Προτάσεις για πλήρες atmos home cinema

Ωχ καλά. Το night mode είναι απλα δράμα. Θα το δεις. Θα παίζεις σε σιγανες εντάσεις, θα τσιμπησεις τους διαλόγους (πρεπει να υπάρχει επιλογή) και θα χαμηλωσεις ίσως το sub. Το nightmode είναι καρακομπρεσαρα. Και όσο καλυτερο το συστημα τόσο χειρότερα θα ακούγεται :)
Εμείς σήμερα το ξενυχτησαμε.
Τώρα την κανει μπάνιο η μαμά της. Ξέρω. Ξέρω.
Με τον καναπέ με πληγωσες λίγο. Θα σκάει το bass reflex πανω στον καναπέ ε; Εντάξει. Θα μουγκαθει λίγο εκείνο το ηχείο. Δηλαδή στο ηχεία βάσης +sub η ύπαρξη του καναπέ δίνει ποντους. Τώρα πόσους...
Απο αέρα μια χαρά ακούγεται πάντως. Μπορείς να κανεις και το άλλο. Να τσιμπησεις τα μικρά για αρχή μαζί με το sub και αν νιωσεις οτι δεν καθονται σε δεύτερη φαση τσιμπας τα μεγαλα και τα μικρά τα πας πίσω.

22:00 είναι το ξενύχτι;; Εμάς είναι το νορμάλ! Εδώ και 10 μέρες κοιμάται 23:30-12 η φοιτήτρια! χαχα υπομονή!

Ontopic: Σωστό σκεπτικό, αλλά μου έχουν καρφωθεί τα δαπέδου! Και επειδή με ξέρω, πιο πιθανό είναι -αν καταλάβω διαφορές οπως μπουκωματα κτλπ γτ δεν έχω και το καλύτερο αυτί- να τα πουλήσω και να πάρω βάσης, παρά το σενάριο που λες (παρολο που είναι λογικότερο)

Μ'αρέσουν και τα zensor και τα q acoustics 3050 που τα εκθειάζει το whathifi αλλά μάλλον θα καταλήξω στα Klipsch γιατί έχουν ήδη έτοιμα atmos set.

Νουμπιστικη ερώτηση νο124: αν ο player (είτε blu ray player είτε android tv box player) ΔΕΝ υποστηρίζει atmos θα παίζουν τα ηχεία λόγω ενισχυτή ή πρέπει και ο player να υποστηρίζει;;

edit: ποιά βάσης λες από Klipsch αν πάω εκεί τελικά;

Οποιοδήποτε player της τελευταίας διετίας που υποστηρίζει Dolby TrueHD kai DTS-HD-MA λογικά θα υποστηρίζει και Dolby Atmos και DTS:X αντίστοιχα, στην χειρότερη περίπτωση με ένα firmware upgrade

Αν θες ακρόαση των Klipsch, η Κάρπαθος είναι πιο κοντά :flipout::flipout::flipout:

Ναι εγώ άλλο ρώτησα. Σε περίπτωση που δεν υποστηρίζει atmos ο media player, θα μπορεί να παίξει μέσω ενισχυτή ή για να έχουμε atmos πρέπει οπωσδήποτε να υποστηρίζεται απο τον media player ;;

Χαχαχα Ντινο τσέκαρε Αμαζον Γερμανίας. Είναι μισή τιμή τα klipsch σε σχέση με Ελλάδα!

Εξαρτάται από το player. Το Oppo μου πχ δεν παίζει τα πάντα χωρίς προβλήματα και διακοπές στον ήχο, παρόλο που υποστηρίζει τα HD formats ήχου

Sent from my iPad using Tapatalk

Αρα και εσύ που θα αλλάξεις σε atmos θα αλλάξεις και το wetek και το oppo αφού δεν υποστηρίζουν atmos σωστά; αλλιώς δεν θα έχεις το τελευταίο ακόμη και αν αλλάξεις ηχεία και ενισχυτή

Το Oppo δεν θα το άλλαζα άμεσα με 4Κ player, απλά επειδή πήρα χαμπάρι πρόσφατα ότι θα έχω θέμα, θα αλλαχτεί. Το mini τώρα που τρέχει Libreelec και δεν έχω θέμα με τα HD audio formats πιστεύω θα με καλύψει μέχρι να γίνει mainstream το H265

Παιδιά γνώμη για ασύρματα ηχεία έχουμε; θέλω να αποφύγω τα καλώδια αν γίνεται στα πίσω λόγω παιδιού

Θα χρειαστούν ρευμα τα ασύρματα
Αυτοενισχυομενα είναι στην ουσία. Προσωπικά δεν το έχω ψάξει. Και προφανώς θα χρειαζεται preouts απο τον avr για το σημα. Λίγο οτι να ναι. Δεν ξέρω. Αν ξέρει κάποιος άλλος... Αυτά που έχω δει να κυκλοφορούν είναι χαζα 5.1 συστηματακια.

Σε λίγα χρόνια θα έχουμε εντελώς ασύρματα τα πάντα. Μέχρι στιγμής έχουμε ασύρματο 5.1 με λύσεις που ακόμα είναι αρκετά ειδικές, όπως ηχομπάρες που προσθέτουν ασύρματα δυο ηχειάκια surround, άντε να βάλω και της Denon τον ενισχυτή AV Heos, άγνωστο το πότε θα έρθει.

Στη θέση σου θα κοίταζα τις εξής επιλογές. Πάντα με καλώδια, άσε τα ασύρματα, εκτός αν πάμε μπροστά στο μέλλον το οποίο δεν ξέρουμε.

Onkyo και Pioneer, πλέον είναι τα ίδια μηχανάκια (δηλαδή Onkyo και όχι Pioneer). Στις χαμηλές κατηγορίες πάντα. Θα κοιτάξεις κανένα vsx-1131 ή TX-NR656 που είναι ευέλικτοι στην τοποθέτηση των ηχείων. Μπορείς να έχεις ηχεία οροφής για παράδειγμα (ή ακτινοβολητές) χωρίς να είσαι υποχρεωμένος να έχεις καν surround (!).

Πάμε τώρα στις λίγο πιο ποιοτικές προτάσεις. Yamaha και Denon. Μεταξύ τους, οι διαφορές έχουν να κάνουν με το πόσο έχεις διάθεση να χεριάσεις τα μηχανάκια (μάλλον δεν θα έχεις). Αν παίξεις με τη χειροκίνητη ισοστάθμιση, απλά πας για Yamaha και έχεις και περίπου 17 προγράμματα προσομοίωσης ηχητικού περιβάλλοντος, με παραμέτρους για ατελείωτο παιχνίδι.

Εάν θέλεις κάτι που από το κουτί του να παίζει ωραία, δηλαδή να μοιάζει ο ήχος κάπως με hi-fi, να έχει καλή αυτόματη (αλλά μέχρι εκεί) ισοστάθμιση, πας για Denon. Τα αδελφάκια της Marantz είναι μοντέλα ενδιάμεσα που βάζουν HDAM στην προενίσχυση και είναι ακόμα καλύτερα, αλλά το χρεώνουν κάμποσο. Δηλαδή πληρώνεις ας πούμε έναν Denon 2300 για marantz, που είναι καλύτερος, αλλά κοστίζει περίπου όσο ένας Denon 3300 που είναι καλύτερος.

Ρίξε λίγο παραπάνω στο budget και θα είσαι ταμάμ.

Από ηχεία θα βρεις. Χαμός γίνεται. Τα Dali είναι πάντα σπουδαία, ό,τι κι αν έχω ακούσει απλά στέκονται πάρα πολύ καλά.
Q Acoustics είναι ειδική επιλογή. Μη χάνεις χρήμα (άρα και χρόνο) στην εξειδικευμένη αγορά. Πήγαινε με το ρεύμα (go with the flow) και δεν θα χάσεις.

Αυτά.

Πάμε τώρα στις λίγο πιο ποιοτικές προτάσεις. Yamaha και Denon. Μεταξύ τους, οι διαφορές έχουν να κάνουν με το πόσο έχεις διάθεση να χεριάσεις τα μηχανάκια (μάλλον δεν θα έχεις). Αν παίξεις με τη χειροκίνητη ισοστάθμιση, απλά πας για Yamaha και έχεις και περίπου 17 προγράμματα προσομοίωσης ηχητικού περιβάλλοντος, με παραμέτρους για ατελείωτο παιχνίδι.

Συγνωμη για το μικρο hijack του νηματος. Αυτο το πραγμα με τα surround modes δεν το εχω καταλαβει. Εχω τον yamaha 679 και εχει μπολικα προγραμματα προσομειωσης. Αυτα εχουν νοημα για ακροαση μουσικης μονο; Εχω δοκιμασει 2-3 φορες ετσι απο περιεργεια, αλλα αν και εχω καταλαβει τη διαφορα δεν θεωρω οτι ειναι βελτιωση πανω στον ηχο. Στις ταινιες/σειρες παιζω straight (το auto του yamaha) ή dolby pl (αν ειναι στερεο) και στη μουσικη pure direct. Στην ισοσταθμιση, εχω τρεξει το ypao και απλα εχω αλλαξει ολα τα ηχεια σε small. Εχω αφησει το ypao σε flat. Βλεπω οτι ο ενισχυτης εχει ενα σωρο ρυθμισεις πανω στον ηχο, αλλα πραγματικα δεν εχω καταλαβει πως θα μπορουν να μου φανουν χρησιμα.

Συγνωμη για το μικρο hijack του νηματος. Αυτο το πραγμα με τα surround modes δεν το εχω καταλαβει. Εχω τον yamaha 679 και εχει μπολικα προγραμματα προσομειωσης. Αυτα εχουν νοημα για ακροαση μουσικης μονο; Εχω δοκιμασει 2-3 φορες ετσι απο περιεργεια, αλλα αν και εχω καταλαβει τη διαφορα δεν θεωρω οτι ειναι βελτιωση πανω στον ηχο. Στις ταινιες/σειρες παιζω straight (το auto του yamaha) ή dolby pl (αν ειναι στερεο) και στη μουσικη pure direct. Στην ισοσταθμιση, εχω τρεξει το ypao και απλα εχω αλλαξει ολα τα ηχεια σε small. Εχω αφησει το ypao σε flat. Βλεπω οτι ο ενισχυτης εχει ενα σωρο ρυθμισεις πανω στον ηχο, αλλα πραγματικα δεν εχω καταλαβει πως θα μπορουν να μου φανουν χρησιμα.

Είναι καθαρά υποκειμενικό, μπορεί κάποιο preset να σου αρέσει, σε κάποιον θα αρέσει κάποιο άλλο, περιττά για μένα μιας κι είχα παλιά Yamaha, ουσιαστικά δεν προσφέρουν τίποτα, αν θες να ακούσεις original απλά δεν τα επιλέγεις.

Ως ένα επιπλέον προσόν τα ανάφερα τα προγράμματα επεξεργασίας. Αν δεις τα έβαλα κατόπιν των πολύ σημαντικών δυνατοτήτων του (χειροκίνητου) EQ. Πάντως δεν είναι άσχημα για κάποιον στη μουσική. Και δεν εννοώ να ακούει μόνο, αλλά και να παίζει. Σύνδεσε ένα synth επάνω και φτιάξε τον ήχο όπως θα ήταν σε ένα club ας πούμε. Παραμετροποιούνται δε και πανεύκολα όπως σε καμία άλλη μάρκα. Είναι δηλαδή αν το σκεφτείς ως κέντρο εικόνας και ήχου - κυρίως ήχου - ένα ωραίο παιχνίδι.

Τίποτε παραπάνω. Αν μιλάμε με όρους στεγνούς ενισχυτών AV, τότε το EQ του είναι το κύριο προσόν του. Οι ρυθμίσεις που επιτρέπουν δηλαδή να έχεις Q-factor. Ιδιαίτερα τώρα που οι Pioneer σε αυτή την κατηγορία δεν έχουν παραμετρική ισοστάθμιση.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας! Επιβεβαιωνει την αρχικη αποψη μου οτι καποια πραγματα δεν ειναι για εμενα :) Οταν εχω χρονο, θα κατσω να διαβασω και να παιξω λιγο, αλλα μεχρι τοτε straight και αγιος ο θεος!

Onkyo και Pioneer, πλέον είναι τα ίδια μηχανάκια (δηλαδή Onkyo και όχι Pioneer). Στις χαμηλές κατηγορίες πάντα. Θα κοιτάξεις κανένα vsx-1131 ή TX-NR656 που είναι ευέλικτοι στην τοποθέτηση των ηχείων. Μπορείς να έχεις ηχεία οροφής για παράδειγμα (ή ακτινοβολητές) χωρίς να είσαι υποχρεωμένος να έχεις καν surround (!).

Εάν θέλεις κάτι που από το κουτί του να παίζει ωραία, δηλαδή να μοιάζει ο ήχος κάπως με hi-fi, να έχει καλή αυτόματη (αλλά μέχρι εκεί) ισοστάθμιση, πας για Denon. Τα αδελφάκια της Marantz είναι μοντέλα ενδιάμεσα που βάζουν HDAM στην προενίσχυση και είναι ακόμα καλύτερα, αλλά το χρεώνουν κάμποσο. Δηλαδή πληρώνεις ας πούμε έναν Denon 2300 για marantz, που είναι καλύτερος, αλλά κοστίζει περίπου όσο ένας Denon 3300 που είναι καλύτερος.

Ρίξε λίγο παραπάνω στο budget και θα είσαι ταμάμ.

Από ηχεία θα βρεις. Χαμός γίνεται. Τα Dali είναι πάντα σπουδαία, ό,τι κι αν έχω ακούσει απλά στέκονται πάρα πολύ καλά.
Q Acoustics είναι ειδική επιλογή. Μη χάνεις χρήμα (άρα και χρόνο) στην εξειδικευμένη αγορά. Πήγαινε με το ρεύμα (go with the flow) και δεν θα χάσεις.

Αυτά.
Aς ξεκινήσω από το μπατζετ: τα περιθώρια να ανέβει κι άλλο είναι ελάχιστα. Ηδη το έχω ανεβάσει λίγο και θεωρώ διαβάζοντας και άλλες γνώμες εδώ ότι δεν σηκώνει και ο χώρος για πολύ παραπάνω. Και από την στιγμή που δεν πάω σε ενισχυτή 1000+ , ούτε ο ενισχυτής σηκώνει παραπάνω, σωστά;

Επειδή δεν έχω καθόλου γνώσεις στον ήχο, ισοσταθμιστές κτλπ και δεν έχω μεγάλο κόλλημα όπως με την εικόνα, θα προτιμούσα όπως είπες κάτι που να παίζει καλά out of the box. Για να κάνω μόνος μου τρελές δοκιμές κτλπ αποκλείεται! Δεν ξέρω στο μέλλον και δεν ξέρω αν αυτά τα έτοιμα προφιλ βοηθάνε πχ στην θέαση ταινιών

Ηχεία ναι οκ τα αποκλείω τα Q Acoustics και για τους λόγους που λες. Τώρα κοιτάω Dali ή Klipsch που είναι και σε φοβερές τιμές στο γερμανικό άμαζον και διαβάζω ότι είναι πολύ καλή επιλογή με τους Denon (που έχω περισσότερο στο μυαλό μου). Εδώ έχω αρχίσει και σκέφτομαι για βάση μπροστά τελικά αντί για δαπέδου.

Οπότε εσύ βάση όλων αυτών των στοιχείων, ποιά μάρκα προτείνεις και σε συνδυασμό με τι ηχεία;; :)

Μάνθο έχω την εντύπωση ότι το γερμανικό amazon δεν στέλνει ηχεία βάσης στην Ελλάδα, απευθείας τουλάχιστον, οπότε θα χρειαστεί να βρεις και κάποια μεταφορική από εκεί