Πρόταση για βελτίωση συστήματος - αγορά dac - cd player ενδεχομένως καλωδίων ηχείων

milaber22

AVClub Addicted Member
2 December 2012
1,588
Βόλος
Μετά το 2014 -15 όπου είχα αγοράσει το SystemDeck ξαναξεκίνησα πρόσφατα την ακρόαση μουσικής μέσω του ηχητικού μου συστήματος και ψάχνω για συμβουλές βελτίωσης (του όχι κάτι του ιδιαίτερου συστήματος μου).
Οπότε κριτήριο η ποιο value-for-money πρόταση
Το σύστημα βρίσκεται στο γραφείο μου, με τα ηχεία και τις αναλογικές συσκευές στη μία πλευρά του δωματίου και το ψηφιακό σύστημα στην άλλη.

Πηγές Ψηφιακού Ήχου: MacBook Pro με το doc WD BLACK 100 (κυρίως με Spotify και παλιά ripped/downloaded FLAC αρχεία σε εξωτερικό σκληρό) και CDs, από τον ευρύτερο χώρο rock, hard rock και heave metal
Υπάρχουν και κάποια μουσικά dvd αλλά δεν αποτελούν προτεραιότητα.
Συσκευές (πάνω σε ένα πάγκο εργασίας bror ikea):
Ενισχυτής: Rotel RA-05
Ηχεία: KEF Cresta 30
Πικάπ: SystemDeck
CD Player: Rotel RCD-06 (Χρειάζεται service το πορτάκι κλείνει αμέσως και όταν παίζουν cd κολλάει ή κάνει skip και μεταπηδάει σε άλλο σημείο του τραγουδιού)
Συνδεδεμένα στο mac (για χρήση με ακουστικά και με desktop ηχεία ogitech τα οποία χάλασαν)
USB Isolator/Conditioner: iFi iDefender+ ή iDefender Max
USB DAC/Dongle: iFi Audio GO Link MAX

Gotham GAC-4/1 Κρατείται για την τελική σύνδεση με το νέο dac

Πρόσφατες Βελτιώσεις

Αγορά ενός πολύπριζου φίλτρου: Taga Harmony PF-600.

Αγορά ενός δικτυακού switch: NetGear GS105GE με τροφοδοσία iFi Audio iPower2 12V.

Τοποθέτηση βάσεων για τα ηχεία και μετακίνηση άλλων πολύπριζων, συσκευών, φωτιστικών κλπ που προκαλούσαν θόρυβο (εκτυπωτές, κ.λπ.).

Καθώς δεν μπορώ να αλλάξω το βασικό σύστημα (ενισχυτής/ηχεία) αυτή τη στιγμή (θέλω να επενδύσω και σε NAS για να ελλατώσω τους εξωτερικούς σκληρούς) σκέφτηκα μήπως βελτίωνα τα κάτωθι:

DAC: Λόγω περιορισμένου χώρου στο γραφείο, αναζητώ ένα compact DAC κοιτώντας το iFi NEO iDSD 2 (λόγω iFi)

Αγορά Νέου CD Player / Transport καθώς έχω μια σεβαστή συλλογή CDs. σκέφτομαι το PL200 T MQA-CD Transport ή PL100.

δεν ξέρω αν αξίζει να επενδύσω σε service για το Rotel RCD-06 καθώς οι επιλογές Βόλο είναι λίγες και χωροταξικά δεν θα μπορώ να το συνδέσω με τον dac.

Υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις ή αρνητικά για τα παραπάνω προϊόντα (iFi NEO iDSD 2, PL200/PL100);

Αναβάθμιση Καλωδίων Ηχείων

Για μια πιο άμεση βελτίωση στην ποιότητα ήχου μου πρότειναν την αναβάθμιση των καλωδίων σύνδεσης του ενισχυτή με τα ηχεία (Bi-Wire).

Προτάσεις που μου έγιναν:

Melodika Purple Rain (Bi-Wire) 3 μέτρα
QED XT25 (Bi-Wire) 3 μέτρα
AudioQuest Rocket 22 (Bi-Wire) 3 μέτρα
Δυστυχώς ούτε τα χέρια μου πιάνουν(λόγω και νευροπάθειας στα άκρα) ούτε μικροεργαλεία έχω για να φτιάξω κάποιο καλώδιο μόνος μου
Θα άξιζε αυτή η επένδυση τώρα και με ποια σειρά dac , cd καλώδια;
Ποιο από τα παραπάνω προτείνετε ή υπάρχει κάποια άλλη value-for-money εναλλακτική;

20251206_095432.jpg20251122_124702.jpg20251122_130534.jpg

Μετά το 2014 -15 όπου είχα αγοράσει το SystemDeck ξαναξεκίνησα πρόσφατα την ακρόαση μουσικής μέσω του ηχητικού μου συστήματος και ψάχνω για συμβουλές βελτίωσης (του όχι κάτι του ιδιαίτερου συστήματος μου).
Το σύστημα βρίσκεται στο γραφείο μου, με τα ηχεία και τις αναλογικές συσκευές στη μία πλευρά του δωματίου και το ψηφιακό σύστημα στην άλλη.

Πηγές Ψηφιακού Ήχου: MacBook Pro με το doc WD BLACK 100 (κυρίως με Spotify και παλιά ripped/downloaded FLAC αρχεία σε εξωτερικό σκληρό) και CDs, από τον ευρύτερο χώρο rock, hard rock και heave metal
CD Player: Rotel RCD-06 (Χρειάζεται service το πορτάκι κλείνει αμέσως και όταν παίζουν cd κολλάει ή κάνει skip και μεταπηδάει σε άλλο σημείο του τραγουδιού)
Συνδεδεμένα στο mac (για χρήση με ακουστικά και με desktop ηχεία ogitech τα οποία χάλασαν)

Πρόσφατες Βελτιώσεις

Αγορά ενός δικτυακού switch: NetGear GS105GE με τροφοδοσία iFi Audio iPower2 12V.

Τοποθέτηση βάσεων για τα ηχεία και μετακίνηση άλλων πολύπριζων, συσκευών, φωτιστικών κλπ που προκαλούσαν θόρυβο (εκτυπωτές, κ.λπ.).

Καθώς δεν μπορώ να αλλάξω το βασικό σύστημα (ενισχυτής/ηχεία) αυτή τη στιγμή (θέλω να επενδύσω και σε NAS για να ελλατώσω τους εξωτερικούς σκληρούς) σκέφτηκα μήπως βελτίωνα τα κάτωθι:

DAC: Λόγω περιορισμένου χώρου στο γραφείο, αναζητώ ένα compact DAC κοιτώντας το iFi NEO iDSD 2 (λόγω iFi)

Αγορά Νέου CD Player / Transport καθώς έχω μια σεβαστή συλλογή CDs. σκέφτομαι το PL200 T MQA-CD Transport ή PL100.

δεν ξέρω αν αξίζει να επενδύσω σε service για το Rotel RCD-06 καθώς οι επιλογές Βόλο είναι λίγες και χωροταξικά δεν θα μπορώ να το συνδέσω με τον dac.

Υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις ή αρνητικά για τα παραπάνω προϊόντα (iFi NEO iDSD 2, PL200/PL100);

Για μια πιο άμεση βελτίωση στην ποιότητα ήχου μου πρότειναν την αναβάθμιση των καλωδίων σύνδεσης του ενισχυτή με τα ηχεία (Bi-Wire).

Δυστυχώς ούτε τα χέρια μου πιάνουν(λόγω και νευροπάθειας στα άκρα) ούτε μικροεργαλεία έχω για να φτιάξω κάποιο καλώδιο μόνος μου
Ποιο από τα παραπάνω προτείνετε ή υπάρχει κάποια άλλη value-for-money εναλλακτική;

View attachment 262201View attachment 262202View attachment 262203
Έχω άποψη μόνο για τα Audioquest Rocket 22 τα οποία είχα πιο παλιά.Αξιολογα καλώδια όμως η τιμή τους ίσως να σου φανεί αλμυρουτσικη.Μην κανεις όμως το λάθος να χωρίσεις τα καλώδια ώστε να κανεις διπλοκαλωδίωση.Θα παίξει χειρότερα από την μονοκαλωδίωση.
Σε κάθε περίπτωση,αγόρασε καλώδια μόνο ύστερα απο δοκιμή στο σύστημά σου.Μεταχειρισμενα ώστε να είναι
"στρωμένα".

Βρες τα Canare 4s11. Νομίζω ότι θα σε καλύψουν και με το παραπάνω.

Edit. Έχω τα qed x40i, νομίζω ότι τα Canare αν και αρκετά φθηνότερα, ακούγονται πιο ισορροπημένα.

Έχω άποψη μόνο για τα Audioquest Rocket 22 τα οποία είχα πιο παλιά.Αξιολογα καλώδια όμως η τιμή τους ίσως να σου φανεί αλμυρουτσικη.Μην κανεις όμως το λάθος να χωρίσεις τα καλώδια ώστε να κανεις διπλοκαλωδίωση.Θα παίξει χειρότερα από την μονοκαλωδίωση.
Σε κάθε περίπτωση,αγόρασε καλώδια μόνο ύστερα απο δοκιμή στο σύστημά σου.Μεταχειρισμενα ώστε να είναι
"στρωμένα".
Λίγο δύσκολο να δοκιμάσω εδώ Βόλο, καθώς δεν έχω γνωστούς.
Οπότε η λύση είναι μέσω amazon όπου να μπορώ να επιστρέψω.
Η τιμή όντως ανεβαίνει και δεν ξέρω αν θα καταλάβω την όποια διαφορά.
Ευχαριστώ για την απάντηση

Πρόσφατες Βελτιώσεις

View attachment 262201View attachment 262202View attachment 262203
Μια χαρά είσαι. ¨Οταν αποφασίσεις να αλλάξεις ηχεία (γιατί εκεί γίνεται ουσιαστική αναβάθμιση ενός συστήματος-τα άλλα είναι ασπιρίνες) άνοιξε νέο θέμα. Όχι ότι δεν είναι καλά τα KEF που έχεις αλλά λέμε τώρα. Προς το παρόν, η γνώμη μου είναι να διοχέτευσεις τα λεφτά σου στην αγορά ένα streamer/dac και ενός cd transport (Cambridge audio, Shanling κ.λ.π) ή έστω ενός καινούργιου CD player, ώστε να αποδεσμευτείς από τον υπολογιστή.

Αναφέρεσαι λοιπόν σε εργοστασιακά τερματισμενα καλωδια οπότε το κόστος ανεβαίνει ακόμη πιο ψηλά.
Είσαι σίγουρος πως ενω το Amazon θα σου στείλει καινούρια καλώδια θα τα δεχθεί πίσω άνευ κατασκευαστικού ελαττώματος;

Νομίζω ναι, αλλά αυτή είναι αμερικάνικη τιμή (λολ) εδώ θα τα βρεις ακριβότερα .
Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλά reviews από χρήστες ,κάνε μια ψαχτική.
ναι, λογικό. Απλώς για να επιβεβαιώσω το προϊόν.

Μια χαρά είσαι. ¨Οταν αποφασίσεις να αλλάξεις ηχεία (γιατί εκεί γίνεται ουσιαστική αναβάθμιση ενός συστήματος-τα άλλα είναι ασπιρίνες) άνοιξε νέο θέμα. Όχι ότι δεν είναι καλά τα KEF που έχεις αλλά λέμε τώρα. Προς το παρόν, η γνώμη μου είναι να διοχέτευσεις τα λεφτά σου στην αγορά ένα streamer/dac και ενός cd transport (Cambridge audio, Shanling κ.λ.π) ή έστω ενός καινούργιου CD player, ώστε να αποδεσμευτείς από τον υπολογιστή.
το γνωρίζω.
Ανέφερα καλώδιο σε τιμή γύρω στα 100 + αν θα είχα κάποια ωφέλεια. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι αυτά που έχω είναι της συσκευασίας από το 2010.
Dac ανέφερα το ifi λόγω και χώρου.
cd μάλλον η πιο σημαντική προσθήκη καθώς έχω αρκετά.

Αναφέρεσαι λοιπόν σε εργοστασιακά τερματισμενα καλωδια οπότε το κόστος ανεβαίνει ακόμη πιο ψηλά.
Είσαι σίγουρος πως ενω το Amazon θα σου στείλει καινούρια καλώδια θα τα δεχθεί πίσω άνευ κατασκευαστικού ελαττώματος;
συνήθως δίνει ένα χρονικό περιθώριο επιστροφής, αν αγοραστεί από το ίδιο το amazon.
Το έχω κάνει για ένα δυο προϊόντα, προφανώς χωρίς κατάχρηση και χωρίς να καταστρέψω την συσκευασία.

Έχεις ένα σύστημα που δεν είναι καθόλου κακό, αλλά σηκώνει πάρα πολλές βελτιώσεις και αλλαγές.

Θα χρειαστείς λοιπόν ένα σχέδιο. Να βάλεις προτεραιότητες. Βάλε μία σειρά. Μην τα μπλέξεις όλα μαζί, κινδυνεύεις να ξοδέψεις πάρα πολλά χρήματα, χωρίς να είναι βέβαιο που θα καταλήξεις.

Πρώτη προτεραιότητα είναι το DAC. Το iiFi NEO iDSD 2 είναι εξαιρετική επιλογή και θα υπερκαλύπτει για πολύ καιρό τις ανάγκες σου.
Συμπληρωματικά θα σου πρότεινα να το συνδυάσεις μαζί με ένα Streamer. Αφενός θα μπορείς με ευκολία ν χρησιμοποιείς τις διάφορες streaming μουσικές υπηρεσίες (Spotify, Tidal, κλπ), αφετέρου να αξιοποιείς όλο το υλικό σου μέσα από τοπικό δίκτυο (NAS, κλπ.), χωρίς τη διαμεσολάβηση υπολογιστή. Δύο προτάσεις: Είτε το iFi Audio ZEN Stream, είτε το Cambridge MXN10 (αυτό έχω εγώ), όποιο προτιμάς.
Εναλλακτικά ένα Streamer DAC που θα συνδυάζει και τις δύο συσκευές σε ένα. Όπως το Eversolo DMP-A6 Master Edition Gen 2 για το οποίο συζητάμε σε παραδίπλα νήμα ή κάποιο μεγαλύτερο μοντέλο.

CD Player. Αν θεωρείς απαραίτητη την προσθήκη ενός CD Transport, όπως αυτό που προτείνεις, κάνε το. Αλλά εγώ θα σου πρότεινα να διαλέξεις ανάμεσα σε δύο άλλες λύσεις που θα σε εξυπηρετήσουν το ίδιο και θα είναι πολύ πιο οικονομικές.
α) Αφού έτσι κι' αλλιώς χρησιμοποιείς το Mac Book ως κεντρική πηγή και σημείο ελέγχου, να προσθέσεις ένα εξωτερικό Blu-Ray/DVD/CD-Rom. Σε συνδυασμό με το DAC θα παίζεις από εκεί τα CD η ταινίες σου. Και σε επόμενο στάδιο να "ριπάρεις" (ripping) όλη τη συλλογή σου, να τη μετατρέψεις σε άϋλη, να τη μεταφέρεις στον/στους σκληρό/σκληρούς δίσκο/δίσκους και να παίζεις από εκεί. Ενδεικτικές Προτάσεις:

Αλλαγές καλωδίων, τροφοδοσίες ρεύματος, κλπ., όλα έχουν τη σημασία τους, αλλά άστα για αργότερα.
Ξεκίνα με τα βασικά, αυτά που είπαμε πιο πάνω και μετά αποφασίζεις.

• Like
Reactions: algedan
Τα καλώδια στα ηχεία είναι για πορτατίφ Μιχάλη ( @Sonus Naturalis )

Πρέπει να φύγουν ..χτες..
Εδώ διαφωνούμε Βλαδίμηρε. Θέμα προτεραιότητας. Ας λύσει πρώτα το θέμα με τις κύριες πηγές και μετά ασχολείται και με τα καλώδια, τον ενισχυτή ή τα ηχεία. Φυσικά, αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να τα κάνει όλα μαζί, ουδεμία αντίρρηση! 🫠

Μέχρι τότε για τα ηχεία, εντάξει όχι πορτατίφ, αλλά γιατί όχι; 4αρι ηλεκτρολογικό καλώδιο! Η παλιά, καλή λύση του φτωχού, τη θυμάσαι: 😉
Άντε να δοκιμάσει και διπλοκαλωδίωση, πάλι με 4αρι που δεν θα κοστίσει τίποτα.
Και μετά; Μετά, βλέπουμε... :cool:

Εδώ διαφωνούμε Βλαδίμηρε. Θέμα προτεραιότητας. Ας λύσει πρώτα το θέμα με τις κύριες πηγές και μετά ασχολείται και με τα καλώδια, τον ενισχυτή ή τα ηχεία. Φυσικά, αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να τα κάνει όλα μαζί, ουδεμία αντίρρηση! 🫠

Μέχρι τότε για τα ηχεία, εντάξει όχι πορτατίφ, αλλά γιατί όχι; 4αρι ηλεκτρολογικό καλώδιο! Η παλιά, καλή λύση του φτωχού, τη θυμάσαι: 😉
Άντε να δοκιμάσει και διπλοκαλωδίωση, πάλι με 4αρι που δεν θα κοστίσει τίποτα.
Και μετά; Μετά, βλέπουμε... :cool:

Μα δεν θέλω να την θυμάμαι.. :LOL:

Δεν λέω να πάρει Nordost, αλλά και με 7-8-10€ το μέτρο καλώδιο, καμία σχέση δεν θα έχει με το ηλεκτρολογικό 4άρι ..

ΥΣ..
Είμαι κατά της διπλοκαλωδίωσης.. δεν θεωρώ ότι κάνει κάποια ουσιαστική διαφορά, ειδικά σε τέτοιας κατηγορίας σύστημα.
Το ηλεκτρολογικό όμως κάνει "ζημιά" και σε μικρότερης κατηγορίας μηχανάκια..

για καλωδια ηχειων μεσω αμαζον παρε αυτα και θα με θυμηθεις
τωρα για streamer dac δυο σε ενα αν σε παιρνει και απο χωρο και απο χρηματα παιρνεις αυτο και τελειωνεις

100% κλάσεις ανώτερο από το ηλεκτρολογικό που έχει !

Μπράβο για την vfm πρόταση !
αυτα χρησιμοποιω εδω και ενα χρονο και ειναι απιστευτα πραγματικα

• Like
Reactions: vlad66
Μα δεν θέλω να την θυμάμαι.. :LOL:

Δεν λέω να πάρει Nordost, αλλά και με 7-8-10€ το μέτρο καλώδιο, καμία σχέση δεν θα έχει με το ηλεκτρολογικό 4άρι ..

ΥΣ..
Είμαι κατά της διπλοκαλωδίωσης.. δεν θεωρώ ότι κάνει κάποια ουσιαστική διαφορά, ειδικά σε τέτοιας κατηγορίας σύστημα.
Το ηλεκτρολογικό όμως κάνει "ζημιά" και σε μικρότερης κατηγορίας μηχανάκια..
Αν είναι μέχρι 10€/m τερματισμένα, δεν έχω αντίρρηση. Να κάνει μία μικρή παρέκκλιση από τις προτεραιότητες. Ένας λογικός συμβιβασμός.
Αλλά ποιά;
Για δες εδώ από που ξεκινάνε.
Κι' έδώ.
Κι' από εδώ επίσης.
Για τα προτεινόμενα καλώδια του Amazon, αν και δεν τα ξέρω, δεν έχω αντίρρηση. Έτσι κι' αλλιώς θα είναι καλύτερα από το ηλεκτρολογικό. Και οπωσδήποτε πολύ καλύτερα από του πορτατίφ!

Συνεπώς, συμφωνήσαμε!

Last edited:
Καλησπέρα και σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Ανέφερα τα καλώδια που μου πρότειναν (Melodika, QED, AudioQuest ) ή οποιαδήποτε άλλη πρόταση όπως του χρήστη bujinkan επειδή χρησιμοποιώ ακόμα τα αρχικά της συσκευής και ήθελα να διερευνήσω αν μια αλλαγή, 100-150 ευρώ max θα μπορούσε να φέρει αισθητή και εμφανή διαφορά στον ήχο, όχι προφανώς τεράστια.

DAC: Η αγορά ενός DAC όντως είναι προτεραιότητα. Ωστόσο, την άφηνα για λίγο πίσω, καθώς για την ώρα καλύπτομαι από το iFi GO Link MAX.

CD Player / Transport: Ο κύριος λόγος που κοιτάζω συγκεκριμένα μοντέλα (π.χ., τα PL100/PL200) είναι το μικρό μέγεθος. Όλες οι ψηφιακές μου πηγές πρέπει αναγκαστικά να συγκεντρωθούν στον χώρο του γραφείου.
Βλέπω πλέον τον εαυτό μου να ακούει κυρίως από CD σε συσκευή που θα βρίσκεται στο γραφείο. Η έλλειψη και ανάλογη διαμόρφωση του χώρου παίζει ρόλο.
Ο λόγος είναι ο καλός φωτισμός του γραφείου, ο οποίος είναι απαραίτητος για να μπορώ να διαβάζω ταυτόχρονα φωτογραφικά λευκώματα ή βιβλία (λόγω ηλικίας, οι συνθήκες φωτισμού είναι πλέον κρίσιμες). Ο λόγος που έχω καταλήξει και στο να χρησιμοποιώ το mac ως κύρια πηγή ήχου.

Streamer: Δεν έχω ασχοληθεί σοβαρά με την αγορά ενός dedicated streamer, καθώς η συνδρομή μου στο Spotify είναι δώρο από κάποιο πακέτο, και αν και όταν λήξει, δεν σκοπεύω να την ανανεώσω.
Δεν το έψαξα για το streamer . Για την αναπαραγωγή των αρχείων από το Nas, σκόπευα να χρησιμοποιήσω ένα παροπλισμένο Huawei P20 Pro ή ένα Samsung Tab S7 (συνδεδεμένο με power bank όταν πέφτει η μπαταρία) αντί για το MacBook με το dac.

Θα το κοιτάξω όμως καθώς δέχεται και NVMe που θα μου περισέψουν μετά την αγορά του nas και για το αν θα βοηθούσε και σε αναπαραγωγή από tον Ugreen DXP4800 Plus Nas..

η μόνη άλλη υπηρεσία streaming που χρησιμοποιώ, αν μπορεί να θεωρηθεί τέτοια, είναι το YouTube Free (κυρίως live συναυλίες από κανάλια όπως το Arte)

Τέλος, με αφορμή και τον πρόσφατο καιρό για προστασία από τις αυξομειώσεις στην τάση κλπ τι θα μπορούσα να χρησιμοποίσω πριν το Taga Harmony PF-600.

κάτι σαν αυτό θα ήταν χρήσιμο;

Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας

Last edited:
@milaber22
Η εντύπωση μου είναι ότι απασχολείσαι πολύ με τα δευτερεύοντα και αφήνεις απ' έξω τα πιο σπουδαία.
Το DAC είναι η υπ' αριθ. 1 προτεραιότητα.

Το iFi GO Link MAX λυπάμαι, αλλά δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σου, όσο καλό κι' αν είναι. Είναι φτιαγμένο για άλλη δουλειά. Για να οδηγεί ένα ζευγάρι μικρά ακουστικά. Μέχρι εκεί είναι πολύ καλό. Όχι για να οδηγήσει κανονικό οικιακό σύστημα. Σίγουρα, αν το συνδέσεις (με καλώδιο Mini Jack Stereo —> 2 x RCA), θα έχεις ήχο. Αλλά μη θεωρείς ότι θα έχεις τον ήχο ένας κανονικού DAC.

Για CD σου έκανα προτάσεις, τις είδες;
Το CD Player Transport που θέλεις να πάρεις, φαίνεται πολύ καλό, αλλά ...ΜΟΝΟ σε συνδυασμό με DAC μπορεί να παίξει. Το DAC είναι η 1η προτεραιότητα, ότι και να γίνει.

Σε περίπτωση που προχωρήσεις σε DAC+Streamer ή σε Streamer DAC, το πιθανότερο είναι ότι θα αναθεωρήσεις την άποψη σου για τις streaming υπηρεσίες.

Γιατί απασχολείσαι τόσο με καλώδια και αξεσουάρ του υπόλοιπου συστήματος δεν καταλαβαίνω. Πιθανόν να σε προβληματίζει το οικονομικό για τις κύριες συσκευές και καταπιάνεσαι με τα μικρά που είναι φθηνότερα.
Είναι αυτό;
Αποπροσσνατολίζεσαι έτσι.

Αν πάντως είναι αυτή η αιτία, καλύτερα πες μας σε ποιον οικονομικό προϋπολογισμό θες να κινηθείς, για να μπορούμε κι' εμείς να βοηθήσουμε καλύτερα...

• Like
Reactions: billpeppas
Μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσω και να εξετάσω και την επιλογή και του streamer καθώς βλέπω ότι συνεργάζονται με nas και γλυτώνω την έξτρα συσκευή (κινητό/ λάπτοπ).
Αρκεί να χωράνε στην βάση που έχω.