Προτάσεις σύνθεσης υπολογιστή Η/Υ (οθόνη, μονάδα, περιφερειακά) για επεξεργασία φωτογραφιών

Re: Υπολογιστής για επεξεργασία φωτογραφιών

Να πεις φιλέ ότι ξέρεις και να μοιραστείς μαζί μας τις γνώσεις σου.
Κάθε τεκμηριωμένη άποψη είναι σεβαστή και χρήσιμη.

Εγώ βλέπω ότι μπαίνετε να δώσετε συμβουλες ,υποτίθεται ότι ξέρετε δηλαδή,και λετε ότι ένα mac mini κάνει για επεξεργασία βίντεο και το προτείνετε κιόλας .

Αν δεν έχετε τις απαιτούμενες γνώσεις μη λετε κυριολεκτικά ότι να ναι .
Τα mac mini είναι από τα πιο αδύναμα μηχανάκια της αγοράς ,την ίδια δουλειά την κάνεις κάποιος με ένα παλιό λαπτοπ ,η με ένα desktop 8ετιας .
Με την ίδια λογική ,ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή στις βιτρίνες κάνει για επεξεργασία βίντεο.
Μάλλον έχουμε παρεξηγήσει τη λέξη "κάνει " .
Και ενα παπακι,κάνει για ταξίδι όπως το λετε.
Απλά θα φτάσει μεθαύριο και θα έχει γίνει η μέση σου σα σιγμα τελικό.
Και το mac mini δεν κοστίζει και φτηνά,έτσι;
Μη λετε τέτοια πράγματα .
Ξέρετε κάποιοι καν τι απαιτείται για επεξεργασία βίντεο ;
Anyway ,από ότι κατάλαβα ότι και να σας πω δε θα πιάσει και τόπο και δεν πρόκειται να συνεισφέρω κατι περαιτέρω στην κουβέντα σας .
τα έχετε κάνει αχταρμά πάντως ,εξω υπάρχει τεχνογνωσία πολλών χρόνων και είναι στάνταρ τα πράγματα .

Σε ευχαριστούμε για τις διευκρινίσεις... -bye-

Νομίζω ότι ο τίτλος του νήματος αναφέρεται σε επεξεργασία φωτογραφιών ...

Δεν εχει νοημα πλεον αφου ο φιλος αποφασισε για αναβαθμιση laptop αλλα οποιος θελει επεξεργασια φωτογραφιας και video (γιατι ο τιτλος λεει μονο για φωτογραφια αλλα μεσα αναφερεται και video) παιρνει ενα pc σαν αυτο που εχει προτεινει ο billpeppas στο post#8. Προσθετει και μια Dell 24'' 1920*1200 με 250 ευρω και ησυχαζει για πολυ-πολυ καιρο. Αν αντεχει οικονομικα καλο θα ειναι να παει και σε i7. Εχει χειροπιαστη διαφορα.

Ουτε mac mini (εδω γελαμε για video editing, ειναι δυνατον να το προτεινετε για σοβαρη δουλεια?) ουτε iMac των 2.500 ευρω. Εκτος και αν δεν το ενδιαφερουν καθολου τα χρηματα και θελει να εχει και ενα "κοσμημα" στο γραφειο.

Προσφατα μια φιλη που ασχολειται με 3D rendering ειχε αυτο το διλημμα. Εδωσε 1.300 ευρω και το pc τα κανει μονο του.

Last edited:

Πάντως, μιας και εγώ πρώτος μίλησα για macmini, ΔΕΝ το πρότεινα για video.
Το έγραψα και στο post μου.

Οπότε καλό είναι όταν γράφουμε, να γράφουμε βλέποντας όλη την συζήτηση.
Μην γενικεύουμε και τσουβαλιάζουμε.

Δεν αναφερθηκα ειδικα σε σενα αφου δεν το προτεινες για video, γενικα μιλησα. Το ειπαν και αλλοι.

Last edited:

Αναφέρω στα πρώτα μου ποστ ότι με ενδιαφέρει το video και μάλιστα το 4k.

Αναφέρω στα πρώτα μου ποστ ότι με ενδιαφέρει το video και μάλιστα το 4k.

Kατα την γνωμη μου, ειναι λαθος που επενδυεις στο laptop. Σου βγαινει πολυ φθηνοτερο αλλα σε βαθος χρονου θα χρειαστει να παρεις ενα dekstop pc. Η, αν θες φορητοτητα, ενα καθαρα επαγγελματικο laptop με quadro καρτα αλλα σε αυτη την περιπτωση θες πολλα χρηματα και δεν εχεις value for money σε σxεση με το desktop.

Last edited:

Kατα την γνωμη μου, ειναι λαθος που επενδυεις στο laptop. Σου βγαινει πολυ φθηνοτερο αλλα σε βαθος χρονου θα χρειαστει να παρεις ενα dekstop pc. Η, αν θες φορητοτητα, ενα καθαρα επαγγελματικο laptop με quadro καρτα αλλα σε αυτη την περιπτωση θες πολλα χρηματα και δεν εχεις value for money σε σxεση με το desktop.

Το γεγονός ότι είστε στα άκρα με αφήνει έκπληκτο.
Υπάρχουν και λύσεις για αρχαρίους, για ενδιάμεσες καταστάσεις, για προχωρημένες, και φυσικά τα επαγγελματικά.
Αλλά ΔΕΝ θέλουν όλοι να κάνουν "σοβαρά" τη δουλειά τους με αυτά.
Όταν ρωτάει κάποιος στο ύφος που ρώτησε ο συγκεκριμένος συμφορουμίτης, είναι καθαρό ότι δεν έχει απαιτήσεις επαγγελματία, και μάλιστα απέχει πολύ.
Αν είχε όπως πολύ σωστά ειπώθηκε, θα ήξερε ήδη τι χρειάζεται.
Άρα μιλάμε για έναν μέσο χρήστη.
Μέσος χρήστης μια χαρά τη βγάζει με λαπτοπ μη επαγγελματικό.

To οτι δεν ειναι επαγγελματιας δεν σημαινει κατι απο την στιγμη που ασχολειται συστηματικα με επεξεργασια 4k video. Υπαρχουν και αυτης της κατηγοριας οι χρηστες. Tα 1.300 αναφερονται σε αυτον τον χρηστη ετσι ωστε να παρει ενα μηχανημα το οποιο θα το εχει για πολλα χρονια χωρις να τον προβληματιζει καθολου και ποτε.

Αν ελεγε οτι θελω ενα pc για τις βασικες λειτουργιες και 1 φορα στο τοσο θα κανω και ενα editing, τα χρηματα θα ηταν αρκετα λιγοτερα η μηδενικα αφου θα εμενε με το laptop. Εκτος και αν εννοει κατι τετοιο, οποτε παω πασο.

Το laptop απλα το ανεφερα, δεν το θεωρω καν επιλογη ακριβως λογο πολυ μεγαλου κοστους και μηδενικου vfm για τις απαιτησεις του.

ΥΓ. Eδω προταθηκε να δωσει 800 ευρω για mac mini..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και οχι, δεν σημαινει οτι αν καποιος ειναι επαγγελματιας γνωριζει και απο pc. Ξερω τουλαχιστον 3 αρχιτεκτονες που λιωνουν τους υπολογιστες τους αλλα δεν ειχαν ιδεα τι να παρουν και προσπαθουσαν να κανουν την δουλεια τους σε laptop 3ετιας. Μην συγκρινετε τα μελη των τεχνολογικων φορουμ με τον υπολοιπο κοσμο.

Last edited:
Απάντηση: Υπολογιστής για επεξεργασία φωτογραφιών

Δεν υπάρχει λόγος για κόντρες και "αυστηρές" υποδείξεις.
Ο Παναγιώτης έκανε μια συγκεκριμένη ερώτηση, εάν υπάρχουν -που υπάρχουν- λύσεις με βάση τις προδιαγραφές που έθεσε έχει καλώς.
Δεν νομίζω να είναι δύσκολο να αποφεύγονται οι εντάσεις ρε παιδιά!

Προσωπικα τοσα χρονια, με το MacBook Pro 17" και τον MacPro με τις καταλληλες οθονες και αναλογα configurations φυσικα ουτε καν σκεφτομαι αν παει καλα η οχι..

Νομιζω πετανε.

Εχω φυγει απ τα pc καμια 13 κ βαλε χρονια τωρα, κ δε το μετανιωσα ουτε δευτερολεπτο.
Χωρις να κατσω να αναλυσω γιατι κ πως, για ανουσιες κοντρες.

Ειδικα με ssd και raids 0 κλπ κλπ, αρκετη μνημη κ καλες καρτες γραφικων.

Στη βραση κολλαει το σιδερο , οπως επισης και με π@ρδες δε βαφονται αυγα.
ΑΝ οντως εχεις απαιτησεις , πρεπει να τα "Χωσεις".

Αλλιως, υπομονη, ειδικα με multitasking, κι αγιος ο Θεος.

Εξαρταται απ το βαθμο ικανοποιησης του καθενος,με τι κ πως ειναι ευχαριστημενος.

Η δουλεια του καθενος γινεται κ με απλα εργαλεια.

Αναλογως συνηθειας, υπομονης, τσεπης και απαιτησεων.

Πλεον παντως θα τα δινα μονο κ μονο να χω την ψυχολογικη ικανοποιηση, που δεν αλλαζει ουτε μετριεται με τιποτα.

Σκεφτειτε το κι αυτο λιγο....

ο καθένας με τις προτιμήσεις του,
δεν υπάρχει λόγος για κόντρες και εντάσεις

εγώ ανέφερα το mac mini σαν εναλλακτική στο imac λόγω glossy οθόνης του τελευταίου

και αλήθεια είναι ότι σε pc με τα ίδια λεφτά παίρνεις πιο γρήγορο hardware, και θα βρεις περισσότερα και πιο εξειδικευμένα προγράμματα

από κει και πέρα όλα είναι θέμα όρεξης του καθενός

στο σπίτι χρησιμοποιώ Ubuntu , windows 8 και ένα macbookpro με αναλογία χρήσης 70/20/10 στα 100
και για τις φωτογραφίες τα win 8 για επεξεργασία- αρχειοθέτηση

Απάντηση: Υπολογιστής για επεξεργασία φωτογραφιών

Ubuntu κι εσύ ε;:a0210:
Win7 μόνο για photoshop, DxO και corel

Kαμια ενταση, εχουμε αλλα πιο σημαντικα πραγματα για να πλακωνομαστε! Απλα ζυγιζεις τα χρηματα που δινεις κα τι παιρνεις με αυτα.

Και 'γω, παρ'ολο που δεν παω καθολου την apple, αν ειχα μεγαλη οικονομικη ανεση θα επαιρνα σιγουρα εναν iMac για να ξεφορτωθω το μπαουλο το pc που εχω. Oπως και να το κανεις ειναι πανεμορφος.

Re: Απάντηση: Υπολογιστής για επεξεργασία φωτογραφιών

Ubuntu κι εσύ ε;:a0210:
Win7 μόνο για photoshop, DxO και corel

ubuntu και linux γενικότερα :a0210:
διάφορα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αλλά κυρίως λιγότερο νταβατζηλίκι, για μερικούς σημαντικό

Προσωπικά χρησιμοποιώ ένα pc με i5 3.4G, 16g μνήμης SSD 240G όπου είναι φορτωμένο το λειτουργικό ( windows 8.1 ) και photoshop CC και ένα wd 1tb για αποθήκευση. Αρχικά πέταγε αλλά εδώ και μερικούς μήνες χρειάζεται έως και 5 sec για να ανοίξει το αρχείο ( φωτο 24mb ) από το ACR στο PS CC , ενώ η επεξεργασία στο PS γίνεται ταχύτατα. Σκέφτομαι να πάρω έναν ακόμη SSD όπου να αποθηκεύω τα προς επεξεργασία αρχεία μήπως πάει πιο γρήγορα.

Και εγώ από σήμερα με 16gb ram.
Το μηχάνημα πετάει αλλά είναι και ψυχολογικό το θέμα.

SSD δεν βλέπω στην υπογραφή σου... Δεν ενημερώθηκε ή το σκέπτεσαι ακόμα? Θα δεις τεράστια διαφορά! :-)

Πολύ χρήσιμα όσα αναφέρθηκαν. Μόλις επιστρέψω από τις διακοπές θα βάλω κι εγώ στο φορητό έναν ssd και διπλή ram.