Πρόταση για βελτίωση συστήματος - αγορά dac - cd player ενδεχομένως καλωδίων ηχείων

Η ακρόαση γίνεται κατά κύριο λόγο από το γραφείο, απέναντι από τον καναπέ.
Σπανίως στον καναπέ. Κυρίως όταν βάζω κανένα βινύλιο.
Σύζυγος δεν υπάρχει και οι περιστασιακοί επισκέπτες δεν πολύ ενδιαφέρονται για τον ήχο.
Το ιδανικό θα ήταν φύγει ο καναπές αλλά χρησιμοποιείται ως κρεβάτι για τα ανίψια που θεωρούν το σπίτι μου διακοπές εντός πόλης.

Οπως τα βλεπω στη φωτο, θα μπορουσες να τα φερεις πιο μπροστα να μην ακουμπουν στον τοιχο,
και ιδανικα, να διωξεις τον καναπε και να βαλεις ξερω γω καποιο χαμηλο τραπεζακι με μια καρεκλα,
ωστε να τους δωσεις και μια κλιση προς τα μεσα για να σχηματισουν τριγωνο με τη θεση ακροασης.
Τα τουιτερ, ειναι στο υψος των αφτιων σου οταν καθεσαι;
το τουίτερ (στα 70 εκ από όσο είδα με λίγο ψάξιμο) οπότε με την βάση είναι οκ στον καναπέ αλλά ίσως να ήθελε να λίγο πιο ψηλά στην καρέκλα.
Αν τα φέρω πιο μπροστά χάνω την πρόσβαση στα πλαϊνά ράφια.
Ο ενδιαφερόμενος μας περιγράφει λιγο-πολύ το χώρο ως δεδομένο. Συνεπώς το ερώτημα είναι ποιές λύσεις μπορούμε να σκεφτούμε με αυτό τον περιορισμό.
Κατά τη γνώμη μου οι λύσεις βρίσκονται σε αλλαγή κατεύθυνσης συνολικά.
Αλλά αφού τελειώσει με το θέμα πηγές που συζητήσαμε εκτεταμένα πιο πάνω.

Για να σας δώσω μία ιδέα τι εννοώ για την κατεύθυνση:
Αντικατάσταση του σετ ολοκληρωμένου ενισχυτή και ηχείων από ενεργά, τοποθετημένα με επιτοίχια στήριξη. Και αν υπάρχει οικονομική δυνατότητα, προσθήκη Subwoofer.
Αλλά θα είναι λάθος να τα βάλει όλα μπροστά. Υποθέτω ότι τα χρήματα δεν είναιαπεριόριστα.
Σίγουρα δεν είναι.
όπως είπες
Το τεστ streamer πήρε αναβολή καθώς δεν έτρεξε με το dell, μπουτάρει από flash αλλά μετά κολλάει. Μάλλον ασυμβατότητα με τν κάρτα γραφικών ή ένα μικρό σκληρό μέσα στον σκλητό του dell. ΣΚ θα το ψάξω.
θα το δω αργότερα. Λόγω εξοικονομώ θα βάλω μόνωση, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά οπότε λοιπές
Οπότε θα μικρύνει και άλλο το δωμάτιο.

Ανακαλύπτοντας ότι τα περισσότερα cd' s μου είναι σε mp3 320 μου με έβαλε σε άλλες σκέψεις.
Η εμπειρία μου, ίσως και λόγω του macbook pro, τόσο με το εξωτερικό cd player της apple με τον αντάπτορα της όσο και ένα slim samsung ήταν αρνητική.
Ίσως κάτι παίζει με την τροφοδοσία.
Βάζοντας στην εξίσωση και τα dvd σκέφτηκα λύση εξωτερικού με ξεχωριστή τροφοδοσία.
ASUS BW-16D1X-U ή συνδυασμό Icy Box Περίβλημα ODD 5.25" SATA III + Asus BW‑16D1HT
Τελικά συνειδητοποίησα ότι η πολυπλοκότητα και το δημιουργούμενο άγχος ξεκινάνε κυρίως από το macbook pro και eventually το συνεπακόλουθο χάος.
Το είχα από την δουλειά περίοδο covid και είχα βολευτεί.
Κατέληξα σε ένα σκασμό περιφερειακά, σκληρούς σε εξωτερικές θήκες, ανάλογους φορτιστές και πολύπριζα, βάση, doc κλπ.

Οπότε κατέληξα στο

Shanling CD80 II​

Ακυρώνω mogami εκτός και αν από 5μετρο μπορεί να γίνει εύκολα σε κάποιο μαγαζί με μικρότερο μήκος.
Πουλάω mac και περιφερειακά (του 19 δεν θα πιάσει πολλά plus το ότι μένω επαρχία αλλά θα χρηματοδοτήσω το νέο pc εν μέρει) και ακυρώνω nas καθώς ο διαμοιρασμός δεν είναι απαραίτητος άμεσα.
Στήνω ένα desktop με dual boot win για dxo photolab και την δουλειά (όταν χρειαστεί) και linux για τα υπόλοιπα και σταδιακά ριπάρω cd's/ dvd αν προκύψει ανάγκη.
Απολαμβάνω άμεσα cd.
Σας ευχαριστώ όλους

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Νόμιζα ότι την συλλογή των cd's μου την είχα σε flac αλλά τώρα είδα ότι ήταν σε mp3.
Οπότε προτεραιοποίησα την ακρόαση απευθείας από το Shanling CD80 II αφού τα flac μου τελικά είναι σχετικά λίγα.

Μετατροπή σε flac και διερεύνηση για περαιτέρω αναβάθμιση, ηχεία, streamer (χλωμό) και κλπ αφού στήσω το νέο πισί πουλώντας mac και περιφερειακά του.
Επίσης το cd rotel που ήδη έχω θέλει service καθώς πέρα από τον μηχανισμό του tray που κλείνει πολύ γρήγορα στην αναπαραγωγή πηδάει περιστασιακά.
Μπορεί να είναι εύκολο να διορθωθε αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να επενδύσω, ειδικά μη γνωρίζοντας κανένα service Βόλο.

Ανακαλύπτοντας ότι τα περισσότερα cd' s μου είναι σε mp3 320 μου με έβαλε σε άλλες σκέψεις.
Δεν το καταλαβαίνω αυτό.
Προφανώς, εννοείς ότι ένα μεγάλο μέρος από την άϋλη μουσική βιβλιοθήκη σου που έχεις σέ ένα ή περισσότερους σκληρούς δίσκους είναι σε format Mp3 320 kbps και όχι στο Lossless CD format 44.1 KHz/24 Bits, Wav ή FLAC, αλλά δεν το είχες αντιληφθεί.
Σωστά καταλαβαίνω!

Η εμπειρία μου, ίσως και λόγω του macbook pro, τόσο με το εξωτερικό cd player της apple με τον αντάπτορα της όσο και ένα slim samsung ήταν αρνητική.
Ίσως κάτι παίζει με την τροφοδοσία.
Βάζοντας στην εξίσωση και τα dvd σκέφτηκα λύση εξωτερικού με ξεχωριστή τροφοδοσία.
ASUS BW-16D1X-U ή συνδυασμό Icy Box Περίβλημα ODD 5.25" SATA III + Asus BW‑16D1HT
Συμφωνώ για το εξωτερικό BD/DVD/CD Drive.
....... κατέληξα στο

Shanling CD80 II​

Θα έχεις τη δυνατότητα να ακούς τόσο τα κανονικά CD, όσο και τα άϋλα format, αφού συνδέεται άμεσα και με σκληρό δίσκο.

Ακυρώνω mogami εκτός και αν από 5μετρο μπορεί να γίνει εύκολα σε κάποιο μαγαζί με μικρότερο μήκος.
Καλώδια Mogami και άλλα με το μέτρο και τερματισμένα με τα βύσματα που έχεις επιλέξει μπορείς να παραγγείλεις από την Prostage.
Έχω παραγγείλει από έκεί και είναι πολύ εξυπηρετικοί.
Επίσης εξ όσων γνωρίζω καλώδια με το μέτρο μπορείς να παραγγείλεις και από την Heaven Audio. Ομοίως εξυπηρετικώτατοι.

Στήνω ένα desktop με dual boot win για dxo photolab και την δουλειά (όταν χρειαστεί) και linux για τα υπόλοιπα και σταδιακά ριπάρω cd's/ dvd αν προκύψει ανάγκη.

Απολαμβάνω άμεσα cd.
Συμφωνώ. Εφ' όσον χρησιμοποιήσεις Windows το καλύτερο εργαλείο για CD ripping είναι το Exact Audio Copy (EAC). Οι περισσότεροι εδώ μέσα με αυτό έχουμε φτιάξει τις μουσικές βιβλιοθήκες μας.
Σας ευχαριστώ όλους
:) :) :)

Προφανώς, εννοείς ότι ένα μεγάλο μέρος από την άϋλη μουσική βιβλιοθήκη σου που έχεις σέ ένα ή περισσότερους σκληρούς δίσκους είναι σε format Mp3 320 kbps και όχι στο Lossless CD format 44.1 KHz/24 Bits, Wav ή FLAC, αλλά δεν το είχες αντιληφθεί.
Σωστά καταλαβαίνω!

Συμφωνώ για το εξωτερικό BD/DVD/CD Drive.

Θα έχεις τη δυνατότητα να ακούς τόσο τα κανονικά CD, όσο και τα άϋλα format, αφού συνδέεται άμεσα και με σκληρό δίσκο.

:) :) :)
Aκριβώς αυτό.
Θα μαζέψω ότι χωράει σε flac σε ένα εξωτερικό σκληρό , νομίζω έως 2Τ και θα το έχω μόνιμα στο Shanling CD80 II χωρίς μεσολάβηση υπολογιστή.

• Like
Aκριβώς αυτό.
Θα μαζέψω ότι χωράει σε flac σε ένα εξωτερικό σκληρό , νομίζω έως 2Τ και θα το έχω μόνιμα στο Shanling CD80 II χωρίς μεσολάβηση υπολογιστή.
αφού στα περισσότερα cd σου έχεις αποθηκεύσει mp3 κομάτια τι να το κάνεις ένα ακριβό cd transport/player. Καλύτερα πάρε ένα οικονομικό streamer όπως το wiim ultra, κάνε και μια συνδρομή στο Spotify premium και θα ακούς σε ποιότητα CD ¨η καλύτερη, ο,τιδήποτε υπάρχει στην μουσική βιομηχανία ever. Στο οποίο wiim μπορείς να συνδέσεις και τον σκληρό δίσκο με ό,τι έχεις και να τα ακούς από εκεί.

με cd εννοώ αυθεντικά audio cd .
Αυτά θα ακούω με το Shanling CD80 II.
Τα ριπαρισμένα mp3 είναι σε σκληρό.

Η αναβάθμιση τελικά ολοκληρώθηκε ως εξής:
volumio precisio dac
shanling cd80 ii
topping a 50 iii και ακουστικά HiFiMAN Edition XV
Καλώδια τα Oyaide Audio Cable 2x XLR female - 2x 6.3mm male 1m (d+ XFT class B), Wireworld Cable RCA male - RCA male 0.5m (Ultraviolet) και το Fi AUDIO iPower X για το dac
Για τα ηχεία τα WOWLED 13AWG και μου περίσσεψε και το enoaudio Mogami 2964 5 μέτρα.
Η βελτίωση προφανώς αισθητή σε σχέση με το πριν.
Έχοντας το dac ήδη μια βδομάδα τα WOWLED τα έβαλα χτες και έχω την αίσθηση ότι βελτιώθηκε σε αρκετά μεγάλο βαθμό η απόδοση.
Ίσως τα αρχικά καλώδια της συσκευασίας να είχαν φθαρεί μετά από 15+ χρόνια πέρα από την όποια ποιότητα.
Για την ώρα ακούω κυρίως cd από την συλλογή μου με ακουστικά.
Μελλοντικά αλλαγή των ηχείων με κάποια μάλλον επιτοίχια στον χώρο πάνω από το γραφείο αν είναι εφικτό σε κάποια βάση.
το AI προτείνει Neumann KH 120 II
Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και όταν έρθει η ώρα για ηχεία θα ανοίξω νέο θέμα.

Attachments

• 20251219_213616_2025-12-20.jpg
    20251219_213616_2025-12-20.jpg
    2.2 MB · Views: 35
Συγχαρητήρια για την αναβάθμιση!
Όλες οι επιλογές σωστές και καλά υπολογισμένες!

Πολύ καλές και οι επιλογές καλωδίων.
Γράψε λίγα λόγια, αν θέλεις για τις εντυπώσεις σου από τη χρήση και την απόδοση του CD Player.

Οπωσδήποτε με τις πολύ καλύτερες πηγές και καλώδια έχει αναβαθμιστεί ή συνολική απόδοση του συστήματος Ενισχυτή - Ηχεία.
Αλλά είμαι βέβαιος ότι η αναβάθμιση που απολαμβάνεις αυτή τη στιγμή περισσότερο από κάθε τι άλλο είναι η προσθήκη του ενισχυτή ακουστικών της Topping a 50 iii και των ακουστικών HiFiMAN Edition XV.

Ειδικά τα ακουστικά της Hifiman ανοίγουν νέους ορίζοντες στην ακρόαση. Θα ακούς λεπτομέρειες, ανάλυση και μουσικότητα που είναι πολύ δύσκολο να την πετύχεις με συμβατικό σύστημα Ενισχυτή - Ηχείων.
Και βεβαίως καμμία σχέση με την προηγούμενη κατάσταση ακρόασης με ακουστικά! Ως χρήστης πολλών ζευγών ακουστικών -ανάμεσα τους και Hifiman- γνωρίζω καλά τι μπορούν να δώσουν.
Αν έχεις διάθεση γράψε εντυπώσεις από την ακρόαση με τα νέα ακουστικά.

Η αναβάθμιση που έχεις ήδη πραγματοποιήσει είναι πολύ μεγάλη.
Τα αδύναμα στοιχεία είναι το σύστημα Ενισχυτής - Ηχεία. Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει, έτσι όπως είναι. Και αν αλλάξει θα είναι σχεδόν αδύνατον να λειτουργήσει σωστά με τόση στενότητα χώρου.

Η λύση που σκεφτόμουν είναι ενεργά ηχεία με επιτοίχια στήριξη. Είτε πίσω από το γραφείο, είτε πάνω στον τοίχο, εκεί που βρίσκονται τα τωρινά ηχεία. Χωρίς ή και με Subwoofer. Έχω ήδη στο σπίτι μου υλοποιήσει σε ένα σύστημα αυτό τον τρόπο στήριξης και τοποθέτησης. Επιφυλάσσομαι να το δείξω.
Σε σωστή κατεύθυνση λοιπόν συμβουλεύει και η AI.
Επειδή όμως, όπως καταλαβαίνω, για την αναβάθμιση ως τώρα θα έχει ήδη καταβληθεί ένα σημαντικό κόστος, δεν θα μου φαινόταν σωστό να ανοίξουμε τέτοια συζήτηση.
Εάν πάντως και όποτε νοιώσεις έτοιμος για το επόμενο μεγάλο βήμα, πολύ ευχαρίστως το συζητάμε! :)

Σε ευχαριστώ.
Όταν έρθει εκείνη η ώρα μάλλον θα προκριθεί μια λύση για πάνω από το γραφείο.
Για την ώρα ακρόαση κυρίως μέσω των ακουστικών.
Στον πίσω τοίχο μάλλον δύσκολο, πάνω από τον καναπέ, καθώς θα μπει εσωτερική μόνωση λόγω μεσοτοιχίας με πρόβλημα υγρασίας από τους δίπλα.
Πριν λίγο άρχισε το εξοικονομώ 2025.
Και επόμενη αναβάθμιση μάλλον ένα phono pre amp για το systemdek μου με έξοδο στο topping αφού εκεί βλέπω να ακούω περισσότερο.
Επιπροσθέτως με τους περιορισμούς του χώρου δεν ξέρω αν αξίζει να ασχοληθώ περισσότερο για ηχεία/ ενισχυτή.
Όσο για τις εντυπώσεις άκρως θετικές αλλά δεν έχω τις γνώσεις/ εμπειρία έστω και για υποτυπώδη σχολιασμό παρά μόνο να μεταφέρω την γενική αίσθηση/ εμπειρία.
Εξάλλου υπάρχει και ο ενθουσιασμός για το καινούριο.
Τα ακουστικά μου φάνηκαν ξεκούραστα ακόμη και σε πολύωρη ακρόαση.
Το shanling το έχω χρησιμοποιήσει αποκλειστικά σε line out.
Τώρα έχω ακούσει κυρίως progressive metal 90's, ότι δεν έβρισκα προηγουμένως σε πλατφόρμες.
Συν deodato και return to forever.
Εκεί είδα και μεγαλύτερη διαφορά με ροτελ cd.
Τα πρώτα δυο λεπτά βασικά, μετά δεν συγκρατούσα διαφορές.
Λίγο που άκουσα απευθείας με ακουστικά από αυτό μου φάνηκε ψιλό αισθητή η διαφορά σε σχέση με precisio + topping αλλά όχι κάτι το ενοχλητικό. Θα το περιέγραφα λίγο πιο μουντό.
Αλλά παραπάνω από ικανοποιητικό για μια εναλλακτική γρήγορη ακρόαση χωρίς να ανοίγω ταυτόχρονα precisio & topping.
Το tray μου φάνηκε λίγο ευαίσθητο οπότε το cd το βάζω πολύ απαλά, σχεδόν το αφήνω να πέσει.
Πέρα από αυτό φαίνετα ιστιβαρή κατασκευή.
Τα κουμπιά λίγο μικρά οπότε κυρίως το χειρίζομαι από το remote.
Με σκληρό έναν παλιό wd 2t τον διάβασε αμέσως αλλά σαν έναν ενιαίο φάκελο.
Δεν κατέβασα την εφαρμογή για να ψάξω πως γίνεται διαχείριση των αρχείων και να επιλέξω συγκεκριμένο δίσκο.
Νομίζω η εφαρμογή λειτουργεί μόνο ως απλό χειριστήριο.
bluetooth επίσης δεν έβαλα.
Γενικά, σαν cd player αποκλειστικά θα παίξει.
Αν και πιo πιθανή επόμενη αναβάθμιση μάλλον ένα phono pre amp για το systemdek με έξοδο στο topping αφού εκεί με βλέπω να ακούω περισσότερο.

Καλημέρα και χρόνια πολλά .
Εντυπώσεων συνέχεια.
Για το cd player στα θετικά το ότι το remote πιάνει σχεδόν από κάθε γωνία και από πλάγια, χωρίς να χρειάζεται να στοχεύεις πολύ συγκεκριμένα τον δέκτη.
Ακούγοντας σπό το topping με τα Hifiman σε χαμηλά περάσματα που χαμηλώνει η ένταση υπάρχουν στιγμές που μου ακούγονται σαν μικροφωνισμοί, παράσιτα (δεν ξέρω αν το περιγράφω σωστά).
Αναμένοντας ένα balanced καλώδιο με λίγο μεγαλύτερο μήκος ακούω με το καλώδιο της συσκευασίας αλλά έχω συνδέσει το volumio στην balanced είσοδο του topping.
Τροφοδοτικό έχω το αρχικό και είναι δίπλα στο mac το topping.
Με το gain στο low πλέον σαν μια πρώτη λύση για να μην ακούγεται έντονα αλλά με την ένταση ρυθμιζόμενη από το topping σχεδόν 40%.
Στον δε ροτέλ με ακουστικά η ένταση αυξάνεται γυρνώντας στο 25%, χωρίς ακουστικά δε με τον rotel η ένταση είναι αρκετά δυνατή από το 5% σχεδόν.

Περί αναβαθμίσεων τώρα πρόσθεσα ένα ifi phono stage στο systemdek iix και άλλαξε τελείως ο ήχος.
Το ευθυγράμισα λίγο πρόχειρα με τραπουλόχαρτα αλλά θέλει ακόμη δουλειά καθώς τo έπιπλο της ikea bror που το έχω τοποθετημένο είχε κλίση.

20251226_104513.jpg

20251226_105546.jpg20251226_105600.jpg

Καλημέρα και χρόνια πολλά .
Εντυπώσεων συνέχεια.
Για το cd player στα θετικά το ότι το remote πιάνει σχεδόν από κάθε γωνία και από πλάγια, χωρίς να χρειάζεται να στοχεύεις πολύ συγκεκριμένα τον δέκτη.
Επομένως με το CD Player όλα καλά. Χαίρομαι διότι η πρόταση για το Shangling αποδείχτηκε χρησιμη.
Συνιστώ να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Eddict Player της εταιρείας στο κινητό σας. Εφ' όσον εγκατασταθεί και ρυθμιστεί σωστά, θα μπορεί να δεί όλα τα περιεχόμενα του σκληρού δίσκου. Αναλόγως με τα Metadata (τις ενσωματωμένες πληροφορίες) κάνει διαχωρισμό σε Folder, Song, Album, Artist, Genre, Hi-Res, Playlist, CD Library (Τη χρησιμοποιώ κι' εγώ ως κάτοχος του Shanling EH3 DAC).
Συνιστώ σιγά-σιγά να οργανώσετε τα περιεχόμενα του δίσκου ιεραρχικά ως εξής:
Folder > Genre > Artist > Album ...
Αν το έχουμε κάνει από την αρχή γλυτώνουμε από πολύ κόπο.

Ακούγοντας σπό το topping με τα Hifiman σε χαμηλά περάσματα που χαμηλώνει η ένταση υπάρχουν στιγμές που μου ακούγονται σαν μικροφωνισμοί, παράσιτα (δεν ξέρω αν το περιγράφω σωστά).
Σαν παρεμβολές από το δίκτυο φαίνονται. Ελέγξετε μήπως επηρεάζονται από κάποιο καλώδιο ρεύματος ή άλλη κοντινή συσκευή.

Αναμένοντας ένα balanced καλώδιο με λίγο μεγαλύτερο μήκος ακούω με το καλώδιο της συσκευασίας αλλά έχω συνδέσει το volumio στην balanced είσοδο του topping.
Πολύ σωστά.

Τροφοδοτικό έχω το αρχικό και είναι δίπλα στο mac το topping.
Η εξωτερική τροφοδοσία είναι πεδίο πολλών μελλοντικών βελτιώσεων (π.χ. iFi).

Με το gain στο low πλέον σαν μια πρώτη λύση για να μην ακούγεται έντονα αλλά με την ένταση ρυθμιζόμενη από το topping σχεδόν 40%.
Αν πετυχαίνουμε φυσιολογικές εντάσεις με τα δυναμικά που θέλουμε χωρίς να νοιώθουμε κάποιας μορφής συμπίεση, ουδέν πρόβλημα.

Στον δε ροτέλ με ακουστικά η ένταση αυξάνεται γυρνώντας στο 25%, χωρίς ακουστικά δε με τον rotel η ένταση είναι αρκετά δυνατή από το 5% σχεδόν.
Εννοείτε πως συνδέετε τον Rotel από δική του έξοδο ακουστικών; Έχει;

Περί αναβαθμίσεων τώρα πρόσθεσα ένα ifi phono stage στο systemdek iix και άλλαξε τελείως ο ήχος.
Δεν μας έχετε δώσει λεπτομέρειες για το πικάπ (μοντέλο, βραχίονα, κεφαλή.

Το ευθυγράμισα λίγο πρόχειρα με τραπουλόχαρτα αλλά θέλει ακόμη δουλειά καθώς τo έπιπλο της ikea bror που το έχω τοποθετημένο είχε κλίση.

View attachment 263344

View attachment 263341View attachment 263342
Η καλή στήριξη και ρύθμιση είναι απαραίτητη, ειδικά στα πικάπ. Υπάρχουν άλλοι εδώ μέσα πιο αρμόδιοι σε αυτόν τον τομέα, για να βοηθήσουν.

Χρόνια Πολλά και πάλι!.. :)

Καλησπέρα.
Το πρότζεκτ πικάπ πάει για πολύ μετά.
Απλώς τα χοντρά ήθελα να συμμάζεψω.
Level, ρύθμιση βραχίονα, phono.
Βελόνα είχε όταν το αγόρασα second-hand την Empire MC20 E2 την οποία και δεν έχω αλλάξει όπως και τον βραχίονα Lin basik .

Για βάση θα με έπαιρνε οικονομικά μια Pro-Ject Ground It E ή σε ανάλογη τιμή.
Ιδιοκατασκευή δεν έχω γνώσεις, εργαλεία και για πολύ basic.
Έχω και την νευροπαθεια στα άκρα που δυσκολεύει εργασία με λεπτά αντικείμενα.
Τώρα για τον θόρυβο στα ακουστικά.
Οι συσκευές είναι όλες κοντά μεταξύ τους .
Τις έχω συνδέσει σε ένα dynavox x4100, όλα σε filtered εκτός από το topping.

Filtered και το Netgear switch με τροφοδοσία ifi silent.
Χωροταξικά το switch είναι κάτω από το γραφείο, πάνω στην συρταριέρα.

Σαν πρώτη απόπειρα θα δοκιμάσω με το MacBook κλειστό αναπαραγωγή από cd να δω αν θα έχω τα ίδια θέματα.
Ίσως και με κάτι από miles Davis, τα ποιο ήρεμα άλμπουμ του .
Μετά για τροφοδοσία υπάρχει το topping p50 ή ένα ifi silent ή X όπως έχω και στο volumio.
O rotel έχει έξοδο για ακουστικά όχι balanced . Από εκεί ακούω τα βινύλια.
Για το file management στο shanling θα το ξαναδώ.
Εγώ παραλείπω genre.
Αρχειοθέτηση αλφαβητικά τους καλλιτέχνες ς και οι δουλειές τους σε δεύτερο επίπεδο χρονολογικά.
Τα δε τραγούδια κάθε άλμπουμ με αριθμό και τίτλο.
Συλλογές έχω ελάχιστες.
Για αυτές είχα
το Spotify.

• Like
e
Συμπληρωματικά θα σου πρότεινα να το συνδυάσεις μαζί με ένα Streamer. Αφενός θα μπορείς με ευκολία ν χρησιμοποιείς τις διάφορες streaming μουσικές υπηρεσίες (Spotify, Tidal, κλπ), αφετέρου να αξιοποιείς όλο το υλικό σου μέσα από τοπικό δίκτυο (NAS, κλπ.), χωρίς τη διαμεσολάβηση υπολογιστή. Δύο προτάσεις: Είτε το iFi Audio ZEN Stream, είτε το Cambridge MXN10 (αυτό έχω εγώ), όποιο προτιμάς.
Σιγά σιγά αρχίζω να το καλοβλέπω.
Σαν εμπειρία ακρόασης.
Το να έχω τον υπολογιστή ανοιχτό δρα στην περίπτωση μου ανασταλτικά.
Με την έννοια του ότι θα χαζέψω κάπου σερφάροντας.
Κάτι το οποίο το διαπίστωσα εντονότερα ακούγοντας στο cdplayer, με και χωρίς ανοιχτό το laptop.
Για την ώρα θα χρησιμοποιώ το shanling συνδεδεμένο με έναν σκληρό δίσκο για τα flac μου.
Είχα εγκαταστήσει λάθος εφαρμογή η οποία δούλευε μόνο σαν χειριστήριο.
Ακολουθώντας το λινκ από το σάιτ εγκαταστάθηκε η σωστή.
Διάβασε άμεσα τον σκληρό και παίζει χωρίς κολλήματα.
Αφού η επιλογή του άλμπουμ γίνει από την εφαρμογή μετά μπορείς να το χειριστείς και με το τηλεχειριστήριο, επόμενο τραγούδι, παύση κλπ
Αποδείχτηκε εξαιρετική επιλογή το Shanling CD80 II για τις ανάγκες μου με άμεση απόσβεση των χρημάτων που δαπανήθηκαν δεδομένου ότι η προτεραιότητα ήταν το να ακούω μουσική που ήδη έχω σε φυσική μορφή ή flac.
Streaming σε δεύτερη φάση για ανακάλυψη νέας.

• Like
Καλησπέρα.
Το πρότζεκτ πικάπ πάει για πολύ μετά.
Απλώς τα χοντρά ήθελα να συμμάζεψω.
Level, ρύθμιση βραχίονα, phono.
Βελόνα είχε όταν το αγόρασα second-hand την Empire MC20 E2 την οποία και δεν έχω αλλάξει όπως και τον βραχίονα Lin basik .
Το πικάπ, όπως βλέπω, ανήκει στην υψηλή κατηγορία.
Ο προενισχυτής Phono της iFi είναι πολύ καλός, αλλά απευθύνεται σε κοινό με συστήματα πικάπ χαμηλής και μέσης κατηγορίας. Οπωσδήποτε είναι πολύ καλύτερος από τον ενσωματωμένο του υπάρχοντος ολοκληρωμένου ενισχυτή.

Για βάση θα με έπαιρνε οικονομικά μια Pro-Ject Ground It E ή σε ανάλογη τιμή.
Ιδιοκατασκευή δεν έχω γνώσεις, εργαλεία και για πολύ basic.
Καλή επιλογή. Αλλά μπορείτε και να παραγγείλετε σε κάποιο μάστορα βάση από μάρμαρο ή ακόμα καλύτερα, γρανίτη.
Το θέμα της συνολικής στήριξης έχει σημασία. Η επιφάνεια όπου θα ακουμπήσει η βάση στήριξης να είναι εντελώς σταθερή.

Έχω και την νευροπαθεια στα άκρα που δυσκολεύει εργασία με λεπτά αντικείμενα.
Τώρα για τον θόρυβο στα ακουστικά.
Οι συσκευές είναι όλες κοντά μεταξύ τους .
Τις έχω συνδέσει σε ένα dynavox x4100, όλα σε filtered εκτός από το topping.
Ελέγξτε μήπως έχει πρόβλημα το ίδιο το Dynavix x4100. Τίποτα δεν αποκλείεται.

Filtered και το Netgear switch με τροφοδοσία ifi silent.
Χωροταξικά το switch είναι κάτω από το γραφείο, πάνω στην συρταριέρα.
Ok!

Σαν πρώτη απόπειρα θα δοκιμάσω με το MacBook κλειστό αναπαραγωγή από cd να δω αν θα έχω τα ίδια θέματα.
Ίσως και με κάτι από miles Davis, τα ποιο ήρεμα άλμπουμ του .
Μετά για τροφοδοσία υπάρχει το topping p50 ή ένα ifi silent ή X όπως έχω και στο volumio.
Ok!

O rotel έχει έξοδο για ακουστικά όχι balanced . Από εκεί ακούω τα βινύλια.
Γιατί χρησιμοποιείτε την έξοδο ακουστικών του Rotel και όχι την Tape Out?
Προτείνω το εξής σχήμα:

Πικάπ -> Phono Stage ->Ενισχυτής ->Tape Out ->Ενισχυτής Ακουστικών (από το ζεύγος RCA εισόδων του).

Εκτός αν αποδειχτεί ότι η έξοδος ακουστικών του Rotel είναι ποιοτικά καλύτερη. Δεν το θεωρώ πιθανό, αλλά τίποτα δεν αποκλείεται πρίν το δοκιμάσουμε.

Για την ώρα θα χρησιμοποιώ το shanling συνδεδεμένο με έναν σκληρό δίσκο για τα flac μου.
Είχα εγκαταστήσει λάθος εφαρμογή η οποία δούλευε μόνο σαν χειριστήριο.
Ακολουθώντας το λινκ από το σάιτ εγκαταστάθηκε η σωστή.
Διάβασε άμεσα τον σκληρό και παίζει χωρίς κολλήματα.
Αφού η επιλογή του άλμπουμ γίνει από την εφαρμογή μετά μπορείς να το χειριστείς και με το τηλεχειριστήριο, επόμενο τραγούδι, παύση κλπ
Οπότε όλα καλά πλέον!

Αποδείχτηκε εξαιρετική επιλογή το Shanling CD80 II για τις ανάγκες μου με άμεση απόσβεση των χρημάτων που δαπανήθηκαν δεδομένου ότι η προτεραιότητα ήταν το να ακούω μουσική που ήδη έχω σε φυσική μορφή ή flac.
Streaming σε δεύτερη φάση για ανακάλυψη νέας.
Χαίρομαι! :)

• Like
Reactions: scrap
  • Shanling CD80 II
Το μόνο που δεν κατάφερα να κάνω στο Shanling CD80 II ήταν να συνδέσω το λογαριασμό μου spotify. Έβγαζε java script problem. Παρά τις αλλαγές στα samsung κινητό και στο τάμπλετ δεν συνδέθηκε ποτέ.
  • streamer
Αν πάω για streamer θα ψάξω για κανένα μεταχειρσμένο whiim pro. Πρακτικά μόνο για spotify ή χρήση με nas αν βάλω μελλοντικά καθώς το κεφάλαιο που μάζεψα πήγε στο κομμάτι ήχος
Με power supply απο το topping p50 που πήρα τελικά για το A50III. Έχε δυο εξόδους είδα.
  • Το πικάπ το είχα πάρει μεταχειρισμένο στα 400 -450 το 2015. Θυμάμαι ότι κάπου στο φόρουμ μου είχαν πει καλά λόγια για την κεφαλή και το επέλεξα τελικά.
Σύμφωνα με τα specs και με το AI το ifi μου φάνηκε αρκετό και σε προσιτή τιμή.

Από το κουτί και το manual της MC-20E2:

Moving Coil – High Output

Output voltage: 2.5 mV @ 1 kHz / 50 mm/s

No transformer required ✅

DC resistance: 120 Ω

Tracking force: 2.0 g

Stylus: 0.3 × 0.7 mil Elliptical

Compliance: 8 × 10⁻⁶ cm/dyne

Frequency response: 15–40.000 Hz

Το “No transformer required” είναι το πιο καθοριστικό στοιχείο.

Τελικό και αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα
Η MC-20E2 ΔΕΝ είναι low-output MC

Είναι καθαρόαιμη HIGH-OUTPUT MC, σχεδιασμένη να παίζει:

είτε σε MM phono

είτε σε MC phono με χαμηλό/μεσαίο gain

χωρίς step-up transformer

ΠαράμετροςMC-20E2iFi ZEN Phono 3
Output2.5 mVΙδανικό
Gain ανάγκη36–46 dB
TransformerΌχι
ΘόρυβοςΧαμηλή απαίτηση✔ (-151 dBV)
Loading>1 kΩ✔ adjustable

1000006839.jpg
1000006838.jpg
  • Τα ακουστικά στον rotel τα δοκίμασα λόγω χώρου, καθώς το παλιό αναλογικό σύστημα βρίσκεται σε εκείνη την πλευρά του δωματίου.

για σύνδεση από το tape out δεν το ήξερα καν ότι γίνεται.
Για σύνδεση του με το topping πρέπει ή να του αλλάξω θέση ή να το συνδέσω με καλώδιο rca 5μέτρα.
Θα δω αν έχω κανένα spliter να το δοκιμάσω με το καλώδιο που είχα πριν το gotham. Απλώς αυτό που έχω είναι 1 άκρο rca σε δυο άκρα rca.
Πιο απλή λύση μάλλον απευθείας σύνδεση του ifi με το topping με rca.

Το έπιπλο που έχω το πικάπ από μόνο του είναι πολύ σταθερό.
Πάγκος εργασίας είναι ουσιαστικά.
Απλώς το ξύλο του δεν είναι τελείως επίπεδο.
Κοιτούσα για κάποια λύση που να επιτρέπει μικρό ρύθμιση στο ύψος.

Το Gemini πάντως έγραψε τα παρακάτω ,αν βοηθά:
"""""""""""""""""""""""
Το Shanling CD80 II (ή CD80 MKII) μπορεί να αναπαράγει μουσική από το Spotify, αλλά όχι απευθείας ως αυτόνομη συσκευή streaming (δεν διαθέτει Wi-Fi ή ενσωματωμένο Spotify Connect).
Η σύνδεση γίνεται με τους εξής τρόπους:
1. Μέσω Bluetooth (Ο πιο συνηθισμένος τρόπος)
Μπορείτε να συνδέσετε το κινητό, το tablet ή τον υπολογιστή σας με το CD80 II μέσω Bluetooth 5.0.
* Ανοίγετε την εφαρμογή Spotify στη συσκευή σας και επιλέγετε ως έξοδο ήχου το Shanling.
* Πλεονέκτημα: Υποστηρίζει τον κωδικοποιητή LDAC, που προσφέρει την υψηλότερη δυνατή ποιότητα ήχου μέσω Bluetooth (αν το υποστηρίζει και το κινητό σας, π.χ. Android).
2. Μέσω USB (Ως DAC)
Αν θέλετε ακόμα καλύτερη ποιότητα ήχου, μπορείτε να συνδέσετε το κινητό ή τον υπολογιστή σας στη θύρα USB του CD80 II. Η συσκευή θα λειτουργήσει ως εξωτερική κάρτα ήχου (DAC), αναλαμβάνοντας την αποκωδικοποίηση της μουσικής από το Spotify.
Συνοπτικά Χαρακτηριστικά
| Λειτουργία | Υποστήριξη στο CD80 II |
|---|---|
| Spotify Connect (Wi-Fi) | Όχι |
| Bluetooth Streaming | Ναι (LDAC, aptX HD, AAC, SBC) |
| USB DAC Mode | Ναι |
| Έλεγχος μέσω App | Ναι (μέσω της εφαρμογής Eddict Player) |
Σημείωση: Το CD80 II είναι κυρίως ένα high-end CD Player και USB Player. Αν αναζητάτε μια συσκευή της Shanling που να παίζει Spotify απευθείας μέσω Wi-Fi (Spotify Connect), θα έπρεπε να κοιτάξετε προς τα μοντέλα της σειράς "Streaming" (όπως το Shanling EM5 ή τα φορητά M-series).
Θα θέλατε να σας βοηθήσω με τις ρυθμίσεις της εφαρμογής Eddict Player για τη διαχείριση των αρχείων σας;
””""""""''''''

Last edited:
Όταν έχει συνδεθεί το κινητό με το shanling η επιλογή για spotify απενεργοποιείται στο eddict player.
όμοια το spotify δεν το αναγνωρίζει σαν εξωτερικό ηχείο/ ακουστικά. Το βλέπει σαν άλλη συσκευή.
Με καλώδιο δεν το δοκίμασα,
Μικρό το κακό, αρκούν τα υπόλοιπα που κάνει.