Προτάσεις για καλώδιο Ethernet cat7 η cat8

Επειδή σε κατάστημα που έπαιζαν magico είχαν απλό utp καλώδιο τι σημαίνει αυτό;
Ότι δεν είχε ανάγκη το σύστημα από καλό καλώδιο Ethernet;
Εξήγησα γιατί πιστεύω ότι ακούγεται πιο ήσυχο ( χαμηλότερος θόρυβος ) . Αυτό το είπα ως μια ένδειξη ότι δεν πιστεύω ότι το έκαναν για λόγους οικονομίας ή αμέλειας σε ένα demonstration room , αλλά θεώρησαν ότι αρκεί …

Επειδή σε κατάστημα που έπαιζαν magico είχαν απλό utp καλώδιο τι σημαίνει αυτό;
Ότι δεν είχε ανάγκη το σύστημα από καλό καλώδιο Ethernet;
Ρε Λευτέρη, θέλεις να μου πεις ότι εκεί βγάλατε το καλώδιο UTP και βάλατε κάτι άλλο, χωρίς να αλλάξετε απολύτως τίποτα άλλο και ακούσατε τεράστια διαφορά? @steadyshot , ποιον χαμηλότερο θόρυβο? Δηλαδή το ethernet βάζει θόρυβο στο DAC και αυτό το μετατρέπει σε αναλογικό και το στέλνει στο ηχείο? Τι λέτε ρε παιδιά?

• Like
Reactions: petronik
Ρε Λευτέρη, θέλεις να μου πεις ότι εκεί βγάλατε το καλώδιο UTP και βάλατε κάτι άλλο, χωρίς να αλλάξετε απολύτως τίποτα άλλο και ακούσατε τεράστια διαφορά? @steadyshot , ποιον χαμηλότερο θόρυβο? Δηλαδή το ethernet βάζει θόρυβο στο DAC και αυτό το μετατρέπει σε αναλογικό και το στέλνει στο ηχείο? Τι λέτε ρε παιδιά?
Σε αυτό το ποστ εξήγησα σε ποια περίπτωση και με ποιο τρόπο μπορεί να περάσει (σε τύπου cat 7 , 8 με μεταλλικά βύσματα και θωράκιση ). Γι αυτό είμαι κατά αυτών των τύπων για audio . Αυτές οι προδιαγραφές είναι μόνο για gaming ή εταιρικές /βιομηχανικές χρήσεις που χρειάζονται μεγάλες ταχύτητες

https://avclub.gr/threads/protaseis-gia-kalodio-ethernet-cat7-i-cat8.185233/post-1059114425

Πιστεύω ότι έχεις καταλάβει ακριβώς τι λέω..
Επέτρεψε μου να μην αναφέρω κάτι άλλο γιατί δεν θέλω να μπω σε καμία κουβέντα διαμάχης για καλώδια..
Από την στιγμή που δεν μπορείς να μπεις στο νόημα σταματώ εδώ.🙂

Σε αυτό το ποστ εξήγησα σε ποια περίπτωση και με ποιο τρόπο μπορεί να περάσει (σε τύπου cat 7 , 8 με μεταλλικά βύσματα και θωράκιση )

https://avclub.gr/threads/protaseis-gia-kalodio-ethernet-cat7-i-cat8.185233/post-1059114425
Μου επιτρέπεις να μην αναφέρω τίποτα άλλο για τα καλώδια;
Όπως έχω αναφέρει ο καθένας μπορεί να ακούει σύμφωνα με τις γνώσεις του και από τα δικά του συμπεράσματα..😉

• Like
Reactions: steadyshot
Μου επιτρέπεις να μην αναφέρω τίποτα άλλο για τα καλώδια;
Όπως έχω αναφέρει ο καθένας μπορεί να ακούει σύμφωνα με τις γνώσεις του και από τα δικά του συμπεράσματα..😉
Το μόνο σίγουρο !

..............................., μιλάς για ψηφιακό αρχείο. Έχει μια ποιότητα η οποία δεν αλλάζει στην μεταφορά, με κανένα τρόπο, αφού είναι digital. Εκεί που θα αλλάξει, είναι στην μετατροπή του DAC και ότι άλλο έρχεται μετά το DAC. Στην χειρότερη περίπτωση, εάν μιλάμε για streaming, να χαθούν πακέτα προς τον router και να έχεις διακοπές. Άλλο ήχο όμως, δεν μπορεί να έχεις.
Στον ψηφιακό ήχο (Digital Audio) δύο είναι τα θέματα που μας ενδιαφέρουν.
Η ακεραιότητα των δεδομένων (Bit Perfect).
Η διαταραχή στο χρονισμό (Jitter).
Αποδεδειγμένα επιτυγχάνουμε Bit Perfect ακόμα και αν μεσολαβήσουν δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα.
Γνωρίζουμε ότι το Jitter δημιουργείται -μάλλον παρουσιάζεται στις δύο περιπτώσεις της μετατροπής του αναλογικού σήματος σε ψηφιακό (A/D) και αντίστροφα του ψηφιακού σε αναλογικό (D/A).
Σε αυτές οι δύο περιπτώσεις αποδεδειγμένα.

Ερώτημα: Γνωρίζει κανείς τεκμηριωμένα αν το Jitter αυξάνει και αν αθροίζεται κατά τη διαδρομή του ψηφιακού σήματος;

• Like
Reactions: Deneb
Στον ψηφιακό ήχο (Digital Audio) δύο είναι τα θέματα που μας ενδιαφέρουν.
Η ακεραιότητα των δεδομένων (Bit Perfect).
Η διαταραχή στο χρονισμό (Jitter).
Αποδεδειγμένα επιτυγχάνουμε Bit Perfect ακόμα και αν μεσολαβήσουν δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα.
Γνωρίζουμε ότι το Jitter δημιουργείται -μάλλον παρουσιάζεται στις δύο περιπτώσεις της μετατροπής του αναλογικού σήματος σε ψηφιακό (A/D) και αντίστροφα του ψηφιακού σε αναλογικό (D/A).
Σε αυτές οι δύο περιπτώσεις αποδεδειγμένα.

Ερώτημα: Γνωρίζει κανείς τεκμηριωμένα αν το Jitter αυξάνει και αν αθροίζεται κατά τη διαδρομή του ψηφιακού σήματος;
Το jitter μπορεί να προέλθει από πάρα πολλά μέρη. Το router, το switch, το καλώδιο, το τελικό μηχάνημα. Εάν όμως έχεις ένα υποτυπώδες καλό καλώδιο 6 ή 6a, δεν θα είναι αυτό η πηγή του jitter, εκτός εάν έχει πρόβλημα. Σίγουρα, δεν χρειάζεσαι καλώδιο €250 για να μην έχεις jitter. Και σίγουρα, δεν έχεις Jitter σε 10gbs SFP+ καλώδιο, όσο χάλια και εάν είναι. Εάν λοιπόν πρέπει σώνει και καλά να δεχτούμε ότι το ethernet μπορεί να αλλοιώσει τον ήχο, δεν χρειάζεται κανένα "special" ethernet στις εξωφρενικές τιμές που τα πουλάνε.
Από εκεί και πέρα, όταν ο άλλος έχει δώσει χιλιάδες Ευρώ για το υπόλοιπο σύστημα, θα του πω εγώ να μην δώσει €250 για ένα "άσκοπο" καλώδιο?

• Like
Reactions: petronik
τι πρωτόκολλο επικοινωνίας περνάει πάνω από το ethernet; Αν μιλάμε για tcp/ip και ακούτε διαφορές, να πάτε να το κοιτάξετε σε κανένα γιατρό

Το jitter μπορεί να προέλθει από πάρα πολλά μέρη. Το router, το switch, το καλώδιο, το τελικό μηχάνημα. Εάν όμως έχεις ένα υποτυπώδες καλό καλώδιο 6 ή 6a, δεν θα είναι αυτό η πηγή του jitter, εκτός εάν έχει πρόβλημα. Σίγουρα, δεν χρειάζεσαι καλώδιο €250 για να μην έχεις jitter. Και σίγουρα, δεν έχεις Jitter σε 10gbs SFP+ καλώδιο, όσο χάλια και εάν είναι. Εάν λοιπόν πρέπει σώνει και καλά να δεχτούμε ότι το ethernet μπορεί να αλλοιώσει τον ήχο, δεν χρειάζεται κανένα "special" ethernet στις εξωφρενικές τιμές που τα πουλάνε.
Από εκεί και πέρα, όταν ο άλλος έχει δώσει χιλιάδες Ευρώ για το υπόλοιπο σύστημα, θα του πω εγώ να μην δώσει €250 για ένα "άσκοπο" καλώδιο?
Ένα ''καλό'' καλώδιο όμως, μπορεί να βοηθήσει στην περίπτωση ενός ''κακού'' (και όχι μόνο) μηχανήματος.

Προσωπικά έχω ακούσει τεράστιες διαφορές με USB καλώδια (και μάλιστα με πολύ σοβαρά / προσεγμένα streamers).

LAN καλώδια δεν έχω δοκιμάσει να τεστάρω, πάντως.

• Like
Reactions: PanMan
Σου εξήγησα στο νήμα σου τι να κάνεις, διάβασε τι σου έγραψα..
Επειδή το πιο πιθανό είναι το router να παραμείνει στην θέση του,η επικρατέστερη κατάληξη είναι πολλά μέτρα φθηνού καλωδίου.
Ερωτώ ξανά λοιπόν,μπήκε κάποιος στον κόπο να συγκρινει;Ποια καλώδια,ποιο αποτέλεσμα,που τα βρίσκω;

Κανένα καλώδιο Ethernet δεν είναι άσκοπο..
Όπως κανένα interconnect, όπως κανένα ηχείων κλπ..
Δεν θα εξηγήσω γιατί το λέω αυτό, απλά ανοίξτε λίγο το μυαλό σας και προχωρήστε παρακάτω..
Είναι βαρετό να προσπαθείτε να περάσετε κάτι στον αναγνώστη που μας διαβάζει επειδή δεν θέλετε να κατανοήσετε κάποια πράγματα..

Επειδή το πιο πιθανό είναι το router να παραμείνει στη θέση του,η επικρατέστερη κατάταξη είναι πολλά μέτρα φθηνού καλωδίου.
Ερωτώ ξανά λοιπόν,μπήκε κάποιος στον κόπο να συγκρίνει;Ποιά καλώδια,ποιο αποτέλεσμα,που τα βρίσκω;
Να συγκρίνεις τι; Την ασύρματη σύνδεση με την ενσύρματη, (ακόμα μια με παμφθηνο) καλώδιο Ethernet;
Η Ενσύρματη συνδέσει είναι πολύ απλά καλύτερη!!!
Συγκρίσεις έχω κάνει εγώ και ο φίλος μας που μιλάτε εχθές το πρωί στο τηλέφωνο.Γιατι είσαι τόσο δύσπιστος και δεν κατανοείς τι σου λένε;
Οπως σου έχω εξηγήσει πήγαινε πάρε ένα Ugreen ethernet στα μέτρα που θες, να έρθει από το ρούτερ σου στο σύστημα, βάλε και ένα φθηνό Switch στο ρακ σαν αυτό που σου είπα και για αρχή βάλε ένα καλώδιο του μέτρου Supra από το Switch στο T8..
Οτι θες να μιλήσουμε, να σε βοηθήσω, να σου εξηγήσω, να σου δώσω το τηλέφωνό μου να τα πούμε σαν άνθρωποι..
Ολες σου τις απορίες μπορώ να σου τις λύσω άμεσα..

Αγαπητέ Θρησκο, εγώ ένα πράγμα ξέρω. Κάποιοι ασχολούνται με κάθε είδους καλώδιο και κάποιοι ασχολούνται να ακούνε την αγαπημένη τους μουσική. Προσπάθησε να ενταχθείς στην δεύτερη κατηγορία.

• Like
Reactions: Deneb and petronik
Αγαπητέ Θρησκο, εγώ ένα πράγμα ξέρω. Κάποιοι ασχολούνται με κάθε είδους καλώδιο και κάποιοι ασχολούνται να ακούνε την αγαπημένη τους μουσική. Προσπάθησε να ενταχθείς στην δεύτερη κατηγορία.
Δεν είναι θέμα καλωδίου, απλά καλύτερης ηχητικά και ηλεκτρικά σύνδεσης ρούτερ/switch streamer σε σχέση με την ασύρματη σύνδεση που είναι εντελώς άκυρη για χρήση audio..
Δεν το λέω εγώ αλλά τα πρωτόκολλα σύνδεσης..😉

Δεν είναι θέμα καλωδίου, απλά καλύτερης ηχητικά και ηλεκτρικά σύνδεσης ρούτερ/switch streamer σε σχέση με την ασύρματη σύνδεση που είναι εντελώς άκυρη για χρήση audio..
Δεν το λέω εγώ αλλά τα πρωτόκολλα σύνδεσης..😉
έχει απαντηθεί σε επιστημονική/τεχνοκρατική βάση ότι καμμιά διαφορά δεν κάνει στην μεταφορά δεδομένων και ούτε στον ηχο φυσικά.
Ασχοληθείτε με το να ψάχνετε και να ανακαλύπτετε νέα μουσικά ακούσματα, νέους καλλιτέχνες που έχουν πολλά να δώσουν και αφεθείτε στην μαγεία της μουσικής.
Φτιάξτε ένα σύστημα ισορροπημένο εντός των δυνατοτήτων σας, επενδύστε κυρίως σε καλά ηχεία (εκεί που εισάγονται παραμορφώσεις τεράστιες αν δεν υπάρχει σωστός σχεδιασμός), τοποθετήστε τα σωστά στον χώρο και απολαύστε ξεχνώντας πρώτα από όλα τα καλώδια, τα ποδαράκια στήριξης, τις ασφάλειες και όλα αυτά τα γελοία παρελκόμενα.

έχει απαντηθεί σε επιστημονική/τεχνοκρατική βάση ότι καμμιά διαφορά δεν κάνει στην μεταφορά δεδομένων και ούτε στον ηχο φυσικά.
Ασχοληθείτε με το να ψάχνετε και να ανακαλύπτετε νέα μουσικά ακούσματα, νέους καλλιτέχνες που έχουν πολλά να δώσουν και αφεθείτε στην μαγεία της μουσικής.
Φτιάξτε ένα σύστημα ισορροπημένο εντός των δυνατοτήτων σας, επενδύστε κυρίως σε καλά ηχεία (εκεί που εισάγονται παραμορφώσεις τεράστιες αν δεν υπάρχει σωστός σχεδιασμός), τοποθετήστε τα σωστά στον χώρο και απολαύστε ξεχνώντας πρώτα από όλα τα καλώδια, τα ποδαράκια στήριξης, τις ασφάλειες και όλα αυτά τα γελοία παρελκόμενα.
Kαι μερικές γραμμές γραμμένες από μια αναγνωρισμένη εταιρία που φτιάχνει καλώδια

Αγαπητε Music Matters,είμαι μέσα στην μουσική από μικρός(ερασιτέχνης μουσικός,ραδιοερασιτέχνης) ως τώρα,στα 60.Συμμετεχω στα μουσικά νήματα περισσότερο από τα αντίστοιχα ηχητικα.Καμαρωνω επίσης διότι παθιάζομαι με την ίδια μουσικη από το 1981 η οποία δεν περιεχει εγγραφές αναφοράς,γεγονος που με κάνει μουσικόφιλο και με τη βουλα.
Αγαπητε Petronik,είχα και Belden όπως και Mogami και Canare.Ειναι για χαμηλές πτήσεις κι αυτό το έχουν συνειδητοποιήσει όλοι όσοι τα συνέκριναν με κάτι καλύτερο και φυσικά προτίμησαν το καλύτερο.
Απ' ό,τι έχω συμπεράνει δεν υπάρχει κάποιος για να απαντήσει στο ερωτημα του νήματος κάτω από τις προϋποθέσεις που έθεσα γι αυτό παρακαλώ τον Συντονιστή να το κλειδώσει.

έχει απαντηθεί σε επιστημονική/τεχνοκρατική βάση ότι καμμία διαφορά δεν κάνει στην μεταφορά δεδομένων και ούτε στον ηχο φυσικά.
Ασχοληθείτε με το να ψάχνετε και να ανακαλύπτετε νέα μουσικά ακούσματα, νέους καλλιτέχνες που έχουν πολλά να δώσουν και αφεθείτε στη μαγεία της μουσικής.
Φτιάξτε ένα σύστημα ισορροπημένο εντός των δυνατοτήτων σας, επενδύστε κυρίως σε καλά ηχεία (εκεί που εισάγονται παραμορφώσεις τεράστιες αν δεν υπάρχει σωστός σχεδιασμός), το σωστά στον χώρο και απολαύστε ξεχνώντας πρώτα από όλα τα καλώδια, τα ποδαράκια. στήριξης, τις ασφάλειες και όλα αυτά τα γελοία παρελκόμενα.
Κι ένα εξαιρετικό σύστημα έχουμε, και από μετρήσεις είμαστε άψογοι, και ο χώρος μας είναι φροντισμένος, και άπειρη μουσική έχουμε και απολαμβάνουμε όσο δεν φαντάζεστε τη μουσική που ακούγεται από το σύστημά μας..
Καλό είναι να μην κουνάς το δάχτυλο σε ανθρώπους που γνωρίζουν πολλά παραπάνω πράγματα για το Audio...
Τώρα για το αν ασχολούμαστε με ποδαράκια καλώδια κλπ είναι δικό μας θέμα, δεν επιδιώκω προσωπικά να επηρεάσω κανεναν με τα σχολεία που κάνω...
Ότι δεν σου αρέσει από αυτά που γράφω, απλά το προσπερνάς...
Δεν είσαι σε θέση να μου κουνάς κανένα δάχτυλο διότι μπορώ πολύ εύκολα να σου γκρεμίσω τις θεωρίες σου, αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός μου...😉