Προτάσεις για πλήρες atmos home cinema

Re: Απάντηση: Προτάσεις για πλήρες atmos home cinema

Μάλιστα οπότε πάω για σύστημα 5.1.2 αναγκαστικά ή προτείνεις να σετάρω σύστημα 7.1 για το δωμάτιο μου που είναι 5.5 χ 3.5 (μικρο),τι εiναι καλύτερο?Να προσθέσω πως θα το χρησιμοποιήσω 90% για ταινίες όπου ο ενισχυτής θα συνδεθεί σε προτζέκτορα της όπτομα hd27.Έχω αγοράσει επίσης και αυτά τα ηχεία μου τα πρότεινε φίλος μου για αρχή Jamo S 426 HCS 3 και μου λείπουν τώρα το SUB όπου διαβάζοντας τα παραπάνω κατέληξα να αγοράσω τον r-110 της Klipsch ως μια καλή μεσαία λύση και μου λείπουν τα 2 ηχεία ή τα άτμος ή τα άλλα 2 για την ολοκλήρωση του 7.1

Δεν μπορώ να σου προτείνω τι να κάνεις χωρίς να ξέρω το χώρο σου. Στην δική μου περίπτωση επειδή έχω τον καναπέ κολλητά στον πίσω τοίχο αναγκαστικά πάω για 5.1.2

Συγνώμη για την παρουσίαση το έκανα πρόχειρα στο χέρι ελπίζω να καταλάβεις και αν μπορείς να με βοηθήσεις γιατί διαβάζω διαβάζω και άκρη δεν έχω βγάλει.Εμένα ο καναπές είναι κάπου στην μέση και λίγο πιο πίσω.15320432_10202422930852265_388835594_n.jpg τα δύο ηχεία που έχεις για άτμος ποια είναι και που τα έχεις τοποθετήσει

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για πλήρες atmos home cinema

τα δύο ηχεία που έχεις για άτμος ποια είναι και που τα έχεις τοποθετήσει

Τα δικά μου θα είναι ενσωματωμένα στα μπροστά

Δες αναλυτικά στη σελίδα της Dolby όλους τους συνδιασμούς

DUKE σου ήρθαν τα αντικείμενα από Γερμανία?με έχεις ψήσει να παραγγείλω και εγώ από εκεί πόσο πήγαν τα μεταφορικά?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ευχαριστώ πολύ σεβαστέ για τις πληροφορίες

Δεν μου έρθουν ακόμη φίλε μου γιατί @$%&@# τα $%&@παιδα στην ΠΝΟ με τις απεργίες! Εχει γονατίσει η μισή Κρήτη (συγγνώμη για τα καντήλια). Αλλιώς σήμερα και αύριο θα τα είχα εδώ σχεδόν όλα.

Σε Klipsch ειδικά υπάρχουν τρελές διαφορές με Ελλάδα. Στις υπολοιπες μάρκες είναι ανάλογα το μοντέλο και τη μάρκα. Πχ Marantz στην Ελλάδα έχουμε καλύτερες τιμές. Για ΟΛΑ τα πράγματα (και δυο μεταφορικά, του αμαζον και μιας αλλης εταιρείας που στέλνει δαπέδου και γουφερ, ηχεία, καλώδια, βάσεις κτλπ μαζί με express παράδοση ήταν 180 . Με τα μεταφορικά υπολογισμένα το όφελός μου σε σχέση με ΟΛΑ από Ελλάδα ήταν περίπου 1400 . Τεράστιο ποσό!

Mε λίγα λόγια....κοινή λογική όπως το περίμενα. Θα δοκιμάσω λοιπόν με τα R-15 και αν είναι ωραία θα παραγγείλω άλλο ένα σετ.

R-15 για να τα βάλεις προς τα πάνω;;

Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για πλήρες atmos home cinema

Λογικά ψηλά, κοντά στο ταβάνι σαν front height με κλίση προς τα κάτω

Για ψηλά, ας τα πάρει. Για να τα βάλει να κοιτάνε προς τα πάνω, χαμένα χρήματα. Δεν χρειάζονται μεγάλα ηχεία εκεί, μιας και όλα αυτά παίζουν με πολύ ψηλό crossover.

Οχι, πάνω στα δαπέδου να κοιτάνε προς τα πάνω. Θα τα δοκιμάσω αφού θα τα έχω ούτως ή άλλως. Δεν έχω αποκλείσει κανένα σενάριο ακόμη.

Andrew Jones για τα atmos modules.
"Yes, there is different bass management for ceiling speakers versus the Atmos enabled speakers. In the case of the Atmos enabled speakers, given that they are typically quite small and therefore restricted in bass output, and Dolby recognize this in their minimum performance requirements, the bass management in our receivers sets the enabled speakers to 180Hz. All frequencies below this are then channeled to their respective forward firing drivers. Thereafter, if that forward speaker is set to small, at some other crossover frequency, all the remaining signal is directed to the subwoofer, as normal. It is a two step re-direction. "

Δεν θέλουν τις συχνότητες που στέλνουν προς τα πάνω να είναι πολυκατευθυντικές όπως είναι οι χαμηλές. Θέλουν να είναι κατευθυντικές για να πάνω ΜΟΝΟ προς τα πάνω ώστε από εκεί να φτάνουν στον θεατή.

Και η Klipsch για τα RP-140SA προτείνει crossover στα 150Hz, ενώ για το atmos ηχείο των RP-280FA προτείνει 80Hz, ίσως επειδή αυτό είναι 6,5"

Και η Klipsch για τα RP-140SA προτείνει crossover στα 150Hz, ενώ για το atmos ηχείο των RP-280FA προτείνει 80Hz, ίσως επειδή αυτό είναι 6,5"

Δεν ξέρω. Καλύτερα όμως να κάνεις αυτό που σου λέει η Yamaha/Audyssey/Pioneer. Το πάνω ισχύει για τους Pioneer. Αυτό που λέει βασικά είναι πως βάζει τα atmos στα 180hz, και στέλνει τις συχνότητες πιο κάτω όχι στο sub αλλά στα ηχεία κάτω. Στο sub στέλνει τις συχνότητες από το crossover που έχεις βάλει στα κάτω. Οι άλλοι μπορεί να μην το κάνουν αυτό. Δοκίμασέ το λέω εγώ, και δες που δένουν καλύτερα τα height εφέ με το υπόλοιπο σεταπ.

Ναι το R-112 μου πέφτει πάρα πολύ. Και θεωρώ ότι είναι overkill για μένα προσωπικά.
Δεν ξέρω αν διαβάσατε από την αρχή το νήμα, ο χώρος ο ενιαίος συνολικά είναι περίπου 6Χ6,5. Ο χώρος θέασης ταινίων είναι στην γωνία αυτού περίπου 2,5 (πλάτος)Χ3. Η απόσταση θέασης πχ από την τηλεόραση είναι 2,5μ. Αρα σε αυτά τα πλαίσια θα είναι και τα ηχεία. Εχω χώρο αριστερά και για το sub και τα μπροστινά θα απέχουν λίγο λιγότερο από μέτρο από τον τοίχο. Μόνο ένα τραπεζάκι σαλονιού υπάρχει ανάμεσα στον γωνιακό καναπέ και την τηλεόραση. Γενικά ο υπόλοιπος χώρος καθότι τραπεζαρία πίσω και λίγο παιδική χαρά της μικρής έχει διάφορα, δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείτε δύσκολο χώρο.

Νομίζω όμως ότι το 110 θα μου είναι μια χαρά και με το παραπάνω. Και στην τελική, τα έξτρα χρήματα (αν μου την βιδώσει και αποφασίσω να τα δώσω χωρίς να ενημερώσω την γυναίκα για αυτά :Ρ) προτιμώ να τα επενδύσω σε έναν 3300 (τον έχει προσφορά 820 το αμαζον) που έχει παραπάνω δύναμη για να είμαι σίγουρος ότι θα παίζει φουλ τα RP-250 και έχει και pre-out για μελλοντική προσθήκη παρά σε λίγο μεγαλύτερο sub.

Σε αυτά έχω καταλήξει 10 μέρες τώρα που ψάχνω και ακούω τις προτάσεις σας και τις συμβουλές σας (για άλλη μια φορά ευχαριστώ!), δεν ξέρω αν είναι ορθό το σκεπτικό μου, αλλά είναι και οι ανάκγες του καθενός διαφορετικές παιδιά.

φιλε μου σε 25 τετραγωνικα εχω βαλει 2 115 μην τα φοβασαι τα σαμπ γιαυτο υπαρχουν οι ρυθμισεις

Καλησπέρα παιδιά μία ερώτηση τι είναι καλύτερο να βάλω ένα σαμπ τον 112 ή δυο των 110 τι λέτε?

Καλησπέρα παιδιά μία ερώτηση τι είναι καλύτερο να βάλω ένα σαμπ τον 112 ή δυο των 110 τι λέτε?

Αν μπορείς να μας δείξεις τον χώρο και τι ενισχυτή έχεις.

3,5 x 5,5 είναι το δωμάτιο ο καναπές στην μέση περίπου και λίγο προσ τα πίσω και έχω τον ντενον χ 2300w

Τα 2 sub τα βάζουμε περισσότερο για να επιτυγχάνεται πιο flat απόδοση σε έναν δύσκολο χώρο. Όταν λέμε δύσκολο δεν σημαίνει κατ'ανάγκη και μεγάλο. Επίσης μην περιμένεις μεγαλύτερες εντάσεις από 2 sub. Αν κόστιζαν το ίδιο, θα σου έλεγα να πας για τα 2. Αλλά σίγουρα δεν αξίζει, ειδικά αν δεν είσαι τρελά απαιτητικός. Εδώ μπορείς να δεις μια δοκιμή που έκαναν. http://www.audioholics.com/subwoofer-setup/two-subs
Σημείωσε ότι χρησιμοποίησαν ενισχυτή με YPAO που δεν έχει τόσο καλό sub correction. Επίσης ο ενισχυτής δεν έχει τη δυνατότητα να επεξεργαστεί τα 2 sub χωριστά και άρα το audyssey δεν μπορεί να κάνει καλύτερη δυνατή διόρθωση και των 2 μαζί.
Η επιλογή δική σου να κρίνεις αν αξίζει τα έξτρα χρήματα.