tiniakos
AVClub Fanatic
Re: Υπολογιστής για επεξεργασία φωτογραφιών
Βρίσκομαι σε διακοπές στην Τήνο και δεν έχω χρόνο για υπογραφές.
Βρίσκομαι σε διακοπές στην Τήνο και δεν έχω χρόνο για υπογραφές.
Μηπως εχεις γεμίσει τον ssd?Προσωπικά χρησιμοποιώ ένα pc με i5 3.4G, 16g μνήμης SSD 240G όπου είναι φορτωμένο το λειτουργικό ( windows 8.1 ) και photoshop CC και ένα wd 1tb για αποθήκευση. Αρχικά πέταγε αλλά εδώ και μερικούς μήνες χρειάζεται έως και 5 sec για να ανοίξει το αρχείο ( φωτο 24mb ) από το ACR στο PS CC , ενώ η επεξεργασία στο PS γίνεται ταχύτατα. Σκέφτομαι να πάρω έναν ακόμη SSD όπου να αποθηκεύω τα προς επεξεργασία αρχεία μήπως πάει πιο γρήγορα.
\+1 και από εμένα. Πρόσφατα στην δουλειά σε, dell xps 14, προχώρησα σε παρόμοια αναβάθμιση και είδα τεράστια διαφορά. Δεν έχω εμπειρία με επεξεργασία φωτογραφίας αλλά έχοντας την συνήθεια- ανάγκη να δουλεύω με πολλά προγράμματα ανοικτά (2 * erp softone, εξελ με αρκετά φύλλα και με πολλά δεδομένα & skype, antivirus + σαβούρα windows) είδα σημαντική βελτίωση. Δυστυχώς το ανώτερο ήταν 8 gb ram. Αν δεν έχεις προχωρήσει σε αναβάθμιση έως αρχές Οκτωβρίου που θα ανέβω Θεσσαλονίκη μπορούμε να βρεθούμε για να τον δοκιμάσεις.
Είμαι σε αναζήτηση οθόνης μιας και η υπάρχουσα με την αλλαγή καμένου τροφοδοτικού έχει πλέον κάποια κουσούρια, βάλε και τα 8 χρόνια που έχει στην πλάτη της ήρθε η ώρα της αποστράτευσης.
Σκέφτομαι για 24 ίντσες και κοίταζα ποιο πολύ προς Dell αλλά έχει τόσα μοντέλα που τελικά μπερδεύτηκα, καμιά πρόταση υπάρχει;
Ξέχασα τιμή κάπου ανάμεσα στα 200 με 250
Στο γραφείο έχω μια Dell U2414H, στο σπίτι μια Dell U2515H. Και οι δύο έρχονται calibrated από το εργοστάσιο οπότε ξέρεις ότι τα βασικά είναι ΟΚ..
H U2414H βγαίνει καλά στο budget σου, αλλά η U2515H είναι αρκετά πιο καινούργιο μοντέλο και έχει μεγαλύτερη ανάλυση την οποία δυστυχώς πληρώνεις..
Ακόμα καλύτερη περίπτωση IMHO είναι η U2415, αλλά είναι κάπως πολλά τα λεφτά για μόνο 24 ίντσες.
Μιλώντας πάντα για factory calibrated οθόνες.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.