Πρόταση για Dac !

elias2019

New member
27 April 2019
13
Καλημέρα!
Παρακαλώ θα ήθελα να μου προτείνετ ένα Dac που να ταιριάζει στο σύστημα μου .
Αποτελείται τώρα από "
Eversolo T8, audio research dac8, pass labs XP20, pass labs XA160.5 και Magnepan 3.7.

Με εκτίμηση
Ηλίας

Last edited:
Καλημέρα!
Παρακαλώ θα ήθελα να μου προτείνω ένα Dac που να ταιριάζει στο σύστημα μου .
Αποτελείται τώρα από "
Eversolo T8, audio research dac8, pass labs XP20, pass labs XA160.5 και Magnepan 3.7.

Με εκτίμηση
Ηλίας
Μέχρι τι ποσό που θες να δώσεις για DAC;
Θες R2R η οτιδήποτε;
Καινούργιο η μεταχειρισμένο;

Υποθέτω πως το dac8 θέλεις να αντικαταστήσεις.

Θα πρότεινα κάτι με είσοδο i2s για να κάνεις χρήση της i2s εξόδου του T8.

Θα πρότεινα laiv harmony μdac σε συνδυασμό με το μddc.

Συνολικά κάτω από 2K Ευρώ.

Για κάτι σε πιο ψηλό κόστος, denafrips venus 15th.

Καλημέρα!
Παρακαλώ θα ήθελα να μου προτείνετ ένα Dac που να ταιριάζει στο σύστημα μου .
Αποτελείται τώρα από "

Με εκτίμηση
Ηλίας
Chord Hugo TT2 (chord philosophy ...4900 ευρω) - Denafrips Venus ή Pontus (R2R 2200-4800 ευρω) - Eversolo Z10 dac (delta/sigma 2000ευρω) και Okto Research DAC 8 (1600 ευρω)
πρόκειται για τέσσερα διαφορετικής φιλοσοφίας (και τιμής) DAC

Το denafrips pontus το έχω ακούσει στου Tzimisce κόντρα στο μικρό chord με το πακάκι του εργοστασίου..

Το μικρό chord πήρε τα βρακιά του pontus

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εδω σε αυτη την συγκριση του Weiss DAC με ενα Holo R2R . To R2R εχει πιο πολυ βαθος και λιγο πιο μαλακο στα transients αλλα θυσιαζει λιγο καθαροτητα και πυκνοτητα, ομως αν κανω την αναγωγη φανταζομαι οτι ενα R2R θα ειναι πιο ανετο για παρατεταμενες ακροασεις.

To R2R ειναι πιο ευγενικο και το Weiss που ειναι delta sigma εχει πιο πολυ ενεργεια, punch και πυκνοτητα αλλα εχει πιο σκληρο ηχο.

Last edited:
Chord Hugo TT2 (chord philosophy ...4900 ευρω) - Denafrips Venus ή Pontus (R2R 2200-4800 ευρω) - Eversolo Z10 dac (delta/sigma 2000ευρω) και Okto Research DAC 8 (1600 ευρω)
πρόκειται για τέσσερις διαφορετικές φιλοσοφίας (και τιμής) DAC
Σ ευχαριστώ φίλε μου !!!!!!!

Εδω σε αυτη την συγκριση του Weiss DAC με ενα Holo R2R . To R2R εχει πιο πολυ βαθος και λιγο πιο μαλακο στα transients αλλα θυσιαζει λιγο καθαροτητα και πυκνοτητα, ομως αν κανω την αναγωγη φανταζομαι οτι ενα R2R θα ειναι πιο ανετο για παρατεταμενες ακροασεις.

To R2R ειναι πιο ευγενικο και το Weiss που ειναι delta sigma εχει πιο πολυ ενεργεια, punch και πυκνοτητα αλλα εχει πιο σκληρο ηχο.
Καλημέρα ! ακούω μουσική σαν κ αυτη και πολυ jazz,

• Like
Reactions: steadyshot
για αυτό το ύψος εκτιμώμενης δαπάνης, εννοείται ότι θα απαιτήσεις από τους πωλητές να σου δώσουν να ακούσεις σπίτι σου...

δεν νομίζω ότι θα δεις μεγάλες διαφορές με τον υπάρχον, και πιθανώς θα αναθεωρήσεις την αλλαγή του ... υποθέτω ότι το υπάρχον θα έχει εξαιρετικά στάδια εξόδου, που ίσως είναι πιο σημαντικά από τις διαφορές στα τσιπάκια ...

σε κάθε περίπτωση, η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να ξεφύγεις από τα 2Κ, εκτός πια αν ακούσεις κάτι εξωπραγματικά καλό, (που δεν ... ) .

αν έπρεπε να προτείνω κάτι, θα έλεγα το εβερσόλο Ζ-10

Κατ' αρχήν σε αυτή την κατηγορία δεν υπάρχει DAC που να μην είναι καλό.
Το θέμα είναι αν μπορεί κανείς να τα ακούσει σε κατάστημα ή ακόμα καλύτερα στο χώρο του. Και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι εφικτό.
Οι διαφορές στον ήχο εδώ είναι σε επιμέρους σημεία και πολύ συχνά θέμα γούστου.
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά σε αυτή την κατηγορία δεν λένε και πολλά, διότι σε αυτή την κατηγορία τα νούμερα είναι πάνω-κάτω τα ίδια με μικροδιαφορές.
Κατά συνέπεια θα ληφθούν υπ' όψη και άλλοι παράγοντες: Ο εξοπλισμός και οι δυνατότητες του DAC, αν ταιριάζει και δένει με το υπόλοιπο σύστημα μας. Η φήμη και η αξιοπιστία της εταιρείας. Η υποστήριξη που παρέχει.
Θα δούμε λοιπόν ένα-ένα μερικά DAC's της κατηγορίας και αν μπορούμε, θα εντοπίσουμε κοινά στοιχεία και διαφορές.

Για αρχή αυτό.​

idsd-front-1024x464.webp

idsd-rear-1024x464.webp

Συνδυάζει κορυφαίο DAC, ενισχυτή ακουστικών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτοτελώς και ως προενισχυτής, αν το επιλέξουμε.
Στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνεται και στάδιο εξόδου με λάμπα, το οποίο λειτουργεί κατ' επιλογή. Με το πάτημα ενός διακόπτη μετατρέπεται από Solid State ("τρανζιστοράτο") σε λαμπάτο. Έτσι αν δεν μας αρέσει ό αυθεντικός ήχος μίας ηχογράφησης (π.χ. διότι έχει σκληρότητα η εγγραφή) μπορούμε να τον γλυκάνουμε ενεργοποιώντας το στάδιο εξόδου της λάμπας.
Το χαρακτηριστικό αυτό, της κατ' επιλογήν ενεργοποίησης λαμπατου σταδίου εξόδου το έχει περιλάβει η iFi σε όλα τα μηχανήματα της κορυφαίας Reference σειράς της. Το έχουμε δοκιμάσει στον μεγάλο ενισχυτή ακουστικών- προενισχυτή της εταιρείας iFi Pro iCAN και είναι ενδιαφέρον. Προσωπικά προτιμώ τον αυθεντικό ήχο μίας ηχογράφησης και την πιστή αναπαραγωγή που δίνει το μηχάνημα, αλλά υπάρχουν και ηχογραφήσεις σκληρά γραμμένες που η προσθήκη της λάμπας είναι χρήσιμη.
Στα θετικά να προσθέσουμε και τον τηλεχειρισμό που διευκολύνει τη χρήση.

Επίσης μπορεί να λειτουργεί και ως Streamer (αν και δεν είναι η κύρια δουλειά του). Στο σημείο αυτό θα λειτουργεί ανταγωνιστικά με το εξειδικευμένο Eversolo T8 .
Ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του ακόμα είναι η δυνατότητα να δεχτεί εξωτερικό ρολόϊ που θα ανεβάσει κι' άλλο τον ήδη κορυφαία ήχο του.

Είναι ο διάδοχος του πολύ γνωστού DAC αναφοράς της εταιρείας iFi Audio Pro iDSD και iFi Audio Pro iDSD Signature που χρησιμοποιείται ως μηχάνημα αναφοράς σε πολλά reviews μηχανημάτων. Το μοντέλο είναι καινούργιο. Δεν γνωρίζω εάν έχει έλθει στην Ελλάδα.
Reviews του προηγούμενου μμμοντέλου:
iFi Audio Pro iDSD D/A processor/headphone amplifier Review

iFi Audio Pro iDSD Signature 6moons.com Review

Τιμή στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε ακόμα, όμως το αμέσως προηγούμενο μοντέλο iFi Audio Pro iDSD Signature έχει τιμή καταλόγου περίπου 3250 ευρώ, οπότε και το νεώτερο να το υπολογίζουμε εκεί κοντά.

Ιδιοκτήτης του Youtube καναλιού είναι η Virtual Hi-Fi. Τη γνωρίζουμε από τις εξαιρετικές παρουσιάσεις της τελευταίας Έκθεσης του Μονάχου.
Το ενδιαφέρον είναι ότι για τις ηχογραφήσεις των βίντεο χρησιμοποιεί πραγματικά Hi-End εξοπλισμό:
For the recordings, I use pro mobile gear - SoundDevices MixPre 3 and a stereo set of Shoeps CMC6MK4
Ως κάτοχος των κορυφαίων αυτών μικροφώνων είμαι σε θέση να το πιστοποιήσω.
Δεν είναι τυχαίο ότι μέ ένα ζευγάρι Schöeps CMC6MK4 χρησιμοποιούμενα ως κύρια μικρόφωνα ηχογραφούνται ολόκληρες συμφωνικές ορχήστρες.
Επιφυλάσσομαι λοιπόν για μία κριτική ακρόαση με Hi-End ακουστικά, για να δούμε αν πράγματι ακούγονται οι διαφορές που αναφέρει.