Προτάσεις σύνθεσης υπολογιστή Η/Υ (οθόνη, μονάδα, περιφερειακά) για επεξεργασία φωτογραφιών

Re: Dell UP2414Q: The 24-inch 4K

Προσιτή ειναι για τους επαγγελματίες...
Παίζει και ενας απο εδώ να την αγοράσει με το που θα γίνει διαθέσιμη ...

χμμμ Στα 1400 … για 24’’ είναι κάπως…
Θα πρέπει να πέσουν οι τιμές στα μισά…

http://www.dell.com/learn/us/en/usc...&cid=271006&lid=4970696&acd=12309188680294295

ααααα.... έχει ζουμι τελικά ....

Coming Soon: Dell 28 Ultra HD Monitor– Expected to be The Industry’s Most Affordable Ultra HD Monitor
The Dell 28 Ultra HD Monitor will be available in early 2014. Offering the same incredible Ultra HD screen performance as the Dell UltraSharp 32 and Dell UltraSharp 24 Ultra HD Monitors, but priced at under $1,000, this 28-inch monitor can help boost user productivity with its multiple adjustability features, including the ability to pivot to portrait mode, plus multi-task applications. The energy efficient monitor has multiple input ports that allow users to display content from smartphones and tablets on the larger screen, and conveniently connect laptops, PCs and essential accessories. Dell expects this monitor will be the most affordable Ultra HD monitor in the industry when it is launched.

Customers also can rely on Dell’s industry-leading service and warranty coverage. All Dell Ultra HD monitors carry the Dell Premium Panel Guarantee, which means that if a user notices a single “bright” pixel during the warranty period, Dell will replace the panel.

“We are excited to announce Ultra High Definition monitors in sizes and price points that will be compelling to customers seeking higher resolution,” said Bert Park, vice president and general manager, Displays and Client Peripherals, Dell. “Today’s announcement reinforces how Dell has led in product innovation by making the latest monitor technologies available to everyone, regardless of their usage or budget.”

Availability and Pricing
The Dell UltraSharp 32 Ultra HD Monitor (UP3214Q) is available globally starting at $3,499. The Dell UltraSharp 24 Ultra HD Monitor (UP2414Q) is now available in the Americas, starting at $1,399. It will be available worldwide on December 16. The UltraSharp 28 Ultra HD Monitor (P2815Q) will be available in early 2014.

Την 28αρα να δούμε όταν θα βγει αν θα είναι igzo και αν θα είναι sRGB μόνο ή AdobeRGB … και ένα κάρο άλλα, αλλά λέει καθαρά κάτω από $1000 και σε ένα τρίμηνο.

Τι καρτα γραφικών θέλει για 2d απεικόνιση?
Προφανως δεν ρωταω για gaming σε τετοιες αναλύσεις....

Τι καρτα γραφικών θέλει για 2d απεικόνιση?
Προφανως δεν ρωταω για gaming σε τετοιες αναλύσεις....

Για 2D? desktop ?
Δε χρειάζεσαι τίποτα με αξιώσεις, απλά να είναι καινούρια για να έχει συμβατές θύρες για έξοδο.

Γμτ....πανω που συνηθισα τα 2560 της 2713 και εχω παραγγείλει και μία και για το σπιτι (gaming αλλα και φωτο κλπ)...

Προφανως η 28αρα δεν θα κανει για gaming αλλα για φωτο θα ναι ταμαμ...

Από την αλλη μήπως η 28αρα παει στο γραφειο και η 2713 τραμπάρει σπίτι; Αλλα τα 4Κ στις 28 για το γραφειο θα παραειναι ψείρες φοβάμαι (αν και τα 8.1 είδα έχουν κατι ενδιαφερουσες ρυθμισεις για το θεμα της αναλυσης / desktop...)

Και φυσικα θα ναι και κανα 300αρι ακριβότερη (αλλά αυτό ειναι μαλλον το λιγότερο...)

Μπλεξιμο γμτ...:p

Τι μπλεξιμο ρε?Οποτε θες, τραμπα θα τις κάνεις.
Εννοείται οτι η 4κ θα πάει σπίτι.Ολα εγω θα στα λέω? :p

Γμτ....πανω που συνηθισα τα 2560 της 2713 και εχω παραγγείλει και μία και για το σπιτι (gaming αλλα και φωτο κλπ)...

Πριν λίγες μέρες πήρα την 2713Η. Είναι εκπληκτική σαν πρώτη εντύπωση. Την έχεις δουλέψει αρκετά; Έχω ακούσει οτι αρκετά κομάτια είχαν βγάλει προβλήματα. Βέβαια έχει καλό service κι εγγύηση. (sorry για το off topic).

αγορα μονιτορ 27''

καλησπερα θελω να αγορασω καλο μονιτορ 27'' και ειμαι μεταξυ των eizo coloredge cx270 και nec pa271.. , ειδα προσφατα το dell u3011 εντυπωσιακο χρωματικα αλλα σε ευκρινεια υστερουσε , ειχε και θεμα με κατι λαμπιρισματακια (sparkling) στο ag της οθονης σε ανοιχτοχρωμα σημεια.

Re: αγορα μονιτορ 27''

τις αδυναμιες του dell δεν τις ανεφερα τυχαια , ξερει κανεις να βοηθησει σχετικα με τα 2 27αρια ?

Απάντηση: αγορα μονιτορ 27''

nec pa271 απο εμένα. Απο Γερμανια παίρνεις την SV σε τιμή σχεδόν όσο η απλή χωρις τον ΦΠΑ.
Δές το zizanio.de οπου και η CG276 εiναι σε πολύ καλη τιμή.
Υπαρχει και η 4Κ Dell 24" που κυκλοφορει ήδη εδω.
https://www.skroutz.gr/s/4335385/Dell-UP2414Q.html

την εχεις δει την nec pa271 ?
4k με τι να την παιζω . θελει τρελο εργαλειο , δεν με παιρνει οικονομικα .
cg276 το ιδιο .
ειμαι μεταξυ αυτων των 2 που ειπα απο την αρχη ...

Ναι την έχω δεί τη Nec. Eizo την 276.
4Κ οθόνη για photoshop & image editing ειναι ότι πρέπει.
Τρελό εργαλέιο δέ χρειάζεσαι (μονο για 4Κ μοντάζ βίντεο) απλά μια καρτα γραφικών που υποστηρίζει (nvidia GTX 650 upwards & AMD r7 upwards)
Αλλά έχει αρκετά μικρο pixel pitch στις 24 ιντσες και τα λειτουργικα λογισμικά δέν είναι resolution independant & αρα optimized, αλλα το PS έχει High Dpi setting.

η διαφορα της NEC με την ΕΙΖΟ ειναι μεγαλη σχεδον διπλη τιμη , οχι οτι δεν θα το αξιζει , αλλα θα πρεπει να ξεπουληθω :bigcry:
τι διαφορα μεταξυ τους σου εκανε εντυπωση ?
για το dell UHD οι καρτες που λες πρεπει να ειναι τελευταιας τεχνολογιας και γω ψαχνω για μτχ mac mini ή mac pro για να δουλεψω .

Eξωτερικο μονιτορ (2560X1440) κανει ενα macbook pro retina τουμπανο (i7 με 16ram) ετοιμο να απογειωθει
(δουλευουν οι ανεμιστήρες στο φουλ, και σε οχι καμια "σοβαρη" εφαρμογη)

παλαιοτερο macmini μηπως θα το εκτοξευσει ?

ρωταω για να δω που θα καταληξω αλλα θελω σιγκεκριμενα παραδειγματα.
ενα μακ μινι i5 8-10GB ram , λιγα γιγα ssd ειναι για κλαματα ?

calibrator έχεις; τι χρηση κάνεις; αυτες ειναι για επαγγελματική χρήση, αλλιώς πάρε μια dell 2713 με 500 ευρώ.

Η CG 276 εχει ενσωματωμένο calibrator, ειναι αντιστοιχη της Nec SV 271 που ερχεται με δικό της απλά δε το κάνει μονη της και διαφορά στα 200 έχουν.
Η CG 276 Zizanio βγαίνει στα 1900 (απο Ελλάδα 460 παραπάνω στα 2360...)
H Nec SpectraView Reference 271 βγαίνει στα 1500 δηλ 500 λιγοτερα απο οτι εδώ και 300 πάνω απο την απλή 271 στην Ελλάδα..

εχω καλιμπραριστηρι , δεν ειμαι επαγγελματιας αλλα ειμαι τελειομανης
την απλη νεκ 271 την βρισκω εδω 1170 οποτε τα 350 ευρω μου κανουν μια διαφορα .
δυστυχως δεν την εχω δει απο κοντα πραγμα που δεν συνυθιζω οταν θελω να αγορασω κατι τοσο σημαντικο γιαυτο επαφειομαι σε εσας .