Γνωρίζω πολυ καλά τι κάνει το Audyssey και οι διάφορες «εκδόσεις» του και όπως όλοι όσοι γνωρίζουν πραγματικά, αποφεύγω να το χρησιμοποιώ, εκτός αν υπάρχει πολύ μεγάλη ή / και ιδιαίτερη ανάγκη (γιατί με ενδιαφέρει το ακουστικό αποτέλεσμα και όχι όμορφες καμπύλες στα EQ).
Αν θεωρείς ότι σε έναν ενισχυτή η οδήγηση / ισχύς είμαι δευτερευούσης σημασίας, προφανώς δεν έχει νόημα η συζήτηση.
Ας πάμε λοιπόν πίσω στους προβολείς.
Εκεί λοιπόν, όσοι ξέρουν, γνωρίζουν ότι, στη συντριπτική πλειοψηφία των μηχανημάτων μικρο μεσαίας (μην πω και υψηλής) κατηγορίας, το καλύτερο αποτέλεμα το παίρνεις με μετατροπή HDR -> SDR (γιατί απλούστατα τα μηχανάκια μπορεί να διαφημίζουν HDR κλπ μπλιμπλικια (όπως οι AVRs) αλλά δεν έχουν την πραγματική ικανότητα (βλ. αντίστοιχο τηε ισχύος / οδήγησης) να τα αναπαράγουν σωστά.
Νομίζω ότι έδειξες πως δεν γνωρίζεις.
Στην μία περίπτωση έχεις ένα λιγότερων σημείων μετρήσεις αλλά λιγότερων σημείων διορθώσεις (φίλτρα) έχεις μόνο ένα GEQ μερικών συχνοτήτων για διόρθωση και στην άλλη μπορείς να φτιάξεις δικό σου target curve σε όποιο σημείο συχνότητας θέλεις και όλο αυτό με περισσότερα φίλτρα.
Στον έναν έχεις παλαιότερα upmixes, στον άλλον τα πιο σύγχρονα, ενώ λόγω νεότερου DSP πέρα από τον καλύτερο διαχωρισμό έχεις και επιπλέον μέχρι και σε ίδια διάταξη ηχείων δυνατότητα speaker virtualizer, κοινώς εικονικό Atmos. Η άλλη περίπτωση δεν εχει τίποτε από αυτά.
Δεν το λέω τυχαία. Τη σύγκριση την έχω κάνει έτσι κι αλλιώς. Μόνο στην οδήγηση χωρίς sub υπήρξε διαφορά υπέρ του παλαιότερου AVR.
Πάμε λοιπόν στους προβολείς:
Η σύγκριση δεν είναι με το ιδεατό, αλλά με το πραγματικό, δηλαδή με το τι έχουμε στα χέρια μας και τι είναι εφικτό να έχουμε.
Ας αφήσουμε στην άκρη λοιπόν το ιδανικό, γιατί όλοι το ξέρουμε, αλλά είναι εκτός θέματος γιατί δεν μπορούμε να το φτάσουμε στην εδώ περίπτωση. Δεν είναι ή του ύψους ή το... χάος. Αν δεν δώσει 6 χιλιάρικα δεν θα δει διαφορά κλπ.
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ o ένας έχει περισσότερη ανάλυση και HDR, ο άλλος έχει καλύτερο contrast. Που κερδίζει και που χάνει η μία περίπτωση σε σχέση με την άλλη;