Προτάσεις για πλήρες atmos home cinema

Re: Απάντηση: Προτάσεις για πλήρες atmos home cinema

Μάνθο έχω την εντύπωση ότι το γερμανικό amazon δεν στέλνει ηχεία βάσης στην Ελλάδα, απευθείας τουλάχιστον, οπότε θα χρειαστεί να βρεις και κάποια μεταφορική από εκεί

Sent from my iPad using Tapatalk
Και την διαφορά στην τιμή να την πληρώσεις στην αποστολή..

Sent from my A0001 using Tapatalk

Θα σου πρότεινα Klipsch. Εύκολο ηχείο στην οδήγηση και για χρήση home cinema δεν παίζονται...
Εγώ που έχω συνδυασμό με Denon (πιο παλιές σειρές βέβαια) είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και σε χρήση μουσικής.

Εντάξει εννοείται αν οι διαφορές είναι μικρές δεν αξίζει η ταλαιπωρία. Κεντρικό που τσέκαρα στέλνουν, βάσης δεν είδα ακόμη.

Ευχαριστώ και τον ChrisV για την συμβουλή.

Σε περίπτωση που καταλήξω σε βάσης και klipsch, ποιό μοντέλο;

Last edited:
Βάσης klipsch στέλνουν κανονικά, δαπέδου δεν στέλνουν

Πάρε εδώ μια ιδέα με τελική τιμή με μεταφορικά. Τιμές skroutz χωρίς παζάρι και μεταφορικά: 2166

https://www.dropbox.com/s/70n9fo9k9ql4815/Screen Shot 2016-11-22 at 18.47.01.png

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και άλλο ένα σενάριο με τα Reference Premiere τα οποία είναι ανώτερα και φυσικά ακριβότερα...

https://www.dropbox.com/s/vcy60fleqrdzfz4/Screen%20Shot%202016-11-22%20at%2019.02.53.png

Nτίνο ευχαριστώ για τον χρόνο σου! Πολύ μεγάλη διαφορά τα 700 σε σχέση με Ελλάδα. Κοντά 30% κάτω από Αμαζον. Και δαπέδου πάντως στέλνουν, τα R-24F που δοκίμασα τα στέλνουν κανονικά.

Το 2ο σενάριο δεν παίζει και λόγω χρημάτων αλλά κυρίως λόγω δύναμης ενισχυτή από ότι έχω καταλάβει. Τα συγκεκριμένα ηχεία θα θέλουν δυνατότερο ενισχυτή για σωστή απόδοση.

Εγώ πάντως είμαι της γνώμης να πας σε λίγο καλύτερο ενισχυτή ο οποίος να έχει οπωσδήποτε pre-outs έτσι ώστε αν θες να τον "ξαλαφρώσεις" κάποια στιγμή να δώσεις από την προενίσχυση σε έναν δικάναλο τελικό τα μπροστινά.

Αυτό ακόμα και αν χρειαστεί αν σπάσεις το σύστημα στα 2, ξεκινώντας με ενισχυτή + 3.1 και προσθέτοντας μετά τα surround και τα atmos

Ντίνο το σκεπτικό σου είναι ορθο και λογικό, απλά εγώ δεν έχω τόση τρέλα με τον ήχο και είναι λίγο απίθανο να βάλω και 2ο ενισχυτή για τα μπροστινα ηχεία ή να γίνω εξπερ στις ρυθμίσεις κτλπ. Δεν μου χρειάζεται τέτοιο σύστημα γιαυτό κοιτάω κάτι πιο μικρομεσαίας κατηγορίας, θα καλύψει πιστεύω τις ανάγκες μου. Εξάλλου αν αλλάξουν τα πράγματα σε λίγα χρόνια, τα ηχεία κάπως θα τα αξιοποίησω, αλλά ενισχυτές θα έχουν βγει 5 φορές καλύτεροι, τα λυπάμαι τα χρήματα να τα δώσω τώρα από την στιγμή που δεν υπάρχει προοπτική αξιοποίησης.

Εγώ πάντως δεν διαβάζω και τα καλύτερα για atmos "upfiring modules". Σαν κοροιδία μου φαίνεται και οι τιμές αυτών εξωφρενικές. Πατάνε στο ότι ο κόσμος δεν γουστάρει φασαρίες και καλώδια...Επίσης δεν θα χρειαστείς και sub?
2x Klipsch RP-240S
2x Klipsch RP-150M
Klipsch RP250C
Klipsch Reference R-110SW
1400 στο γερμανικό Amazon μαζί με μεταφορικά. Βέβαια μπορείς να παίξεις με τα δίπολα surround και τα μπροστά αν θες βάζεις τα 160M. οι διαφορές στις τιμές με Ελλάδα είναι τρελές (όπως και με Αμερική) και προφανώς φταίει ο εισαγωγέας γι αυτό. Τα παραπάνω εκτιμώ ότι τα παίζει και ο Denon 1300w που έχω προσωπικά, άνετα.

Βασικά τώρα που το βλέπω, δεν έχεις και κανα τεράστιο δωμάτιο. Ισως τα δίπολα να είναι υπερβολή. καλύτερα 2x R-15M για πίσω, 1085 σύνολο.

Τα περισσότερα σχόλια κατόχων atmos upfiring sets που έχω διαβάσει στο ξένο avforum είναι από θετικά έως διθυραμβικά γιαυτό μου έχει μπει τόσο πολύ. Υπάρχει βέβαια τελικά και η πιθανότητα για τοποθέτηση στην οροφή μιας και όλο μας το σαλόνι έχει ήδη γυψοσανίδα και τελικά μάλλον θα μονιμοποιήσουμε την διάταξη των επίπλων σε μια και μόνο θέση. Πρέπει να το ξανασυζητήσω με την γυναίκα μου :) Και πρέπει να δω το ύψος των ηχείων να δω αν χωράνε στην γυψοσανίδα.

Τα δίπολα τι είναι ακριβώς;; Ενα εξπλέιν παρακαλώ;;
Επειδή όπως λες και εσύ δεν είναι τόσο μεγάλος ο χώρος, σκεφτόμουν για ακόμη μικρότερο σύστημα, δηλαδή 160M μπροστά (το κόβω σε βάσης τελικά αντί των R-24F), 25C για κεντρικό, 10SW για sub, τα πιο απλά surround R14S (ή έστω 15Μ) και ένα ζεύγος atmos. Με τον Denon 2200.

Το μειονέκτημα των Denon από ότι διαβάζω είναι ότι υστερούν στο video processing. Υπάρχει τρόπος παράκαμψης έτσι; Δηλαδή να αναλαμβάνει η τηλεόραση τα πάντα; (δεν μπορώ να φανταστώ γιατί να θέλει κάποιος να κάνει επξεργασία του σήματος βίντεο με τον ραδιοενισχυτή, χάνω κάτι;)

Α και κάτι άλλο, ποιά είναι η ιδανική απόσταση από τα μπροστινά ηχεία για να προλαβαίνει να φεύγει ο ήχος και να έρχεται όπως πρέπει στα αυτιά μας; (έστω δυνατά δαπέδου)

Το delay και όλα τα χαρακτηριστικά του ήχου από κάθε ηχείο τα αναλαμβάνει το Audyssey για να φτάνει στη θέση ακρόασης όπως πρέπει. Τα δίπολα είναι πχ τα R-14S που παραθέτεις. Ηχεία που μοιράζουν τον ήχο σε 2 κατευθύνσεις για να πιάνουν περισσότερο εύρος. Σε μεγάλο δωμάτιο και με καλό correction ίσως να είναι πολύ καλά, αλλά όσο μικραίνει το δωμάτιο τόσο μεγαλύτερα προβλήματα δημιουργούν. Δώσε μεγάλη βάση στο sub. Μην τσιγκουνευτείς καθόλου εκεί. Ξεκίνα καλύτερα από το R-110SW, και αν σε παίρνει να ανέβεις σε κανένα SVS SB1000, δεν θα το μετανιώσεις. Video processing εννοεί κυρίως 4k upscaling. Εννοείται πως μπορεί να κάνει απλά passthrough στην HDMI ότι βάζεις στη πηγή και να είναι σαν να έχεις την πηγή συνδεδεμένη στην TV. Απλά αν έχεις 4k TV, και βάζεις να παίξεις 1080p υλικό, υποτίθεται ότι ένας AVR θα κάνει καλύτερο upscaling σε 4k από ότι η TV...
Για το Atmos, ακόμα και 2 δορυφόρους να κρεμάσεις τέρμα πάνω στη γωνία του ταβανιού, σαν height speakers δηλαδή, θα δεις πολύ καλύτερη εμπειρία Atmos από τα upfiring. Τα έχω δοκιμάσει γι αυτό σου λέω. Ψάξ' το λίγο παραπάνω. Θα γλιτώσεις πολλά λεφτά.

1) Αν έχεις γυψοσανίδα (τυχερέ!) και χωράνε, πας για ηχεία οροφής με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και ξεχνάς τα upfiring.

2) Τα surround των Klipsch δεν είναι ούτε bipole, ούτε dipole, αλλά είναι ευρείας διασποράς (Wide Dispersion) τα οποία δίνουν ακόμα καλύτερη αίσθηση του περιφερειακού ήχου.

3) Video Processing από τον ενισχυτή απλά το απενεργοποιείς. Η τηλεόραση σου μπορεί να κάνει τα πάντα καλύτερα.

4) Ιδανική απόσταση δεν υπάρχει, αν μπορείς να σχηματίσεις ένα ισόπλευρο τρίγωνο μεταξύ των δυο μπροστά ηχείων και της θέσης ακρόασης, καλώς. Όπως και να έχει, ο ενισχυτής που θα πάρεις θα ρυθμίσει τα πάντα.

Όντως τώρα που το βλέπω έχει μόνο ένα γούφερ το συγκεκριμένο surround, και 2 κόρνες μόνο.

Απάντηση: Re: Προτάσεις για πλήρες atmos home cinema

Όντως τώρα που το βλέπω έχει μόνο ένα γούφερ το συγκεκριμένο surround, και 2 κόρνες μόνο.

Το ίδιο ισχύει και για τα μεγαλύτερα surrounds τους που έχουν 2 woofers.

Παραθέτω το τόπικ που πέτυχα όταν κοιτούσα για το σύστημα μου: https://community.klipsch.com/index.php?/topic/116205-rs-42-bipole-or-dipole/

Re: Απάντηση: Προτάσεις για πλήρες atmos home cinema

2) Τα surround των Klipsch δεν είναι ούτε bipole, ούτε dipole, αλλά είναι ευρείας διασποράς (Wide Dispersion) τα οποία δίνουν ακόμα καλύτερη αίσθηση του περιφερειακού ήχου.

Αν δεν αναφέρουν πουθενά πως είναι δίπολα (dipole) τότε προφανώς είναι αμφιπολικά (bipole) ευρείας διασποράς.

Τα δίπολα τι είναι ακριβώς;; Ενα εξπλέιν παρακαλώ;;

Τα δίπολα είναι ηχεία για τοποθέτηση ως surround, τα οποία έχουν διπλά μεγάφωνα που εκπέμπουν με διαφορά φάσης το ένα με το άλλο. Δημιουργούν πολύ ωραίο αποτέλεσμα περιφερειακού ήχου που γεμίζει το δωμάτιο, αλλά είναι πολύ ιδιότροπα στην τοποθέτηση, θέλουν μεγάλο χώρο για να αποδώσουν σωστά, με αρκετή απόσταση από άλλους τοίχους και πρέπει να τοποθετηθούν ακριβώς εκατέρωθεν της θέσης ακρόασης σε συγκεκριμένη απόσταση.

Τα αμφιπολικά έχουν και αυτά διπλά μεγάφωνα τα οποία όμως εκπέμπουν στην ίδια φάση και είναι ως εκ τούτου πιο ευέλικτα στην τοποθέτηση. Όμως και αυτά θέλουν μεγάλο χώρο, γιατί αν βρίσκονται κοντά στον απέναντι τοίχο, με τις αντανακλάσεις μπερδεύονται τα 2 κύματα. Εγώ στον χώρο μου που είναι περίπου 30τμ, έχω αμφιπολικά ως surround και όταν τρέχω το Audyssey λόγω των αντανακλάσεων το μπερδεύουν και τα βλέπει σαν να έχουν αντίστροφη φάση.

Λοιπό,
1. ΟΚ αν και έχω την αίσθηση ότι θα ειναι too much για μένα, θα καταλήξω στο 110SW. Για να το λέτε κάτι ξέρετε.

2. Surround πίσω τελικά ποιά; R-14S ή R15Μ;

3. Εχω την αίσθηση ότι η τηλεόρασή μου (55Β6) κάνει upscaling και οτιδήποτε άλλο πολύ καλύτερα από τον ενισχυτή

4. Σαν απόσταση εννοούσα από εμένα σαν θεατή/ακροατή. Δηλαδή η τηλεόραση είναι στα 2,5μ, οπότε και τα μπροστινά ηχεία θα είναι στην ίδια απόσταση. Τα πίσω θα είναι περίπου στο ένα μέτρο. Είναι εντάξει ή πολύ κοντά μου; Τα πίσω θεωρητικά θα μπορούν να πάνε και λίγο πιο πίσω αφού το πιθανότερο σενάριο λόγω χώρου και παιδιών, είναι να τα έχω με τις βάσεις τους με καλώδιο-καλούμπα μαζεμένα μπροστά στο έπιπλο και όταν θέλω να βάλω ταινία να τα αμολάω σαν χαρταετό πίσω.

Ευχαριστώ ξανά όλους σας για την βοήθειά σας!

Τα surround βάλε τα αν γίνεται πιο μακριά, ειδικά αν δεν θα βλέπεις μόνος σου ταινίες. Είναι εκεί για τα surround εφέ και δεν θέλουμε και τόσο πολύ να ξέρουμε ότι ο ήχος έρχεται από το συγκεκριμένο ηχείο κάθε φορά. Αν είναι 1 μέτρο από σένα, τότε αν κάθεστε 2 άτομα ή και 3, αυτοί που θα είναι; στους 20 πόντους;; όσο πιο μακριά γίνεται, μέσα στα όρια που βλέπεις στην φωτό.

5.1.jpg

Ναι έχω δει και τα διαγράμματα του dolby atmos, αλλά πουθενά δεν αναφέρουν αποστάσεις, μέτρα. Ενταξει στο περίπου κατάλαβα και τα πίσω θέλουν έναν αέρα 2+ μέτρα.

Από ηχεία οροφής τώρα, προτείνετε κάποιο;;

Έχω την εντύπωση οτι γενικά είναι καλό το δυνατον να ισαπέχουν τα ηχεία με τη θέση ακρόασης.
Καλά τα ατμός συνήθως δε γίνεται φυσικά...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αλήθεια, έχει ακούσει κανεις πως δένουν οι κόρνες της klipsch με τα inwall της;