Προτάσεις σύνθεσης υπολογιστή Η/Υ (οθόνη, μονάδα, περιφερειακά) για επεξεργασία φωτογραφιών

Απάντηση: Συνθέσεις για ΗΥ για επεξεργασία φωτογραφιών;

Σαν να πήραν ένα 10+% οι οθόνες από την αρχή της χρονιάς... να είναι η πτώση του ευρώ; Δεν ισοσταθμίζεται αυτό από την γενική πτώση των τιμών στις τεχνολογίες?

Re: Απάντηση: Συνθέσεις για ΗΥ για επεξεργασία φωτογραφιών;

Σαν να πήραν ένα 10+% οι οθόνες από την αρχή της χρονιάς... να είναι η πτώση του ευρώ; Δεν ισοσταθμίζεται αυτό από την γενική πτώση των τιμών στις τεχνολογίες?

οχι πάντα,
όντως με το δολάριο , τα περισσότερα ειδη πληροφορικής πηραν την ανηφόρα

Αυτό διαπίστωσα.... εδώ και κάποιο καιρό σκέφτομαι να αλλάξω μόνιτορ, και γλυκοκοιτώ τη νέα HP Envy, 32ρα 2560x1440 MVA (και μάλλον αξιοπρεπή ηχεία beats audio)... οκ ξέρω έχουν αρχίσει να βγαίνουν 4Κ, αλλά με τον υπάρχοντα Η/Υ δεν μπορώ να οδηγήσω 4Κ...

c04408469.png

Last edited:
Re: Απάντηση: Συνθέσεις για ΗΥ για επεξεργασία φωτογραφιών;

.. οκ ξέρω έχουν αρχίσει να βγαίνουν 4Κ, αλλά με τον υπάρχοντα Η/Υ δεν μπορώ να οδηγήσω 4Κ...

Δεν σε παίρνει για καμια gtx960 ?. Πάει καλά λενε ακόμη και με 4Κ hevc ..

Δεν ξέρω εάν τη σηκώνει το τροφοδοτικό (νομίζω ένα 380w της Thermaltake έχω), για γραφικά έχω τα ενσωματωμένα (APU) του AMD A8-3850. Μέχρι 2560x1600 από τη displayport της μητρικής σηκώνει.

Να πάω σε καλή κάρτα γραφικών χωρίς να παίζω παιχνίδια, δεν το βλέπω... Εάν το έκανα, θα εξέταζα και τη λύση 4K TV για μόνιτορ που βγαίνει πολύ φθηνότερα, απλά θέλει αναμονή μέχρι να γίνει πιο διαδεδομένο στις κάρτες γραφικών το HDMI 2.0

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Συνθέσεις για ΗΥ για επεξεργασία φωτογραφιών;

Μεγάλο το 32” για 2560χ1440 και 16:9
Πιθανά 30’’ σε 2560χ1600 θα ήταν καλύτερη επιλογή
Όσο για τα ενσωματωμένα ηχεία … συνήθως δεν λένε τίποτα το ιδιαίτερο, και από όσο βλέπω μεγαλώνουν πολύ και το περιθώριο της οθόνης.
Η κάρτα γραφικών βοηθάει και στο photoshop, δεν είναι μόνο για παιχνίδια, και στην τελική ένα 80+ efficient τροφοδοτικό στα κυβικά σου δεν κοστίζει πολλά σε σχέση με μια οθόνη

Δεν έψαξα ουσιαστικά, μια γρήγορη ματιά στην msystems έριξα και βλέπω ότι πάνω κάτω στο budget σου υπάρχουν προτάσεις
579 , Dell U2715H UltraSharp 27¨ Wide LED IPS [210-ADSO] http://www.msystems.gr/index.php?category=2323&product=19023 27’’ WQHD sRGB
649 , Eizo FlexScan EV2736W 27¨ Wide IPS – Black http://www.msystems.gr/index.php?category=2323&product=19138 27’’ WQHD sRGB speakers
664 , Dell U2713H UltraSharp 27¨ Wide LED IPS [210-AADU] http://www.msystems.gr/index.php?category=2323&product=15655 27’’ WQHD AdobeRGB
685 , Dell P2715Q Ultra HD 27¨ Wide LED IPS [210-ADVO] http://www.msystems.gr/index.php?category=2323&product=19142 27’’ UHD sRGB

Απάντηση: PC για photoshop

32" 2560x1440 ειναι ακριβως το ιδιο σε πυκνοτητα πιξελ οπως μια 24" 1920χ1080, που το βρισκω μια χαρα. Πιο πυκνα απο τις 25.5" σε 1920χ1200 που εχω τωρα

Re: Συνθέσεις για ΗΥ για επεξεργασία φωτογραφιών;

xmmmmm, Δεν έχω ζήσει με MVA monitor και η αλήθεια είναι ότι δε μπορώ να κάνω δίκαιη σύγκριση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το χαμηλό lag σε σχέση με τα IPS μάλλον σου είναι άχρηστο εάν δεν παίζεις παιχνίδια , ενώ η καλύτερη θεωρητικά χρωματική ακρίβεια των IPS σου είναι χρήσιμη.

Άλλες διαφορές που μπορώ να παρατηρήσω εύκολα
Η 32’’ δεν γυρνά σε portrait mode, κάτι που θα βρεις στον ανταγωνισμό που αναφέρω πιο πάνω – δε ξέρω εάν σου είναι χρήσιμο αλλά γιατί όχι
Η 32’’ έχει usb2 αντί usb3 που θα βρεις στον ανταγωνισμό της

Σχόλια αγοραστών εδώ http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16824276153 , για τα ηχεία δε βλέπω να λένε και τα καλύτερα. Υποπτεύομαι ότι Logitech των 25 ευρώ θα είναι καλύτερα, και τελικά υπάρχουν και λύσεις soundbar για τις οθόνες του ανταγωνισμού που δεν έχουν ηχεία.

Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα περισσότερο :-)

Υπολογιστής για επεξεργασία φωτογραφιών και video

Ανοίγω εδώ αυτό το θέμα γιατί θεωρώ ένα σωστό υπολογιστή το ίδιο σημαντικό με τον φωτογραφικό εξοπλισμό.
Η ψηφιακή φωτογραφία είναι άμεσα εξαρτημένη από την οθόνη του υπολογιστή.
Θέλω λοιπόν τις γνώσεις και τις απόψεις σας για ένα pc με σκοπό την επεξεργασία εικόνας και βίντεο.
Αυτή τη στιγμή είναι με ένα τετραπύρηνο laptop Lenovo που με απογοητεύει η οθόνη του που δεν ανταποκρίνεται χρωματικά στην πραγματικότητα.
Αραιά και που συνδέω μια εξωτερική οθόνη 23αρα lg ips αλλά με κουράζει η όλη διαδικασία.
Ίσως θα μπορούσα να διαθέσω 1000 ευρώ και να πάρω κάτι σε σταθερό ή φορητό ώστε να κάνω σωστά τη δουλειά μου.
Αν η διαχείριση θεωρεί ότι το θέμα δεν ταιριάζει εδώ ας το μεταφέρει απλά εδώ όσοι μπαίνουν ασχολούνται με αυτά που θέλω από το PC.

Re: Υπολογιστής για επεξεργασία φωτογραφιών

οθονη πηρα εγω πριν κανα χρονο την Dell UltraSharp U2414H με 210ευρω αν δεν κανω λαθος, και ειμαι πολυ ευχαριστημενος, υπαρχει και η Dell UltraSharp U2415 που παει καπου στα 310ευρω.24 ιντσες και οι δυο.
μετα πας στις27 ιντσες και την U2715Η , αλλα αυτες ειναι πανω απο 500 ευρω.
στις αλλες εταιριες παιζει και η BenQ GW2765HT στα 400 κατι ευρω που πρεπει να ειναι αρκετα καλη.
μπορει ομως να βγηκαν και πιο καινουριες απο τοτε που εχω ψαξει:)
για PC θες καλο CPU πολυ μνημη και SSD σκληρο

Επειδή έχω δοκιμάσει τα πάντα για μένα πρέπει να κοιτάξεις για imac στο χιλιάρικο μπορείς να βρεις πολύ δυνατό μηχάνημα μεταχειρισμενο βέβαια........

οθονη πηρα εγω πριν κανα χρονο την Dell UltraSharp U2414H με 210ευρω αν δεν κανω λαθος, και ειμαι πολυ ευχαριστημενος, υπαρχει και η Dell UltraSharp U2415 που παει καπου στα 310ευρω.24 ιντσες και οι δυο.
μετα πας στις27 ιντσες και την U2715Η , αλλα αυτες ειναι πανω απο 500 ευρω.
στις αλλες εταιριες παιζει και η BenQ GW2765HT στα 400 κατι ευρω που πρεπει να ειναι αρκετα καλη.
μπορει ομως να βγηκαν και πιο καινουριες απο τοτε που εχω ψαξει:)
για PC θες καλο CPU πολυ μνημη και SSD σκληρο

Η παραπάνω οθόνες της Dell σε συνδυασμό με ένα macmini -> vfm

Χρησιμοποιώ αυτό ακριβώς το πακέτο για graphic design / web design και δεν μου χρειάζεται τίποτα δυνατότερο.
Σημ. Επεξεργάζομαι και δουλεύω με φωτογραφίες και psd αρχεία που πολλές φορές ξεπερνούν το 1gb.

Είμαι με 16Gb μνήμη, i5 επεξεργαστή και βέβαια ssd.

Για εμένα το πιο σημαντικό είναι ο SSD δίσκος. Είναι αυτό που δεν έχω.
Έχω έναν υπολογιστή της δουλειάς πολύ καλό, αλλά δεν έχει SSD. Σύγκρινα με φίλο που έχει χειρότερο υπολογιστή αλλά έχει SSD και έπαθα σοκ.
Η οθόνη και τα χρώματα της μπορούν να καλιμπραριστούν σε μια εξωτερική οθόνη.

Αλλά τι το θες?
Καλιμπράρισμα έχει νόημα όταν ασχολείσαι με εκτυπώσεις (να βλέπεις το χρώμα όπως θα εκτυπωθεί), με websites και επαγγελματικά με design artifacts (για να έχεις κάποιο στάνταρ και να μπορείς να συμφωνήσεις και με τον πελάτη το χρώμα), με επεξεργασία βίντεο και εικόνας που θα διανεμηθεί γενικότερα (π.χ. αν φτιάχνεις ταινίες), κτλ.
Για τη δική μας χρήση δεν έχει νόημα.
Αναφέρεις για την οθόνη πως "δεν ανταποκρίνεται χρωματικά στην πραγματικότητα". Ποια είναι η πραγματικότητα που θεωρείς? Αυτό που βλέπουν τα μάτια σου? Μήπως είναι θέμα κάμερας και όχι οθόνης? Δηλαδή σε άλλη οθόνη όταν συνδέεις το λάπτοπ βλέπεις τα σωστά χρώματα?

Gojakla ποιο macmini έχεις? Με ποια κάρτα γραφικών?

Για να γίνω πιο σαφής θα πω ότι στην οθόνη του laptop τα χρώματα φαίνονται ξεπλυμενα και θαμπά σε σχέση με την lg ips ,την plasma panasonic και την οθόνη του κινητού.

Πρέπει όμως να πάω σε mac os.
4k έχεις δοκιμάσει;

4K και γενικότερα video, όχι. Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για εμένα το πιο σημαντικό είναι ο SSD δίσκος. Είναι αυτό που δεν έχω.
Έχω έναν υπολογιστή της δουλειάς πολύ καλό, αλλά δεν έχει SSD. Σύγκρινα με φίλο που έχει χειρότερο υπολογιστή αλλά έχει SSD και έπαθα σοκ.
Η οθόνη και τα χρώματα της μπορούν να καλιμπραριστούν σε μια εξωτερική οθόνη.

Δεν καλιμπράρονται όλες οι οθόνες σωστά.

Αλλά τι το θες?
Καλιμπράρισμα έχει νόημα όταν ασχολείσαι με εκτυπώσεις (να βλέπεις το χρώμα όπως θα εκτυπωθεί), με websites και επαγγελματικά με design artifacts (για να έχεις κάποιο στάνταρ και να μπορείς να συμφωνήσεις και με τον πελάτη το χρώμα), με επεξεργασία βίντεο και εικόνας που θα διανεμηθεί γενικότερα (π.χ. αν φτιάχνεις ταινίες), κτλ.
Για τη δική μας χρήση δεν έχει νόημα.
Αναφέρεις για την οθόνη πως "δεν ανταποκρίνεται χρωματικά στην πραγματικότητα". Ποια είναι η πραγματικότητα που θεωρείς? Αυτό που βλέπουν τα μάτια σου? Μήπως είναι θέμα κάμερας και όχι οθόνης? Δηλαδή σε άλλη οθόνη όταν συνδέεις το λάπτοπ βλέπεις τα σωστά χρώματα?

Στις εκτυπώσεις σίγουρα έχει νόημα όπως λές... και γίνεται με χρήση δοκιμίου + hardware... είναι μανούρα... και πρέπει να την επαναλαμβάνεις ανα κάποιους μήνες.
Σκοτούρα. Αλλά δεν γίνεται αλλιώς.

Gojakla ποιο macmini έχεις? Με ποια κάρτα γραφικών?

MacMini του '12 με την HD4000.

Αν θες Mac , πάρε το mini, Τα iMac έχουν εντυπωσιακή οθόνη, αλλά υπερβολικά glossy, για μένα, πολύ κουραστικό και ακατάλληλο για σοβαρή δουλειά ειδικά όσον αφορά εικόνα .

Για οθόνη πολύ καλό vfm οι dell , εννοείται ότι κοιτάς σε ips

Αν θες Mac , πάρε το mini, Τα iMac έχουν εντυπωσιακή οθόνη, αλλά υπερβολικά glossy, για μένα, πολύ κουραστικό και ακατάλληλο για σοβαρή δουλειά ειδικά όσον αφορά εικόνα .

Για οθόνη πολύ καλό vfm οι dell , εννοείται ότι κοιτάς σε ips

++++

Το βασικό εργαλείο πρέπει να είναι η οθόνη, πρέπει να υπάρχει χρωματική πιστότητα, srgb/adobe rgb, τα IPS panels τα οποία θεωρούνται επαγγελματικά με πάνω από 95% πιστότητα θα σου δώσουν το αποτέλεσμα που θες.

Καλά monitors κατασκευάζει η Dell, HP, BENQ

θα πρότεινα μια μεγέθους 27" και ανάλυσης 2560*1440. Σε πιο μικρή με 1080p ανάλυση δεν θα τρελαθείς.

Αν είσαι ικανοποιημένος από την απόδοση του laptop σου τότε θα το συνδέεις στην οθόνη και θα έχεις το αποτέλεσμα που θες χωρίς να ξοδευτείς.

Αυτές οι δυο είναι πολύ καλές επιλογές

http://www.skroutz.gr/s/5988899/Dell-UltraSharp-U2715H.html

http://www.skroutz.gr/s/4159756/BenQ-BL2710PT.html