Πρόταση για Dac !

Τι να ρυθμίσεις. Δεν έχει καμμιά ιδιαίτερη ρύθμιση (πλην OS/NOS). Κατά τα άλλα μόνιμα ανοιχτό στο on.....
Για πηγαινε πιο πισω και διαβασε τι γραφουν καποιοι οι οποιοι κατηγορουν αυτους που το ακουσαν οτι,
δεν το ειχαν ρυθμισει σωστα.

Για πηγαινε πιο πισω και διαβασε τι γραφουν καποιοι οι οποιοι κατηγορουν αυτους που το ακουσαν οτι,
δεν το ειχαν ρυθμισει σωστα.
επειδή έχω το συγκεκριμένο DAC σου λέω ότι δεν έχει να ρυθμισεις τίποτε που να κάνει καμιά σημαντική διαφορά (π΄χ έχει ένα πλήκτρο OS/NOS που εγώ προσωπικά δεν ακούω καμμιά διαφορά). Πιθανά να εννοούν ποια είσοδο θα χρησιμοποιήσεις; Coax, I2S, USB κ.λ.π;

επειδή έχω το συγκεκριμένο DAC σου λέω ότι δεν έχει να ρυθμισεις τίποτε που να κάνει καμιά σημαντική διαφορά (π΄χ έχει ένα πλήκτρο OS/NOS που εγώ προσωπικά δεν ακούω καμμιά διαφορά). Πιθανά να εννοούν ποια είσοδο θα χρησιμοποιήσεις; Coax, I2S, USB κ.λ.π;
Εγώ την μόνη διαφορά που ακούσατε και αυτή ελάχιστη ήταν στην διαφορά φάσης. Προτιμώ το os από το nos, αν και που διάφορες είναι δύσκολα διακριτές, έχει και κάποιες άλλες που δεν έχω ασχοληθεί

Σε κεινους πες τα.

Το καλώδιο ethernet παίζει κ αυτό καθαριστικό ρόλο ?
Έχεις ήδη το Eversolo T8 ως Streamer. Με αυτό ναι, έχουν σχέση τα καλώδια Ethernet. Αλλά όχι με το DAC.
Όμως αναζητάς ένα καλύτερο DAC.
Λαμβάνοντας υπ' όψη το υπάρχον setup σου (Eversolo T8, audio research dac8, pass labs XP20, pass labs XA160.5 και Magnepan 3.7) έχω να παρατηρήσω τα εξής.
Τα Magnepan φημιζονται πάνω απ' όλα για τη μεσαία περιοχή τους. Οποτε μάλλον θα πρέπει να αποφύγεις DAC's με έμφαση στην ίδια περιοχή, διότι θα παραγίνει γλυκό το γλυκό. Χρειάζεσαι DAC' ουδέτερο και με δύναμη στα άκρα. (Άλλο να το λέμε κι' άλλο να το βρούμε). Δεδομένου ότι η πηγή σου είναι το Eversolo T8, χρειάζεσαι επίσης να εξασφαλίσεις την καλύτερη δυνατή συνεργασία. (Από τις εξόδους USB, I²S, AES κατά προτίμηση, χωρίς να υποτιμούμε φυσικά και τις άλλες).

• Like
Reactions: elias2019
Σωστά, γιατί αν το t8 δεν επιδέχεται ρύθμισης στην i2s output, μπορεί το DAC που θα πάρεις να μην είναι συμβατό. Πριν πάρω το Holo audio red σαν στριμερ στο οποίο μπορείς να το ρυθμίσεις ανάλογα με το dac που έχεις, είχα ένα άλλο μη συμβατό με το gustard x26pro dac και ο ήχος που έπρεπε να παίζει στο αριστερό ηχείο έπαιζε στο δεξί. Δηλαδή έκανε αντιστροφή καναλιών.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Σωστά, γιατί αν το t8 δεν επιδέχεται ρύθμισης στην i2s output, μπορεί το DAC που θα πάρεις να μην είναι συμβατό. Πριν πάρω το Holo audio red σαν στριμερ στο οποίο μπορείς να το ρυθμίσεις ανάλογα με το dac που έχεις, είχα ένα άλλο μη συμβατό με το gustard x26pro dac και ο ήχος που έπρεπε να παίζει στο αριστερό ηχείο έπαιζε στο δεξί. Δηλαδή έκανε αντιστροφή καναλιών.
το t8 εχει αν θυμαμαι καλα διαφορετικα Modes στην i2s....

για μενα , το καλυτερο dac που εχω ακουσει ηταν το holo. αλλα ξεφευγει στην τιμη...

Υπάρχουν και άλλες κριτικές που λένε αρκετά πράγματα για αυτό το Dac και όλοι λένε αρκετά καλές κριτικές..
Μια χαρά Dac είναι, αν σε ενδιαφέρει το συγκεκριμένο Dac, επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα είναι η Fruit OF The Tube, του φίλου Νικόλα με έδρα τη Θεσσαλονίκη..
Πάρε τον τηλέφωνο και θα σε κατατοπίσει σχετικά με το Dac..
Πες του ότι σε συστήνω εγώ σε περίπτωση ενδιαφέροντος αγοράς του Pontus, είναι πολύ καλό παιδί..

Συνεχίζοντας την αναζήτηση για DAC's της υψηλής κατηγορίας, μία πρόταση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον:
Shanling Onix Zenith XDA20 DAC
Τιμή καταλόγου στην Ελλάδα 2500 ευρώ περίπου.
shanling_onix_zenith_xda202.webp

shanling_onix_zenith_xda203.webp
Το μηχάνημα είναι εντελώς καινούργιο. Δεν υπάρχει ακόμα στο διαδίκτυο κριτική παρουσίαση από τους γνωστούς reviewers.
Ο εξοπλισμός του από την άποψη εισόδων-εξόδων και ευκολιών είναι είναι πλήρης. Και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι κορυφαία και κάτι παραπάνω.
Βέβαια τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν αρκούν για να κρίνουμε ένα μηχάνημα. Χρειάζονται και πολλά άλλα πράγματα.
Το μηχάνημα είναι κομμάτι ενός σετ, μίας τριάδας που φτιάχνει για τη Hi-End κατηγορία η Shanling σε συνεργασία με τη βρετανική Onix την οποία έχει πλέον αποκτήσει. Το Τρίο της Shanling/Onix αποτελείται από τα:
- Onix Zenith XST20 SACD transport
- Onix Zenith XMT20 streaming transport
και​
-Onix Zenith XDA20, το DAC που μας ενδιαφέρει.
Shanling-Onix-XMT20-1.jpeg

Το DAC περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και είσοδο I²S, πολύ χρήσιμη για την βέλτιστη σύνδεση με το Eversolo T8..

Η εμπειρία μου από τα προϊόντα τις Shanling μου έχει αφήσει ως τώρα άριστες εντυπώσεις. Κάτοχος των φορητών DAC/Amps Shanling UA2, Shanling UP5 και του καταπληκτικού Shanling ONIX Alpha X1, το οποίο έχω παρουσιάσει εδώ. Αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν αυτά τα μικροσκοπικά DACάκια να βγάζουν τέτοιο ήχο. Ειδικά το τελευταίο το μικρό Onix είναι ικανώτατο τροφοδοτώντας κανονικά και τα μεγάλα ακουστικά της συλλογής μου!
Η θετική εμπειρία μου από τη Shanling μέ έκανε να προχωρήσω και στην αγορά του DAC για το Desktop σύστημα Shanling EH3, το οποίο παρουσιάζω εδώ.

Μετά από αρκετούς μήνες συμβίωσης με το Shanling EH3 μπορώ νά πώ ότι είμαι πλήρως ικανοποιημένος. Έχει όσα θα ήθελα να έχω και ο ήχος του είναι εξαιρετικός. Ως DAC είναι ουδέτερος, δυναμικός, διάφανος. Ως ενισχυτής ακουστικών έχει μία πολύ μικρή τάση προς το ζεστό. Δηλαδή εντοπίζω μία μικρή διαφορά στο χαρακτήρα ανάμεσα του ως DAC και στη λειτουργία του ως ενισχυτής ακουστικών.
Στον τομέα του ενισχυτή ακουστικών έχει κάποιο δικό του χαρακτήρα (πολύ λίγο πάντως) προς το ζεστό (και ξεκούραστο για πολύωρες ακροάσεις).
Στον τομέα του DAC (δηλαδή με ενισχυτικά και ηχεία) δεν έχει καθόλου δικό του χαρακτήρα και είναι διαφανής, παρουσιάζοντας την ηχογράφηση όπως ακριβώς είναι. Αυτό για άλλους είναι θετικό και γι' άλλους αρνητικό. Για μένα πάντως συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πολύ θετικά στοιχεία του DAC.

Η κυκλοφορία της νεώτερης ναυαρχίδας της Onix Shanling με έβαλε σε σκέψεις. Δεδομένου ότι είμαι πλήρως ικανοποιημένος από το δικό μου, το καινούργιο πόσο καλύτερο μπορεί να είναι; Τι έχει παραπάνω;
Έψαξα λοιπόν να βρω διαφορές.

Αφήνοντας κατά μέρος εισόδους/εξόδους και λοιπές ευκολίες που είναι πάνω-κάτω ίδια, η κυριότερη διαφορά είναι τα διπλά DAC chip.
Ο DAC φοράει 2xES9039PRO. Η νέα ναυαρχίδα της ESS Sabre στα DAC Chips. Ενώ το δικό μου έχει μόνο ένα. Και πάλι η ναυαρχίδα της ESS Sabre, αλλά της αμέσως προηγούμενης γενιάς:

Προφανώς εκεί οφείλονται τα παρακάτω απολύτως κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά.

1771258076084.jpeg

Και προσθέτει και μία καλύτερη τροφοδοσία.
Στη συνέχεια έψαξα να βρώ τι διαφορές έχει το καινούργιο κορυφαίο DAC Chip της ESS Sabre από την αμέσως προηγούμενη γενιά με μόλις μερικούς μήνες διαφορά. Βεβαίως το DÀC chip δεν αρκεί. Πρέπει να ξέρεις να χτίζεις γύρω του. Η Shanling πάντως ξέρει. Τουλάχιστον αυτό δείχνει η μέχρι τώρα εμπειρία μου.
Δυστυχως τα οικονομικά μου δεν το επιτρέπουν. Αλλιώς θα έδινα αυτό που έχω τώρα για να το ανταλλάξω με το νέο μεγάλο μοντέλο.

Πληροφορίες AI για το DAC Chip

The ES9039PRO is a flagship 8-channel digital-to-analog converter (DAC) chip by ESS Technology, recognized in high-end audio for its exceptional performance, including a high dynamic range and ultra-low distortion.Mouser Electronics +1Key Specifications and FeaturesThe ES9039PRO DAC chip boasts industry-leading specifications and features, making it a top choice for audiophile and professional audio applications.ESS Technology +1HyperStream IV Architecture: It utilizes ESS's patented 32-bit HyperStream® IV DAC architecture with a quad modulator for unprecedented audio quality.Dynamic Range (DNR): It offers a world-class +132 dB DNR per channel, reaching +140 dB in mono mode.Total Harmonic Distortion + Noise (THD+N): It achieves an ultra-low -122 dB THD+N in mono mode.High-Resolution Audio Support: The chip supports high sample rates of up to PCM 768kHz and native DSD1024, catering to the most demanding audio files.Digital Filters: It includes seven built-in, pre-programmed, and programmable digital filters, allowing users to tailor the sound to their personal preference.Connectivity Options: It supports a wide range of input interfaces, including I²S, LJ, RJ, TDM, DSD, DoP, and S/PDIF.Power Efficiency: The ES9039PRO has lower power consumption compared to previous generations, which simplifies power supply design in end products.MQA Rendering (ES9039MPRO variant): A specific variant, the ES9039MPRO, includes a built-in stereo hardware MQA (Master Quality Authenticated) renderer, which helps recreate the original master resolution sound.
Mouser Electronics +4Products Featuring the ES9039PROSeveral high-end audio manufacturers incorporate the ES9039PRO chip into their products, leveraging its top-tier performance for their devices.TechPowerUp +2Eversolo DMP-A10 High-End Streamer: This all-in-one streamer utilizes the ES9039PRO chip, combined with a third-generation XMOS XU316 USB audio processor, to deliver high-fidelity audio playback and supports various streaming services and room correction features.SMSL SU-9 Pro DAC: This is one of the more affordable standalone DACs using the ES9039PRO chip. Reviewers note its excellent measured performance, low distortion, and support for MQA decoding and various Bluetooth codecs like LDAC and aptX HD.FiiO M27 Reference-Class Hi-Res Smart HiFi Player: A high-end portable music player that incorporates dual ES9039SPRO chips, offering substantial balanced output power and supporting aptX Lossless and high-resolution audio formats.Leafaudio CMD30 DAC: Available as a development board or a fully balanced audio decoder, this product often uses dual ES9039PRO chips to operate one per channel, further reducing crosstalk and enhancing dynamic range.
Magna Hifi +4These datasheets and summaries detail the specifications, features, and applications of ESS Technology's flagship ES9039PRO and ES9039MPRO DAC chips:..The ES9039PRO is a flagship 8-channel digital-to-analog converter (DAC) chip by ESS Technology, recognized in high-end audio for its exceptional performance, including a high dynamic range and ultra-low distortion. EnhancementsThe ES9039PRO represents an evolutionary step with subtle but meaningful improvements over its predecessor, the ES9038PRO represents an evolutionary step with subtle but meaningful improvements over its predecessor, the ES9038PRO.

ES9038PROES9039PRO
ArchitectureHyperStream® IIHyperStream® IV
DNR (Dynamic Range) Mono ModeUp to 140 dBUp to 140 dB
THD+N (Mono Mode)Up to -122 dBUp to -122 dB
Power ConsumptionHigher than ES9039PROLower power consumption
MQA RenderingNot a built-in featureBuilt-in hardware renderer (ES9039MPRO variant)
ConnectivityI²S, LJ, RJ, DSD, DoP, S/PDIFAdds TDM and SPI support
Control ModeI²C, SPIAdds new Hardware mode for simplified programming

Key Takeaways
  • Performance is largely similar on paper: Both chips offer an exceptional, industry-leading dynamic range (140 dB in mono mode) and ultra-low distortion ( -122 dB THD+N in mono mode). The main improvements are related to implementation efficiency and feature sets rather than a dramatic leap in core specifications.
  • Architecture and Efficiency: The HyperStream IV architecture in the ES9039PRO is more power-efficient than the ES9038PRO's HyperStream II, which can lead to better thermal management and simpler power supply designs in end products.
  • Added Features: The ES9039PRO adds modern conveniences like the new hardware mode for easier integration by manufacturers and the MQA hardware renderer in the MPRO variant, which was not a feature of the ES9038PRO.
These datasheets detail the performance specifications and architectural improvements, including lower power consumption and MQA rendering capabilities, of the ESS ES9039PRO DAC chip compared gh Performance 32-bit ..

Last edited:
Αυτή τη στιγμή ακούω το καταπληκτικό άλπμουμ των Αυστραλών The Necks (ειδικά το κομάτι Imprinting)... μία από το Qobuz-WiiM Ultra-Denafrips Pontus 12th και εναλλάξ από το Qobuz-Primare CD15 Prisma (AKM 4490 dac) και πραγματικά το denafrips δημιουργεί μια ατμόσφαιρα αντάξια του άλμπουμ. Τεράστια σκηνή, βαθος, μεστότητα οργάνων και αρμονικών, σεισμικές χαμηλές.... ακούστε το αν δεν το ξέρετε....
Οι δε διαφορές με το AKM 4490... στα σημεία. Θα μπορούσα να ζήσω και με ένα από τα δύο! Αρκεί να μην ήμουνα μέλος σε διάφορα hifi/hiend forums, χα χα χα....

https://open.qobuz.com/track/186249545
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αυτή τη στιγμή ακούω το καταπληκτικό άλπμουμ των Αυστραλών The Necks (ειδικά το κομάτι Imprinting)... μία από το Qobuz-WiiM Ultra-Denafrips Pontus 12th και εναλλάξ από το Qobuz-Primare CD15 Prisma (AKM 4490 dac) και πραγματικά το denafrips δημιουργεί μια ατμόσφαιρα αντάξια του άλμπουμ. Τεράστια σκηνή, βαθος, μεστότητα οργάνων και αρμονικών, σεισμικές χαμηλές.... ακούστε το αν δεν το ξέρετε....
Οι δε διαφορές με το AKM 4490... στα σημεία. Θα μπορούσα να ζήσω και με ένα από τα δύο! Αρκεί να μην ήμουνα μέλος σε διάφορα hifi/hiend forums, χα χα χα....

Πολύ καλή ηχογράφηση, το κομμάτι που αναφέρεις έχει εξαιρετικά σώματα χαμηλά, γεμάτος ήχος, πολύ λεπτομέρια, παλμός, ωραία περιγραφή χαμηλών, κατεβαίνει αρκετά κάτω, ωραία ανάλυση, μεστό και συμπαγές άκουσμα, με ωραίο ηχόχρωμα..
Αν και είναι λίγο κομμάτι χωρίς απαιτήσεις το έβαλα στην λίστα μου..

• Like
Reactions: Music matters...

Τι εννοεις καταπληκτικο;
Σε τι πραγμα ειναι καταπληκτικο;
Πληκτικο ισως;

Τι εννοεις καταπληκτικο;
Σε τι πραγμα ειναι καταπληκτικο;
Πληκτικο ισως;
Λάκη οι The Necks έχουν ιστορία πίσω τους και απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό.
Δεν είναι όλα για όλους.