Πρόταση αγοράς 4Κ

8 June 2007
1,012
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Καλησπερα παιδες...
Θα ηθελα καποια βοηθεια - γνωμες οσον αφορα μελλοντικη αγορα προβολεα για θεαση 4Κ πλεων...
Αποκλειστικά για 100% ταινιες και 3D (Λογο που εχω υλικο) σε πληρες σκοτεινό χώρο ...
Εχω βαλει στο ματι κατι μοντελα , αλλα το θεμα ειναι οτι ειμαι Epsonακιας....απο το 2006 που αγορασα τον πρωτο μου προβολεα εναν Epson TW600 και μετα πηγα σε tw 9200 (ΚΟΡΥΦΗ)
2 φορες που εχω παρακολουθηση παλιοτερα (πριν 10 χρονια) ταινια σε προβολεα φιλου sony DLP ,με ενοχλουσε το "rainbow effect'', δεν γνωριζω τι γινεται τωρα στα νεα μοντελα DLP
Το μπατζετ 'στενο'...μεχρι 1500...αντε +300 ταβανι.
Τα μοντελα που μου εχουν κανει 'κλικ' ,ειναι τα παρακατω...

1)Epson EH-TW7100 3D Projector 3LCD 4K
2)BenQ W1800 3D Projector DLP 4K
3)Acer Predator GD711 3D Projector DLP 4K
4)XGIMI Horizon Ultra 3D Projector DLP 4K

Καθε γνωμη- βοηθεια , καλοδεχουμενη..
Σας ευχαριστω πολυ

FYI κανένας δεν είναι 4Κ. Απλά δέχονται σήμα 4Κ.
Για πραγματικό πάνελ 4Κ πρέπει να ετοιμάσεις minimum 6 χιλιάρικα. Φαντάζομαι το ξέρεις.

Native μπορεί να μην είναι, αλλά οι DLP με την τεχνολογία τους εμφανίζουν τα pixels.

O Epson είναι κάτι ενδιάμεσο, πάλι πιο ευκρινής από 1080p.

Άρα το ερώτημα είναι, μπορεί ένα μικρότερης κλάσης μηχάνημα με το 4Κ αντί του FHD (όπως το δίνει to 4K τέλος πάντων) και το HDR του, να αποδώσει καλύτερα από το παλαιότερο και μεγαλύτερο κλάσης μηχάνημα που δεν τα υποστηρίζει αυτά; Κι αν ναι, ποια θα είναι η overall εμπειρία;

Άρα το ερώτημα είναι, μπορεί ένα μικρότερης κλάσης μηχάνημα με το 4Κ αντί του FHD (όπως το δίνει to 4K τέλος πάντων) και το HDR του, να αποδώσει καλύτερα από το παλαιότερο και μεγαλύτερο κλάσης μηχάνημα που δεν τα υποστηρίζει αυτά; Κι αν ναι, ποια θα είναι η overall εμπειρία;
Το ερώτημα έχει εύκολη απάντηση: Προβολέας = contrast, πρώτα απ’ όλα.

Για σωστό HDR (να μην κάνει δλδ τα μαύρα (ανοικτο) γκρι) πρέπει να σκάσεις αρκετά χιλιάρικα σε προβολέα.

Αλλιώς βλέπεις το HDR να ανάβει, είσαι χαρούμενος και έχεις ένα φωτεινό νερομπλουκι για εικόνα.

Είναι όπως με τους AVRs: Αν δεν ξέρεις, μένεις στα specs και στα μπλιμπλικια και δεν ασχολείσαι με το βασικό, ποσο καλά παίζει σαν «ενισχυτής».

Και στις 2 περιπτώσεις (αλλά και γενικα, συνήθως) και εφόσον δεν μιλάμε για generation leaps ή πολύ εξειδικευμένες απαιτήσεις , το «παλιό» και υψηλότερης κλάσης μηχάνημα, θα δώσει καλύτερη και ποιοτικότερη εικόνα και ήχο.

Το ερώτημα έχει εύκολη απάντηση: Προβολέας = contrast, πρώτα απ’ όλα.

Για σωστό HDR (να μην κάνει δλδ τα μαύρα (ανοικτο) γκρι πρέπει να σκάσεις αρκετά χιλιάρικα σε προβολέα.

Αλλιώς βλέπεις το HDR να ανάβει, είσαι χαρούμενος και έχεις ένα φωτεινό νερομπλουκι για εικόνα.

Είναι όπως με τους AVRs: Αν δεν ξέρεις, μένεις στα specs και στα μπλιμπλικια και δεν ασχολείσαι με το βασικό, ποσο καλά παίζει σαν «ενισχυτής».

Και στις 2 περιπτώσεις (αλλά και γενικα, συνήθως) και εφόσον δεν μιλάμε για generation leaps ή πολύ εξειδικευμένες απαιτήσεις , το «παλιό» και υψηλότερης κλάσης μηχάνημα, θα δώσει καλύτερη και ποιοτικότερη εικόνα και ήχο.

Πόσο είναι το leap αυτό; Στους AVR αν το leap υπερβαίνει τη δεκαετία, τα μηχανήματα μικρότερης κατηγορίας είναι καλύτερα από πλευράς επεξεργασίας από τα παλαιότερα μεγαλύτερης κατηγορίας.

Αν εγώ βάλω τον Marantz SR8002 μου απέναντι από έναν Denon AVC-X2850H, δηλαδή τι αν που τα έβαλα, μάντεψε ποιος θα χάσει στο overall immersiveness.

Μια και πιάσαμε τις αναλογίες, στη συγκεκριμένη περίπτωση των προβολέων π.χ. από τον 9200 στον 7100 είναι σαν να πηγαίνεις από ένα παλαιότερο hatchback κατηγορίας C, σε ένα σύγχρονο supermini κατηγορίας B.

Καλησπερα παιδες...
Θα ηθελα καποια βοηθεια - γνωμες οσον αφορα μελλοντικη αγορα προβολεα για θεαση 4Κ πλεων...
Αποκλειστικά για 100% ταινιες και 3D (Λογο που εχω υλικο) σε πληρες σκοτεινό χώρο ...
Εχω βαλει στο ματι κατι μοντελα , αλλα το θεμα ειναι οτι ειμαι Epsonακιας....απο το 2006 που αγορασα τον πρωτο μου προβολεα εναν Epson TW600 και μετα πηγα σε tw 9200 (ΚΟΡΥΦΗ)
2 φορες που εχω παρακολουθηση παλιοτερα (πριν 10 χρονια) ταινια σε προβολεα φιλου sony DLP ,με ενοχλουσε το "rainbow effect'', δεν γνωριζω τι γινεται τωρα στα νεα μοντελα DLP

Σας ευχαριστω πολυ
Μέχρι 1500 για κάνα μεταχειρισμένο 9400 σε κόβω.
Αλλιώς πας για υποβάθμιση.

Last edited:
Αν εγώ βάλω τον Marantz SR8002 μου απέναντι από έναν Denon AVC-X2850H, δηλαδή τι αν που τα έβαλα, μάντεψε ποιος θα χάσει στο overall immersiveness.
Στα φορματ που μπορούν να παίξουν και οι 2 (βλ. Generation leap) o 2850 πάει για κατούρημα αν παίξει δίπλα στον 8002.

(Ακριβώς αυτό που έλεγα για τα μπλιμπλικια / αυτης της κατηγορία οι avrs είναι σκουπίδια σαν ενισχυτές και πουλάνε τα μπλιμπλικια τους)

• Like
Reactions: billpeppas
Στα φορματ που μπορούν να παίξουν και οι 2 (βλ. Generation leap) o 2850 πάει για κατούρημα αν παίξει δίπλα στον 8002.

(Ακριβώς αυτό που έλεγα για τα μπλιμπλικια / αυτης της κατηγορία οι avrs είναι σκουπίδια σαν ενισχυτές και πουλάνε τα μπλιμπλικια τους)

Δεν νομίζω καθόλου. Ακόμα και στα ίδια format υπάρχει διαφορά λόγω νεότερου DSP αλλά και εξέλιξης των EQ. Μην το μπερδεύουμε με την ισχύ και την οδήγηση που εκεί όντως δεν υπάρχει σύγκριση. Μιλάμε για το immersiveness και τον διαχωρισμό των ήχων.

Τελικά μπορεί να δώσει ο 7100 καλύτερο αποτέλεσμα από τον 9200 λόγω περισσότερης ανάλυσης και HDR; Ας πούμε τι κερδίζεις και τι χάνεις αν βάλεις να δεις Netflix στη μία και την άλλη περίπτωση; Σε καθημερινές συνθήκες δηλαδή.

Δεν νομίζω καθόλου. Ακόμα και στα ίδια format υπάρχει διαφορά λόγω νεότερου DSP αλλά και εξέλιξης των EQ. Μην το μπερδεύουμε με την ισχύ και την οδήγηση που εκεί όντως δεν υπάρχει σύγκριση.

Ποια νεότερα EQ; Για το Audyssey που έχει πιάσει αράχνες δεκαετίες τώρα (και που ποτέ δεν ήταν και της προκοπής); :D

Η ισχύς και η οδήγηση είναι το πιο σημαντικό σε έναν ενισχυτή, είναι αυτονόητο (αντίστοιχα το contrast στους προβολείς), αυτό λέω.

Ποια νεότερα EQ; Για το Audyssey που έχει πιάσει αράχνες δεκαετίες τώρα (και που ποτέ δεν ήταν και της προκοπής); :D

Η ισχύς και η οδήγηση είναι το πιο σημαντικό σε έναν ενισχυτή, είναι αυτονόητο (αντίστοιχα το contrast στους προβολείς), αυτό λέω.

Μάλλον δεν γνωρίζεις τις διαφορές μεταξύ των Audyssey. Ο ένας έχει MultEQ, ο άλλος MultEQ XT και υποστηρίζεται από το app. Καμία σχέση δηλαδή. O ένας έχει παλαιότερα upmixes, ο άλλος νεότερα.

Δεν είπε κανείς ότι η ισχύς και η οδήγηση δεν είναι σημαντικό σε έναν ενισχυτή, αλλά η τεχνολογία εξελίσσεται και φέρνει νέα πράγματα στο προσκήνιο. Εξ' άλλου στους AVR με sub θα παίζεις, οπότε τα της ισχύος και οδήγησης είναι ολίγον δευτερης σημασίας.

Έτσι κι εδώ λοιπόν έχουμε το HDR και το 4K (έστω ψευδο- αλλά και πάλι καλύτερη ανάλυση από το Full HD). Το ερώτημα, που φαντάζομαι αυτό είναι από τον OP, είναι τι θα κερδίσει και τι θα χάσει στη μία και την άλλη περίπτωση, με δεδομένο ότι η χρήση πια έχει νέες συνιστώσες που αφορούν την εξέλιξη με τις streaming πλατφόρμες για παράδειγμα.

Γνωρίζω πολυ καλά τι κάνει το Audyssey και οι διάφορες «εκδόσεις» του και όπως όλοι όσοι γνωρίζουν πραγματικά, αποφεύγω να το χρησιμοποιώ, εκτός αν υπάρχει πολύ μεγάλη ή / και ιδιαίτερη ανάγκη (γιατί με ενδιαφέρει το ακουστικό αποτέλεσμα και όχι όμορφες καμπύλες στα EQ).

Αν θεωρείς ότι σε έναν ενισχυτή η οδήγηση / ισχύς είμαι δευτερευούσης σημασίας, προφανώς δεν έχει νόημα η συζήτηση.

Ας πάμε λοιπόν πίσω στους προβολείς.

Εκεί λοιπόν, όσοι ξέρουν, γνωρίζουν ότι, στη συντριπτική πλειοψηφία των μηχανημάτων μικρο μεσαίας (μην πω και υψηλής) κατηγορίας, το καλύτερο αποτέλεμα το παίρνεις με μετατροπή HDR -> SDR (γιατί απλούστατα τα μηχανάκια μπορεί να διαφημίζουν HDR κλπ μπλιμπλικια (όπως οι AVRs) αλλά δεν έχουν την πραγματική ικανότητα (βλ. αντίστοιχο τηε ισχύος / οδήγησης) να τα αναπαράγουν σωστά.

Καλησπερα παιδες...

Σας ευχαριστω πολυ
Καλησπέρα Αντώνη. Για γράψε και σαν πεμπτη επιλογή τους νέους Valerion κ ειδικά για την περίπτωση σου εδώ τον Valerion Vision Master Pro στα 2100€.

Σε αυτην την τιμή δεν έχει αντίπαλο. Σίγουρα δεν θα εχει το μαυρο ενος 9400 αλλα εκει σταματανε κ τα πλεονεκτήματα του..

(Αλλιώς υπάρχει κ ο plus το εισαγωγικό μοντέλο στα 1300 κ θα εχεις κ ρέστα!! )

Αν κ εχεις θεμα με το rainbow όπως λες...δεν ξερω τι παιζει με αυτούς η αλήθεια είναι σε αυτό το θέμα....ο 17χρονος πχ DLP Optoma HD80 δεν εχει λογω του γρηγορου τροχού του αλλά κ ο LG HU810 επίσης δεν εχει. Ο οικονομικός τοτε 3D Optoma HD65 πχ....είχε ανυπόφορο...

Valerion = pseudo 4K and 3D , RGB triple Laser και θα εχεις ολα τα συγχρονα καλουδια τεχνολογίας σε ένα μικρό κουτί κάτι σαν τον Denon 2850'π αναφερει κ ο Λεωνίδας.

IMG_9662.jpeg

Product link :

Review :