ξέρουν για τα πράγματα τους :D
Δεύτερον, όχι, δεν οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα αυτός ο τρόπος.
Το βιντεο ανεβηκε πριν 5 χρονια, οταν το mqa κυριαρχουσε στο Tidal.

• Like
Reactions: billpeppas